Το Εγχειρίδιον του Καλού Απατεώνος

του Γιάννη Συμιακάκη*

Είμαι ένας ταπεινός επιχειρηματίας. Το όνομά μου δεν θα το δείτε σε καμία από τις γνωστές λίστες με τα λαμόγια. Δεν υπάρχει καν στον τηλεφωνικό κατάλογο.

Η πονεμένη μου ιστορία ξεκινά όταν μέσω γνωστού μου τραπεζικού στελέχους πήρα δάνειο 20 εκατομμυρίων ευρώ με εγγύηση ΑΕΡΑ!

Επειδή έχει παρέλθει 5ετία, δεν θυμάμαι εάν ο αέρας ήταν κοπανιστός ή σκέτος. Πρέπει να δω τον κωδικό στο συμφωνητικό.

Ο τραπεζικός φίλος μου, που τυγχάνει να είναι πολύ κοινωνικός τύπος, έλαβε προμήθεια ενός....
εκατομμυρίου. Πολύ καλό χαρτζιλίκι για μια εισήγηση. Λογικά θα έχει εξυπηρετήσει και δεκάδες ή εκατοντάδες άλλων φίλων του.

Τα 19 εκ. που έμειναν, τα έστειλα να παραθερίσουν για λίγο σε λογαριασμό τραπέζης μακρινού, πλήν δημοφιλούς, εξωτικού νησιωτικού προορισμού.

Με κεφάλαιο 50 χιλ. ευρώ ίδρυσα στο όνομα συγγενικού μου προσώπου, μια εξωχώρια που αγοράζει κόκκινα τραπεζικά δάνεια στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τα 9 εκ. μεταφέρθηκαν σε βαλκανική τράπεζα σε προθεσμιακό λογαριασμό με απόδοση 4% (1.000 ευρώ την ημέρα για κάλυψη μικροεξόδων μου) και με τα υπόλοιπα 10 έγινα κάτοχος πακέτου τοξικών δανείων αξίας 100 εκατομμυρίων (10 σεντ για κάθε ένα ευρώ δανείου).

Στο πακέτο φρόντισα να υπάρχει και το δικό μου κατακόκκινο δάνειο των 20 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο διέγραψα με κόστος 2 εκ.

Από τους οφειλέτες των υπολοίπων εις χείρας μου δανείων (80 εκ.) που διαπραγματεύτηκα προς 20 σεντ στο ευρώ, εισέπραξα 16 εκατομμυριάκια.

Αν λάθεψα σε κάτι, με διορθώνετε!

Να κάνουμε την σούμα:
Τα 9 μύρια που τώρα ξεκουράζονται στην βαλκανική τράπεζα, συν τα 16 που έλαβα από τους οφειλέτες των δανείων, μας κάνουν 25 εκατομμύρια ευρώ. Που είναι όλα δικά μου!
Και δεν χρωστάω μία!!!

Εύχομαι το 2017 να πάνε όλα καλά με υγεία, να έχουμε ευρώ και μνημονιακές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως χρώματος, ώστε να μπορέσω κι εγώ ο φτωχός να δω προκοπή.

Αν γυρίσω τα λεφτά ΜΟΥ δύο τρεις φορές ακόμα, θα μπορέσω να αγοράσω ένα κανάλι, μια ποδοσφαιρική ομάδα, να ιδρύσω μια ναυτιλιακή και -γιατί όχι- να αποκτήσω ένα μικρό νησάκι στο Ιόνιο...

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

1. Η πατέντα είναι διεθνώς γνωστή και δωρεάν προς χρήση αφού έχει λήξει το κοπιράιτ.

2. Ακόμα και εάν βρεθεί το όνομά σας σε κάποια λίστα, θα είναι πολύ διασκεδαστικό να σας καλέσουν στην Επιτροπή της Βουλής να απαντήσετε σε ερωτήσεις του κυρίου Νικολόπουλου και του κυρίου Κασιδιάρη. Σερβίρουν και καλό καφέ.

3. Συνιστώ αποφυγή λύσεων τύπου Αρτέμη Σώρρα με Απολλώνιες Τεχνολογίες για διαστημόπλοια και αεροπλάνα χωρίς καύσιμα για να μην έχετε μπλεξίματα με την ΝΑΣΑ, την ΒΡ, το Πατρινό Καρναβάλι, τις φυλακές και τα ψυχιατρεία.

4. Μην φοβηθείτε να παρκάρετε τα χρήματά σας σε ξένο μέρος (εκτός ΕΕ βέβαια) ακόμα και αν βρίσεται μακριά, διότι παντού στα ξενοδοχεία και στις τράπεζες οι υπάλληλοι μιλάνε ελληνικά. Και δεν θα αισθανθείτε μοναξιά αφού στην ουρά των γκισέ, στα λόμπυ, στα μπαρ, στις ξαπλώστρες και στο μασάζ θα γνωρίσετε όλο τον καλό τον κόσμο -επιχειρηματικό και πολιτικό- από Ελλάδα.

5. Αποφύγετε τους γνωστούς συμβούλους και λογιστές στην Ελλάδα διότι ανάμεσά τους υπάρχουν και απατεώνες που μπορεί να σας εκβιάσουν και να σας μαδήσουν.

6. Κάνετε αίτηση να ενταχθείτε στα ΕΣΠΑ. Κυρίως για εμάς έχουν φτιαχτεί.

7. Αγοράστε κουπόνια όλων των φιλοευρώ κομμάτων από ΚΚΕ έως Χ.Α. διότι μπορεί να σας χρειαστούν.

8. Δωρίστε τρόφιμα και χρήματα στα συσσίτια της Εκκλησίας και του Δήμου σας.

9. Παίξτε το και Μαλάκας και λεβέντης. Είναι υπέρ σας!

10. Τα βράδια να ρουφάτε την κόκα σας και να κοιμάστε ήσυχοι. Η ΜΟΝΗ στραβή που μπορεί να σας συμβεί είναι να πέσετε πάνω σε πατριωτική/δημοκρατική κυβέρνηση. Αν σπάσει ο διάβολος το πόδι του, δεν σας σώζει ούτε ελικόπτερο, ούτε φουσκωτό... 

*Ο Γιάννης Συμιακάκης είναι μέλος του ΕΠΑΜ εξωτερικού (Ιαπωνία)


Το Εγχειρίδιον του Καλού Απατεώνος Το Εγχειρίδιον του Καλού Απατεώνος Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2017 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. με 3 λοιπόν αράδες, η ΠΛΗΡΗΣ και περιγραφικότατη καταγραφή της πανάθλιας πραγματικότητας που μας έχει οδηγήσει εδώ πουμαστε σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.