Προτεκτοράτο και αθλητισμός

του Κων/νου Σταθόπουλου*

Μια παράγραφος μόνο από τις δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού, αρκεί για να νιώσει κανείς το δράμα του ποδοσφαίρου και κατ' επέκταση του αθλητισμού στην Ελλάδα του σήμερα.

"Ο υφυπουργός αθλητισμού ανακοίνωσε πως η αντιτρομοκρατική θα «τελειώσει» τις μαφιόζικες συμμορίες, καθώς και μια σειρά από ενέργειες για επιβολή της τάξης. "Καμία παράγκα, κανένα οργανωμένο σύστημα, δεν θα γίνει ανεκτό" είναι το μήνυμα που στέλνει η Κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη σύσκεψη."

Ποια αντιτρομοκρατική και ποιες μαφιόζικες συμμορίες θα τελειώσει, ποιος υφυπουργός αθλητισμού;

Αυτοαναιρούνται, ψεύδονται και συνεχίζουν να μας θεωρούν ανθρώπους κατώτερης πνευματικής υποστάθμης.

Υφυπουργός αθλητισμού, που έχει υπογράψει ή τον έσυραν ξένα ή ντόπια συμφέροντα, να συμμετάσχει στην παράδοση της κυριαρχίας της χώρας, θα επιβάλει τάξη στο ποδόσφαιρο;

Θα είναι σύμμαχός του η ελεγχόμενη και εξαρτώμενη αντιτρομοκρατική. Μία υπηρεσία στην οποία....
ουδείς πιστεύει και που γνωρίζουμε πολύ καλά πως και από που παίρνει εντολές, όπως και όλο το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο;

Εδώ ερχόμαστε στο εντελώς γελοίο της υποθέσεως. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, γέννησαν , εξέθρεψαν και γιγάντωσαν την με μαφιόζικο τρόπο λειτουργία του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Για τους τωρινούς προέδρους: Μαρινάκη - Μελισσανίδη - Αλαφούζο - Σαββίδη, για τους παλαιότερους: Κοσκωτά - Σαλιαρέλη - Κόκκαλη - Μπέο - Βαρδινογιάννη, για άλλους μικρότερους, μεγαλύτερους, για όσους δεν θυμάμαι και δεν θέλω να θυμάμαι, τι να γράψει κανείς;

Καλύπτουν όλη την γκάμα των ποινικά κολάσιμων αδικημάτων και θα μπορούσαν να γεμίσουν εκατοντάδες σελίδες δικογραφιών.

Ένα κράτος που τους εξέθρεψε, τους γιγάντωσε, τους οργάνωσε, τους προστάτεψε, τους αθώωσε και εξακολουθεί με μαφιόζικο τρόπο να τους στηρίζει, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, προσπαθώντας να μας πείσει πως θα βάλει τέλος σε όλο αυτό.

Με ποιό τρόπο; Μα θεοποιώντας τους. Ούτως ή άλλως δεν κατάλαβε κανείς κάτι διαφορετικό.

Όλοι έχουμε ακούσει από συγγενείς ,φίλους, έχουμε συμμετάσχει οι ίδιοι, (είχα την τύχη και την τιμή να είμαι αθλητής), στο αθλητικό κατεστημένο της χώρας. Δεν υπάρχει ούτε ένας ο οποίος θα πει ή θα γράψει έναν καλό λόγο.

Μεγαλύτερη απόδειξη η μη συμμετοχή του κόσμου πλέον στα δρώμενα του αθλητισμού στη χώρα μας.

Πέραν από κάποιους δημοσιογράφους, οι οποίοι ασχολούνται ακόμη για βιοποριστικούς λόγους, κάποιους άλλους εντεταλμένους, κάποιους ανεγκέφαλους ψυχασθενείς "φιλάθλους", κάποιους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, δεν υπάρχει κατηγορία άλλη που να ασχολείται -ειδικά με το ποδόσφαιρο- στην χώρα μας σήμερα.

Κανένας φυσιολογικός νέος ή νέα, δεν θέλει να παρακολουθήσει η να συμμετάσχει σε έναν στημένο αγώνα, σε ένα ακατάλληλο γήπεδο, με οπαδούς λοβοτομημένους, με εγκληματίες προέδρους, με ποδοσφαιριστές που, δεν γνωρίζουν αν η μπάλα είναι στρογγυλή η τετράγωνη, (εφόσον παίζουν είτε γιατί είχαν χρήματα είτε μπάρμπα στην Κορώνη), με τα φάρμακα να έχουν κατακλύσει το σύμπαν, με το φόβο αν θα γυρίσει και σε ποιά κατάσταση στο σπίτι του.

Αλλά ποιόν ενδιαφέρει;

Ίσως τον τωρινό υφυπουργό αθλητισμού.

Έτσι θα εισηγηθεί να δοθούν πιο γρήγορα τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και άλλες άδειες, για να εκφράσουν οι πρόεδροι και λοιποί συνδαιτημόνες την απέχθειά τους στη βία και την αγάπη τους στο αθλητικό πνεύμα που, παρεμπιπτόντως, έπαψε να είναι αθάνατο καθώς το δολοφόνησαν οι ίδιοι.

Υ.Γ. Ησυχία να μην ξυπνήσει το πόπολο.....

*O Κώστας Σταθόπουλος είναι μέλος του ΕΠΑΜ


Προτεκτοράτο και αθλητισμός Προτεκτοράτο και αθλητισμός Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.