Το «τυρί» το είδαν, τη φάκα «όχι» με την τροπολογία Νόμου για τους ομήρους στρατιωτικούς!


Του Δημήτρη Κυπριώτη
Χθες στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία από το  βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, που αφού έγινε δεκτή από τον ΥΠΕΘΑ υπερψηφίστηκε  από όλα τα κόμματα.
Η σχετική τροπολογία αφορούσε την επέκταση του επιδόματος αλλοδαπής και σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που τελούν υπό καθεστώς κράτησης σε ξένη χώρα.
Φυσικά ήταν μία φωτογραφική τροπολογία Νόμου, για τους δύο στρατιωτικούς μας που κρατούνται όμηροι στις φυλακές της Τουρκίας, εδώ και 127 ημέρες χωρίς να τους αποδίδεται κατηγορία από τα Τουρκικά δικαστήρια.

Σκοπός της τροπολογίας, όπως αναφέρθηκε, ήταν να καταρριφθεί το φαιδρό επιχείρημα του Τούρκικου δικαστηρίου, ότι παρατείνεται η «κράτηση» των Ελλήνων στρατιωτικών, επειδή δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Αδριανούπολη.
Αυτό, αν το δει κάποιος επιπόλαια, μπορεί να δώσει εύσημα για την αντίδραση της Ελληνικής Βουλής, που με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να ανατρέψει το Τούρκικο επιχείρημα, αλλά και να δοθεί ένα οικονομικό ευεργέτημα στους ομήρους.
Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί παραδίδονται στην τουρκική δικαιοσύνη και χάνεται στην ουσία και επίσημα πλέον το καθεστώς ετεροδικίας που απολαμβάνουν  τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας, έστω και αν διαπράξουν χ αδίκημα  σε ξένο κράτος. Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε στο blog  του Προέδρου του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη: http://dimitriskazakis.blogspot.com/2018/07/blog-post_5.html
Βέβαια η τροπολογία, πριν κατατεθεί στη Βουλή, έχει ελεγχθεί στη Νομική της διάσταση από τα αρμόδια τμήματα και δεν αντιλαμβάνομαι πως έδωσαν το «πράσινο» φως για να κατατεθεί, εφόσον είναι πασιφανές το αποτέλεσμα που προκύπτει από τη ψήφισή της.
Επίσης, η ίδια απορία διατυπώνεται τόσο για τις Νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας, αλλά και των αρμόδιων Αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ.
Εκτός  και αν η Ελλάδα εξαιρείται από αυτά που ισχύουν σε όλον τον άλλον κόσμο.
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Το «τυρί» το είδαν, τη φάκα «όχι» με την τροπολογία Νόμου για τους ομήρους στρατιωτικούς! Το «τυρί» το είδαν, τη φάκα «όχι» με την τροπολογία Νόμου για τους ομήρους στρατιωτικούς! Reviewed by Unknown on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.