ΗΠΑ και ΝΑΤΟ γενεσιουργός αιτία του κύκλου θανάτου στην Μεσόγειο


Του Manlio Dinucci


[Το κατωτέρω άρθρο διακεκριμένου Ιταλού στρατηγικού αναλυτή, που αναδημοσιεύτηκε στο όργανο των Γάλλων Ντεγκωλλικών, φωτίζει την  επιμελώς αποκρυπτόμενη από τα συστημικά ΜΜΕ ( με την πρόσοψη του «ανθρωπιστικού προσφυγικού δράματος»)πυορροούσα πληγή και  γενεσιουργό αιτία των μαζικών μεταναστευτικών ρευμάτων, που έχουν ήδη προκαλέσει πολυδιάστατη κοινωνική αναταραχή στην Ευρώπη και προοιωνίζονται έξαρση της τρομοκρατίας, εσωτερικές εθνοτικές συρράξεις και κατάλυση των υπολειμμάτων δημοκρατίας.]

Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού
Οι πολιτικο-δημοσιογραφικοί προβολείς, εστιασμένοι στο μεταναστευτικό ρεύμα από τα νότια στα βόρεια της Μεσογείου, αφήνουν το σκότος άλλες μετακινήσεις: εκείνες, από τον βορρά προς τον νότο, στρατιωτικών δυνάμεων και όπλων, που διασχίζουν την Μεσόγειο. ΄Η σωστότερα την «Διευρυμένη Μεσόγειο», περιοχή η οποία, στο πλαίσιο της στρατηγικής ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, εκτείνεται από τον Ατλαντικό στην Μαύρη Θάλασσα και στα νότια, ως τον Περσικό Κόλπο και τον Ινδικό Ωκεανό.
Στην συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ στη Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε τόνισε την «νευραλγική θέση της διευρυμένης Μεσογείου στην ευρωπαϊκή ασφάλεια», που απειλείται από το «τόξο της ανασφάλειας το οποίο εκτείνεται από την Μεσόγειο στην Μέση Ανατολή». Εξ ου και η σημασία του ΝΑΤΟ, συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, την οποία ο Κόντε χαρακτηρίζει ως πυλώνα της εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας». Σε πλήρη ανατροπή της πραγματικότητας.
Η στρατηγική ΗΠΑ/ΝΑΤΟ είναι στην πραγματικότητα αυτή που προκάλεσε τη «τόξο της αστάθειας», με τους δυο πολέμους στο Ιράκ, τους δυο άλλους πολέμους που κατεδάφισαν τα κράτη της Γιουγκοσλαβίας και της Λιβύης και τον πόλεμο που επιχειρεί να διαλύσει το κράτος της Συρίας. Η Ιταλία, που συμμετέσχε  σε όλους αυτούς τους πολέμους, κατά τον Κόντε «παίζει αποφασιστικό ρόλο για την ασφάλεια και την σταθερότητα της νότιας πτέρυγας της Συμμαχίας».
Με ποιον τρόπο; Το μαθαίνουμε από αυτά που κρύβουν τα ΜΜΕ. Το σκάφος Τρέντον του αμερικανικού στόλου, το οποίο παρέλαβε 42 μετανάστες (στους οποίους επετράπη να αποβιβαστούν στην Σικελία, αντίθετα από εκείνους του Ακουάριους), δεν έχει την βάση του στην Σικελία για να εκτελεί ανθρωπιστικές αποστολές στην Μεσόγειο. Είναι ένα πολεμικό υψηλής ταχύτητας, (έως 80 χλμ.την ώρα), ικανό να αποβιβάσει σε λίγες ώρες στις βόρειο-αφρικανικές ακτές ένα αποβατικό σώμα 400 ανδρών με τα οχήματά τους. Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ δρουν την Λιβύη, για την εκπαίδευση και καθοδήγηση σχηματισμών συμμαχικών δυνάμεων, ενώ ένοπλα αμερικανικά ιπτάμενα ρομπότ απογειώνονται από την Σιγκονέλα της Σικελίας και βομβαρδίζουν στόχους στην Λιβύη.
Σύντομα, ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ, από την Σιγκονέλα θα επιχειρούν και του ΝΑΤΟ βομβαρδιστικά ιπτάμενα ρομπότ. Θα ενταχτούν στο «Κέντρο Νότιας Στρατηγικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ», κέντρο πληροφοριών για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή, Βόριο Αφρική, Σαχέλ και Υπο-Σαχάρια Αφρική.
Αυτό το κέντρο θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο, με έδρα στο Lago Patria, κοντά στην Διοίκηση των Κοινών Δυνάμεων ΝΑΤΟ  (Jfc Naples), υπό τις διαταγές Αμερικανού ναυάρχου (επί του παρόντος του James Foggo- ο οποίος διοικεί επίσης τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στην Ευρώπη (με επιτελικό κέντρο στην Νάπολη-Καποντιτσίνο και τον ΄Εκτο Στόλο με βάση την Γκαέτα) και τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις για την Αφρική. Αυτές οι δυνάμεις ενσωματώθηκαν από το Αεροπλανοφόρο Χάρρυ Τρούμαν, που εισήλθε προ διμήνου την Μεσόγειο με την επιθετική του ομάδα σκαφών.
Στις 10 Ιουνίου, ενώ τα ΜΜΕ συγκέντρωναν την προσοχή στο Ακουάριους, ο αμερικανικός στόλος, με φορτίο 8.000 στρατιωτών, 90 καταδιωκτικών και άνω των 1.000 πυραύλων, αναπτυσσόταν στην ανατολική Μεσόγειο, έτοιμος να πλήξει την Συρία και το Ιράκ. Τις ίδιες μέρες, 12 και 13 Ιουνίου, ελλιμενιζόταν στο Λιβόρνο το Liberty Pride, ένα επιστρατευμένο αμερικανικό σκάφος, μεταφέροντας ένα άλλο φορτίο όπλων, τα οποία μεταφέρονται κάθε μήνα, από την αμερικανική βάση Camp Darby στην Πίζα, στην Ιορδανία και στην Σαουδική Αραβία, για τους πολέμους στην Συρία και την Υεμένη.
΄Ετσι τροφοδοτούν τους πολέμους οι οποίοι, με τους μηχανισμούς νέο-αποικιακής λεηλασίας, προκαλούν φτωχοποίηση και εκρίζωση των πληθυσμών, ΄Ετσι γιγαντώνονται τα μεταναστευτικά κύματα υπό δραματικές συνθήκες και δημιουργούνται θύματα και νέες μορφές δουλείας.
«Φαίνεται πως τώρα αποδίδει η σκληρή στάση στο μεταναστευτικό», σχολίασε ο πρόεδρος Τραμπ, αναφερόμενος στα μέτρα που αποφάσισε όχι μόνο ο Σαλβίνι, αλλά όλη η ιταλική κυβέρνηση, της οποίας ο πρωθυπουργός χαρακτηρίστηκε «καταπληκτικός».
Δίκαιη αναγνώριση από τις ΗΠΑ, που στο ιταλικό κυβερνητικό πρόγραμμα χαρακτηρίζονται ως «προνομιακός σύμμαχος» της Ιταλίας.
Πηγή: Μanifesto, Comité Valmy, mardi 19 juin 2018, μέσω http://teleytaiaexodos.blogspot.com/
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ γενεσιουργός αιτία του κύκλου θανάτου στην Μεσόγειο ΗΠΑ και ΝΑΤΟ γενεσιουργός αιτία του κύκλου θανάτου στην Μεσόγειο Reviewed by Unknown on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.