Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Μια συνέντευξη και μια απάντηση

του Αντώνη Παπαντωνίου

Λίγες ημέρες πρίν διάβασα μια Συνέντευξη που έδωσε ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Χρήστος ΜΑΝΩΛΑΣ, που αποστρατεύθηκε προ ολίγων μηνών.

Στην συνέντευξή του αυτή αναφέρεται σε κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε από τις επιθετικές ορέξεις της Τουρκίας κάνοντας αναφορά στις Πολιτικές, Οικονομικές και Στρατιωτικές εξελίξεις εκτιμώντας ότι θα έχουμε απέναντί της έναν άνισο Αγώνα για τους εξής λόγους :

1,- Την Οικονομική γιγάντωση της Τουρκίας.

2.- Την συνεχή και ραγδαία αύξηση του πληθυσμού.

3.- Την επικίνδυνη αύξηση των Τουρκικών Εξοπλισμών.

4.- Το άνοιγμα δεύτερου Μετώπου από την Αλβανία, και στην συνέχεια προτείνει την ανάπτυξη νοοτροπίας Εθνικής επιβίωσης, την σύναψη ισχυρών συμμαχιών αποτροπής με φίλες Χώρες, πολιτική και διπλωματική εγρήγορση, αύξηση εξοπλισμών και οικονομικά μέτρα για επάνοδο σε...
ρυθμούς ανάπτυξης, μέτρα βελτίωσης του ηθικού του Λαού που πλήττεται οικονομικά, στράτευση από 18 ετών με ενδεχόμενη αύξηση και του χρόνου της θητείας.

Επειδή όμως θα πρέπει να καταλαβαίνουμε γιατί ακριβώς μιλάμε και επειδή ο Κύριος Μανωλάς δεν υπηρέτησε σε μια τυχαία θέση θα θέλαμε να του απαντήσουμε ως εξής :

1.- Εμείς δεν γνωρίζουμε καμιά γιγάντωση της Οικονομικής κατάστασης της Τουρκίας αλλά ότι βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, όπως καταγράφεται σε έρευνες Διεθνών Οργανισμών (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια Τράπεζα κ.λ.π.) και όπως αντιλαμβάνεται κανείς με τα μάτια του βλέποντας τις παραγκουπόλεις στην Κωνσταντινούπολη, και όχι μόνον.

2.- Δεν γνωρίζω αν έχει ραγδαία αλλά βεβαίως και έχει συνεχή αύξηση του πληθυσμού, που όμως αυτό από μόνο του δεν προσδίδει κάποιο πλεονέκτημα και υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα. Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας τις αρκετές και διάφορες Εθνότητες που υπάρχουν στην Τουρκία και που συμβιώνουν παρά και ενάντια στη θέλησή τους, π.χ. Κούρδοι που βρίσκονται υπό διαρκή διωγμό.

3.-Πράγματι φέρεται να έχει προγραμματίσει σοβαρή αύξηση του εξοπλιστικού της προγράμματος αλλά ας μην ξεχνάμε ότι χρειάζονται και οι κατάλληλοι Άνθρωποι για τον χειρισμό τους και οι οποίοι να νοιώθουν ευχαριστημένοι από την Πολιτική τους εκπροσώπηση. Όσον αφορά την είδηση για ναυπήγηση Αεροπλανοφόρου, που επικαλείται ο Κύριος Μανωλάς, κατά την ταπεινή μου εκτίμηση ένα τέτοιο «βαρύ» πλοίο σε μια κλειστή Θάλασσα, όπως είναι το Αιγαίο, και όταν μάλιστα υπάρχουν πλησίον αεροδρόμια, είναι μάλλον για απειλή και προπαγάνδα. Στο σημείο αυτό να μην παραλείψω να ενημερώσω τον Κύριο Μανωλά, αν δεν το γνωρίζει, και αν δεν το γνωρίζει κακώς δεν το γνωρίζει, ότι κάθε χρόνο σημειώνονται χιλιάδες λιποταξίες από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για λόγους επιβίωσης των οικογενειών των λιποτακτών. Είναι φρονώ και αυτό ένα ακόμα στοιχείο που ενισχύει την άποψη του Κυρίου Μανωλά για την Οικονομική γιγάντωση της Τουρκίας.

4.- Όσον αφορά τον κίνδυνο να ανοίξει Μέτωπο εναντίον μας και η Αλβανία θυμάμαι την δήλωση που είχε κάνει ο Σωματάρχης του 2ου Σώματος Στρατού όταν αυτό διαλύθηκε, προς δόξαν της Τρόικα, ότι «όταν μας χρειαστείτε δεν θα υπάρχουμε»!!!

Αυτά όσο πιο περιεκτικά μπορώ και που αφορούν στα της Τουρκίας. Ας συνεχίσουμε όμως και σε αυτά που εξαρτώνται από εμάς.

Νομίζω ότι όπως ο κάθε ένας μπορεί να καταλάβει ότι ένας πόλεμος κερδίζεται πάντα από τον καιρό της ειρήνης.

Και κερδίζεται όταν έχεις μπορέσει σαν Κράτος με τους προβλεπόμενους φορείς να έχεις δημιουργήσει Πολίτες οι οποίοι να είναι πραγματικοί Πατριώτες και να είναι έτοιμοι σε κάθε στιγμή και σε κάθε περίπτωση να πούνε προς οποιονδήποτε ότι «όχι βρε άθλιε, αυτός ο τόπος είναι δικός μου»!

