Λαθρεμπόριο όπλων των ΗΠΑ με τους τρομοκράτες του ISIS σε Υεμένη και Συρία







Της Αθανασίας Πέτσα

Η ανεξάρτητη, ερευνητική δημοσιογράφος Dilyana Gaytandzhieva παρέδωσε στον ΟΗΕ και την Ιντερπόλ στοιχεία που αποδεικνύουν το λαθρεμπόριο όπλων Σερβικής κατασκευής στους τρομοκράτες του ISIS στην Υεμένη και τη Συρία. Ανάμεσα στα στοιχεία περιλαμβάνονται και διαβατήρια Αμερικανών και Σαουδαράβων κυβερνητικών αξιωματούχων και εμπόρων όπλων που εμπλέκονται στην προμήθεια όπλων στην Υεμένη και τη Συρία.
Η πολύ σημαντική έρευνα της Gaytandzhieva αποκαλύπτει ότι πάνω από 3 εκατομμύρια τεμάχια πυρομαχικών (οβίδες όλμων και ρουκέτες), τα τελευταία 3 χρόνια, αγοράστηκαν από αμερικανικές εταιρείες, όπως η Alliant Techsystems LLC (στην περίπτωση της Υεμένης) για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με ασαφή ή και παραπλανητικά στοιχεία ως προς τον τελικό προορισμό και τον σκοπό χρήσης τους, και κατέληξαν στα χέρια των τρομοκρατών του ISIS.

Οβίδες από το Σερβικό εργοστάσιο όπλων Krusik, καθώς και από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στα χέρια τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη (εικόνα από προπαγανδιστικό βίντεο του ΙΚ)
Στην περίπτωση της Συρίας εμπλέκεται η μονάδα ειδικών δυνάμεων του Πενταγώνου, Task Force Smoking Gun, η οποία αναπτύχθηκε στην Κροατία, προκειμένου να υποστηρίξει το Πρόγραμμα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Πενταγώνου για εκπαίδευση και εξοπλισμό των μαχητών της Συρίας. Η μονάδα αυτή διατηρούσε αποθήκη όπλων στην Κροατία, από όπου Αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες (η Atlas Air και η Kalitta Air) μισθωμένες από το Πεντάγωνο, μετέφεραν στρατιωτικό υλικό στη βάση των ΗΠΑ στο Κατάρ. Τα όπλα αγοράστηκαν από τέσσερις Αμερικανικές εταιρείες (Sierra Four Industries, Orbital ATK, Global Ordnance και UDC) οι οποίες είναι συμβεβλημένες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προμήθεια όπλων “μη αμερικανικών προδιαγραφών” (όπλα που δεν χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ).

Η US Task Force Smoking Gun έχει μεταφέρει εκατοντάδες τόνους όπλων από την Ευρώπη στη Συρία, μέσω του Κατάρ, με μισθωμένες από το Πεντάγωνο πτήσεις της Kalitta Air από αεροδρόμιο της Κροατίας.
Τα όπλα είναι σερβικής κατασκευής, της κρατικής εταιρείας Krusik και εμφανίστηκαν σε προπαγανδιστικά βίντεο που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Αλ Νούσρα. Στα βίντεο αυτά φαίνεται ο σειριακός τους αριθμός, από όπου η Gaytandzhieva διασταύρωσε τα στοιχεία με τα έγγραφα που διέρρευσαν και έφτασαν στην κατοχή της (συμβόλαια, email, εσωτερικά σημειώματα, φωτογραφίες, προγράμματα παράδοσης κ.ά.).

Στις 3 Μαρτίου 2019 ανακαλύφθηκαν Σερβικές οβίδες όλμων στην Al Houla της Συρίας σε κρυφή, υπόγεια αποθήκη όπλων που χρησιμοποιούνταν από τις ένοπλες ομάδες της περιοχής.
Η Gaytandzhieva δημοσίευσε την έρευνά της στο armswatch.com σε τρία μέρη (μέρος 1ο, μέρος 2ο, μέρος 3ο). Σήμερα, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή της στo twitter, έδωσε τα στοιχεία στον ΟΗΕ και στην Ιντερπόλ. Στην επιστολή της προς τον ΟΗΕ αναφέρει τα εξής:
Αγαπητέ κύριε/κυρία,
Με αυτήν την επιστολή προς το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Όπλων του Γραφείου για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα του ΟΗΕ, παρέχω πληροφορίες για πιθανό εμπόριο όπλων με τις τρομοκρατικές ομάδες του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη και τους μαχητές στη Συρία. Αναλυτικά, οι πληροφορίες έχουν δημοσιευθεί εδώ: 
1) http://armswatch.com/islamic-state-weapons-in-yemen-traced-back-to-us-government-serbia-files-part-1/
2) http://armswatch.com/us-task-force-smoking-gun-smuggles-weapons-to-syria-serbia-files-part-2/
3) http://armswatch.com/leaked-arms-dealers-passports-reveal-who-supplies-terrorists-in-yemen-serbia-files-part-3/
Έχω ήδη ενημερώσει το Γραφείο του Εισαγγελέα Σερβίας για το Οργανωμένο Έγκλημα και τον Κρατικό Πληρεξούσιο της Δημοκρατίας της Κροατίας για την πιθανή εκτροπή [του προορισμού] των όπλων προς το Ισλαμικό Κράτος στην Υεμένη και σε ένοπλες ομάδες της Συρίας. Ελπίζω ότι θα ξεκινήσει η απαραίτητη έρευνα και πραγματικά το πιστεύω, αλλά καθώς οι πληροφορίες απαιτούν άμεση δράση, επιθυμώ να ενημερώσω τον ΟΗΕ για πιθανά εγκλήματα πολέμου, όπως πχ ο εξοπλισμός τρομοκρατών. Θα ενεργήσει ο ΟΗΕ για να βοηθήσει να σταματήσει ο εξοπλισμός των τρομοκρατών στην Υεμένη και τη Συρία; Αν θεωρείτε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες και σχετικές με κάποιον άλλο οργανισμό, θα σας ήμουν ευγνώμων να τις διαβιβάσετε.
Πιστεύουμε ότι τόσο ο ΟΗΕ όσο και η Ιντερπόλ, θα πέσουν από τα σύννεφα με τα απίστευτα στοιχεία που φέρνει στο φως η Dilyana Gaytandzhieva και θα σπεύσουν να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν το λαθρεμπόριο με τους τζιχαντιστές, ευγνωμονώντας τη δημοσιογράφο που τους άνοιξε τα μάτια!

Η Αθανασία Πέτσα είναι Μέλος της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ.


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Λαθρεμπόριο όπλων των ΗΠΑ με τους τρομοκράτες του ISIS σε Υεμένη και Συρία Λαθρεμπόριο όπλων των ΗΠΑ με τους τρομοκράτες του ISIS σε Υεμένη και Συρία Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.