Ποιος πιστεύετε ότι θα πληρώσει για τους διορισμούς των ημετέρων;



Του Δημήτρη Καζάκη


Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος λαμπρό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς, πρόεδρος της (ανύπαρκτης) Δημοκρατικής Αριστεράς ανήκει εκ γενετής θα λέγαμε στο γνωστό εκείνο είδος των τρωκτικών των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπου ομολογουμένως διέπρεψε. Λίαν προσφάτως υπουργοποιήθηκε και ανέλαβε καθήκοντα στο Υπουργείο Τουρισμού στις 4 Μαΐου φέτος. Πρόκειται για μια από τις περίφημες διευρύνσεις του «προοδευτικού μετώπου» του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τι ασχολείται έκτοτε ο νέος υπουργός; Ασκείται σε προσλήψεις «δικών του» ανθρώπων στο υπουργείο. Μέσα σε λιγότερο από μήνα προσελήφθησαν πάνω από 18 ειδικοί σύμβουλοι και μετακλητοί υπάλληλοι στο γραφείο του υπουργού. Δείτε τι προέκυψε από μια απλή σταχυολόγηση της γνωστής «διαύγειας».



Θα μου πείτε, ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος; Απλά επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά το καθεστώς λεηλασίας του δημόσιου χρήματος για τη δημιουργία κομματικών και προσωπικών στρατών από κάθε λογής παρατρεχάμενους, οι οποίοι πλαισιώνουν τον εκάστοτε υπουργό για να προωθήσουν τα δικά του ιδιοτελή συμφέροντα.



Και μην στεναχωριέστε. Αρκετά σύντομα ολόκληρη η κρατική διοίκηση θα απαρτίζεται από τέτοιου είδους υπαλλήλους που θα διορίζει απευθείας ο εκάστοτε υπουργός άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση της Ελλάδας έναντι των Ευρωπαίων δανειστών και περιλαμβάνεται στην περιβόητη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», που υιοθέτησε η ΝΔ ως κυβέρνηση Σαμαρά και εκθείασε επί της θητείας του ο κ. Τσίπρας. Πρόκειται γι’ αυτά που εφάρμοσε ο Άνχελ Γκουρία όταν ήταν υπουργός του Μεξικό και αναγκάστηκε να φύγει άρον-άρον προκειμένου να διασωθεί από τους συμπατριώτες του ως Γραμματέας του ΟΟΣΑ.

Την απαρχή θα κάνει η ΑΑΔΕ με τον διορισμό 12.000 ιδιωτών φοροσυλλεκτών στη θέση των εφοριακών του υπουργείου οικονομικών και των ΔΟΥ. Θα ακολουθήσουν σιγά-σιγά όλα τα υπουργεία, προκειμένου το βασικό σώμα δημοσίων υπαλλήλων να αντικατασταθεί με έκτακτους και μετακλητούς υπαλλήλους, που θα διορίζει ο εκάστοτε υπουργός. Σαν τον κ. Θεοχαρόπουλο.

Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ.


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Ποιος πιστεύετε ότι θα πληρώσει για τους διορισμούς των ημετέρων; Ποιος πιστεύετε ότι θα πληρώσει για τους διορισμούς των ημετέρων; Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.