Όσοι αγαπούν αληθινά αυτή την πατρίδα, είναι μαζί μας… Για τη μεγάλη ανατροπή… Για τη μεγάλη ανάταξη…

του Κυριάκου Κυριακόπουλου*

Οι προκλήσεις του Ερντογάν κλιμακώνονται και το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση επιμένει εμμο-νικά να προσπερνά το όλο θέμα προκειμένου να ασχολείται απερίσπαστη με την υλοποίηση των δουλοπρεπών δεσμεύσεών της και ταυτόχρονα να κυνηγά ή να ζητιανεύει ένα επικοινωνιακό πυροτέχ-νημα στο ζήτημα του παράνομου χρέους, για να εξαπατήσει και πάλι το λαό, αυτό ίσως είναι η πιο επικίνδυνη παράμετρος των εξελίξεων, που περιπλέκονται επικίνδυνα και τείνουν πλέον να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο.

Οι προσωπικές ευθύνες του πρωθυπουργού της χώρας, που ενώ λειτουργεί ως εντολοδόχος της κατοχικής διοίκησης, καταγίνεται ταυτόχρονα  με μια προκλητική τω τρόπω διεργασία επανακατανομής της εξουσίας στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των ενδοκυβερνητικών – εσωκομματικών ισορροπιών, αντί να συνειδητοποιεί το πραγματικό μέγεθος των ευθυνών του μπροστά στις πιθανολογούμενες εξελίξεις, είναι εγκληματικές.

Την ίδια στιγμή, η συνενοχή όλων εκείνων που επιμένουν απερίσκεπτα να καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι ο Ερντογάν δε θα αποτολμήσει περεταίρω κλιμάκωση, φοβούμενος τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας του, είναι δεδομένη.

Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή, αποδεικνύει στους πάντες ότι:

- Έχει καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό του τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, και ....
οποιαδήποτε αμφισβήτηση αυτής της παραδοχής, συνιστά ολέθρια αυταπάτη απ’ όποιον την ενστερνίζεται.

- Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή, κλιμακώνει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος του Ιράκ και όχι μόνο, χωρίς την παραμικρή επίπτωση στο εσωτερικό της χώρας του, επομένως η ψευδεπίγραφη προσμονή της υποτιθέμενης απροθυμίας του Ερντογάν να εμπλακεί σε επιχειρήσεις, έχει ξεπεραστεί πλέον από τα ίδια τα γεγονότα.

- Η κλιμάκωση αυτών των επιχειρήσεων, παρά την όποια αντίρρηση των ΗΠΑ διεξήχθη απρόσκοπτα. Επομένως η επίκληση της προσδοκίας ότι οι ΗΠΑ θα είναι αυτές οι οποίες θα εμποδίσουν περεταίρω κλιμάκωση και εμπλοκή στο Αιγαίο, δεν είναι μόνο ψευδής αλλά και πολλαπλά επικίνδυνη.

Συμπέρασμα πρώτον: Οι γεωπολιτικές διεργασίες στην ευρύτερη περιοχή, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη… Σ αυτές τις διεργασίες η αποσαφηνισμένη στρατηγική του Ερντογάν εξασφαλίζει στην Τουρκία το ρόλο του πρωταγωνιστή… Και από αυτές τις διεργασίες η Ελλάδα, όχι μονάχα είναι απούσα, αλλά το δουλοπρεπές πολιτικό της προσωπικό, το οποίο κυριάρχησε επί δεκαετίες στην πολιτική της ζωή, αποδεικνύεται επιπροσθέτως και ανίκανο να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη διαφύλαξη ακόμη και αυτής της εδαφικής της ακεραιότητας.

Ουδεμία διπλωματική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη… Ουδεμία στρατηγική πρωτοβουλία έχει αναληφθεί… Ουδεμία διάθεση τροποποίησης -έστω και κατ’ ελάχιστον- των δουλοπρεπών επιλογών έχει διακηρυχθεί, τέτοια που να στοχεύσει έστω και στοιχειωδώς στην απεμπλοκή της εθνικής μας άμυνας, από τις συμπληγάδες της κατοχικής επιτροπείας.

Συμπέρασμα δεύτερον: Κατά την άποψή μας, το χθεσινοβραδυνό περιστατικό με την υπερπτήση τουρκικού αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών, πάνω από την νήσο Παναγιά, δε συνιστά μόνο μια ασυνήθιστη δράση, αλλά θα τολμήσουμε να πούμε πως με μία έννοια σηματοδοτεί την πολύ καθαρή πλέον πρόθεση του Ερντογάν, για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το μόνο ίσως που παραμένει εκκρεμές προς αποσαφήνιση, είναι το αν το πεδίο επιχειρήσεων της πρώτης επιλογής θα είναι το Αιγαίο, ή αν το Αιγαίο συνιστά έναν προφανή αντιπερισπασμό, με πραγματικό πρώτο στόχο τη Θράκη.

Και ενώ όλα τούτα είναι σε πλήρη εξέλιξη, με πρωταγωνιστή και χορογράφο την Τουρκία η οποία διαθέτει εξωτερική πολιτική με αμετακίνητες προτεραιότητες, και έναν ηγέτη αδίστακτο, αποφασισμένο και οποίος έχει πλέον εγκαταλείψει όλα τα τυπικά προσχήματα, ενώ ταυτόχρονα κλιμακώνει μια επικίνδυνη ρητορική συνολικότερου αναθεωρητισμού, στη Ελλάδα το πολιτικό προσωπικό επιμένει να κινείται στον αστερισμό της ατολμίας, των φοβικών συνδρόμων και της εμμονικής δουλοπρέπειας, απρόθυμο ακόμη και να προετοιμάσει το λαό για τα δύσκολα που του χτυπάνε την πόρτα.

Συμπέρασμα τρίτον: Όλα τα παραπάνω, δε συνιστούν απλά ένα επικίνδυνο φορτίο από αδιέξοδα που απασφαλίζουν το ενδεχόμενο για μια κορυφαία εθνική τραγωδία. Αυτό που κυρίως κάνουν, είναι να καταδεικνύουν την ανάγκη της πολιτικής ανατροπής, με τρόπο που να φράξει οριστικά το δρόμο στο δοσιλογισμό και τη δουλοπρέπεια.

Όσο κι αν προσπαθήσουμε όμως, πραγματικά, δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα μπορούσε μια κυβέρνηση, που θέλει να λέγεται Ελληνική, να μπορέσει πραγματικά να δώσει λύση σε τέτοια προβλήματα, προβλήματα δηλαδή εθνικής κυριαρχίας, όταν εξ’ αρχής την έχει παραδώσει – την Εθνική Κυριαρχία – σε ξένα κέντρα εξουσίας. Πως θα μπορούσε δηλαδή να σταθεί όρθια και να ασκήσει Εθνική πολιτική, σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και όταν αυτή η Εθνική πολιτική αντίκειται στα συμφέροντα των «θεσμών». Πως θα μπορούσε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση που θέλει, να ασκήσει κυβερνητικό έργο προς όφελος της ίδιας της χώρας της και του λαού που υπηρετεί, όταν είναι περιορισμένη από τα δεσμά του Ευρώ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενός ψεύτικου, παράνομου, και σκόπιμα κατασκευασμένου χρέους.

Είναι ηθική υποχρέωση λοιπόν και πατριωτικό καθήκον, να αναδειχθεί μια νέα πολιτική ηγεσία, ικανή και αποφασισμένη να δώσει λύση στα προβλήματα και όχι να επενδύει την πολιτική της ύπαρξη στην διαχείριση τους και φυσικά με μια κοινωνία ενεργή, μαχόμενη, δίπλα της πάντα στον ρόλο του αδιαφιλονίκητου πρωταγωνιστή και εγγυητή των εξελίξεων.

Σ αυτό τον αγώνα τιμής, προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας, όσοι αγαπούν αληθινά αυτή την πατρίδα, δεν έχουν το δικαίωμα της αποχής, αλλά το χρέος της αποφασιστικής συστράτευσης. Στον αγώνα για την πολιτική ανατροπή… Στον αγώνα για την μεγάλη ανάταξη…

Ο Κυριάκος Κυριακόπουλος είναι μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Τ.Ο. Ιλίου

από το «anapoda.news»


Όσοι αγαπούν αληθινά αυτή την πατρίδα, είναι μαζί μας… Για τη μεγάλη ανατροπή… Για τη μεγάλη ανάταξη… Όσοι αγαπούν αληθινά αυτή την πατρίδα, είναι μαζί μας… Για τη μεγάλη ανατροπή… Για τη μεγάλη ανάταξη… Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.