Του Κώστα Αν. Δέδε
Είναι γεγονός ότι η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η παγκόσμια χρηματιστική κρίση, έχει οδηγήσει πολλές κοινωνίες και στην ηθική εξαθλίωση, λόγω της οργανωμένης επίθεσης που δέχονται από το σύστημα του «απόλυτου Καπιταλισμού».*
Φυσικά και η Μεγαρική κοινωνία δεν έμεινε ανέπαφη από το σχέδιο της διάλυσης των κρατών, της οικογένειας και τελικά της ατομικής ηθικής.
Είμαι όμως πεπεισμένος ότι η διάβρωση αυτή δεν έχει προχωρήσει τόσο βαθιά έτσι ώστε να έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή.
Ιδιαίτερα η δική μας κοινωνία έχει την ικανότητα αλλά και την υποχρέωση να αντισταθεί στην επίθεση του «τούρμπο-καπιταλισμού»,** διότι διέπεται από το κριτήριο που απορρέει της φράσης του Αριστοτέλη ότι: μεσότης ἐστὶν ἡ ἀρετή.
Η κοινωνία της πόλης μας ναι (τουλάχιστον μέχρι το 1979) μεγάλωσε, με την απόλυτη κατανόηση της «αρετής» που προκύπτει από την «μεσότης». Δηλαδή, ούτε πολύ μεγάλη πόλη, ούτε πολύ μικρή. Ούτε πολλοί πλούσιοι ούτε πολύ φτωχοί κλπ.
Στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι Μεγαρίτες, ιστορικά, έδιναν μεγάλη βαρύτητα στην διατήρηση της θέσης τους. Όταν δεν υπήρχε μεν το Ελληνικό κράτος, την έδειχναν με την άσκηση της εδαφικής τους κυριαρχίας μέσω της σωματικής τους παρουσίας, όταν δε ιδρύθηκε το κράτος μας, μέσω της συμβολαιογραφικής προστασίας, παράλληλα όμως δεν απεμπολούσαν την υποχρέωση της σωματικής παρουσίας για την σίγουρη κατοχύρωση της κυριαρχίας. (Το θέμα της «μεσότης», αν δηλαδή η κοινωνία μας έχει τα κριτήρια κατά Αριστοτέλη και Πλάτωνα, θα προσπαθήσω να το αναλύσω σε άλλο άρθρο μου διότι είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να γίνει εδώ).
Εδώ αναφέρομαι επιγραμματικά στο θέμα αυτό, για να δείξω που στηρίζω την άποψή μου ότι τίποτα δεν έχει χαθεί, ότι ακόμα και όλα μπορούν να πάνε στο καλύτερο και μάλιστα γρήγορα, αν αρχίσουμε πάλι να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και την παράδοσή μας, κυρίως την ιδεολογική, που μας ακολουθεί.
Στο προηγούμενο άρθρο μου με το ίδιο θέμα, δεν θέλησα να επιμείνω σε τεχνικά στοιχεία αλλά μάλλον δεν σκέφτηκα σωστά.
Λοιπόν, με τον Ν. 4512 ΦΕΚ Α αρ. 5, 17 Ιανουαρίου 2018, καταργούνται η ΕΚΧΑ Α.Ε. και όλα τα υποθηκοφυλακεία της Ελλάδος. Συστήνεται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε με έδρα την Αθήνα, το οποίο εποπτεύεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Για τις σχέσεις του με την αλλοδαπή, ο Φορέας χρησιμοποιεί την επωνυμία «HELLENIC CADASTRE».
Οι λόγοι ύπαρξης αυτού του νόμου, πέρα από το ότι η εταιρία λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, φαίνονται ξεκάθαρα σε μόλις δυο παραγράφους του άρθρου 11 με τίτλο Πόροι του Φορέα, όπου στην παρ. β) αναφέρει: Τα έσοδα από την εκμετάλλευση του αρχείου προϊόντων του. Επίσης στην παρ. δ) αναφέρει: Τόκοι και λοιπά έσοδα από τη διαχείριση των κεφαλαίων του.
Έτσι λοιπόν αυτός ο νόμος, μετατρέπει το υποθηκοφυλακείο, από έναν αποκλειστικά δημόσιο θεσμό οργάνωσης και νομικού ελέγχου των συμβολαιογραφικών πράξεων, σε ιδιωτική εταιρία, και τα συμβόλαιά μας, σε προϊόντα.
Δηλαδή τα συμβόλαιά μας αυτόματα γίνονται προϊόντα στα χέρια του ιδιοκτήτη τους, που θα είναι η κάθε ιδιωτική εταιρία που θα δώσει τα περισσότερα για να το αγοράσει.
Με την παράγραφο δ), απογειώνεται η εταιρία αυτή με το να γίνεται πλέον και χρηματιστική εταιρία, που θα διαχειρίζεται κεφάλαια και θα εισπράττει τόκους.
Δηλαδή τοκογλύφος.
Θα τρελαθώ!!!
