2 ευρώ η κότα

του Χρίστου Γρηγορόπουλου

«Δύο ευρώ η μία, δύο ευρώ»
Θα προσπαθήσω να βρω τις λέξεις...

Τάραξε την ηρεμία του φαρμακείου-ησυχαστηρίου μου στη Κάλυμνο σ΄ έναν κεντρικό δρόμο όπου τα ζόμπι πηγαινο-έρχονται κατατονικά ή αλαφιασμένα από τις τράπεζες μ΄ ένα κωλόχαρτο κάποιου λογαριασμού ή φόρου στο χέρι η απεγνωσμένη φωνή ενός περήφανου ανθρώπου. Δεν ήθελε καφέ, τυρόπιτα «την υγειά σου παλληκάρι μου».

Ενίοτε τα ζόμπι βιαστικά, πάντα βιαστικά, εγκλωβισμένα στο πρόβλημα της ύπαρξής τους μπαίνουν στο φαρμακείο να ζητιανέψουν μια αντιβίωση των 5 ευρώ για το άρρωστο παιδί τους ένα, δυο Depon ίσως και ένα αναβράζον. Συνήθως απλώς σπρώχνουν ανάμεσα στα καραβάνια των προσφύγων που κρατώντας τα μωρά τους παραμάσχαλα τρέχουν στο αστυνομικό τμήμα να κάνουν χαρτιά. Έχουν αφόρητο άγχος τα ζόμπι πρέπει να πληρώσουν, να προλάβουν. Τρέχουν οι φόροι βλέπετε, σωστό Γερμανικό ρολόι το ΤΕΒΕ. Κάποια χαμογελούν κιόλας αρκεί να μην τους ανοίξεις σοβαρή κουβέντα για ανάληψη δράσης και επανάσταση. Δεν αντέχουν να ψυχοπλακώνονται κιόλας που πεθαίνουν αυτά και τα παιδιά τους.

Παραδίπλα κάποια άλλα ζόμπι 'μαγαζάτορες' θυμιάζουν, γυρίζουν αργά τα κομπολόγια τους και ...
στήνουν πηγαδάκια αναμασώντας κάτι ακατάληπτα για νεές περικοπές. Ενίοτε χαχανίζουν μουρόχαυλα και ερίζουν για κάποιο κόμμα, ιδεολογία, κάποιον κλέφτη, απατεώνα, λαμόγιο που φταίει. Αποδοχή, καταστολή, μιζέρια, αποποίηση ευθύνης. Να συγκροτηθούμε και να κάνουνε κάτι ουσιαστικό το μόνο αδιανόητο. ' Δε γίνεται τίποτα ' στα χείλη όλων, το μόνο που γίνεται είναι να πεθάνουμε.

Στο βάθος παίζει μια τηλεόραση με τον Παπαδάκη να φιλοξενεί τους φύλαρχους κάποιας συντεχνίας να διαμαρτύρονται για τον ξαφνικό τους θάνατο. Ωιμέ, τι συμφορά! Σοκ απρόσμενο. Θα διαμαρτυρηθούμε στους τύραννους και δήμιους και θα διεκδικήσουμε μισθό και σύνταξη, θα διατηρήσουμε συντεχνιακά προνόμια αλλιώς θα βγούμε στους δρόμους και θα μας φοβηθούν δεν μπορεί, θα κάνουν πίσω. Ο κόσμος θα χαθεί αλλά οι φαρμακοποιοί στην κατεχόμενη νέα Ψωροκώσταινα θα κρατήσουν τις άδειές τους και οι αγρότες χαμηλή φορολόγηση και επιδοτήσεις.

Τέτοιοι Γραικύλοι και σκατοραγιάδες δεν έχουμε υπάρξει ποτέ. Αυτήν την φορά δεν συμφέρουμε κανέναν, ούτε για χαράτσι ούτε για γενίτσαροι. Δεν έχει ο Θεός για κανέναν ανάξιο επαίτη. Σ' αυτή την καμένη γωνιά του Ράιχ θα είμαστε σύντομα ανάμνηση, θα υπηρετούν τους νέους αφέντες κάποιοι λιμασμένοι Ασιάτες.

Συγκεκριμένα πράγματα. Τους στέλνουμε όλους στον αγύριστο! Έξοδος από την Γερμανική Ένωση, εννοείται το ευρώ. Διαγραφή όλων των χρεών της χώρας και των πολιτών, κατάργηση όλων των συμφωνιών μονομερώς. Παίρνουμε στα χέρια την ποτισμένη με αίμα και ιδρώτα των προγόνων μας χώρα και ανασυγκροτούμε μια νέα Ελληνική πολιτεία ζωτικό χώρο για εμάς και τα παιδιά μας. Το τι ακριβώς και πως θα το βρούμε, φταίνε όλοι και όλα πρέπει ν' αλλάξουν και προπάντων εμείς, οι απλοί πολίτες. Δυνάστες, δωσίλογοι και Εφιάλτες θα υπάρχουν πάντα αλλά η ευθύνη και το πρόβλημα βαραίνει εμάς! Κάποια ρουθούνια θα πρέπει ν΄ ανοίξουν, κάποιοι να ξεβολευτούν κάτι να χάσουν. Είμαστε σε πόλεμο επιτέλους!

Επανάσταση ΤΏΡΑ, όσο αποτιμάται η αξιοπρέπειά μας ακόμη στα 2 ευρώ. Αλλιώς κανένας δεν θα δικαιούται να ομιλεί όταν ο θάνατος του χτυπήσει τη πόρτα... 

Χρίστος Γρηγορόπουλος, Κάλυμνος,
Ιανουάριος 2016


2 ευρώ η κότα 2 ευρώ η κότα Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.