Προσφυγικό: Η εγκληματική βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και η αναπόφευκτη μάσα της κάθε μαφίας

Μια ουσιώδης παρατήρηση του μεταφραστή:

Αν άξιζε να μεταφραστεί αυτό το ρεπορτάζ ήταν για να επισημάνει το πραγματικό πρόβλημα μιας ωρολογιακής βόμβας που κάνει τικ τακ εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα και που τελευταία δείχνει ξεχασμένη.

Γιατί είναι αυτονόητο ότι το περιθώριο, η λήθη και η ανέχεια ανθρώπων που αντιμετωπίζονται σαν ζώα, είναι μια βόμβα. Και οι βόμβες, αργά ή γρήγορα, σκάνε, με αποτελέσματα, πάντα, τραγικά.

Η βόμβα αυτή έχει στηθεί επίτηδες από διεθνείς συμμορίες όπως του Σόρος με τα “ανθρωπιστικά” συνθήματα “NO BORDERS NO NATIONS” όπως αποκαλύπτεται τελευταία στα DC LEAKS.

Από κει και πέρα το κλαψούρισμα του κάθε Amed Khan και της κάθε “Ελπίδας” (βλέπε....
ρεπορτάζ) για την “συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας” τα “χαμένα” 83 εκατομμύρια που τα έφαγε η ανοργανωσιά και η “πνευματική ακαμψία” τα ακούω βερεσέ.

Το φαγοπότι ήταν στο πρόγραμμα της μιας ή της άλλης μαφίας, είτε βιάζει κοριτσάκια είτε σουφρώνει τα λεφτά της “βοήθειας”.

Και ο κάθε Amed Khan καλό θα ήταν να καθόταν στο χωριό του και να μην ανακατεύεται εκεί που δεν τον σπέρνουν, ακόμα και αν, στην πραγματικά ακραία και εξιδανικευμένη περίπτωση, είναι γνήσιος στις προθέσεις του.

Η αντιμετώπιση προσφυγικών ροών είναι ζήτημα του Διεθνούς Δικαίου και των Οργανωμένων Ανεξάρτητων Κρατών και όχι αυτόκλητων “αλληλέγγυων ακτιβιστών”.

Και ένα τελευταίο: Φαίνεται ότι έχει μεγάλη αίσθηση του (black) χιούμορ ο Αμερικανός που δηλώνει ότι “ο χρόνος των προσφύγων πρέπει να χρησιμοποιηθεί παραγωγικά”.

Παραγωγικά. Στην Ελλάδα σήμερα. Τι να πεις;

Ακολουθεί το ρεπορτάζ.

Οι πρόσφυγες όλο και περισσότερο στο στόχαστρο της μαφίας - ρεπορτάξ
(Δημοσιεύθηκε: στις 21 Αυγούστου, 2016 12:44)

Οι πρόσφυγες στα ελληνικά στρατόπεδα βρίσκονται σε αυξανόμενο ρίσκο να υποχρεωθούν σε πορνεία και λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων από την ελληνική και την αλβανική μαφία, λέει ένα ρεπορτάζ του Observer της περασμένης εβδομάδας μετά από αναφορά σεξουαλικής κακοποίησης στα υπερπλήρη στρατόπεδα.

Υπάρχουν περίπου 58,000 πρόσφυγες στην Ελλάδα και όλοι τους είναι εν δυνάμει στόχοι συμμοριών της μαφίας μεταδίδει η The Observer αναφέροντας μαρτυρίες ανθρώπων σε αναζήτηση ασύλου και εργαζόμενων στα στρατόπεδα.

“Δεν γνώριζα απολύτως τίποτα γι' αυτά και τώρα παίρνω ναρκωτικά. Αυτό το κέντρο είναι φριχτό. Ζούμε σαν τα ζώα μέσα σε σκηνές με τη ζέστη να σε λειώνει” λέει ένας 17χρονος που κρατείται σε ένα στρατόπεδο, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις ενός πρώην εργοστασίου χαρτιού υγείας έξω από την Θεσσαλονίκη.

“Η ελληνική και η αλβανική μαφία έρχονται εδώ και σπρώχνουν ναρκωτικά. Η αστυνομία είναι ανύπαρκτη. Βλέπουν ναρκωτικά, μαχαιρώματα, φασαρίες και δεν κάνουν τίποτα. Ο κόσμος αδιαφορεί”, πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι στα κέντρα κάνουν ζοφερές προβλέψεις για το τι θα γίνει αν τα πράγματα συνεχίσουν με αυτό τον τρόπο.

