Αποχαιρετισμός στον Μανώλη Γλέζο



Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Ήταν από τους ελάχιστους επιζώντες της γενιάς της εθνικής αντίστασης, της γενιάς εκείνης που σήκωσε το ανάστημά της ενάντια στον ξένο εισβολέα. Έφηβος ο ίδιος μαζί με τον Λάκη Σάντα, αψηφώντας τον κίνδυνο, κατέβασαν το σύμβολο των κατακτητών από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στέλνοντας ηχηρό το μήνυμα σε όλο τον κόσμο της αδούλωτης νεολαίας που ήταν αποφασισμένη να μην δεχθεί την υποταγή.

Οι άνθρωποι της γενιάς του Μανώλη Γλέζου, αφήνουν φεύγοντας ένα μεγάλο κενό πίσω τους. Δεν είναι ικανό το κενό αυτό να καλυφθεί, αν δεν στοιχηθούμε με τα ιδανικά τους, την αυταπάρνησή τους και τη φλόγα για τη λευτεριά της πατρίδας που έκαιγε στα στήθη τους.
Η προσήλωσή του στους αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, του στοίχισε συνολικά 28 καταδίκες, τρεις εξ αυτών σε θάνατο και 16 χρόνια φυλακές και εξορίες. Η μνήμη του, ταυτιζόμενη με τα προτάγματα της γενιάς του ΕΑΜ, θα παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην ιστορία αυτού του τόπου.

Το Ε.ΠΑ.Μ. εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όσους σταθήκανε στο πλάι του στις δύσκολες ώρες του.

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2010

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
Αποχαιρετισμός στον Μανώλη Γλέζο Αποχαιρετισμός στον Μανώλη Γλέζο Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Τρίτη, Μαρτίου 31, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.