Διερωτώμαι, τι κεφάλαια χρειάζεται ένα υποθηκοφυλακείο, που μάλιστα θα του αποφέρουν έσοδα;;
Διερωτώμαι επίσης, που στον κόρακα θα τα βρίσκει αυτά τα κεφάλαια;;
Εδώ, για να καταλάβουμε πως λειτουργούν οι «επενδυτές – γύπες» στην Ελλάδα της κατοχής, θα πρέπει να ανατρέξουμε στην ανάλυση ενός σοβαρού οικονομολόγου που γνωρίζει τους κανόνες της σύγχρονης αγοράς και με πολλούς τρόπους έχει αναλύσει το πως λειτουργούν οι εταιρίες «γύπες», όπως τις αποκαλούν στον διεθνή χρηματιστικό χώρο.
Ο Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος και πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ, έχει μαλλιάσει τη γλώσσα του στο να αναλύει ότι οι εταιρίες αυτές σκοπό έχουν να «κερδίζουν τρελά», από οποιαδήποτε κατάσταση και κυρίως από την υποτιμητική κερδοσκοπία, αρπάζοντας τους πόρους και αφήνοντας πίσω τους μόνο τα αποκαΐδια.
Θα κάνω μια υπόθεση εργασίας για τα Μέγαρα και το πόσο εύκολο είναι, για μια εταιρεία που της ανήκει το υποθηκοφυλακείο των Μεγάρων με τον Ν. 4512/2018, να κερδοσκοπήσει στην περιουσία μας, αποσπώντας «τρελά κέρδη»:
Είναι γνωστό ότι ο σχεδιασμός είναι να υπάρξουν ένα-δύο ελαιοτριβεία σε όλη την Ελλάδα (βλέπε μελέτη με τίτλο: «Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά» που εκπόνησε η εταιρεία McKinsey & Company με πρωτοβουλία του ΣΕΒ).Τι θα εμποδίσει λοιπόν την Ελληνικό κτηματολόγιο Α.Ε. να τιτλοποιήσει τις ιδιοκτησίες του «κάμπου» των Μεγάρων, πράγμα το οποίο μετά από τις δηλώσεις μας στο κτηματολόγιο, τεχνικά, θα είναι υπόθεση ωρών για να έχει τα πλήρη στοιχεία για τον σκοπό αυτό, και να τα ρίξει στο χρηματιστήριο γης;; Να σε τι χρειάζεται η παράγραφος δ) του άρθρου 11.
Μην σκεφτεί κανείς ότι αν δεν θέλει να πουλήσει θα τον ρωτήσει κάποιος. Διότι ο νόμος για τις fast track επενδύσεις προβλέπει ( Ν.3894 ΦΕΚ 204 Α2 Δεκεμβρίου 2010, άρθρο 10), «Διαδικασία αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την εκτέλεση στρατηγικών επενδύσεων» και σύμφωνα με το άρθρο αυτό δύναται ο κάθε ιδιώτης να προχωράει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση και η αποζημίωση θα δίνεται με βάση τις εμπορικές αξίες των ακινήτων. Δηλαδή ό,τι πάρετε ένα τάλιρο και αν το πάρετε.
Ποιος μπορεί λοιπόν να προστατέψει την πόλη από αυτό το έγκλημα; Ο δήμαρχος ο οποίος ζητάει παράταση στο έγκλημα, αντί να απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση του γραφείου αυτού, αφού η λειτουργία του στηρίζεται σε αντισυνταγματικό νόμο;; (ο Δήμος, σαν εξουσία, υποχρεούται να λειτουργεί με βάση τα προτάγματα του συντάγματος και όχι με τους νόμους των πραξικοπηματικών κυβερνήσεων).
Αλλά βέβαια υπάρχουν οι νέοι σωτήρες των Μεγάρων, υποψήφιοι δήμαρχοι, που θα φέρουν την τουριστική ανάπτυξη του «σεξο-τουρισμού», και έτσι θα σώσουν τον τόπο!
Αγαπητοί συμπολίτες, αν περιμένουμε από τα «πολιτικά αποκόμματα» της τοπικής πολιτικής σκηνής να μας σώσουν, είμαστε βαθιά νυχτωμένοι.
Ξεκαθαρίστε το μυαλό σας, μην σας επηρεάζει η παραπλάνηση των Μ.Μ.Ε. που σας πρήζουν τα συκώτια, χρειαζόμαστε από μόνοι μας να πάρουμε τελικές αποφάσεις για τον τόπο μας.
Ο Κώστας Αν. Δέδες, Αρχιτέκτων Μηχανικός, είναι Συντονιστής της Τ.Ο. Δήμου Μεγαρέων
Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.).
* Απόλυτος Καπιταλισμός: είναι αυτός που παράγει χρήμα από χρήμα.
** Τούρμπο-καπιταλισμός: είναι ο απόλυτος καπιταλισμός σε μεγάλες ταχύτητες.
Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Ποιος θα μας σώσει από τις συνέπειες των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο
Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
on
Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2019
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: