Ενεργή η συμμετοχή του Ε.ΠΑ.Μ. στο ογκώδες συλλαλητήριο του Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών



Στο Παμβολιώτικο Συλλαλητήριο που έγινε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 κατά της καύσης
σκο­υπιδιών (RDF) από την ΑΓΕΤ και της δημι­ουργίας μονάδας SRF από το δήμο Βόλου, όπου συμμετείχε χιλιάδες κόσμου, πήρε ενεργό μέρος η Τοπική Οργάνωση του Ε.ΠΑ.Μ.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, ο επικεφαλής της Επιτροπής Δικαιοσύνης του Ε.ΠΑ.Μ., Φώτης Μαζαράκης, η Δρ. Διεθνούς Δικαίου και στέλεχος του Ε.ΠΑ.Μ. Βόλου, Κέρη Μαυρομμάτη, καθώς δεκάδες άλλα στελέχη και μέλη του Ε.ΠΑ.Μ.,
απ’ όλη τη γύρω περιοχή.





Κατά την ώρα του συ­λλαλητηρίου, ο πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ., Δ. Καζάκης, μίλησε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που ήτ­αν συγκεντρωμένα και δήλωσε τα εξής στο Magnesia.News:

«Διεκδικούμε το αυτονόητο, που είναι το περιβάλλον, την υγεία μας, των παιδιών μας και των επόμενων γενιών. Σ’ αυτές τις «πονηρές» εποχές που ζούμε, που εκποιείται το σύμπαν, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τίποτα δεν είναι αθώο. Ιδιαίτερα όταν μιλάνε για ανάπτυξη και εννοούν εκποίηση, ξεπούλημα Και δόσιμο των πάντων. Σε μια χώρα που τελεί υπό μνημονιακή κατοχή, το να σου λένε ότι η ανάπτυξη θα έρθει από το κάψιμο σκουπιδιών, από τοξικά απόβλητα, και αύριο ίσως και από πυρηνικά, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και θα πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου από τώρα»
.

Τον Δημήτρη Καζάκη τον χαι­ρέτησε πολύς κόσμος που τον αναγνώρισε στο συλλαλητήριο, τα μέλη της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών» καθώς και μέλη της ΛΑΕ Βό­λου. Εκ μέρους της ΛΑΕ, στη διαδήλωση παραβρέθηκαν ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής και από την «Πλεύσης Ελευθερίας» η πρόεδρος της, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Παράλληλα, ο Δ. Καζάκης παραχώρησε συνεντεύξεις σε όλα τα τοπικά μέσα:





Την Παρασκευή 15/3 από τηλεφώνου στο TRT, στον κ. Πολύζο, το Σάββατο 16/3 το πρωί είχε ζωντανή παρουσία στο Ράδιο Ακρόαμα, στην εκπομπή του Α. Γκόγκα, και την Κυριακή το μεσημέρι στο TV Θεσσαλία, στον Σ. Μπ­αξεβάνο, που θα μετα­δοθεί τη Δευτέρα 18/3 Μαρτίου (ώρα 5:30 έως 6:00 μμ).

Η Τοπική Οργάνωση Μαγνησίας του Ε.ΠΑ.Μ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση μετά το πέρας της διαδήλωσης:

Ο αγώνας συνεχίζεται και πρέπει να είναι ανένδοτος!
Οι πολίτες του Βόλου απέδειξαν ότι έχουν πλήρη γνώση του τι συμβαίνει στην πόλη τους και κατ’ επέκταση στη χώρα τους. Χιλιάδες άνθρωποι, ειρηνικά, αλλά με αγωνιστικό παλμό, έδωσαν ένα μεγάλο «παρών» στο χθεσινό συλλαλητήριο, διεκδικώντας το αυτονόητο και αποδεικνύοντας ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όταν το δικαίωμά τους στον καθαρό αέρα και στη ζωή, καταπατάται.





Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο συγχαίρει την επιτροπή αγώνα πολιτών Βόλου για την άριστη διοργάνωση του συλλαλητηρίου και δηλώνει ότι όπως ήταν στο πλευρό της το προηγούμενο διάστημα, έτσι θα είναι και στο μέλλον, μέχρι την επικράτηση του δικαίου.

Οι κατοχικές δυνάμεις δεν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για την ελευθερία, την υγεία ή τη ζωή των πολιτών. Ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη των εταιρειών που εκπροσωπούν και από αυτές αντλούν κεφάλαια και δύναμη για παραμονή στην πολιτική εξουσία. Οι πολίτες οφείλουν να πάρουν τη χώρα στα χέρια τους και να αντιτάξουν το λαϊκό – εθνικό συμφέρον έναντι του συμφέροντος αυτών που τον έχουν μετατρέψει σε «δουλοπάροικο» και σε «πειραματόζωο» των νεοφιλελεύθερων σχεδίων τους.

Το Ε.ΠΑ.Μ. Μαγνησίας καλεί τον λαό του Βόλου στη συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά των συμφερόντων της γαλλικής Lafarge και των εγχώριων υποστηρικτών της και υπέρ του δικαιώματος των Βολιωτών στο καθαρό περιβάλλον, στην υγεία και στη ζωή.


Βόλος, 17 Μαρτίου 2019

Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ. Μαγνησίας
Αναλυτικό ρεπορτάζ για την διαδήλωση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και βίντεο, μπορείτε να δείτε στη δημοσιογραφική ιστοσελίδα του Magnesia.News (εδώ).
Ενεργή η συμμετοχή του Ε.ΠΑ.Μ. στο ογκώδες συλλαλητήριο του Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών Ενεργή η συμμετοχή του Ε.ΠΑ.Μ. στο ογκώδες συλλαλητήριο του Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.