Στον κόσμο των κοριών

του Θανάση Καρτερού

Η αγαπημένη δικαιολογία της Αμερικανικής κυβέρνησης – όλοι κατασκοπεύουν!- στέκει αδύναμη από την πανταχού παρούσα, ανύποπτη κατασκοπεία η οποία παραμένει αποκλειστική δικαιοδοσία των Ηνωμένων πολιτειών και των τεσσάρων αγγλόφωνων συμμάχων της στις παρακολουθήσεις ( Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία). Αυτό γράφει ο Βρετανός δικηγόρος και συνεργάτης του Guardian Glenn Greenwald σε άρθρο του για τις μαζικές παρακολουθήσεις Ευρωπαίων από τις ΗΠΑ. Οι οποίες αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, προκαλώντας παγκόσμιο σεισμό -ας είναι καλά ο κυνηγημένος Σνόουντεν.

Ε, και; Μπορεί ο Βρετανός να γράφει ότι θέλει. Μπορεί η Μέρκελ να θυμώνει όσο θέλει. Μπορεί οι Γάλλοι να αγανακτούν όσο θέλουν. Μπορεί ο Ομπάμα να λέει όσα ψέματα θέλει. Μπορεί ο....
Κάμερον να απειλεί όσες εφημερίδες θέλει. Μπορεί όλες οι κυβερνήσεις των υπό παρακολούθηση χωρών να έχουν ανεβεί όσο ψηλά στα κεραμίδια θέλουν. Και η Αθήνα όμως μπορεί να είναι όσο ατάραχη θέλει. Να μην την ταράζει ούτε καν το γεγονός ότι, όπως αποκαλύπτει το Spiegel, η εδώ αμερικάνικη πρεσβεία είναι ένα από τα κέντρα υποκλοπών των ΗΠΑ επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Επ' αυτού, μέχρι τώρα τουλάχιστον, γλωσσοδέτης από τον αρμόδιο των Εξωτερικών Βενιζέλο και τους ζόρικους του Μαξίμου. Οι οποίοι πριν λίγο καιρό έπιασαν από το γιακά τον Τσίπρα γιατί γράφτηκε ότι τόλμησε να αναφέρει τη λέξη υποκλοπές: Στοιχεία ή σκάσε! Τώρα όμως που τα στοιχεία βγάζουν μάτι έσκασαν αυτοί -όπως πριν κάποια χρόνια που δεν τόλμησαν ούτε να κατονομάσουν εκείνους που παρακολουθούσαν τον Καραμανλή. Και προφανώς έχει πάθει κάποια βλάβη και η όρασή τους, γιατί δεν είδαν ούτε την πονηρή κατασκευή στην ταράτσα της αμερικάνικης πρεσβείας, την οποία είδε το Spiegel από τη Γερμανία. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις βλέπουν και μέσα στα γουναράδικα.

Το φράγμα της σιωπής έσπασε μόνο ένας αρμόδιος -έστω πρώην: Ο Πάγκαλος, ο οποίος έσπευσε να γλείψει την αμερικάνικη καραμέλα -όλοι κατασκοπεύουν όλους. Και μας ξεφούρνισε ότι και η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αμερικανό πρέσβη, και ο ίδιος διασκέδαζε όταν άκουγε πρεσβευτικές εκφράσεις ακατάλληλες για ανηλίκους! Κάτι είναι κι αυτό. Γιατί ανάμεσα στα τσιλημπουρδήματα του πρώην Εξωτερικών Πάγκαλου και τη σιωπή του νυν Βενιζέλου, μια κάποια εκτόνωση για την Ελλάδα που ανήκει στους κοριούς είναι οι ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις...

από την "Αυγή"


Στον κόσμο των κοριών Στον κόσμο των κοριών Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Οκτωβρίου 30, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.