Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…Ο ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ…
Του Γιώργου Βαζάκα

  

Σήμερα θα ξεκινούσαμε: Ο κορωνοϊός απ’ τον περασμένο Φλεβάρη μας κατσικώθηκε, μας τρόμαξε, μας τρομάζει…, με το αγωνιώδες ερώτημα για τον καθένα μας ως πότε άραγε; Και σ’ αυτή την κατάσταση από τη στιγμή που η «διεθνής κοινότητα αποφάσισε ότι η πανδημία του Κορωνοϊού (Covid 19) δεν τρλείωσε , η κυβέρνησή μας, της Ν.Δ. αποφάσισε να συντηρήσει το κλίμα της πανδημίας στην Ελλάδα, μη παίρνοντας όμως  μέτρα για τη θωράκιση της υγείας των πολιτών ,αλλά και χωρίς να θεωρηθεί υπόλογη στη συνείδηση του λαού. 

      Τι έκανε, τι κάνει η κυβέρνηση; 1) Προέβη σε γενικευμένα μαζικά τεστ σε υγιή πληθυσμό, για εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων, που βαπτίζονται κρούσματα. ( Θέλουμε εδώ να διευκρινίσουμε – δεν είμαστε γιατροί έχουμε τον ιό, που προσβάλει κάποιον, τότε αν αυτός ασθενήσει, δηλ. παρουσιάσει κλινικά αποτελέσματα, τότε είναι κρούσμα, διαφορετικά αυτός ο κάποιος, που έχει μεν μολυνθεί, αλλά δεν είναι άρρωστος είναι ασυμπτωματικός φορέας της μόλυνσης και δεν είναι κρούσμα.  

      2) Η πολιτική της Ν.Δ. επιμένει  σε κατασταλτικά μέτρα « αντιμετώπισης» του κορωνοϊού (περιορισμοί μετακινήσεων, τήρηση αποστάσεων, καραντίνες περιορισμένης τοπικής ή χρονικής εμβέλειας, απαγόρευση εκδηλώσεων , όπου συγκεντρώνεται κόσμος, επιβολή προστίμων κλπ) συν στη γενικευμένη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς, αλλά και σε εξωτερικούς κατά περίπτωση χώρους. 

      Με τον τρόπο αυτό, όλη η ευθύνη για την όποια ανησυχητική εικόνα παρατηρείται (ή κατασκευάζεται) για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, αποδίδεται στους «ανεύθυνους» πολίτες, που δεν τηρούν σωστά τα «μέτρα». Σημαντικός αρωγός στην επιτυχία αυτού του «επιτελικού» σχεδίου της κυβέρνησης είναι τα ΜΜΕ, τα οποία πληρώθηκαν αδρά, για να διαδίδουν και να ενισχύουν τις κυβερνητικές επιλογές. 

      Θυμόμαστε στην αρχή της πανδημίας, όταν μας επιβλήθηκαν τα τότε περιοριστικά μέτρα η κυριαρχούσα δικαιολογία ήταν: Ο κορωνοϊός ήταν καινούργιος και «άγνωστος», ότι μας βρήκε απροετοίμαστους και ότι έπρεπε να καθυστερήσουμε την έξαρσή του, ώστε να κερδηθεί ο απαραίτητος χρόνος, για να προετοιμαστεί το σύστημα υγείας. 

       Κι από τότε πέρασαν ήδη έξι μήνες. Δε θα ’πρεπε αυτός ο «άγνωστος» ιός να γίνει πιο «γνωστός»; μια που ο χρόνος διατέθηκε; Στο χρονικό αυτό διάστημα δε θα ’πρεπε το δημόσιο σύστημα υγείας να έχει θωρακισθεί, ώστε να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες υγείας του ελληνικού λαού. Δυστυχώς τα νούμερα αυτό δείχνουν. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 τα κονδύλια για την υγεία στον προϋπολογισμό μειώθηκαν κατά 131 εκατ. (από 518 το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε 387 το αντίστοιχο του 2020). Όσο για τις προσλήψεις συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία, κέντρα υγείας, και άλλες υπηρεσίες υγείας ήταν πολύ λιγότερες από 5.000 και οι περισσότερες  αφορούν σε άλλες ειδικότητες και κατηγορίες προσωπικού κι όχι σε γιατρούς και νοσηλευτές. Προσλήφθηκαν μόλις 451 γιατροί. Και στο μεγάλο ποσοστό δεν προσλήφθηκαν ως μόνιμο προσωπικό, αλλά ως συμβασιούχοι 

