Ρε που την πάτε την Ελλάδα; Τελικά βαλθήκατε να τη σβήσετε από το χάρτη των Κρατών;


Του Δημήτρη Κυπριώτη
Αφότου οι τύποι των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέλαβαν να κυβερνήσουν τη χώρα, άρχισαν αμέσως να υλοποιούνται και οι δεσμεύσεις που είχαν ήδη ομολογηθεί και συμφωνηθεί ένα χρόνο προηγουμένως, με τις περίφημες περιοδείες του Α. Τσίπρα και του κ. Δραγασάκη,  ως μέντορά του στα σαλόνια των τραπεζών και άλλων σαλονιών της διεθνούς «ελίτ» και σε διάφορα άλλα κέντρα λήψης αποφάσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Εκεί αφού δόθηκαν τα κατάλληλα διαπιστευτήρια, δόθηκαν οι απαραίτητες υποσχέσεις (δεσμεύσεις) και αμέσως με την ανάληψη της εξουσίας, άρχισε η υλοποίηση των συμφωνημένων.
Και έτσι, αφού τελείωσαν οι «άνθρωποι» πρώτα την οικονομική εξαΰλωση της χώρας, σταδιακά και σεμνά-σεμνά στην αρχή, άρχισαν να ξηλώνουν και το «πλεκτό» των εθνικών θεμάτων.

Ξεκίνησαν  με το Αιγαίο και την Κύπρο, σε συμφωνία με τον έτερον Καππαδόκη εκεί, τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Δέχθηκαν πρόσφυγες, μετανάστες, παράνομους και μη, έβαλαν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνει τις υπηρέτριες στα Hot Posts, γέμισαν ασφυκτικά τα νησιά με όλους τους ταλαιπωρημένους της «γης», δημιουργώντας δεκάδες προβλήματα  στις τοπικές κοινωνίες και στο τέλος «κουβάλησαν» και το Νατοϊκό Στόλο για να φυλάει  δήθεν από που θα μπουν τα σαπιοκάραβα των διακινητών!
Ανέχθηκαν κάθε εξευτελισμό από τον Ερντογάν και τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, χάθηκε κάθε αξιοπρεπής αντιμετώπιση των προκλητικών και επιθετικών ενεργειών τους, για να φτάσουμε στην ομηρία στρατιωτικού προσωπικού στις φυλακές της Τουρκίας, 140 ήμερες  μέχρι σήμερα. Και το κεφάλαιο αυτό των προκλήσεων, ενεργειών και παραχωρήσεων που θα υπάρξουν στη συνέχεια,  δεν έχει ακόμα ανοίξει, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στη Θράκη ούτε στην Κύπρο. Τα «καλά « μένουν πίσω, αφού εν τω μεταξύ έχουν δώσει «γη και ύδωρ» στις  ΗΠΑ και όχι μόνο.
Φτάσαμε στον «κεραυνοβόλο έρωτα» με τα Σκόπια, μην τυχόν και χάσουμε τον εκλεκτό γείτονα και η εξέλιξη «εις γάμου κοινωνία» ήταν ταχύτατη, αφού δεν σήκωνε αναβολή ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η ΕΕ ούτε και οι ΗΠΑ. Ο κ .Κοτζιάς ανέλαβε να γίνει ο πολιορκητικός κριός και έκανε τα απίθανα ο άνθρωπος, για να προλάβει ημερομηνίες, χρησιμοποιώντας ακόμη  και γελοιότητες, όπως η τούρτα  με κεράκια στα γενέθλια του Νίμιτς, στον τόπο που γράφτηκε η προδοσία της Μακεδονίας στις Πρέσπες.
Πια συλλαλητήρια και ποιες διαμαρτυρίες του κόσμου. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Τσίπρα και την παρέα του.  Όλα έγιναν όπως τους τα σχεδίασαν. Σιγά μην μπορούσαν από μόνοι τους να σχεδιάσουν και να κάνουν κάτι . Και περιχαρής ο Κοτζιάς, αφού τα πάντα του βγήκαν, έκανε την «περίφημη» δήλωση, ότι μέχρι να πάει σε διακοπές αυτός θα έχει λύσει και το πρόβλημα με την Αλβανία!
Βλέπετε το να ξεφορτώνεσαι από πάνω σου ότι είναι για το εθνικό συμφέρον, είναι πανεύκολο, για να κερδίσεις όμως κάτι για αυτό, είναι πολύ δύσκολο. Για αυτό κάτι ξέρουν αυτοί και τα δίνουν όλα μπιρ παρά. Δικά τους άλλωστε είναι; Τα αφεντικά ξέρουν όμως και το τι θα τα κάνουν.
Κάπως έτσι φτάσαμε  σιγά- σιγά στη διαπίστωση του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν της ΕΕ, υπευθύνου για τη διεύρυνση. Ε, και τι είπε ο άνθρωπος; Ότι θα αλλάξουν, μετά τη συμφωνία της Ελλάδας  με την Αλβανία, τα σύνορα της Βαλκανικής και όλοι άρχισαν να ψάχνονται, μέχρι που τον έβαλαν να ανακαλέσει στο δήθεν ορθό.
Αλλά  πριν τελειώσει και το θέμα αυτό, ήλθε και το επόμενο επεισόδιο. Απέλαση 2 Ρώσων διπλωματών, γιατί από τις διαρροές και τα φληναφήματα του κ. Τζανακόπουλου, μάθαμε ότι αυτοί οι κύριοι έστηναν τα συλλαλητήρια!!
Η πραγματικότητα  όμως όπως την καταλαβαίνουν και τα μικρά παιδιά ακόμη, είναι η εκτέλεση της εντολής των ΗΠΑ, για την απομόνωση της Ρωσίας. Μόνο που η εκτέλεση  αυτή δεν είναι ούτε εύκολη ούτε χωρίς παρενέργειες. Το να εξυπηρετεί η κυβέρνηση τα Νατοϊκά σχέδια και αυτά της ΕΕ, νομίζει ότι θα πάρει τα εύσημα ή ότι θα μείνει αλώβητη από την μήνη της Ρωσίας.
Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει άλλο στην εξουσία με όλα αυτά που έκανε και θα συνεχίσει να κάνει. Υπάρχει πλέον πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια η χώρα. Ακόμη και η εξαφάνισή της από το χάρτη των Κρατών είναι δρομολογημένη, καθώς όλα δείχνουν. Μόνη σωτηρία που απομένει είναι η αντίδραση του λαού. Το λέμε και το ξαναλέμε, αλλά τι; πως; με ποιους;  Ο λαός οφείλει να δώσει ο ίδιος την απάντηση.
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Ρε που την πάτε την Ελλάδα; Τελικά βαλθήκατε να τη σβήσετε από το χάρτη των Κρατών; Ρε που την πάτε την Ελλάδα; Τελικά βαλθήκατε να τη σβήσετε από το χάρτη των Κρατών; Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Ιουλίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.