Το Ισοζύγιο



Του Αντώνη Παπαντωνίου


Κάποιες στιγμές έρχονται στο μυαλό μου σκέψεις  που ανατρέχουν στην Ιστορική  μας διαδρομή από τότε που κάποιοι «αγράμματοι» και «κατσαπλιάδες  πήραν τα λιανοντούφεκα και ξεχύθηκαν στον Μωριά κυματίζοντας τη Σημαία που έγραφε
                                              ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!

Καπεταναίοι λοιπόν, αυτοί οι «αγράμματοι» και «απολίτιστοι» ξεσήκωσαν  όλους τους  «αγράμματους» και με το  Καργιοφίλι στο χέρι  διεκδίκησαν την  Απαλλαγή από την μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία και σταδιακά ξεκίνησε η Απελευθέρωση  μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. 
Από την πρώτη στιγμή της μεγάλης  Εθνεγερσίας των «αγράμματων» όλες οι  Μεγάλες  και  Πολιτισμένες για την εποχή  Δυνάμεις, αρχικά ξαφνιάστηκαν και αμέσως προσπάθησαν να την  θανατώσουν.  Όμως  βρήκαν μπροστά τους την αποφασιστικότητα για Λευτεριά  και  ξεκίνησαν την διαδικασία ελέγχου και αφομοίωσής  της με την εξαγορά Κοτζαμπάσηδων που εμφανίστηκαν σαν  το Πολιτικό προσωπικό  που θα οδηγούσε το Νέο Κράτος  στο δρόμο της Ανεξαρτησίας, της Ειρήνης και της Προόδου. Ας δούμε λοιπόν κάποιους Σταθμούς από αυτή την πορεία της  συνεργασίας με τους Συμμάχους που εμφανίστηκαν και που δεθήκαμε μαζί τους γιατί το άξιζαν, όντες  καλοί Σύμμαχοι και Φίλοι. Σχηματικά και συνολικά θα αναφέρονται σαν Δυτικοί και αυτό γιατί  βρίσκονταν στην Δυτική  Ευρώπη , με την προσθήκη αργότερα και του  «Μεγάλου Αδελφού», των Η.Π.Α. , δηλαδή  Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας κ.λ.π.
 

          1.- Δολοφονία του Κυβερνήτη  Ι.Καποδίστρια
          2.- Βαυαροκρατία, με την άφιξη του  ξενόφερτου  Όθωνα,  και την «Ελέω Θεού Βασιλεία».
          3.- Την  Χρεοκοπία  Τρικούπη  με την απόλυτη πλέον εξαθλίωση του Λαού.
          4.- Τον προδοτικό Πόλεμο της  «Μελούνας» με την παρ ολίγον υποδούλωση και πάλι στην       Οθωμανική Αυτοκρατορία.
          5.- Τους Βαλκανικούς Πολέμους  και τη Ρήξη  Βενιζελικών-Βασιλικών.
 
          6.- Τη Μικρασιατική Καταστροφή.
          7.- Την Χρεοκοπία του 1932 επί Ε. Βενιζέλου.
          8.- Το Φασιστικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου με Ι.Μεταξά και Κ. Μανιαδάκη
          9.- Στρατιωτική Κατοχή και εξαθλίωση του Λαού, με Εγκλήματα Γενοκτονίας.
         10.-Εμφύλιος Πόλεμος.
         11.- Μαύρη μετεμφυλιακή  περίοδος  με διώξεις, εξορίες, φυλακίσεις , εκτελέσεις.
         12.- Στρατιωτικό Πραξικόπημα  με διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες.
          13.- Άγρια καταστολή με Νεκρούς και φυλακίσεις  στην εξέγερση του Λαού στο Πολυτεχνείο.
          14.- Ξεπούλημα της Κύπρου.
          15.- Μάντρωμα με εξαπάτηση  στην Ε.Ο.Κ., τον οικονομικό βραχίονα του ΝΑΤΟ   και συστηματοποιημένη και προοδευτική καταστροφή της Οικονομίας μας .
          16.- Πολιτικός , Κοινωνικός, Θεσμικός, Οικονομικός  έλεγχος  με όχημα την είσοδό μας στην Ευρωπαική  Ένωση. Και στο ΕΥΡΩ.
          17.- ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!
          18.- ΚΑΤΟΧΗ!!!         ΚΑΤΟΧΗ!!!!    ΚΑΤΟΧΗ!!!!

Αφήνω λοιπόν τώρα, μετά από την πιο πάνω παράθεση  αντικειμενικών στοιχείων  όλους εμάς να αναλογιστούμε τι αντιπαροχές θα έχουμε να βάλουμε στο Ισοζύγιο  έτσι ώστε να μπορέσουν να αντισταθμίσουν τις παροχές  που με εξαιρετική και  πρωτοφανή γενναιοδωρία προσφέραμε  και συνεχίζουμε για 200 μέχρι τώρα χρόνια…..
Θέλω να ελπίζω ότι είναι πιά ο καιρός που θα πρέπει να εμφανιστούν αυτοί που κάποτε αποκαλούσαμε Θεσμούς  και μαζί με το Λαό να πάρουμε ότι παραδώσαμε εμείς με καλή πίστη  σαν Λαός  εξαπατημένοι πρώτα και κύρια από ένα Πολιτικό  σύστημα  διαχρονικά ξενόδουλο, εθελόδουλο, προδοτικό!

Ας τα θυμηθούμε τώρα πιά πρίν γίνει η κατάσταση  ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ  και να τα προσφέρουμε σαν αναγνώριση  στους «αγράμματους» και «κατσαπλιάδες», επαναλαμβάνοντας  τις  δυό μαγικές λέξεις που δίνουν το μεγαλείο της ψυχής τους,
                                                   ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!
Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.), είναι Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ε.ΠΑ.Μ.


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Το Ισοζύγιο Το Ισοζύγιο Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.