Καλή χρονιά, χρονιά του Ήλιου, του φωτός και της Ελλάδας

του Δημήτρη Κυπριώτη

Το 2016 μας εγκαταλείπει και έρχεται το 2017, που σύμφωνα με το Κινέζικο ημερολόγιο είναι το έτος του φλογερού Πετεινού, που οι Ινδοί πιστεύουν ότι είναι η ενσάρκωση της ηλιακής ενέργειας, οι Ιάπωνες τον αποκαλούν το πρώτο φως και οι Κινέζοι τον θεωρούν σύμβολο του Ήλιου και του αναγνωρίζουν πέντε αρετές.

Το θάρρος, την ευγένεια, την αφοσίωση, την αξιοπρέπεια και την καλοσύνη, που έντονα μας θυμίζουν το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και τις αρετές του λαού μας, παρότι πολλές από αυτές τις αρετές τις έχουμε λίγο πολύ αφήσει στην άκρη, καθημαγμένοι από Μνημόνια, Δανειστές και δήθεν Μεταρ-ρυθμίσεις, που «ρουφάνε» στην κυριολεξία την όποια οικονομική άνεση δημιούργησε με πολύ εργασία και «χίλιες» στερήσεις και θυσίες η Ελληνική οικογένεια.

Όπως και στη ζωή των Πετεινών δεν υπάρχουν εύκολα χρήματα, έτσι και για τους Έλληνες δεν υπάρχει η έννοια της τεμπελιάς, έστω και αν οι διεθνείς τοκογλύφοι λένε το αντίθετο για τους....
Έλληνες. Γιατί οι Έλληνες  γνωρίζουμε πολύ καλά πως με τη σκληρή δουλειά χτίσαμε όσα εκείνοι θέλουν όχι μόνο να γκρεμίσουν  αλλά και να λεηλατήσουν.

Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτά τα « αρπακτικά», θέλουν να κτίσουν τις αυτοκρατορίες τους πάνω στους δικούς μας Παρθενώνες, στους δικούς μας ελαιώνες, στις δικές μας θάλασσες, στον ήλιο μας, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η ηλιακή ενέργεια που άπλετα μας χαρίζει η φύση, είναι το πιο ακριβό και πολύτιμο αγαθό, κάτι σαν φυλαχτό, που πολύ απλά θέλουν να το οικειοποιηθούν!

Η Ελλάδα μας είναι πολύ πλούσια, προικισμένη με όλα τα καλά της φύσης και παρά τα όσα κακά έχουν πέσει επάνω της την τελευταία επταετία, είναι σίγουρο ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της, να σηκώσει το μεγάλο της ανάστημα, για να φανεί το πόσο μικροί είναι όλοι αυτοί οι ονομαζόμενοι και ως "θεσμοί", αρκεί και μόνο εμείς οι Έλληνες, που τόσα έχουμε καταφέρει στη μεγάλη μας ιστορική διαδρομή, να κάνουμε το πιο απλό πράγμα. 

Να θυμηθούμε τις πέντε αρετές μας -θάρρος, ευγένεια, αφοσίωση, αξιοπρέπεια και καλοσύνη- και να πάρουμε την τύχη της χώρας στα χέρια μας, χωρίς ποτέ πλέον να την εμπιστευθούμε στα χέρια και στις ορέξεις καμιάς κυβέρνησης που δεν έχει έμπρακτα αποδείξει πρωτίστως τον Πατριωτικό και Δημοκρατικό της χαρακτήρα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Καλή χρονιά, χρονιά του Ήλιου, του φωτός και της Ελλάδας Καλή χρονιά, χρονιά του Ήλιου, του φωτός και της Ελλάδας Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Ιανουαρίου 01, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.