       Κι έξι μήνες μετά έφτασε ο Σεπτέμβρης, καιρός για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Οι μαθητές μας έζησαν κι αυτοί την τραυματική εμπειρία του lock down”, το κλείσιμο των σχολείων για δυο μήνες , την παταγώδη αποτυχία της πολυδιαφημισμένης «τηλεκπαίδευσης». Και μεσούσης της πανδημίας δεν πάρθηκαν μέτρα για την ασφαλή επιστροφή τους στα σχολεία. Καμία ενίσχυση των κτηριακών υποδομών δεν έγινε, καμία μέριμνα για πρόσληψη εκπαιδευτικών, ώστε να μπορεί να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες – πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας – μέτρο που είναι σωστό και από επιδημιολογικής ( ελαττώνεται ο συγχρωτισμός) κι από παιδαγωγικής άποψης. Αντί για τα παραπάνω το Υπουργείο Παιδείας θεώρησε «σωτήριο» μέτρο την επιβολή χρήσης μάσκας σε όλες τις βαθμίδες ακόμα και στα νήπια, εναποθέτοντας την προστασία από τον «φονικό ιό» στην «ατομική ευθύνη» των 5χρονων.  

       Βέβαια αποτελεί ερώτημα, γιατί το Υπουργείο Παιδείας παραβαίνει ακόμα και τις οδηγίες  του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας),  τον οποίο υποτίθεται, ότι ακολουθούμε και λέει βέβαια ο ΠΟΥ,  ότι τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν τις μάσκες όπως και οι ενήλικες , μόνο από την ηλικία των 12 ετών και πάνω. Και συνιστάται η χρήση της μάσκας στα παιδιά μόνο, όταν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων και δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις. 

          Επιπλέον Η χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας , δυσκολεύει την παιδαγωγική διαδικασία, γιατί τους στερεί ένα μεγάλο μέρος της μη λεκτικής επικοινωνία (εκφράσεις του προσώπου) Η μη λεκτική επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για την κατανόηση του λόγου και των προθέσεων του ομιλητή, για τη διατήρηση της προσοχής του ακροατή  και την ανάπτυξη σχέσης μεταξύ ατόμων. Άραγε η απόφαση επιβολής μάσκας στους μαθητές, που έχει προφανείς και αντιπαιδαγωγικές προεκτάσεις, μπορεί να λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία;… 

          Ακόμη ο ίδιος ο ΠΟΥ ( τον οποίο υποτίθεται ότι τον ακούμε) τονίζει ότι οι χώρες , που σκέφτονται να επιβάλουν ευρεία χρήση της μάσκας στον γενικό πληθυσμό, θα πρέπει πρώτα να πραγματοποιήσουν μελέτη εκτίμησης των κινδύνων, για να αποφασίσουν πού , πότε , από ποιους και ποιος τύπος μάσκας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Κι ο καθένας θα ’λεγε, πότε ακριβώς έγινε μια τέτοια μελέτη στην Ελλάδα, προτού υποχρεωθούμε όλοι να φορούμε μάσκα σε δημόσιους χώρους και μάλιστα με απειλή προστίμου; Ποια μελέτη εκτίμησης κινδύνων οδήγησε στην απόφαση να υποχρεωθούν να φορούν μάσκα όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επί 5-6 ώρες κάθε μέρα στο σχολείο, συν όλες τις άλλες ώρες εκτός σχολείου, που υποχρεούνται να την φορούν; 