Και για να το πιστεύει αυτό και να το πει πρέπει να νοιώθει πράγματι ότι είναι Πολίτης ενός Κράτους που ενδιαφέρεται για την Ζωή του και την αξιοπρέπειά του και όχι ένα μέσον πλουτισμού τρίτων!

Έτσι ο Λαός πολέμησε στο παρελθόν όταν κλήθηκε να υπερασπίσει τη Γη των προγόνων του, παρ’ ότι ούτε τα μέσα είχε ούτε την Ηγεσία που θα έπρεπε είχε για να τον συνεπάρει, αλλά είχε το συναίσθημα της αξιοπρέπειας. Δεν περίμενε τους μεγάλους και τρανούς συμμάχους που το μόνο που ήξεραν να κάνουν ήταν να τον διαιρέσουν και να τον υποδουλώσουν παρά το γεγονός ότι μόνος του και πάλι είχε απελευθερωθεί. Και τον υποδούλωσαν αυτή τη φορά με έξυπνα όπλα. Δηλαδή με «κοστούμι-γραβάτα» και laptop).

Άφησα για το τέλος της απάντησής μου αυτής την πρότασή σας για «οικονομικά μέτρα για επάνοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης»!!

Κύριε Αρχηγέ έχετε συνειδητοποιήσει ότι η Νομική Προσωπικότητα του κράτους έχει καταλυθεί;;; Έχετε αντιληφθεί ότι υπηρετούσατε, όπως και οι προκάτοχοί σας, από τις 5-5-2010, κάτι που συνεχίζουν να πράττουν και οι σημερινοί, στην αρχή μια άτυπη ΚΑΤΟΧΗ που πλέον από το 2015 μετατραπεί και σε επίσημη, όπως τότε με τους ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ-ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟ-ΡΑΛΛΗ, σύμφωνα με το Ν.4336/14-8-2015 ΦΕΚ94Α (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ-ΣΕΛ.1014). Συνεπώς ας ασχοληθούμε κάποια στιγμή σοβαρά με την απελευθέρωση του Κράτους μας, Τιμώντας επί τέλους τον Όρκο που δώσαμε κατά την αποφοίτησή μας από τις Σχολές μας παίρνοντας το Ξίφος μας!!!!

*Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ.(ε.α) - Νομικός, είναι μέλος του Ε.Σ.Σ. και Αναπλ.Μέλος της Π.Γ. Ε.ΠΑ.Μ.


1 σχόλιο:

 1. Εύστοχα όπως πάντα αυτά που παρατηρεί και προτείνει ο ναύαρχος!
  Να προσθέσω κι εγω τα εξής: Η πράγματι ραγδαία αύξηση του πληθυσμού στην Τουρκία παρουσιάζεται κυρίως στον Κουρδικο πληθυσμό και όχι στους καθεαυτώ Τούρκους οι οποίοι μετά βίας φθάνουν τα 15 εκ. ανθρώπους. ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι εθνικά ΜΗ ΤΟΥΡΚΟΙ. Κούρδοι, Αραβες, Γεωργιανοί, Ουζμπέκοι, Ελληνες, Πέρσες, Τουρκμένοι, Ασσύριοι και άλλοι. Το κεμαλικό δόγμα της μεγάλης τουρκίας ''ένα κράτος, μια σημαία, ένας λαός, μια γλώσσα'' έχει αποτύχει παταγωδώς!
  Δυστυχώς, το παραμύθι της ''Μεγάλης και Ισχυρής Τουρκίας'' το χρησιμοποιούν για εκφοβισμό των Ελλήνων και πολλά εγχώρια παπαγαλάκια για τους δικούς τους λόγους.
  Να φανταστούμε μόνο να πρέπει να γίνει γενική επιστράτευση στην χώρα αυτή και να δώσουν όπλα σε όλο τον πληθυσμό συμπεριλαμβανομένων των 25 εκατομμυρίων Κούρδων. Τι έχει να γίνει... Εκεί που προσπαθούν τώρα να τους αφοπλίσουν στο Ντιγιάρμπακιρ και αλλού, να τους δώσουν και όπλα από πάνω!
  Τα οποία εναντίον ποιών θα στρέψουν αυτοί;;;
  Εδώ και πολλά χρόνια η τουρκική αεροπορία πάσχει σοβαρά από έλλειψη χειριστών διότι οι πιλότοι έφυγαν και ασχολούνται με πολλές μικρές ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες που καλύπτουν μεταφορικό έργο από και προς την Ανατολία και τις γύρω χώρες. Οι χειριστές μας πλέον αναγνωρίζουν από την φωνή μέσω του ασυρμάτου ότι αυτοί που συμμετέχουν στις παραβιάσεις στο Αιγαίο είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι τούρκοι πιλότοι. Με τις εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν το πραξικόπημα οπερέτα, πλέον η επάνδρωση των μαχητικών τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο πρός τα κάτω.
  Στο δε ναυτικό τους η κτάσταση έχει γίνει κωμικοτραγική. Το 80% των ναυτών δεν γνωρίζουν κολύμπι και το φάρμακο που καταναλώνεται ευρέως είναι η δραμαμίνη. Στην καμπάνια προσέλκυσης επαγγελματιών ναυτών, περιλαμβάνεται η φράση "Ελάτε στο Π.Ναυτικό! Θα μάθετε και κολύμπι!!!''
  Ακόμα και σε αυτή την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι Ελληνικές Ε.Δ., έναντι της Τουρκίας έχουμε υπεροπλία οφειλόμενη στον πολλαπλασιαστή ισχύος που είναι το έμψυχο (και εύψυχο) στελεχικό δυναμικό.
  Για πόσο όμως ακόμα;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή