Αυτό το ολοκαύτωμα, υπήρξε;

του Νίκου Μπογιόπουλου

«Χρυσή Αυγή», Ιούλης 1991: Ο σαλπιστής του Χίτλερ δείχνει το δρόμο τον οποίο εκπροσωπούν οι χρυσαυγίτες. Περί αυτού του «πατριωτισμού» πρόκειται...

10 Ιούνη 1944: Οι Γερμανοί μπαίνουν στην κωμόπολη του Διστόμου. Αποκλείουν τις εισόδους και αρχίζουν τις έρευνες στα σπίτια, αναζητώντας μαχητές του ΕΛΑΣ, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι κατοχικές δυνάμεις συγκεντρώνουν όλους τους κατοίκους και ξεχωρίζουν 114 άνδρες και 114 γυναίκες, αρκετές μαζί με τα μωρά τους. Η σφαγή είναι ολοκληρωτική. Στη συνέχεια πυρπολούν τα σπίτια. Το Δίστομο ξεκληρίζεται.

Στα πτώματα, πάνω στα άψυχα κατακρεουργημένα κορμιά, έχει απομείνει αποτυπωμένη η....
ανείπωτη θηριωδία.
*
Ο Παναγιώτης Περγαντάς του Θωμά, 22 χρόνων τότε, αφηγείται (η καταγραφή της μαρτυρίας έγινε από τον Στάθη Σταθά):

«Κατά τις δέκα το πρωί στις 10 Ιουνίου 1944 μέρα Σάββατο κατέβηκα από το πατρικό μου και πήγα στο καφενείο του Μαράλιου. Καθόμουνα με δυο - τρεις άλλους. Περνάει από κει το μικρό ανιψάκι μου, ο Γιάννης της αδερφής μου Φρόσως Σταθά, το γένος Περγαντά. Το φώναξα και του έδωσα μια ρουφηξιά ούζο. Υστερα έφυγε να παίξει. Σε λίγο ακούμε φωνή τρομαγμένη "έρχονται οι Γερμανοί". Πεταχτήκαμε και μέσα από το στενό του Μάριου προς τα Μεσινά ανέβηκα στου Καρσνά το ρέμα, προς τα λακκώματα. Εκεί έμεινα και είχα στραμμένη την προσοχή μου στο χωριό με αγωνία. Είδα (...) ώσπου όταν βασίλεψε ο ήλιος κι έπαιρνε να νυχτώσει οι γερμανικές φάλαγγες τράβηξαν για τη Λιβαδειά.

Τότε κατεβαίνω κι εγώ προς το χωριό. Φτάνω σε απόσταση διακόσια μέτρα από τα πρώτα σπίτια. Το σπίτι της αδερφής μου Φρόσως ήταν στην άκρη. Ακούω μια γυναικεία φωνή να σκούζει, να οδύρεται, να θρηνολογεί. Ηταν η μάνα μου. Φτάνω τρέχοντας και τι να δω! Την αδερφή μου κομματιασμένη, βιασμένη, κατακρεουργημένη. Κατασκισμένα ρούχα και σάρκες είχαν γίνει ένα. Το αίμα έτρεχε από τα σκέλια της. Τα βυζιά της κατασφαγμένα, φέτες. Το πρόσωπό της παραμορφωμένο και σ' όλο το σώμα σημάδια άγριας πάλης. Δίπλα της σε μια κούνια το μικρό κορίτσι της τη Ζωή, εφτά μηνών, το είχαν ξεκοιλιάσει, του είχαν κόψει το λαιμό και κρέμονταν τα λαρύγγια του στο στήθος μπλεγμένα με τα βγαλμένα έντερα.

Το αγόρι της, αυτό που το πρωί του έδωσα λίγο ούζο στο καφενείο, έτρεξε να κρυφτεί στο διπλανό σπίτι του Νταγιαλή. Οι εγκληματίες το κυνήγησαν και το εκτέλεσαν τινάζοντάς του τα μυαλά στον αέρα κάτω από τη σκάλα. Επίσης και το άλλο κορίτσι της ίδιας αδερφής μου, την Ελένη, εφτά χρονών, το έσφαξαν κι αυτό. Τέλος, ο πεθερός της αδερφής μου εκτελέστηκε μπροστά στη Δημαρχία μαζί με τον Θανάση Πανουργιά.

Την επομένη το πρωί τους θάψαμε όλους σε ομαδικό τάφο μπροστά στην αυλή του σπιτιού τους».
*
Για το Δίστομο, ένα από τα πολλά ελληνικά ολοκαυτώματα που προκάλεσαν οι χιτλερικές ορδές, ο ιστορικός Τάκης Λάππας, στο βιβλίο του «Η σφαγή του Διστόμου», περιγράφει:

«Σαν και τούτο το κακό άλλο δεν ξαναγίνηκε... Τα βρέφη μέσα στις κούνιες τους και στο βυζί της μάνας τους, οι γκαστρωμένες, οι γέροντες, οι γερόντισσες, οι μάνες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους...».
*
Για την ίδια σφαγή ο Δημήτρης Γατόπουλος, στο βιβλίο του «Ιστορία της Κατοχής», σημειώνει:

«Ιδού τώρα και τα επισημότερα στοιχεία της μεγάλης τραγωδίας, η έκθεσις του κατοχικού νομάρχου Βοιωτίας Ιωάννου, η έκθεσις του τότε νομάρχου Ιω. Γεωργόπουλου. Στην "έκθεσή" του στο υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει και τα εξής. "Από δύο ημερών διανύω τας δραματικοτέρας της ζωής μου. Τα συμβαίνοντα εις την περιφέρειαν κατά τας δύο τραγικάς αυτάς ημέρας υπερβαίνουν και αυτήν τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου και αυτούς τους σικελικούς εσπερινούς... Λυσσαλέα η αγριότης δεν εφείσθη ούτε των νηπίων, τα οποία άταφα έτι σφίγγονται σπασμωδικώς στοργικά εις τους άψυχους κόλπους των μητέρων"».
*
Αυτή είναι η σχέση του ναζισμού με την Ελλάδα. Αυτή είναι η μόνη σχέση που μπορεί να έχει ο ναζισμός με την πατρίδα μας και με όλη την ανθρωπότητα. Αυτή είναι η κτηνωδία που εκπροσωπεί ο ναζισμός. Τότε, σήμερα και πάντα. Αυτές είναι οι «πατριωτικές» καταβολές των νεοναζιστικών αποβρασμάτων που μαγαρίζουν τον τόπο.

από τον «Ριζοσπάστη»

Αυτό το ολοκαύτωμα, υπήρξε; Αυτό το ολοκαύτωμα, υπήρξε; Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Ιουνίου 11, 2013 Rating: 5

13 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ τη Σεισάχθεια Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο για τα δείγματα Δημοκρατίας που δίνετε στους πολίτες.
    Είναι σαφές τι εννοείτε καλώντας μας, ως πατριώτες Δημοκράτες, να παλέψουμε για Ελευθερία και Δημοκρατία σ' αυτό τον τόπο.
    Μας καλείτε να δώσουμε ακόμη και το αίμα μας για να μπορεί ο σύντροφος Μπογιόπουλος να γράφει ελεύθερα την άποψή του, την οποία όμως εμείς οι φτωχοί προλετάριοι δε μπορούμε, επί ποινή φίμωσης, να σχολιάσουμε, ακόμη κι αν τα σχόλιά μας είναι δεόντως ευπρεπή.
    Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ και καλή τύχη στην προσπάθειά σας, χωρίς όμως τη δική μου στήριξη.
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη πίστη σου στη Δημοκρατία και την Πατρίδα την έδειξες με τα σχόλια αμφισβήτησης της σφαγής στο Δίστομο και αλλού στην Ελλάδα από τους Γερμανούς και τους ντόπιους γερμανοτσολιάδες συνεργάτες τους. Μπορείς να υποστηρίζεις ό,τι θέλεις και να αισθάνεσαι τους γερμανούς φίλους σου, αλλά δεν μπορείς να προσβάλεις τις μνήμες του Ελληνικού Λαού και την Ιστορία της ίδιας της χώρας σου, τουλάχιστον όχι εδώ!

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν δημοσιεύετε το σχόλιό μου ή εστω το σημείο όπου αμφισβητώ τη σφαγή στο Δίστομο;
      Πού αμφισβήτησα την ύπαρξη και τη δράση Γερμανοτσολιάδων στην Ελλάδα;
      Ο παππούς μου πολέμησε στην Αλβανία, προτάθηκε για τον σιδερένιο Σταυρό Ανδρείας, τον οποίο ποτέ δεν παρέλαβε, ως γνήσιος κομμουνιστής, από ανθρώπους που θεωρούσε δοσίλογους. Προτίμησε να περιμένει να πάρει την εξουσία το Κόμμα για να τον τιμήσει.
      Πού ακριβώς, στο σχόλιό μου υποστήριξα τους Γερμανούς σφαγείς της Πατρίδας μου και των Ελλήνων;
      Πού προσέβαλα τις μνήμες του Ελληνικού Λαού του οποίου παρουσιάζεστε ως οι μόνοι, αυτόκλητοι και αποκλειστικοί υπερασπιστές;
      Πού προσέβαλα την Ιστορία της Χώρας μου όπως ισχυρίζεστε;
      Επιτίθεστε σε ένα άγνωστο "ανθρωπάκο" όπως εγώ, κολλώντας του ταμπέλες, και στερώντας του τη μόνη απόδειξη που έχει απέναντι στους δικαστές αναγνώστες σας.
      Το ίδιο το σχόλιό μου, το οποίο απλά ζητούσε αποδείξεις και ονόματα που συνδέουν τη σφαγή του Διστόμου, με τα συγκεκριμένα άτομα τα οποία καθυβρίζει ο αρθρογράφος Μπογιόπουλος, προσπαθώντας να τα απαξιώσει συλλήβδην στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας.
      Εμένα μου αρκεί ότι το σχόλιό μου υπάρχει και το έχουν ήδη διαβάσει γνωστοί και φίλοι μου, οι οποίοι θα διαμορφώσουν υποθέτω και άποψη για το Περί Δικαίου Αίσθημά σας.

      Διαγραφή
  3. Προφανώς υπήρξαν Γερμανοτσολιάδες και δοσίλογοι στην κατοχή.
    Αυτό που με άκομψο τρόπο, για να μη χρησιμοποιήσω κάποιο βαρύτερο χαρακτηρισμό, προσπαθεί να αποκρύψει ο Μπογιόπουλος, είναι ότι οι απόγονοι των Γερμανοτσολιάδων της κατοχής δεν είναι αυτοί που ισχυρίζεται ο ίδιος για "άγνωστο" λόγο, αλλά οι κάθε λογής Σαμαράδες και Παπανδρέηδες και Χριστοφοράκοι και Κουβέληδες.
    Αυτούς του Σαμαράδες, Μητσοτάκηδες, Παπανδρέηδες, Καραμανλήδες κλπ. προσπαθεί απεγνωσμένα να προστατέψει ο Μπογιόπουλος, στρέφοντας την οργή των εύπιστων Ελλήνων εκεί που "κάποιοι" έχουν συμφέρον να στραφεί.
    Σας ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος Έλληνας έχει έστω και ένα κουκούτσι μυαλό, θα συμφωνήσει απόλυτα με όλα τα ιστορικά στοιχεία του άρθρου.
    Αυτό που αμφισβητώ και ζητώ αποδείξεις είναι τα τελευταία "ύποπτα για μένα" λόγια του Μπογιόπουλου:

    "Αυτές είναι οι «πατριωτικές» καταβολές των νεοναζιστικών αποβρασμάτων που μαγαρίζουν τον τόπο."

    Ο Μπέντζαμιν Φρίντμαν, Εβραίος επιχειρηματίας και προσωπικός φίλος του δολοφονημένου από τους Σιωνιστές Διεθνείς Τραπεζίτες Κένεντι, το 1961 στην Ουάσινγκτον κατήγγειλε τους ομόθρησκούς του, ότι προκάλεσαν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο σπρώχνοντας τους Γερμανούς στην ΥΦΕΣΗ, στην ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ με το Παγκόσμιο Εμπάργκο που οργανωσαν εναντίον της Γερμανίας.
    Είναι γνωστό, ΕΙΠΕ Ο ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΦΡΙΝΤΜΑΝ, ότι οι Γερμανοί έχουν διατροφική επάρκεια 30%. Για να θρέψουν το υπόλοιπο 70% του πληθυσμού τους είναι αναγκασμένοι να εξάγουν τεχνολογικά προϊόντα (βιομηχανικά). Αν τους κλείσεις τις βιομηχανίες, θα λιμοκτονήσουν.

    Εσείς σήμερα που καλείτε τους πολίτες να πολεμήσουν δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για την Ελευθερία αυτής της Πατρίδας, εναντίον των Παγκόσμιων Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ) που προκαλούν την Υφεση, σε τι ακριβώς διαφέρετε από τον Χίτλερ;
    Ξέρω τι θα πείτε.
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
    ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ.
    ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ. "ΝΤΟΪΤΣΛΑΝΤ ΟΥΜΠΕΡ ΑΛΕΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τα αλλάζεις. Εκτός κι αν ο ζήλος σου να αθωώσεις τους σημερινούς νεοναζί, απόλυτα όργανα του καθεστώτος κατοχής, δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις. Μας αρκεί ότι αναγκάζεσαι να παραδεχθείς το ολοκαύτωμα που υπέστει ο ελληνικός λαός από τους ναζί. Τώρα από που κατάγονται οι σύγχρονοι υποστηρικτές τους μικρή σημασία έχει. Αν οι γνώσεις σου ξεφύγουν απ' αυτές του νηπιαγωγείου και περιθωριακών ναζιστικών blogs και εντύπων, ίσως καταλάβεις επί τέλους τι συμβαίνει γύρω σου και ότι η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα των Σαμαροβενηζελοκουβέληδων και των μυστικών τους υπηρεσιών, που επιτήδεια την τροφοδοτούν για να την χρησιμοποιούν κατ' αρχήν ως "αντίπαλο" δέος και σε δεύτερη φάση ως τάγματα εφόδου εναντίον του λαϊκού κινήματος.

      Διαγραφή
    2. Και για να τελειώνουμε. Δεν επιτίθεται κανείς σε κάποιον άγνωστο ανθρωπάκο, όπως ισχυρίζεσαι. Απλά δεν δεχόμαστε επιθετικά σχόλια από κρυπτόμενους πίσω από την ανωνυμία. Αν υπέγραφες με το αληθινό ονοματεπώνυμό σου το σχόλιο που σβήστηκε, σε διαβεβαιώνουμε, ότι όχι μόνο δεν θα το σβήναμε, αλλά θα σε καλούσαμε να το υποστηρίξεις με όσα στοιχεία διαθέτεις, αναλαμβάνοντας έτσι και την ευθύνη των λεγομένων σου. Όπως θα έχεις παρατηρήσει, δημοσιεύουμε τα πάντα, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, εφ' όσον είναι ενυπόγραφα.

      Διαγραφή
  5. Λέγομαι Γιώργος Νοδαράκης, είμαι κάτοικος Ρεθύμνου, έμαθα τι συμβαίνει με τη χώρα από τις αναλύσεις του Δημήτρη Καζάκη, γράφτηκα στο ΕΠΑΜ Ρεθύμνου, όπου είναι εγγεγραμένοι και κάποιοι προσωπικοί μου φίλοι, αλλά έχω ένα μειονέκτημα.
    Δεν τρώω κουτόχορτο. Αν κάποιος προσπαθεί να παραχαράξει αλήθειες, ένας μηχανισμός στο κεφάλι μου κάνει μπιπ και αφηνιάζω.
    Αν δε μπορείτε με αλήθειες να καταγγείλετε τα άτομα στα οποία επιτίθεστε, θα τα υπερασπίζομαι μέχρι να βγει η ψυχή μου.
    Ιδιαίτερα αν οι καταγγέλλοντες έχουν ίδιο όφελος από αυτή τους την καταγγελία.
    Και τώρα που έγινα επώνυμος και με φακελώσατε, μπορώ να δω δημοσιευμένο το αρχικό μου σχόλιο και την απάντηση σ' αυτά που με χιουμοράκι ρώτησα τον Μπογιόπουλο;
    Για να πάρουν μια ιδέα και οι αναγνώστες σας για την υποκρισία και το ψέμα που κρύβει η αρχική απάντηση της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ ΕΠΑΜ, για δήθεν προσβολή μου στην μνήμη των Ελλήνων και αμφισβήτηση της σφαγής του Διστόμου.
    Έχετε τη δύναμη να δείξετε στους πολίτες την αυθαιρεσία που διέπραξε, κατά την άποψή μου, ο "ένας διαχειριστής ιστολογίου", που διέγραψε το σχόλιο;
    Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ Ε.ΠΑ.Μ.13 Ιουνίου 2013 - 7:59 μ.μ.
    Τώρα τα αλλάζεις. Εκτός κι αν ο ζήλος σου να αθωώσεις τους σημερινούς νεοναζί, απόλυτα όργανα του καθεστώτος κατοχής, δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΖΗΛΟ ΝΑ ΑΘΩΩΣΩ ΚΑΝΕΝΑ. ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΩ.

    Μας αρκεί ότι αναγκάζεσαι να παραδεχθείς το ολοκαύτωμα που υπέστει ο ελληνικός λαός από τους ναζί.
    ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ.
    ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΙΣ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ.

    Τώρα από που κατάγονται οι σύγχρονοι υποστηρικτές τους μικρή σημασία έχει.
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ.

    Αν οι γνώσεις σου ξεφύγουν απ' αυτές του νηπιαγωγείου και περιθωριακών ναζιστικών blogs και εντύπων, ίσως καταλάβεις επί τέλους τι συμβαίνει γύρω σου και ότι η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα των Σαμαροβενηζελοκουβέληδων και των μυστικών τους υπηρεσιών, που επιτήδεια την τροφοδοτούν για να την χρησιμοποιούν κατ' αρχήν ως "αντίπαλο" δέος και σε δεύτερη φάση ως τάγματα εφόδου εναντίον του λαϊκού κινήματος.
    ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ Ή ΣΙΩΠΗΣΤΕ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
    ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟ Κ(Υ)ΝΟΒΟΥΛΙΟ;

    Με συγχωρείτε, αλλά όσο συνεχίζετε τα ψέμματα κάτι μέσα στο κεφάλι μου κάνει συνεχώς μπιπ-μπιπ-μπιπ και αφηνιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και τι θα γίνει τελικά με το αρχικό μου σχόλιο;;;
    Ντρέπεστε να το δημοσιεύσετε;;;
    Κι εγώ θα ντρεπόμουνα αν είχα κάνει αυτό που κάνατε!!!
    Άντε ντε, δημοσιεύστε το να σας δω. Δημοκράτες της συμφοράς. Άντε λοιπόν να κρίνουν οι αναγνώστες το "μαύρο" ποιόν μου!!!
    Άντε, τι περιμένετε, δημοσιεύστε το να εξευτελιστώ στα μάτια τους και να εξυψωθεί ο πάλλευκος "διαχειριστής" σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και πώς εξηγείται "πάνσοφοι" και "δίκαιοι", η ανακοίνωση που βρήκα στη σελίδα της Χρυσής Αυγής;;;
    Διαφωνείτε κάπου μ' αυτά που γράφει;;;


    Οι Έλληνες του μαρτυρικού Διστόμου ζητούν δικαίωση
    Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 - 15:29

    Η σφαγή στο Δίστομο υπήρξε ένα φρικτό έγκλημα πολέμου κατά του Ελληνισμού. Σήμερα, 69 χρόνια μετά, οι ψυχές των πεσόντων συμπατριωτών μας ζητούν δικαίωση. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση διεκδίκηση όλων των πολεμικών επανορθώσεων και την εξόφληση του κατοχικού χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα που ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την συνθήκη των Παρισίων. Η υποταγή της τρικομματικής συγκυβέρνησης στην Γερμανία των τοκογλύφων δεν θα περάσει.

    Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και για να τελειώνω μ' αυτή την κωμωδία.
    Εγώ, την πατρίδα μου θα την ελευθερώσω όπως και να 'χει το πράμα.
    Είτε μέσα από τις γραμμές του ΕΠΑΜ, είτε μέσα από οποιοδήποτε άλλο κίνημα με βοηθήσει να το καταφέρω.
    Αλλά δεν καπελώνομαι από κανένα Μπογιόπουλο με φούμαρα και αναπόδεικτες κορώνες. Αυτά, στα καθυστερημένα που γέμισε ο εγκέφαλός τους αλουμίνιο. Σ' εμένα δεν περνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.