Η Οδύσσεια μιας χώρας και ο ΚΑΝΕΝΑΣ του πολιτικού συστήματος!



Του Γιώργου Αναλυτή


Με ένα διάγγελμα από την ΙΘΑΚΗ, γεμάτο συμβολισμούς, ο φερόμενος πρωθυπουργός είπε ότι η σύγχρονη « Οδύσσεια » που πέρασε η χώρα από το 2010 έλαβε τέλος.
«Τα μνημόνια επιτέλους τελείωσαν, η χώρας μας ανακτά το δικαίωμά της να ορίζει αυτή το μέλλον της σαν μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς εξωτερικούς καταναγκασμούς, χωρίς άλλους εκβιασμούς, χωρίς άλλες θυσίες του λαού μας »

Μας λέει λοιπόν ξεκάθαρα ότι μέχρι χθες δεν είχαμε δικαίωμα να ορίζουμε ως χώρα το μέλλον μας και αποφάσιζαν άλλοι για εμάς. Αν αυτό δεν ονομάζεται ΚΑΤΟΧΗ και ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, τότε πως ονομάζεται;

Μιλά για εξωτερικούς καταναγκασμούς και εκβιασμούς , χωρίς να ντρέπεται, αφού υποχώρησε και συμβιβάστηκε , αντί να υπερασπιστεί τη χώρα και το λαό. Όσο για τις θυσίες του λαού που τελειώνουν, το ακούμε από το 2012.

Κι ενώ όλοι ασχολούνται με την ΙΘΑΚΗ, τις συμπληγάδες και την Οδύσσεια, ΚΑΝΕΝΑ κόμμα, δεν σχολίασε την παραπάνω παράγραφο από το διάγγελμα. Η Ν.Δ. μιλά για ‘’ψεύτικο ‘’ συμβολισμό της ΙΘΑΚΗΣ,
Το ΚΙΝ.ΑΛ. και η Φώφη Γεννηματά χαρακτηρίζει ‘’αδίστακτο μνηστήρα’’ τον Τσίπρα
Και το Κ.Κ.Ε. επιλέγει τη δική του ΙΘΑΚΗ.

Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, εξακολουθούν να καυχώνται πιστεύοντας – λαθεμένα βέβαια– ότι κρατούν στα χέρια τους την τύχη της Ελλάδας. Δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ότι σηματοδοτούν και ταυτίζονται με την ατυχία και την καταδίκη της Ελλάδας…
Παράλληλα, εξακολουθούν να ψηφίζουν νόμους για υποτιθέμενες «μεταρρυθμίσεις», οι οποίες, αντί να βελτιώνουν, υπονομεύουν τις εθνικές δομές.
Το κίνητρό τους;

Μα, φυσικά, η πολιτική τους καριέρα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους τεμενάδες, που κάνουν στους Ευρωπαίους προϊσταμένους τους.
Ποιος λοιπόν θα μιλήσει για ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και κρατική οντότητα, όταν όλοι τους έχουν συμβιβαστεί, και έχουν αποδεχτεί , με τα μνημόνια που στήριξαν και ψήφισαν, ότι η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας ;;

Διχάζουν τον λαό, χωρίς να λένε την αλήθεια.

Η αριστερά και η δεξιά είναι έννοιες που έχουν χάσει το νόημά τους και στις οποίες τα εξαπατημένα από τα ΜΜΕ, μυαλά μας εξακολουθούν να προσπαθούν να αρπαχτούν. Βέβαια, φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ που, εδώ και καιρό, έχει υποκύψει στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση η οποία δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ αριστεράς και δεξιάς αλλά χρησιμοποιεί αυτούς τους πεθαμένους όρους ώστε να προκαλεί σύγχυση στον κόσμο και να τον κάνει να πιστεύει ότι η ψήφος του αξίζει αυτό που κάποτε νόμιζε πως άξιζε.


