Το τίμημα του ραγιαδισμού (βίντεο)

Πριν από ελάχιστα μόλις εικοσιτετράωρα, ο Ερντογάν συνέδεσε προκλητικά, τη μοίρα της παράνομης ευρωτουρκικής συμφωνίας για το μεταναστευτικό, με την πορεία των ελληνο-τουρκικών σχέσεων. Ο ελληνόφωνος χαφταλεύρης χαμογελούσε αμήχανα. Τίποτε όμως δεν ήταν τυχαίο. Τη συνέχεια μόλις αρχίσαμε να τη βιώνουμε...

του Κ. Κυριακόπουλου

Η προσπάθεια της κυβέρνησης -και όχι μόνο αυτής- να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεων Ερντογάν, δεν είναι δεικτικό σύνεσης αλλά επιβε-βαίωση ανευθυνότητας και εθνικά επικίνδυνης πρακτικής, σε μια ιστορική στιγμή που η χώρα συνθλίβεται με συντονισμένες πιέσεις.

Ο Ερντογάν δεν έθεσε με καθόλου γενικό τρόπο το ζήτημα της Λοζάνης. Αποτύπωσε ένα συνολικότερο πλαίσιο γεωπολιτικού αναθεωρητισμού ΚΑΙ για την κυριαρχία επί των νήσων... ΚΑΙ για την υφαλοκρηπίδα... ΚΑΙ για συνολικότερες ανατροπές με το βλέμμα στραμμένο στη Θράκη... ΚΑΙ για τον εναέριο χώρο...

"Ακόμη παλεύουμε σχετικά με τον καθορισμό της τουρκικής επικράτειας, αλλά και του εδαφικού και εναέριου χώρου μας" σημείωσε αναφερόμενος ουσιαστικά στο... από δεκαετίες σημείο τριβής με την Ελλάδα σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και όχι μόνο...

Ο Ερντογάν επομένως έθεσε ένα συνολικότερο πλαίσιο αναθεωρητισμού ενός πλέγματος διεθνών συνθηκών (Λοζάνη, Παρίσι, Σικάγο κλπ).

Πρόκειται για μια επικίνδυνη πρακτική...

Για μια πρακτική απόλυτα εναρμονισμένη με την πεμπτουσία της τουρκικής εξωτερικής ...
πολιτικής, που εμπεριέχει τις συνολικότερες στρατηγικές της επιδιώξεις... Και εξ αυτού του λόγου συνιστά κορυφαία ανευθυνότητα το να προσεγγίζεται το όλον θέμα ως ζήτημα που προορίζεται για εσωτερική κατανάλωση και μόνον. Κι αυτό για τρεις λόγους:

Πρώτον: Η εσωτερική κατανάλωση προϋποθέτει κοινωνία πρόθυμη να την καταναλώσει. Κι αν αυτή αποδεχόμαστε ότι είναι η κυρίαρχη αντίληψη στην τουρκική κοινωνία, τότε αυτό συνιστά λόγο πραγματικής ανησυχίας και σε καμία περίπτωση δε συνιστά λόγο εφησυχασμού.

Δεύτερον: Η μεταπραξικοπηματική Τουρκία, δε χαρακτηρίζεται κυρίως από την επικοινωνιακή πυροτεχνηματολογία, αλλά από στοχευμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες στη γεωπολιτική, με έναν ισχυρό μηχανισμό πρόθυμο όσο και έτοιμο να τις στηρίξει. Οποιαδήποτε διαφορετική προσέγγιση, συνιστά κορυφαία πράξη ανευθυνότητας, από ανθρώπους που δεν έχουν καμία απολύτως επίγνωση του εύρους και της βαρύτητας των πραγματικών δεδομένων.

Τρίτον: Οι εσωτερικές αντιδράσεις των Κεμαλικών, για την αποκατάσταση της στοχοποιούμενης αξιοπρέπειάς τους και της προσωπικότητας του Ινονού, διόλου δε σημαίνει πως η φιλοκεμαλική αντιπολίτευση, δεν ενστερνίζεται και δεν υιοθετεί εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας.

Είναι χαρακτηριστικό οτι πριν από λίγο ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε μεν ως «απαράδεκτη» τη χτεσινή δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης   αλλά για να τονίσει ότι επί εποχής του παραδόθηκαν τα 16 νησιά και υψώθηκε η ελληνική σημαία και συνεπώς πρέπει να τα πάρει πίσω!

Την ίδια στιγμή, στα Βαλκάνια διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση, με τις χώρες-πυρήνες του ισλαμικού τόξου να εμφανίζονται με μορφοποιημένες στρατηγικές, και όπως όλα δείχνουν, η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει επίγνωση των εξελίξεων, αλλά αντίθετα αρκείται απλά στο να... αγοράζει αγρόν.

Η υιοθέτηση της στρατηγικής του Αλβανικού αλυτρωτισμού από τα ευρωπαϊκά όργανα, αποδεικνύει παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς, ότι η χώρα μας έχει συνολικά απαξιωθεί απ’ όλους αυτούς που τους προσκύνησαν οι ελληνόφωνοι πεμπτοφαλαγγίτες.

Αν σε αυτά συνυπολογίσει κανείς το ασφυκτικό πλαίσιο των πιέσεων που δέχτηκε η χώρα τόσο στην άτυπη σύνοδο της Μπρατισλάβας, όσο και στη γσ του ΟΗΕ, αντιλαμβάνεστε ότι οδηγούμαστε σε επικίνδυνες εξελίξεις, με ένα πολιτικό προσωπικό "τεχνικά" ανίκανο και εθνικά ακατάλληλο να τις διαχειριστεί.

Το ΕΠΑΜ με την ανακοίνωσή του, θέτει το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, και καλεί τον Ελληνικό λαό σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

Όλες οι προειδοποιήσεις μας στο βίντεο που ακολουθεί...


Ο εφησυχασμός που επιχειρείται να καλλιεργηθεί, δε συνιστά συνετή στάση αλλά ακόμη μια εκδήλωση ανευθυνότητας, από την καθολικά ανεύθυνη και ακατάλληλη πολιτική ηγεσία του τόπου.

Η εμμονή στη διαχείριση των κατοχικών εντολών και απαιτήσεων που αποδομούν την οικονομία και τη χώρα, μέσα σε αυτές τις συνθήκες συνιστούν ένα ακόμη πισώπλατο χτύπημα από τους πρόθυμους και τους προσκυνημένους...

Και την ίδια στιγμή, η εθνικά ανεύθυνη διαχείριση του μεταναστευτικού με τα διάσπαρτα ισλαμικά ναρκοπέδια σε ολόκληρη της επικράτεια μιας φυλακισμένης σε φράχτες και συρματοπλέγματα χώρας, είναι μια επιπρόσθετη αρνητική εξέλιξη.

Οι νύχτες είναι γκαστρωμένες, και οι ημέρες που ξημερώνουν θα είναι απρόβλεπτες.
Γρηγορείτε...

από το «http://ellinikoforoum.blogspot.gr/»


Το τίμημα του ραγιαδισμού (βίντεο) Το τίμημα του ραγιαδισμού (βίντεο) Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.