Ανακοίνωση της Τ.Ο. ΕΠΑΜ Βόλου για τη μετεγκατάσταση της 32ης ΤΑΞ/ΠΝ


Στο πλαίσιο της ισχύουσας μνημονιακής πολιτικής, που αποδυναμώνει εκ των πραγμάτων την επιχειρησιακή ισχύ του ελληνικού στρατού, έχει αποφασιστεί, μεταξύ άλλων, και η μετεγκατάσταση της 32ης ΤΑΞ/ΠΝ από τον Βόλο στη Σαλαμίνα ή στον Αυλώνα. Αυτή η μετεγκατάσταση, εφόσον τελικά υλοποιηθεί, θα έχει πολλαπλές δυσμενείς συνέπειες, στρατηγικής και κοινωνικοοικονομικής φύσης, στα εθνικά συμφέροντα αλλά και στα τοπικά δεδομένα.

Οι συνέπειες στην οικονομική ζωή της περιοχής, με τη μείωση του ισχνού εισοδήματος που θα επιφέρει κυρίως στους κατοίκους της Ν. Ιωνίας Βόλου και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο το δημοτικό διαμέρισμα Βόλου (με πρόχειρο υπολογισμό εκτιμάται ότι θα αφαιρεθούν από την τοπική κοινωνία περίπου 500.000€ μηνιαίως), παρότι σημαντικές, είναι δευτερεύουσας σημασίας μπροστά στις σοβαρές επιπτώσεις στην άμυνα της χώρας και ειδικά των νησιών του Αιγαίου.

Η μετεγκατάσταση της 32ης ΤΑΞ/ΠΝ αποτελεί το τελευταίο στάδιο υλοποίησης ενός προμελετημένου, πολύχρονου σχεδίου. Το σχέδιο αυτό είχε ξεκινήσει με τη μεταφορά του 521 Τάγματος Πεζοναυτών Σύρου από το κέντρο του Αιγαίου, (με ελάχιστο προσωπικό να παραμένει εκεί για διοικητική μέριμνα) και συνεχίστηκε με άλλες μετεγκαταστάσεις μονάδων, όπως του 575 Τάγματος Πεζοναυτών από τη Χαλκίδα πριν από 5 χρόνια, από θέση δηλ. όπου αποτελούσε αμυντική θωράκιση στην ακτογραμμή και μπορούσε γρήγορα να μεταφερθεί σε νησί που θα κινδύνευε από επίθεση.

Τώρα, η μετεγκατάσταση της 32ης ΤΑΞ/ΠΝ έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την εκ προθέσεως μείωση της επιχειρησιακής ικανότητας αυτής της Ταξιαρχίας για την ανακατάληψη ελληνικών νησιών του Αιγαίου Πελάγους, εφόσον προκύπτει σαφώς ότι στερούμαστε εγγύς δεύτερης γραμμής άμυνας. Διότι έχει ως συνέπεια την απομάκρυνση από την πλησίον περιοχή επιχειρήσεων μιας υπολογίσιμης δύναμης, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την απειλή με επάρκεια και πολύ πιο έγκαιρα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και των αυξημένων δυνατοτήτων της σε προσωπικό και μέσα.
Σε συνδυασμό με την κατάργηση του Σώματος Στρατού που «έβλεπε» στην Αλβανία, καθώς και την κατάργηση ή συγχώνευση πολλών στρατιωτικών μονάδων, το ευρύτερων διαστάσεων πρόβλημα για την εθνική μας άμυνα αποκαλύπτει ότι η κατοχική κυβέρνηση Τσίπρα ουδόλως ενδιαφέρεται για την αποτελεσματικότητα της άμυνάς μας και την ίδια αδιαφορία δείχνει και για τον επιχειρησιακό σκοπό της 32ης ΤΑΞ/ΠΝ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ. Βόλου είναι αντίθετη στην κυβερνητική απόφαση μετεγκατάστασης της 32ης ΤΑΞ/ΠΝ και ζητά την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης. Η ταξιαρχία πρέπει να παραμείνει στο Βόλο, όχι μόνο για την ενίσχυση του εισόδηματος των κατοίκων του Ν. Μαγνησίας, αλλά κυρίως για να διατηρηθεί ο επιχειρησιακός της ρόλος στην υπεράσπιση άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος.

Βόλος, 5 Φεβρουαρίου 2019

Τοπική Οργάνωση Ε.ΠΑ.Μ. Βόλου
Ανακοίνωση της Τ.Ο. ΕΠΑΜ Βόλου για τη μετεγκατάσταση της 32ης ΤΑΞ/ΠΝ Ανακοίνωση της Τ.Ο. ΕΠΑΜ Βόλου για τη μετεγκατάσταση της 32ης ΤΑΞ/ΠΝ Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.