«Μην κάνετε πράγματα χωρίς να ρωτάτε»

του Μιχάλη Αριδά

Αν νομίζετε πως ο τίτλος αυτός μπήκε, γιατί το είπε μια μαμά στα παιδάκια της, γελιέστε. Δηλαδή, μπορεί και να το είπε, είναι συνηθι-σμένη προτροπή μαμάς προς μικρό παιδί. Δεν θα ασχολούμασταν, όμως, με κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι; Ούτε γιατί το είπε ο δάσκαλος του δημοτικού στους μαθητές του, ούτε γιατί το είπε ο λοχίας στους νεοσύλλεκτους φαντάρους.

Είναι τίτλος του κειμένου η εν λόγω φράση, γιατί αποκτά μια ιδιαίτερη βαρύτητα, από το ότι την ξεστόμισε η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ, στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Τσίπρα. Σας φαίνεται αστείο; Δυστυχώς δεν είναι αστείο. Πολλά ΜΜΕ το έπαιξαν σαν ρεπορτάζ και διάψευση δεν είδα. Ειπώθηκε με αφορμή το επίδομα της ντροπής, που έδωσε η κυβέρνηση τους συνταξιούχους. Και αμέσως μετά, ο υπουργός Οικονομικών έστειλε στους «θεσμούς» επιστολή συγνώμης και μετάνοιας, τονίζοντας την «διαρκή αφοσίωση στις δεσμεύσεις του μνημονίου». Ωραία πράγματα.

Ολόκληρη η φράση της Μέρκελ είναι η εξής: «μην κάνετε πράγματα χωρίς να ρωτάτε, που διαταράσσουν το αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης». Δεν αλλάζει ούτε μειώνει στο ελάχιστο, την πολύ άσχημη εντύπωση που έκανε η μισή φράση, αντίθετα τη μεγαλώνει.

Ποιο αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης; Αυτό που αναπτύσσεται ανάμεσα στο φονιά και στο....
σκοτωμένο; Ανάμεσα στον κλέφτη και στο θύμα; Για τέτοιο κλίμα εμπιστοσύνης μιλάμε; Συγχωρέστε με, αλλά εγώ δε βλέπω άλλου είδους εμπιστοσύνη.

Σε τι να εμπιστευόμαστε τους ευρωπαίους και τους «θεσμούς» γενικότερα; Σε τι μας βοήθησαν; Στο ότι μας έριξαν στην κόλαση, για να δίνουν όλα τα δανεικά λεφτά στις τράπεζές τους; Λεφτά, που ούτε καν περνούν από την Ελλάδα. Στο ότι για 5 χρόνια περίπου, μας έδιναν αβέρτα δανεικά ευρώ και μετά αφού μας χρέωσαν μέχρι το λαιμό, τα απέσυραν και βρεθήκαμε όλοι χρεωμένοι και χωρίς λεφτά για να ξεπληρώσουμε; Στο ότι έχουν λυσσάξει να πάρουν τη δημόσια περιουσία με το Υπερταμείο και την ιδιωτική περιουσία με τα ατέλειωτα χαράτσια κάθε είδους, τα δάνεια και τους πλειστηριασμούς που ακολουθούν;

Στο ότι έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών; Στο ότι θα επιστρέφουν εδώ, όποιο εγκληματικό στοιχείο βρίσκεται στη χώρα τους; Στο ότι έκλεισαν συμφωνία με την Τουρκία εν αγνοία μας και στέλνουν στρατό για να κλείσουν τα σύνορά μας, ώστε να εγκλωβίζουν εδώ τους μετανάστες;

Στο ότι αδιαφορούν δεκαετίες τώρα, για το καθεστώς κατοχής της Β. Κύπρου; Στο ότι δεν τους καίγεται καρφί  για τα Ίμια; Στο ότι δεν έχουν κάνει τίποτα για τις 2.500 παραβιάσεις ετησίως, των συνόρων μας από την Τουρκία;

Στο ότι ζητούν συνεχώς μείωση μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, νοσοκομείων, σχολείων; Στο ότι ζητούν συνεχώς αύξηση φόρων, χαρατσιών, ξεπουλήματος, πλειστηριασμών;