        Φυσικά η κυβέρνησή δεν παύει να μας λέει, να ακούμε τους ειδικούς για την προστασία μας από τον ενλόγω ιό. Εδώ θα   αναφέρουμε τις απόψεις ενός ειδικού του κ. Ν. Σύψα, καθηγητή παθολογικής φυσιολογίας στο ΕΚΠΑ, όπως ακούστηκαν στις 9/9/2020  στο παράθυρο του SKY, που συμμετέχει στον ΕΟΔΥ, μεριμνώντας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Επιγραμματικά, να τι μας είπε: 1) Η πανδημία έχει τελειώσει 2)Όσοι αμφισβητούν την πανδημία αμφισβητούν την επιστήμη 3) Όσοι αμφισβητούν τα μέτρα είναι εγκληματίες 4)Τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό, αλλά μην τα αγκαλιάζετε, 5) Τα παιδιά και ειδικά τα παιδιά του Δημοτικού… πρώτον μολύνονται δυσκολότερα και δεύτερον περνάνε τον ιό στους ενήλικες επίσης δυσκολότερα. Ειλικρινά αν ακούμε τέτοιες αντιφατικές απόψεις από ανθρώπους, που το επιστημονικό κύρος τους είναι αναμφισβήτητο, πως να μη δούμε με σκεπτικισμό τα όσα υπερβολικά λέγονται για τον Covid 19  

          Πιστεύουμε, ότι ο οποιοσδήποτε νομοταγής πολίτης μπορεί να απαιτήσει να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμοξιολόγων, που δίνει συμβουλές στην κυβέρνηση. 

          Και θα αναφέρουμε και κάτι ακόμα για τη μάσκα, που μάλλον δεν είναι ευρέως γνωστό. Οι βιομηχανίες, που φτιάχνουν,  όχι σαν αυτές που τώρα φτιάχνουν μασκούλες για την «αρπαχτή», μιλάμε για τις μεγάλες βιομηχανίες, που φτιάχνουν εδώ και χρόνια με προδιαγραφές μάσκες. Εκεί θα δείτε ότι αυτή η μάσκα έχει προδιαγραφές αντιμετώπισης βακτηριακού φορτιίου και όχι φορτίου ιών. Με άλλα λόγια ακόμα και  η με προδιαγραφές μάσκα κατασκευάζεται για τα βακτήρια (τα μικρόβια χωρίζονται σε βακτήρια και σε ιούς – έτσι διάβασα - ) κι όχι για τους ιούς, γιατί η πλέξη της μάσκας δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τους ιούς. Γι’ αυτό οι μάσκες, για να αντιμετωπίζονται οι ιοί, φτιάχνονται αεροστεγώς στο πρόσωπο και με φίλτρα. Επομένως μας πουλάνε παραμύθι για τις μάσκες και τα κανάλια και όλοι τους;…   

       Θεωρούμε σημαντικό να παραθέσουμε το επιμύθιο άρθρου της Δρ. Διεθνούς Δικαίου της κ. Κέρης Π. Μαυρομάτη σχετικά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο σχολείο. Να τι λέει: « Γι’ αυτό  σας δηλώνω ότι έχω νόμιμη και ηθική υποχρέωση και δικαίωμα κατά το ελληνικό Σύνταγμα, το ελληνικό Ποινικό και Οικογενειακό Δίκαιο, τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του και την Οικουμενική Διακήρυξη Δικαιωμάτων του ανθρώπου: 1) να προστατεύσω τα δικαιώματα και το συμφέρον του παιδιού μου από οποαδήποτε προσβολή τους, εφαρμόζοντας το ελληνικό σύνταγμα  και τους διεθνείς κανόνες της Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, που υπερισχύουν όλων των αντίθετων εθνικών διατάξεων των σχετικών με την υποχρεωτική χρήση της  μάσκας στο σχολείο. 2) να μην υποβάλλω το παιδί μου σε αυτοβλάβη ή αυτοδιακινδύνευση της υγείας του, από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο σχολείο. 3) Να προστατεύσω το παι δί μου από κάθε σωματική βλάβη, απλή ή επικίνδυνη ή βαριά και να μην εκθέσω το παιδί μου σε βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη, μακροπρόθεσμη διακινδύνευση της σωματικής και ψυχικής του υγείας , από υποχρεωτική μασκοφορία».

