30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ




Του Κώστα Αν. Δέδε


Οι ασφαλτοστρώσεις είναι τα 30 αργύρια του τουρμπο-καπιταλισμού για την προδοσία των Μεγάρων
Παρατηρώντας την ασφαλτόστρωση της Βυζαντίου, στριφογυρίζει στο μυαλό μου ο χαρακτηρισμός που έχει δώσει ο Ιταλός φιλόσοφος Ντιέγο Φουζάρο στην μορφή του σημερινού καπιταλισμού αλλά και στην ερμηνεία αυτού, όπου τον αποκαλεί:

Τουρμπο-καπιταλισμό απατρίδη και ξεριζωτή

– Τούρμπο
γιατί θέλει, εκτός από τα πολλά, και τα γρήγορα κέρδη.

– Απατρίδη
γιατί οι διαχειριστές του, όπως η Δούρου, ο Βασιλείου και ο Σταμούλης, ανήκουν
στην κατηγορία των πολιτικών που αποτελούν τους απάτριδες γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

– Ξεριζωτικό
διότι θέλει, χρησιμοποιώντας το χρήμα, να ξεριζώσει από τον λαό τις έννοιες της Πατρίδας, της οικογένειας και της κοινωνικής ηθικής.

Χρηματοδοτώντας χοντρά την προώθηση, π.χ., της αλλαγής του χαρακτηρισμού από Πατέρα και Μητέρα, σε γονέας Α και γονέας Β, την λυσσαλέα προσπάθεια της τεκμηρίωσης της ύπαρξης τρίτου φίλου, την κατάργηση των συνόρων (βλέπε Ευρ. Ένωση της κατάργησης των κρατών), την ίδρυση κρατών – Υβριδίων, άμεσα ελεγχόμενων, όπως τα Σκόπια κλπ.

Τα 1,85 εκατομμύρια των ασφαλτοστρώσεων είναι ένα μέρος από τα 30 αργύρια της προδοσίας του Μεγαρικού λαού, όπως και η δωρεάν παραχώρηση από την κα Δούρου, για 5 χρόνια, του κτηρίου των πρώην ΚΤΕΟ στην πυροσβεστική των Μεγάρων (που είναι σαν να κάνεις γιορτή για να ανακοινώσεις ότι παραχωρείς δωρεάν το υπνοδωμάτιο στο παιδί σου), έτσι ώστε να «καλύψει» τις εγκληματικές ελλείψεις στο προσωπικό αλλά και στην διαχείριση της πυρκαγιάς. Αυτά είναι προδοτικά γιατί προέκυψαν έπειτα από σκληρή προσπάθεια του τοπικού πολιτικού συστήματος, έτσι ώστε:

– Τον Αύγουστο 2015 να συνάψει δάνειο και την υπογραφή δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που υποθηκεύει το σύνολο της περιουσίας του Δήμου Μεγαρέων για μόλις 15 «εκατομμυριάκια».

– Να στήσει την ΟΠΕΡΕΤΑ ΤΟΥ ΒΩΞΙΤΗ που έδωσε στον τούρμπο-καπιταλιστή Μυτιληναίο αλλά και στην γαλλική εταιρία που είναι πίσω του, σημαντικά κέρδη.

– Και αμέσως μετά, την αναδοχή του χρέους της ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ από τον Δήμο, εκχωρώντας όλη την περιουσία της για 11 εκ.!

Όποιος λοιπόν νομίζει ότι οι ασφαλτοστρώσεις είναι προεκλογικό έργο, είναι πολιτικά άσχετος και ανόητος. Άσχετος γιατί δεν έχει αντιληφθεί πώς λειτουργεί το σύστημα του τούρμπο-καπιταλισμού, και ανόητος διότι δεν έχει αντιληφθεί ότι ο κ. Σταμούλης δεν έχει ανάγκη από προεκλογικά έργα, διότι είναι σίγουρο ότι θα είναι δήμαρχος και την επόμενη 5ετια και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή.

Αλλού βρίσκετε το μυστικό και δυστυχώς είναι πολύ χειρότερο. Έχει να κάνει με το φτιασίδωμα που κάνουμε όταν θέλουμε να πουλήσουμε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητό μας για να πετύχουμε την βέλτιστη τιμή.

