Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες ακόμη και για έναν ολοκληρωτικό παγκόσμιο πόλεμο


Του Δημήτρη Κυπριώτη
Η δήλωση της πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Ν. Χέιλι, που έγινε πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες των σχεδίων που κατέθεσαν στο Σ.Α του ΟΗΕ οι ΗΠΑ και η Ρωσία αντίστοιχα, φανερώνει την κυνική αποφασιστικότητα των Η.Π.Α να επέμβουν στη Συρία, ακόμη και χωρίς να υπάρξουν αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση χημικών στην πόλη Ντούμα.
Μετά τις ψηφοφορίες και την αποτυχία να συμφωνηθεί κοινή απόφαση, τα σχέδια που κατατέθηκαν δεν έλαβαν την απαραίτητη ομοφωνία και τώρα όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.
Οι διαβουλεύσεις και οι συνεννοήσεις μεταξύ των ηγετών είναι συνεχείς, όπως και οι κινήσεις ναυτικών και αεροπορικών σχηματισμών στην Ανατολική Μεσόγειο. Αν τελικά επιλεγεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στη φάση αυτή(Αγγλία και Γαλλία)να γίνει επίθεση στη Συρία, τότε τα πράγματα περιπλέκονται για την παγκόσμια ειρήνη.
Ο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ σε δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες και ώρες , επαναλαμβάνει με δεικτικό τρόπο, ότι στο στόχαστρο των Η.Π.Α βρίσκονται από κοινού με τη Συρία, η Ρωσία και το Ιράν.
Το παράξενο και αξιοσημείωτο είναι ότι στις ψηφοφορίες η Τουρκία τάχθηκε με το μέρος των Η.Π.Α και αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα σε σχέση με τη λυκοφιλία που έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό με τη Ρωσία.
Αυτές τις ώρες τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στις εξελίξεις που τρέχουν στη Συρία και πολλοί πλέον αναρωτούνται αν η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε έναν Γ΄ΠΠ που αυτήν τη φορά θα συνοδεύεται από πυρηνικό ολοκαύτωμα
Το Ναυτικό των ΗΠΑ ήδη βρίσκεται ή μονάδες του κινούνται προς την επίμαχη περιοχή σε σημεία που εξασφαλίζεται η καλλίτερη αποτελεσματικότητα του βεληνεκούς των όπλων του. Το αντιτορπιλικό Donald Cook που είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Tomahawk, πλέει ανοικτά της πόλης Ταρσούς της Συρίας, εκεί που βρίσκεται η ναυτική βάση της Ρωσίας.
Από την άλλη πλευρά, Ρωσικά αεροπλάνα Su-34 με πλήρη εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας πυραύλων Κh-35 είναι έτοιμα για αποστολές, ενώ το κέντρο ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία ( United Nation news)
Απέναντι στα σοβαρά αυτά γεγονότα που τρέχουν, η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να δείξει αποφασιστικότητα και ψυχραιμία και να σταθεί απέναντι σε κάθε συμμετοχή, έστω και εξυπηρέτησης που θα της ζητηθεί, ενώ με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία δεν θα πρέπει να έχει καμία απολύτως πολεμική εμπλοκή.
“Οι πύλες της κολάσεως” είναι ήδη πολύ κοντά. Ευχόμαστε να μην τολμήσει κανείς από τις ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις να τις ανοίξει.
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες ακόμη και για έναν ολοκληρωτικό παγκόσμιο πόλεμο Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες ακόμη και για έναν ολοκληρωτικό παγκόσμιο πόλεμο Reviewed by Unknown on Τετάρτη, Απριλίου 11, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.