     Προφανώς η φωνή της κ. Μαυρομάτη είναι αντίδραση στην αυθαιρεσία της της εκτελεστικής εξουσίας της χώρας για τις αποφάσεις της σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.Και νομίζουμε δικαίως αντιδρά ως ειδικός ειδήμονας του νόμου, διότι οι άνθρωποι, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην επιστημονική επιτροπή, που παίρνει αποφάσεις για την επιδημία, δεν έχουν καταθέσει ούτε μια μελέτη, ούτε ένα επιστημονικό σημείωμα, δηλ μια επιστημονική τεκμηρίωση. Όμως υπογράφουν άνετα αυτό, που τους φέρνει το υπουργείο Υγείας. Και διευκρινίζουμε, επιστημονική τεκμηρίωση δεν είναι να βγαίνει ο κ. Σύψας ή οποιοσδήποτε αξιόλογος λοιμωξιολόγος  και να λέει τις απόψεις του, αλλά είναι να μας φέρνει στοιχεία, τα οποία να συνάπτονται στην  αιτιολογική έκθεση του νόμου. Επίσης γι’ αυτούς έχει καταγγελθεί επανειλημμένα και κανένας απ’ αυτούς δεν το διέψευσε, από δημοσιογράφους όπως από τον κ. Τράγκα, κι ακούστηκαν και στη Βουλή και ούτε και η κυβέρνηση δεν τους υπερασπίστηκε, ότι εμπλέκονται με χρηματοδοτήσεις ιδιωτικών εταιρειών, εμπλέκονται σε εταιρεία στην υπόθεση των εμβολίων και μάλιστα ζητούν για τις δράσεις τους ασυλία από την Κομισιόν. Απ’ αυτά τι να εμπιστευτεί κανείς!... Σε εμποτίζουν με δυσπιστία μέχρις αποδείξεως του εναντίου.  

        Και βέβαια ακούμε για τους νεκρούς του Covid 19 και τους πιθανούς,, που θα ακολουθήσουν. Κανείς δεν μπορεί αυτό να μην το παίρνει σοβαρά και να μην σκέπτεται, πώς θα αντιμετωπισθεί καλύτερα. Παραξενευόμαστε όμως, πώς σα να ξεχάστηκαν οι θάνατοι από άλλες αρρώστιες την περίοδο του κορωνιού. Κάθε χρόνο καταγράφονται 15.000 -16.000 θάνατοι με αδιεκρίνιστες αιτίες. Να οι δεκάδες χιλιάδες θάνατοι, που μας τρομοκρατούσαν από την αρχή ότι έχουμε από τον κορωνοϊό. Αυτοί είναι δίπλα μας, ο γείτονάς μας, εμείς οι ίδιοι, στην οικογένειά μας. Νοιάζεται κανένας για όλο αυτό τον κόσμο; Τι να πούμε για τα καρδιακά, τους καρκίνους που γνωρίζουν τρομακτική έξαρση ειδικά μετά το lock down. 

        Σύμφωνα με τη Γιουρομόμο – η Γιουρομόμο είναι η υπηρεσία που παρακολουθεί τους θανάτους σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας – η χώρα μας παρουσιάζει πικ θανάτων συνολικά, ενώ έχουν πέσει οι θάνατοι από τον κορωνοϊό. Γι’ αυτό το πικ ενδιαφέρεται κανένας; Μήπως το λιγοστό και ανεπαρκές σύστημα υγείας και λόγω μνημονίων και μνημονιακών πολιτικών, που βιώνουμε τα τελευταία 10 χρόνια είναι πλέον διαλυμένο  με τις πολιτικές του κορωνοϊού και δεν μπορεί να αντέξει να περιθάλψει στοιχειώδεις παθήσεις, που άλλοτε με τον ένα ή άλλο τρόπο μπορούσε να τις υποστηρίξει. Νοιάζεται κανένας για όλα αυτά;…  

