Να πως αγοράζουν χρόνο πληρωμένο με παραμύθι, μέχρι να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά

Η είδηση που ακολουθεί περνά στα ψιλά, γιατί κάποιοι δε θέλουν να αναδείξουν την πραγματική της σημασία. Πρόκειται όμως για μια είδηση αποκαλυπτική αυτού που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα...

του Κ. Κυριακόπουλου

Για μια αλήθεια που αν η κοινωνία συνειδητοποιήσει την πραγματική σημασία της, αν καταλάβει το βρώμικο τρόπο με τον οποίο στήθηκε το πιο άθλιο παιχνίδι όλων των εποχών, τότε σίγουρα θα κατανοήσει γιατί η μοναδική ανταμοιβή όλων εκείνων που διαχειρίστηκαν τη «σωτηρία» μας, δε μπορεί να είναι άλλη από το εκτελεστικό απόσπασμα.

Σε ένα σύστημα που αυτοκαταστρέφεται, γιατί αυτή είναι η μοίρα που το ακολουθεί σαν προπατορικό αμάρτημα, συνένοχοι και προσκυνημένες δουλίτσες που μετέτρεψαν τη γραβάτα σε φερετζέ του ξεβράκωτου κώλου τους, επένδυσαν στη συνενοχή σου.

Αυτή την επένδυση εσύ την αποδέχτηκες. Ενσωματώθηκες στη φιλοσοφία της, και πλήρωσες ...
πανάκριβο τίμημα. Και αυτό το τίμημα δεν είναι μονάχα οικονομικό.

Έλα να δούμε το αποτέλεσμα με τη γλώσσα των αριθμών:

Την ώρα που οι τελευταίες τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών ανεβάζουν τον λογαριασμό πάνω από τα 50 δισ. ευρώ (αυτά εσύ τα πληρώνεις), οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας βρέθηκαν σήμερα σε νέο ιστορικό χαμηλό. Η συνολική τους κεφαλαιοποίηση κυμαίνεται πλέον στην περιοχή των 2,2 δισ. ευρώ σημειώνοντας απώλειες 17,3 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους (έτσι αδειάζει το βαρέλι) (κεφαλαιοποίηση 31.12.2014: 19,52 δισ. ευρώ) και 10,7 δισ. ευρώ από την περίοδο πριν από το κλείσιμο των τραπεζών εφέτος (κεφαλαιοποίηση 26.6.2015: 12,9 δισ. ευρώ).

Καθώς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κάθε φορά που ανακεφαλαιοποιείται οδηγεί τους μετόχους να καταγράψουν ζημιές και δραστική μείωση του ποσοστού τους στο μετοχικό κεφάλαιο (dilution), ξένα επενδυτικά κεφάλαια που συμμετέχουν στις αυξήσεις φαίνεται ότι μπαίνουν στις ελληνικές τράπεζες σε τιμές που αντιπροσωπεύουν περίπου 10% τη λογιστική τους αξία.

Τι έχουμε λοιπόν εδώ;;;

Από τη μία μεριά έχουμε μια κοινωνία που καλείται καθημερινά να ανακεφαλαιοποιεί το τραπεζικό τέρας με το αίμα της και τη ζωή της, καταθέτοντας τα πάντα στο αδηφάγο στόμα του…
Και από την άλλη το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα του οποίου οι τράπεζες είναι ο στυλοβάτης, και το οποίο αποκεφαλαιοποιεί τις αξίες τους. Και αυτός ο φαύλος κύκλος, δεν έχει τελειωμό.

Συμπεράσματα…

  • Πρώτον: Το βαρέλι που σε καλούν να γεμίσεις με τον ιδρώτα, με το αίμα σου, με τα όνειρα και τη ζωή σου δεν έχει πάτο και δε θα αποκτήσει ποτέ. Έτσι κατασκευάστηκε… Έτσι θα παραμείνει. Τελεία και παύλα.
  • Δεύτερον: Τα επιχειρήματα και η τρομολαγνεία με τα οποία συντηρούν την υπομονή και επενδύουν στην αφέλειά σου είναι έωλα. Χρόνο αγοράζουν πληρωμένο με παραμύθι, για να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά.
  • Τρίτον: Το σύστημα στο οποίο σε καταδίκασαν να ζεις αυτοκαταστρέφεται, αφανίζοντας κομπάρσους και πρωταγωνιστές, και αυτή η πορεία είναι μη αναστρέψιμη. Η καθημερινότητά σου μετατρέπεται σε κόλαση, η διαδρομή είναι μονόδρομος, παράδεισος πίσω από αυτό το παραμύθι δεν υπάρχει. Τελεία και παύλα.
  • Τέταρτον: Το χρήμα και οι μέθοδοι ελέγχου της ροής και της διακίνησής του, έπαψε προ πολλού να είναι μέσο βιοπορισμού για τους πολλούς, και μετατρέπεται σε σύγχρονα δεσμά για την εφιαλτική φυλακή τους.
  • Πέμπτον: Το στάδιο της απόλυτης τερατογένεσης στο οποίο πλέον πέρασε ο καπιταλισμός, μεταλλάσσεται ανεξέλεγκτα σε Κρόνο που τρώει τα παιδιά του, και αυτή η πορεία είναι μη αναστρέψιμη. Τελεία και παύλα.
  • Έκτον: Η «ανάπτυξη» με την οποία σε αποκοιμίζουν, δε θα έρθει ποτέ. Όλοι εκτός από σένα ξέρουν πως είναι μια απατηλή προσδοκία, που την συντηρούν σκόπιμα για να φυλακίζει τη σκέψη σου και να παραλύει τη δράση σου.
  • Έβδομον: Όλα τα παραπάνω είναι κανόνες νομοτελειακή. Αυτή είναι η φύση του συστήματος που υπηρετούν, και η πολιτική απάτη που ακούει στο όνομα «ΣΥΡΙΖΑ» είναι σ αυτήν χωμένη μέχρι τα μπούνια.
Συνεννοηθήκαμε ή θ αλλάξεις πλευρό αρνούμενος γι’ ακόμη μια φορά να δραπετεύσεις από το πρόγραμμα εκτεταμένης αποβλάκωσης;;;

από το «Νέο Ελληνικό Φόρουμ»


Να πως αγοράζουν χρόνο πληρωμένο με παραμύθι, μέχρι να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά Να πως αγοράζουν χρόνο πληρωμένο με παραμύθι, μέχρι να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.