Το μεγάλο μας τσίρκο

τσίρκο

Του Κώστα Παπουλή

Δέκα χρόνια  τώρα, η Ελλάδα αργοπεθαίνει χωρίς να της έχει μείνει ίχνος Εθνικής και Λαϊκής  Κυριαρχίας.

Στο άρθρο 1  του Συντάγματος όμως  ορίζεται: Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή κυριαρχία.  Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται  όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Οι κυβερνήσεις περνάν από το 2010, η μία μετά την άλλη, όπως τα τρένα στους σταθμούς, αλλά, όλο και περισσότερο δουλικές στον ξένο παράγοντα. Ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, υποσχόμενες διάφορα, από την κατάργηση των μνημονίων, μέχρι την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και των φόρων (π.χ. η σημερινή), εφαρμόζοντας την αντίστροφη οικονομική πολιτική από αυτή που διακήρυξαν προεκλογικά, που επιβάλλεται φυσικά από το Βερολίνο. Σε γεωπολιτικό επίπεδο, ανάλογα, η χώρα έχει υποταχθεί στον αμερικάνικο παράγοντα,  περισσότερο και από ότι η χούντα των συνταγματαρχών.

Πρόκειται για την απόλυτη παρακμή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κυβερνάει σήμερα με ουσιαστικά νούμερο 2, τον παλιό δοτό γραμματέα της ΚΝΕ Τ. Θεοδωρικάκο  (μετά την διαγραφή του Κ.Σ., και κατάργηση της νεολαίας με τον κανονικό της γραμματέα, τον Γράψα, από το κόμμα, το 1989). Δείγμα ίσως των καιρών, όπου η «πολιτική» έχει μετατραπεί σε κάποιου είδους προσοδοφόρο επάγγελμα και μάρκετινγκ, ενώ η πραγματική οικονομική πολιτική στην χώρα, ασκείται από την γερμανική καγκελαρία.

Μειώσεις φόρων  και ελαφρύνσεις υποσχέθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης  με τον εκλεκτό του συμβουλάτορα -και δοτό γραμματέα της ΚΝΕ- προεκλογικά. Με αυξήσεις στην ΔΕΗ ξεκίνησε η κυβέρνηση… Ο «Μακεδονομάχος» πρωθυπουργός κατάπιε την συμφωνία των Πρεσπών όπως αναμενόταν, ενώ μπροστά στην Μέρκελ, έσκυψε και γονάτισε, ξεπερνώντας σε επίκυψη όλους τους μνημονιακούς πρωθυπουργούς και προκατόχους του. Τα πρωτογενή πλεονάσματα παραπέμπονται για μείωση το 2021 (άλλωστε το 2022 μειώνονται από το πρόγραμμα σε 2,2% από 3,5%) ίσως και το 2061  λέμε εμείς …… Αναμένεται επίσης να βρέξει ανάπτυξη, καθώς δήλωσε ο πρωθυπουργός ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι θέμα ψυχολογίας!!!!!

Ψυχανάλυση λοιπόν χρειάζεται ο Λαός,  για να αλλάξει ψυχολογία και να ανακάμψει η οικονομία και όχι ριζική άρση των πολιτικών λιτότητας!!!! Παράλογα  πράγματα ακούγονται από τον Κυρ. Μητσοτάκη. Βέβαια, αντί ανάπτυξης, θα έλθουν και αλλά μέτρα λιτότητας και αντιδραστικές τομές,  για να εξυπηρετηθούν δημοσιονομικά τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα ιδιωτικά συμφέροντα (με αιχμή τον χώρο της παιδείας, της ενέργειας και της κοινωνικής  ασφάλισης).

Στα Εξάρχεια, εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες, επιχείρηση παρωδία της αστυνομίας για τις τηλεοπτικές οθόνες, όπου πετάγονται στο δρόμο μετανάστες και τα παιδιά τους με προφανή στόχο να παραδοθεί η περιοχή στον μόνο προσοδοφόρο κλάδο της -εντός ευρώ- ελληνικής οικονομίας, το real estate. Επιχείρηση που μάλλον θα γυρίσει μπούμερανγκ και θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
Συγχρόνως, η ορκισμένη παράταξη της «αξιοκρατίας και της αριστείας» που κυβερνάει τις τελευταίες μέρες τον τόπο, που θέλει να εφαρμόσει την βάση του 10 στους μαθητές και να διαγράψει όσους φοιτητές καθυστερούν (συνήθως οι πιο αδύναμοι οικονομικά, οι υποαπασχολούμενοι και άγρια εκμεταλλευόμενοι, στην αγορά εργασίας) περνάει νομολογία, ώστε ο Διοικητής της ΕΥΠ, να μην χρειάζεται πτυχίο για να τοποθετηθεί στη θέση κάποιος Κοντολέων… Είναι πραγματικά απίθανα, αυτά που  γίνονται και αυτά που λέγονται στην σύγχρονη Ελλάδα. Είναι απίθανο πόσο γρήγορα ξεφτίζει και ξεφτιλίζεται (και) ο Μητσοτάκης.

Μέσα σε αυτήν την απόλυτη  σαπίλα της καταργημένης Ελληνικής Δημοκρατίας, πετάγεται και ο Τσίπρας, να καταγγείλει τον Μπόρις Τζόνσον, ότι δεν σέβεται το κοινοβούλιο, ενώ αντίθετα ο Μπόρις Τζόνσον   περισώζει την λαϊκή ετυμηγορία από ένα κοινοβούλιο που θέλει να την καταργήσει και για αυτό εδώ και δυόμιση χρόνια αυτό το κοινοβούλιο δεν προχωράει στο BREXIT. O Τσίπρας, αυτός που δεν σεβάστηκε τον ελληνικό λαό και την βούλησή του το καλοκαίρι του 2015 υπερασπίζει, δήθεν,  την κοινοβουλευτική δημοκρατία, ενάντια όμως στην Δημοκρατία.
Σε μια πραγματική Δημο-Κρατία η βούληση του Λαού (π.χ. Δημοψήφισμα) είναι υπεράνω των κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Η άμεση Δημοκρατία πρέπει να υπερτερεί της αντιπροσωπευτικής και έμμεσης  ( ή φιλελεύθερης ολιγαρχίας  κατά Κορνήλιο Καστοριάδη).

Ψιλά γράμματα όλα αυτά για το Μεγάλο μας Τσίρκο, όπου η πλειοψηφία των βουλευτών ψηφίζει ότι τους πουν, οι μέσα, κατ εντολή βέβαια των έξω.
Στο τέλος δεν αποκλείεται να διαλυθεί το Μεγάλο μας Τσίρκο και να γελάσει ο Λαός, υλοποιώντας το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, εφαρμόζοντας έτσι στις κυβερνήσεις Τσίπρα-Μητσοτάκη και τις προηγούμενές τους, την παράγραφο 3 του  άρθρου 120 και τελευταίου του Συντάγματος:
Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

Διότι το Μεγάλο μας Τσίρκο, παραμεγάλωσε και η ξενοδουλεία, η εξάρτηση και η λεηλασία της χώρας από ξένους και ντόπιους ολιγάρχες και μονοπώλια ξεπέρασε κάθε όριο.

Ο Κώστας Παπουλής είναι Εκπαιδευτικός, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Σχεδίου Β και Συντονιστής της Οικονομικής Επιτροπής


Πηγή: https://iskra.gr/
Το μεγάλο μας τσίρκο Το μεγάλο μας τσίρκο Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.