        Και για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού – το επαναλαμβάνουμε – μας επιβλήθηκαν, μας επιβάλλονται μέτρα όπως καραντίνα στο σπίτι και χρήση της μάσκας.  Γνωρίζοντας ιστορία, ευαισθητοποιούμαστε να αναφέρουμε, ότι τέτοια μέτρα δοκιμάστηκαν από τον 14ο, 15ο αι. στην Ευρώπη και τέτοια μέτρα δημιουργούς μαζικές υστερίες. Η ιστορία απέδειξε ότι το κυνήγι μαγισσών, το κυνήγι των Εβραίων, το κυνήγι των μουσουλμάνων στην Ευρώπη βασίστηκε στο γεγονός των lock dawn, που εφαρμόστηκαν τον 14ο αι. και μετά. Η μαζική υστερία των ανθρώπων τους παρακινούσε να ψάχνουν ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι της πανώλης, του μελιταίου πυρετού ή οποιασδήποτε άλλης επιδημίας, που αφάνιζε κόσμο. Κι έτσι ρίχναν ανθρώπους στην πυρά. Αυτά τα δεδομένα τα αξιοποιούσαν κάποιοι και για δικούς τους λόγους καλλιεργούσαν αυτό το μίσος, προκειμένου οι εξουσίες – η απολυταρχία κατά κύριο λόγο – να έχει την πυγμή να τα επιβάλει, να επιβάλλει τα συμφέροντά της. Και σήμερα με μια Ευρώπη δύο αιώνων πολιτισμού, κοινωνικού πολιτισμού γυρνάμε πίσω; Επαναφέρουμε τα ήθη και τα έθιμα του 14ο και 15ο αι.;… Για να μην ξεχάσουμε και το πιο οδυνηρό και φρικιαστικό: Στην πανδημία της Ισπανικής γρίπης του 1918 στις ΗΠΑ, όπου είχαν και τότε επιβάλλει μάσκες, όποιος δε φορούσε τη μάσκα, τον σκότωναν. Και σήμερα σύγχρονος διανοητής εκτιμά ότι οι συγκρούσεις, οι εκρήξεις, το μίσος, ο «εμφύλιος πόλεμος»  στις ΗΠΑ είναι αποτέλεσμα του πανικού της πανδημίας. 

     Αλλά και στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», στην Ελλαδίτσα  μας η σημερινή πανδημία COVID 19, ασχέτως της όποιας επικινδυνότητας της για την υγεία των πολιτών, χρησιμοποιείται ως ένας πολύ βολικός μανδύας για την υλοποίηση απολυταρχικών φαντασιώσεων αυτών, που νέμονται την εξουσία της χώρας. Η απολυταρχική φαντασίωση της κυβέρνησης της Ν.Δ. εκδηλώθηκε τον Αύγουστο του 2020  με τον οραματισμό του υπουργού της «Προστασίας» του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη να δημιουργήσει «Αστυνομία σκέψης», με την πρόθεση να εκφοβίσει τον απλό πολίτη, ότι γι’ αυτά που σκέφτεται και γράφει, κινδυνεύει να φτάσει μέχρι και την καταδίκη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων». Η σκοπιμότητα της «Αστυνομίας σκέψης» του κ. Χρυσοχοΐδη είναι να προστατεύσει τους πολίτες από ανυπόστατες θεωρίες, που αμφισβητούν τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό και να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, που κινδυνεύει απ’ αυτές. Φαίνεται στο υπουργό μας δεν του ήταν αρκετά: Η πλύση εγκεφάλου που βιώνει ο λαός μας από τα ΜΜΕ, η λογοκρισία έγκριτων επιστημόνων, η απειλή απόλυσης κάποιων θαρραλέων δημοσιογράφων από τη δουλειά τους, επειδή τολμούν να αμφισβητήσουν την πολιτική της κυβέρνησης, πρόσθεσε και το φίμωτρο της αστυνομίας σκέψης. 