“Αν δεν γίνει τίποτα να βελτιωθεί ο τρόπος ζωής αυτών των προσφύγων και να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος τους πιο παραγωγικά, βλέπω μια μεγάλη καταστροφή. Τα κέντρα αυτά είναι ένα γόνιμο πεδίο τρομοκρατίας, συμμοριών και βίας. Φαίνεται σαν ο κόσμος να τους έχει ξεχάσει. Δεν κάνουν τους πρώτους τίτλους στις εφημερίδες πια και άρα δεν υπάρχουν… αλλά η αμέλεια θα δείξει το άσχημο πρόσωπο της”, λέει ο Αμερικανός εργαζόμενος στο στρατόπεδο Nesrin Abaza.

Την περασμένη εβδομάδα το Observer ανέφερε σεξουαλικές κακοποιήσεις σε κέντρα που προκάλεσαν κατακραυγή παγκοσμίως.

Η αναφορά μιλούσε για νεαρά κορίτσια που ζουν στα στρατόπεδα και που προσεγγίζονται, κακοποιούνται και μερικές φορές βιάζονται από μέλη συμμοριών, ενώ οι γονείς- ακόμα και αν είναι παρόντες κοντά στο παιδί- δεν είναι σε θέση να αλλάξουν την κατάσταση.

Η ροή αυτών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα παραμένει σταθερή, παρ' όλο που δεν συγκρίνεται με τον τεράστιο αριθμό των 10,000 που περνούσαν στην Λέσβο ημερησίως το περασμένο καλοκαίρι. Στο 24ωρο μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής μετρήθηκαν να φτάνουν περίπου 260 μετανάστες.

Τον Μάρτιο, η ΕΕ και η Τουρκία συμφώνησαν όσοι φτάνουν στα ελληνικά νησιά να επιστρέφονται στην Τουρκία και αυτό προκάλεσε σημαντική μείωση στον αριθμό των αιτούντων ασύλου.

Ένα μήνα μετά, η ΕΕ μετέφερε €83 εκατομμύρια για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων, τώρα όμως οι ειδικοί αναρωτιούνται αν τα χρήματα ξοδεύτηκαν σωστά.

“Κανένας εδώ δεν χρησιμοποιεί τα χρήματα αποτελεσματικά και αποδοτικά. Το ανθρωπιστικό σύστημα είναι το ίδιο με εκείνο που φτιάχτηκε από την εποχή του Β ΠΠ. Του λείπει η πνευματική ευελιξία και είναι εντελώς διάτρητο. Η πραγματική ερώτηση που πρέπει να τεθεί είναι: η βοήθεια που δόθηκε, χρησιμοποιήθηκε όπως έπρεπε;” είπε στον Observer ο Amed Khan, ακτιβιστής και ιδρυτής της ομάδας βοήθειας “Ελπίδα”.

Μετάφραση ο Γιώργος του Κλικ

πηγή: rt

Έκτακτη ενημέρωση:

Καθώς το προσφυγικό στην Ελλάδα φουντώνει και πάλι, η διεθνής ειδησεογραφία εμπλουτίζεται με νέα άρθρα που τονίζουν το πρόβλημα.


Υπάρχουν διάφορες πληροφορίες που αφορούν κυρίως στον προορισμό αυτών των δυστυχισμένων και ξεχωρίζουν δυο ειδήσεις

* Η μεταφορά προσφύγων στην Κρήτη θα αρχίσει τον Νοέμβριο όταν θα έχει κλείσει η τουριστική περίοδος. Δηλαδή, του χρόνου, με την νέα τουριστική περίοδο, θα τους πάνε αλλού;

* Όσοι από αυτούς κρίνονται “ταραχοποιοί” ή έχουν εγκληματικό ποινικό μητρώο θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σημασία όμως έχει ένα μήνυμα από όσους παρακολουθούν με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα και που λέει τα ακόλουθα

"There is nothing like witnessing children being abandoned to squalor to alert you to the dangers of apathy" https://t.co/xdvdoALz4R
—openDemocracy (@openDemocracy) August 20, 2016
δηλαδή

"Δεν υπάρχει τίποτα όπως να βλέπεις παιδιά να εγκαταλείπονται στην αθλιότητα για να σε ξεσηκώσει μπροστά στους κινδύνους της απάθειας".

Προσέξατε ποιος υπογράφει;

Το γνωστό μας openDemocracy του Δρ Καρρά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ).

Δεν πα να λένε τα άρθρα και οι αναρτήσεις. Απτόητος ο δόκτωρ συνεχίζει τη δουλειά του.

Μα καλά. Δεν έληξε η εργολαβία;

από το «Τελευταία Έξοδος»


Προσφυγικό: Η εγκληματική βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και η αναπόφευκτη μάσα της κάθε μαφίας Προσφυγικό: Η εγκληματική βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και η αναπόφευκτη μάσα της κάθε μαφίας Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Αυγούστου 24, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.