Αυτό στην πραγματικότητα είναι για μια πόλη οι ασφαλτοστρώσεις:
Ένα φτιασίδωμα για την βέλτιστη τιμή!
Το αυτονόητο συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν τόσες μαζικές κατασχέσεις σπιτιών στα Μέγαρα, ακόμη και για όσους χρωστάνε πάνω από 200 Ευρώ στην ΔΕΗ ή στο νερό, που δεν έχουμε ξαναματαδεί στην ιστορία μας!Αυτά τα αναφέρω για δυο λόγους. Πρώτα για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε ότι η υπάρχουσα διοίκηση της πόλης μας είναι το καλύτερο υποκατάστατο της κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και δεύτερον για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε ότι το σύνολο της αντιπολίτευσης είναι τμήμα της ίδιας πίτας που μοναδικό σκοπό έχει το ξεπούλημα της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας μας, μετατρέποντας τη χώρα μας από προτεκτοράτο, που πάντα ήταν, σε τσιφλίκι των Τουρμπο-καπιταλιστών.

Όποιος αμφιβάλει και θέλει να πειραματιστεί, ας ζητήσει από όλες τις τοπικές παρατάξεις ποια είναι η θέση τους για την διέλευση, π.χ., του αγωγού ηλεκτρικού ρεύματος από το Ισραήλ. Αν κάποια από αυτές απαντήσει ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, να μου τρυπήσετε τη μύτη! Δεν έχουν τα κότσια ούτε το πολιτικό ανάστημα να πουν ΟΧΙ στην κεντρική πολιτική, που βέβαια υποστηρίζει τους «επενδυτές της ΤΟΥΡΜΠΟ-ανάπτυξης».

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και ξέρω ότι την γνωρίζετε όλοι. Όμως για να πούμε τα σύκα-συκα και την σκάφη-σκαφη, θα υπενθυμίσω οτι:

– Μόνο το Ε.ΠΑ.Μ. ξεκαθάρισε εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου ότι όποιος υπογράψει την σύμβαση δανείου μεταξύ του δήμου και του ταμείου παρακαταθετών και δανείων, πράττει πράξη εσχάτης προδοσίας.

– Μόνο το Ε.ΠΑ.Μ., μέσω των άρθρων μου, έχει προσφέρει στη Μεγαρική κοινωνία μια διαφορετική προσέγγιση στην πολιτική.

– Μόνο το Ε.ΠΑ.Μ. με τη μήνυση που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 5/2/2018, κάνει το καθήκον του σαν πατριωτικό δημοκρατικό αλλά και ριζοσπαστικό μέτωπο προς την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Μόνο το Ε.ΠΑ.Μ. έχει τεκμηριώσει ότι ο μοναδικός ειρηνικός τρόπος για να δοθεί τέλος στο κατρακύλισμα της πατρίδας μας, θα έρθει μόνο μέσω της δημιουργίας μιας ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ κυβέρνησης απευθείας από τον λαό.
Το τελευταίο δεν θα σταματήσω να το αναφέρω σε κάθε μου ανάρτηση μέχρι να αντιληφθούμε ότι ο Δήμος είναι μια ΕΞΟΥΣΙΑ που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εξουσίας του κράτους.

Άρα αν ο Μεγαρικός λαός αναλάβει την τοπική εξουσία στα χέρια του, αυτόματα απελευθερώνεται ένα τμήμα της πατρίδας μας.

Τώρα λοιπόν που θα αρχίσει η ψηφο-περατζάδα των αιώνιων σωτήρων, μην τους αφήσετε σε χλωρό κλαρί και ρωτήστε τους να σας απαντήσουν με ποιον τρόπο θα σώσουν τα Μέγαρα.
Βέβαια καλού κακού, ας έχετε έτοιμη και μια βρεγμένη σανίδα, γιατί οι απαντήσεις που θα πάρετε μόνο με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται, αφού εκ των προτέρων σας θεωρούν ηλίθιους.

Ευχαριστώ
Ο Κώστας Αν. Δέδες Αρχιτέκτων Μηχανικός είναι Συντονιστής της Τ.Ο. Δήμου Μεγαρέων
του Ε.ΠΑ.Μ.


Πηγή: https://www.epamhellas.gr

30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.