       Δε θα διστάσουμε να πούμε στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι ο κύριος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν είναι η «παραπληροφόρηση» ή οι «θεωρίες συνωμοσίας», αλλά η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας, εξαιτίας των νεοφιλεύθερων πολιτικών και ειδικά λόγω των μνημονίων – αυτών των μνημονίων που ο κ. Χρυσοχοΐδης ψήφισε ελαφρά τη καρδία, χωρίς καν να τα διαβάσει, όπως ομολόγησε.  

      Και η απολυταρχία της κυβέρνησης της Ν.Δ. συνεχίζεται. Το Σεπτέμβριο του 2020 εκδόθηκε από το κ. Βασίλειο Πλιότα,  εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μία εγκύκλιος, όπου εντέλλεται, ότι όποιος αρνείται τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, άσχετα με το λόγο, πρέπει να διώκεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δηλαδή η οποιαδήποτε διαμαρτυρία να καταδικάζεται. Και για να εκδώσει αυτή την εγκύκλιο ο κ. Β. Πλιότας, επικαλείται τον όρο: «Δίκαιο ανάγκης», όμως δεν μας αναφέρει, σε ποια διάταξη του Συντάγματός μας τον βασίζει. Εύλογα αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Β. Πλιότας ακολουθεί την πρακτική των άλλων Αρειοπαγιτών, που νομιμοποίησαν τα Μνημόνια στη χώρα μας, πρωτοστατούντος τότε του κ. Πικραμένου, σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Ν.Δ., δημιουργώντας το δικό τους «Δίκαιο ανάγκης». Κι αυτό το «Δίκαιο ανάγκης» δεν έχει καμιά σχέση με το Σύνταγμα, γεννά δικτατορίες, και γενικά υπαγορεύει να υπακούομε σ’ ότι προέρχεται από την εκτελεστική εξουσία.  

     Όμως όσα αναφέραμε μόλις, για: «Αστυνομία Σκέψης», για «Δίκαιο ανάγκης» του κ. Β. Πλιότα βαίνουν προς εφαρμογή, σωφρονίζοντας τους ανυπάκουους. Ο ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών) με ανακοίνωσή του της διοίκησής του   (1/10/2020) παραπέμπει στα πειθαρχικά όργανα του Συλλόγου γιατρούς – μέλη του επειδή: «μέλη του έχουν παραβεί την ιατρική δεοντολογία και διασπείρουν ανυπόστατες επιστημονικά απόψεις για τη επιδημία , που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία». Η πειθαρχική δίωξη γιατρών από Δ.Σ. του ΙΣΑ οφείλεται σύμφωνα με τις προφορικές δηλώσεις στα τηλεπαράθυρα του προέδρου του ΙΣΑ κ. Πατούλη στη συμμετοχή μελών του ΙΣΑ στο Διεθνές Συνέδριο «Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας», που πραγματοποιήθηκε στις 19 κι 20/9/2020 στη χώρα μας. Η απήχηση που είχε στην κοινή γνώμη το αναφερθέν Συνέδριο, που δεν συμβάδιζε με τις κυβερνητικές απόψεις και τα μέτρα που επιβάλλονται, φάνηκε από τις αντιδράσεις των καθεστωτικών ΜΜΕ, ότι θορύβησε τους κρατούντες και την συμπλέουσα με την κυβέρνηση διοίκηση του ΙΣΑ.  