Κι ενώ μπροστά στις κάμερες, αλληλοκατηγορούνται για να διχάσουν το λαό, στη βουλή ψηφίζουν και στηρίζουν πολιτικές εξαθλίωσης, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Στις 14 Αυγούστου 2015 ψηφίστηκε ο νόμος 4336/15 ΦΕΚ 94 από 222 βουλευτές. (3ο μνημόνιο ).
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, η Ελληνική Βουλή ψήφισε στα γρήγορα μια νομοθεσία φτιαγμένη στις Βρυξέλλες, γραμμένη στα αγγλικά (όχι μεταφρασμένη στα ελληνικά!), 7.500 σελίδων.
Η Βουλή δεν μπόρεσε να την διαβάσει λόγω χρόνου και γλώσσας. Αλλά ακόμα και αν την είχαν διαβάσει, ήταν υποχρεωμένοι να την υπογράψουν γρήγορα και χωρίς καβγάδες.
Η νομοθεσία στην ουσία μετέφερε όλα τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία στον “Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας” (ΕΜΣ), και αυτό για 99 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων υποδομών, λιμανιών, αεροδρομίων, δημόσιων παραλιών, φυσικών πόρων – βάλτε ότι θέλετε. Ο ΕΜΣ, μια υπερεθνική αντιδημοκρατική οντότητα θα πουλήσει αυτά τα αγαθά σε ιδιώτες ή εταιρείες, όπως ο ίδιος κρίνει. Η Ελλάδα δεν έχει μέρος του λόγου.


Ο ΕΜΣ δεν λογοδοτεί σε κανένα εκλεγμένο κοινοβούλιο. Με αυτή την νομοθεσία των 7.500 σελίδων, η Ελληνική Βουλή, καταργεί επίσης την εξουσία της στη σύνταξη ενός κυρίαρχου κρατικού προϋπολογισμού, μεταβιβάζοντας σιωπηρά το δικαίωμα αυτό στις Βρυξέλλες και παραδίδοντας την Ελληνική κυριαρχία. ( η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 1933, όταν το Γερμανικό Reichstag (Κοινοβούλιο) μεταβίβασε την νομοθετική του εξουσία στον Χίτλερ. ). Καταλάβατε τώρα τι μας είπε ο Τσίπρας από την ΙΘΑΚΗ; (και γιατί ΚΑΝΕΝΑ δεν αναφέρθηκε στην Εθνική κυριαρχία και στους εκβιασμούς; )


Η εξαθλίωση βαφτίζεται ‘’Έξοδος από τα μνημόνια’’ . η επαιτεία μετονομάζεται ‘’ανάκτηση αξιοπιστίας ‘’ , η τρόικα αναβαθμίζεται σε ‘’ΘΕΣΜΟΙ’’ και η ‘’Ανάπτυξη’’ γίνεται το βασικό αφήγημα κάθε πολιτικάντη. Χορτάσαμε ανάπτυξη και φθηνό πατριωτισμό του ξεροκόμματου και της ζητιανιάς. Τα ερωτήματα πολλά, οι ανησυχίες πολλές. Το κυριότερο όμως ερώτημα είναι το εξής:
Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο της υποδούλωσης από μια αρπακτική αυτοκρατορία που λέγεται Ε.Ε. που θα μας ελέγχει , θα μας επιτηρεί και θα αποφασίζει για εμάς ή θέλουμε να ανακτήσουμε την κυριαρχία μας, το νόμισμά μας και να είμαστε αποδεσμευμένοι από τις υπαγορεύσεις των Βρυξελλών κάνοντας μια νέα αρχή;Οχτώ χρόνια μνημονίων. Θέλω να πιστεύω ότι μάθαμε, σκεφτόμαστε και δεν εθελοτυφλούμε.

Γιατί εάν εθελοτυφλούμε, τότε κινδυνεύουμε να μας ξεγελάσει ο ΚΑΝΕΝΑΣ της πολιτικού συστήματος!

Ο Γιώργος Αναλυτής είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Πηγή: https://www.epamhellas.gr

Η Οδύσσεια μιας χώρας και ο ΚΑΝΕΝΑΣ του πολιτικού συστήματος! Η Οδύσσεια μιας χώρας και ο ΚΑΝΕΝΑΣ του πολιτικού συστήματος! Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.