Η Μέρκελ, τη δουλειά της κάνει. Στο κάτω κάτω της γραφής, παραμονή Δεκαπενταύγουστου 2015, όλα σχεδόν τα κόμματα της βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) ψήφισαν το νόμο 4336/2015 (ΦΕΚ 94 Α’ σελ. 1016), που λέει ότι καμία κυβέρνηση από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να φέρει ένα νόμο στη βουλή, χωρίς την έγκριση των «θεσμών». Εθελούσια κατοχή δηλαδή.

Σκεφτείτε το λίγο, σας παρακαλώ. «Μην κάνετε πράγματα χωρίς να ρωτάτε». Δεν τρελαίνεστε και μόνο που το ακούτε; Αυτό είναι που ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας; Να είμαστε αιωνίως δούλοι των γερμανών και των τραπεζιτών, χωρίς Πατρίδα, πνιγμένοι στη φτώχεια, τη δυστυχία και το θάνατο; Γιατί ξεσηκώθηκαν οι πρόγονοί μας το 1821; Γιατί έχυσαν το αίμα τους οι παππούδες μας το ’40; Γιατί είχαμε τόσα θύματα από τη ναζιστική θηριωδία; Για να καταλήξουμε να μην κάνουμε κάτι χωρίς να ρωτήσουμε τους γερμανούς; Είμαστε Έλληνες εμείς ή κάποιο συνονθύλευμα τυχάρπαστων;

Είμαι σίγουρος ότι είμαστε Έλληνες (όχι όλοι βεβαίως, κάποιοι λίγοι είναι ευρωπαίοι…) και θα κάνουμε το καθήκον μας. Αργήσαμε, αλλά θα το κάνουμε. Τυχάρπαστος είναι αυτός που άκουσε αυτό το πράγμα και το δέχθηκε βουβός. Τυχάρπαστοι είναι όλοι αυτοί, που ψήφισαν το νόμο 4336/2015. Και σε όλους αυτούς, προηγούμενους και επόμενους, θα αποδώσει ο Ελληνικός λαός τις ευχαριστίες του για τις υπηρεσίες τους.

Είναι πλέον πασιφανές και κανένας δε μπορεί να το αρνηθεί. Οι Έλληνες δε θέλουν πια την κατοχή, δε θέλουν τα μνημόνια, δε θέλουν το ευρώ, δε θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν κοιτάξει κάποιος τις δημοσκοπήσεις, ακόμα και των ντόπιων εταιρειών που μας έχουν χορτάσει αξιοπιστία, θα δει αμέσως την τεράστια μεταστροφή του λαού μας. Ας μην πιάσουμε τις δημοσκοπήσεις ξένων μεγάλων εταιρειών, που δε ζουν από την ελεημοσύνη των τραπεζών και των υπουργείων. Εκεί τα αποτελέσματα είναι όντως εκπληκτικά. Η άρνηση των Ελλήνων απέναντι στο «ευρωπαϊκό όραμα», ξεπερνάει το 70%.

Οπότε, τι μένει να γίνει; Αυτός ο κόσμος που νιώθει και είναι Πατριώτης, να πετάξει για την ώρα το δεξιό ή αριστερό κοστούμι και να ενωθεί με όλους τους άλλους Πατριώτες, για να διώξουμε τους ξένους από τη χώρα μας και να την πάρουμε στα χέρια μας. Για να πάρουμε τις ζωές μας και την Πατρίδα μας πίσω.

Το ΕΠΑΜ είναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που μιλάει ξεκάθαρα για αυτά. Έχει σχέδιο για να σταματήσουν οι θυσίες από αύριο το πρωί και να ζούμε αξιοπρεπώς.

Μάθε για τη νέα ανερχόμενη δύναμη, το ΕΠΑΜ. Στήριξε το ΕΠΑΜ.


«Μην κάνετε πράγματα χωρίς να ρωτάτε» «Μην κάνετε πράγματα χωρίς να ρωτάτε» Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 30, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.