       Δεν έχει σημασία, εάν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με τις επί  μέρους απόψεις, που ακούστηκαν σ’ αυτό το Συνέδριο. Σημασία έχει ότι μέσα στην όλη κατευθυνόμενη και μανοδιάστατη πληροφόρηση των τελευταία εννέα μηνών, προσφέρθηκε η μοναδική ευκαιρία να ακουστούν στη χώρα μας, ελεύθερα θέσει διεθνών επιστημόνων για τον Covid19 . Τόση ελευθερία όμως ξεπέρασε τις «αντοχές» του ΙΣΑ, που όχι δεν τόλμησε να συμμετάσχει, για να καταθέσει τις απόψεις του, όχι μόνο αρνήθηκε την παραχώρηση αίθουσας για την διενέργεια του συνεδρίου,  όχι μόνο ξεκίνησε πόλεμο φθοράς στα ΜΜΕ διαστρεβλώνοντας τις προθέσεις του συνεδρίου, προκειμένου να εξαναγκάσει τους διοργανωτές στη ματαίωσή του, αλλά κοντά σ’ αυτά απειλεί με πειθαρχικές διώξεις τους γιατρούς, που συμμετείχαν.  

     Κι επειδή με τα όσα παραθέσαμε μπορεί να κριθούμε «ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι» - έτσι χαρακτηρίζονται όσοι διαφωνούν με στοιχεία της καθεστωτικής παραπληροφόρησης – θα ανφέρουμε στο άρθρο μας για προϊδεασμό ένα απόσπασμα από ένα πρόσφατο δημοσίευμα του κ. Γ. Κασιμάτη, διακεκριμένου νομικού, πολιτειολόγου  και ομότιμου καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου  με τίτλο: « Η κρίση του κορωνοϊού στο πλαίσιο της  γενικής κρίσης».  Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να το βρούμε στο διαδίκτυο – η ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ το έχει – και   να το διαβάσουμε. Σ’ αυτό ο κ. Κασιμάτης εκφράζει τους προβληματισμούς του σχετικά με τις μεθόδους και την επιβολή μέτρων σε διεθνές επίπεδο για τον κορωνοϊό, που επιφέρουν πρωτοφανή παραβίαση των θεμελιωδών αρχών νομιμότητας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη. Το απόσπασμα αυτό βρίσκεται προς το τέλος του δημοσιεύματος του και το παραθέτουμε:  

    « Γιατί  δεν υπάρχει καμιά  κίνηση και καμιά παρέμβαση του ύπατου φύλακα των θεμελιωδών αρχών νομιμότητας και της προστασίας της αξίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών; Μήπως βρισκόμαστε μπροστά στο αντίστοιχο φαινόμενο του τέλους της «Κοινωνίας των Εθνών», που έχει παραλύσει μπροστά στην επερχόμενη λαίλαπα του φασισμού και του εθνικοσοσιλισμού; Μήπως είναι στον ορίζοντα καμιά άλλη λαίλαπα, που έχει παραλύσει τον ΟΗΕ;»  «Συνωοσιολόγος» άραγε κι ο κ. Κασιμάτης; 

      Όμως όλα αυτά που συμβαίνουν με τον κορωνοϊό, τα μέτρα, η πειθάρχιση σ’ αυτά, δεν συμφέρουν  πρωτίστως στην κοινωνία, αλλά σε κάποιους που επενδύουν πάρα πολλά κέρδη στην υγεία. Ο οικονομολόγος, Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) μιλώντας για τον Κορωνοϊό εκτιμά ότι το πρόβλημα μ’ αυτόν δεν είναι μόνο ιατρικό , αλλά κατεξοχήν κοινωνικό και πολιτικό και συνεχίζοντας μας εξηγεί, ποιους βολεύει αναλύοντας το οικονομικά:   

      Ήδη από το 2011 ο Μπιλ Γκέιτς, και όχι μόνο αυτός εφάρμοζε αυτό, που ονομάζεται «φιλανθρωπικός καπιταλισμός». Ο  άνθρωπος αυτός έχει το σύνδρομο της αυτοπροβολής και όπως και άλλοι, όπως ο ιδρυτής του Facebook, ο Ζούγκεμπεργκ κυνηγάνε τον πλούτο σε παρανοϊκό επίπεδο. Ο Γκέιτς λοιπόν ανακάλυψε ότι, όταν επένδυσε στη Microsoft 50 δις, έβγαλε μόλις και μετά βίας 58 δις. Όταν όμως έχει τοποθετήσει 100 δις στον τομέα της υγείας, περιμένει να βγάλει 20 φορές περισσότερα. Αυτή του τη διαχείριση την εκθέτει σε άρθρο του, που έγραψε ο ίδιος στην εφημερίδα Γουόρλντ Στρίιτ Τζιόρναλ το 2011. Ο ίδιος επανέφερε το κέρδος 20 από 1 επένδυση στο φόρουμ του τελευταίου Νταβός το 1919 και είπε στους άλλους εκεί πολύ πλούσιους συγκεντρωμένους: « Μην  ασχολείσθε με ψιλολόγια, εδώ – στην υγεία – οι αποδόσεις είναι τρελές, αλλά για να υπάρξουν, πρέπει ο κόσμος να αρρωσταίνει, πρέπει να μη σκέφτεται κριτικά, να μη υπάρχει κοινωνική ιατρική, δηλ αυτή που σκέπτεται πρώτα και κύρια τις συνθήκες διαβίωσης του ανθρώπου, πριν πάμε στη φαρμακευτική ιατρική. Να μην υπάρχουνε δημόσια συστήματα υγείας ικανά να περιθάλψουν τους πολίτες. Διαφορετικά η επένδυση στην υγεία δεν μπορεί να βγάλει κέρδη. Και μιλάμε για τρομαχτικά ποσά. Ο Γκέιτς έχει περιούσία που ξεπερνά τα 200-250 δις δολάρια, ανήκει στους 26 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, που αυτοί οι 26 πιο πλούσιοι έχουν περιουσία, όση έχουν τα 4,5 δις άνθρωποι μαζί, που ζουν στον πλανήυη. Όλοι αυτοί οι 26 ζάπλουτοι κινούνται στην τροχιά του Γκέιτς, δηλ δημιουργούν  επενδύσεις 1 προς 20 και κάνουν το κάθε τι για να διατηρήσουν ψηλά τις αποδόσεις τους και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης της   παγκόσμιας οικονομίας από το 2008, που ο κανονικός της οικονομικός κύκλος δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν μπορεί  να αυτορυθμισθεί. Και επειδή τέτοιες οικονομικές κρίσεις επιλύονται με παγκόσμιες καταστροφές ή παγκόσμιους πολέμους και κάτι τέτοιο για μια σειρά από πολιτικούς, ιστορικούς και κοινωνικούς λόγους παγκόσμιο πόλεμο δεν κάνανε όλοι αυτοί οι πάμπλουτοι, κάνανε την πανδημία με 77 χώρες στο καζάνι της, υπό ιδιόμορφο παγκόσμιο σύστημα δικτατορίας. Αυτό πάνε να πετύχουνε… 

     Γιατί πώς αλλιώς στις σημερινές συνθήκες , με τέτοια συρρίκνωση της ζήτησης , της παραγωγής, της φτώχιας, της ανεργίας κλπ να βγάλεις 1 προς 20, που λέει ο Γκέιτς ότι βγάζει, με την επένδυση των χρημάτων του στον «φιλανθρωπικό» καπιταλισμό; Κακά τα ψέματα αυτοί οι ζάπλουτοι με την αχόρταγη  οικονομική τους ισχύ κατφέρνουν πολλά στην υφήλιο στις αντιθέσεις τους με τους λαούς. Γι’ αυτό ένας από τους μεγιστάνες επενδυτές του κύκλου τους  ο Έντουαρντ Μπάφετ, που το 2008 ανακηρύχτηκε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αναφώνησε με αλαζονεία: « Βεβαίως υπάρχει ταξικός πόλεμος, αλλ’ αυτόν τον πόλεμο τον έχει κερδίσει η τάξη μου».  

Ο Γιώργος Βαζάκας είναι Φιλόλογος και Μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

                                                                                                                         

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…Ο ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ… Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…Ο ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ… Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.