Υπουργοί άνευ Υπουργείων

Ο ρόλος τους είναι πλέον θεσμικός και όχι κυβερνητικός

του Ξενοφώντα Ερμείδη

Ενώ ο χρόνος κυλά υπέρ των δανειστών και εναντίον της Ελλάδας, η κυβέρνηση ακόμη προσπαθεί να πείσει τον λαό ότι κυβερνά. Μέσα στην ανακατωσούρα για το ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό που οι δανειστές θα κλείσουν όπως συμφέρει τα δικά τους ταμεία και όχι το ελληνικό δημόσιο ταμείο, τέσσερις υπουργοί έχουν χάσει κάθε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.

Ο ανθυγιεινός Κουρουμπλής

Το σύστημα Υγείας της χώρας είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Παπανδρέου να καταρρέει, ολοκληρωτική κατάρρευση έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά όταν τα νούμερα που έδιναν στην δημοσιότητα οι υπουργοί του ήταν φτιαγμένα μόνο για να καλύπτουν τους ασφαλισμένους και όχι τα εκατομμύρια ανασφάλιστων πολιτών. Η πληρωμή των...
αναγκών στην Υγεία ήταν καλυμμένη μόνο από τις δόσεις του μνημονιακού δανείου, που εισέπρατταν ακόμα και με παράδοση εθνικής κυριαρχίας.

Η σημερινή κυβέρνηση θέλοντας να παίξει το σκληρό καρύδι απέναντι στους δανειστές, τουλάχιστον για τους δύο πρώτους μήνες διακυβέρνησης, άφησε να σαπίζει το σύστημα υγείας της χώρας. Οι προειδοποιήσεις του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού όλης της χώρας δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση άμεσα. Πέρα από αυτό η κίνηση της αρπαγής των ταμειακών αποθεματικών των Νοσοκομείων έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα από ό,τι ήταν.

Έτσι, φτάσαμε στο τραγικό σημείο η ελληνική κυβέρνηση να καταθέτει τα όπλα της και να παραδίδει το σημαντικότερο κάστρο κοινωνικής ισότητας και ασφάλειας της χώρας στους ευρωπαίους εταίρους. Την ώρα που συζητά για το γελοίο εισπρακτικό ΦΠΑ με τους δανειστές, παρακαλά την Κομισιόν να εγκρίνει 1,8 δις για τον κρατικό προϋπολογισμό που αφορά στην Υγεία. Ένα τεράστιο νούμερο για τα πραγματικά δεδομένα της χώρας, που θα καλύψει μόνο 12,000 θέσεις κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού από τις 22,000 θέσεις που είναι απαραίτητες για να μην κινδυνεύει η ζωή του κάθε Έλληνα. Τα νούμερα των θέσεων ανέβηκαν διότι τώρα πρέπει να καλυφθούν και τα 2,5 εκατ. ανασφάλιστων από τους δημόσιους φορείς Υγείας που επί προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν στο έλεος της μοίρας τους.

Όμως το 1,8 δις που παρακαλά η ελληνική κυβέρνηση να εγκρίνει η Κομισιόν για να μην έχουμε ανθρωπιστική κρίση, όπως αναφέρει ο υπουργός Κουρουμπλής, είναι ποσό που δεν καλύπτει το 1,1 δις που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία στους ξένους φαρμακοβιομήχανους. Το ποσό είναι μικρότερο από αυτό που χρωστούσε ο ΕΟΠΥΥ το καλοκαίρι του 2012. Τότε το χρέος ήταν μικρότερο αλλά αυτή την φορά οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες με έδρα την Ευρώπη είναι σε στενή επαφή με την Κομισιόν για να μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα τους και να συνεχίσουν την τροφοδότηση της Ελλάδας με τα απαραίτητα για την υγεία των Ελλήνων. Το παιχνίδι παίζεται στις εισπράξεις και όχι στο δικαίωμα ζωής του ελληνικού λαού. Με απλά λόγια η γραμμή της Ε.Ε και της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης είναι: Έχεις λεφτά έζησες, δεν έχεις, πέθανες.

Ο απασφαλισμένος Στρατούλης

Το ασφαλιστικά ταμεία της χώρας έχουν καταρρεύσει εδώ και τρία χρόνια. Ήταν αναμενόμενο από την στιγμή που οι προηγούμενες κυβερνήσεις (και οι προ μνημονίου) καταχράστηκαν μέσω ομολόγων τα προπληρωμένα χρήματα των Ελλήνων για την ασφάλεια και την σύνταξή τους και βέβαια εξαιτίας του παγώματος της αγοράς που έφερε την ανεργία στο 30% και το ελεύθερο επάγγελμα στην πλήρη καταστολή.

Η κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι τίποτε δεν πρόκειται να αναπτυχθεί από πραγματική εγχώρια οικονομία, όσα πακέτα ανάπτυξης και να έρθουν αφού θα είναι προχρεωμένα από τους δανειστές, ο κύριος Στρατούλης ανακοίνωσε το "Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης".

Εφτά είναι κατά τον υπουργό οι σίγουρες πηγές για να καλύψει την ασφάλεια (περίθαλψη υγείας και σύνταξη) των πολιτών της χώρας ακόμη κι αν αυτοί ως εργαζόμενοι δίνουν τον οβολό τους στα ασφαλιστικά ταμεία: Είσπραξη από μελλοντικά πρόστιμα!

Από τις εφτά πηγές οι έξι αφορούν σε μέρος των προστίμων που θα εισπράξει η κυβέρνηση (και οι επόμενες) από εργολάβους που θα δίνουν κοινωνική ρήτρα όταν θα πάρουν δημόσια έργα (αν γίνουν δημόσια έργα), από πρόστιμα της τροχαίας (αν κινούνται αυτοκίνητα), από πρόστιμα για φοροδιαφυγή επιχειρήσεων (αν υπάρχουν επιχειρήσεις), από πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία (αν υπάρχει και αυτή), από πρόστιμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (θα ανέβουν οι λογαριασμοί ρεύματος), από πρόστιμα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις μέσω ΕΣΡ και ΕΕΤΤ (προσέξτε τι λέτε γιατί θα το πληρώσετε).

Το ασύλληπτο όμως για κάθε λογικό μυαλό είναι η 7η πηγή εσόδων του κ. Στρατούλη για την Κοινωνική Ασφάλεια των Ελλήνων: Ποσοστά από τις ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ εξορύξεις πετρελαίου! Πραγματικά ο κ. Στρατούλης είτε νομίζει ότι ζει στα Αραβικά Εμιράτα, είτε έχει βάλει ήδη ταφόπλακα στους ασφαλισμένους εφόσον βάση των επιστημόνων αν βρεθούν πετρέλαια στην Ελλάδα, η εξόρυξη θα αρχίσει να φέρνει κέρδη στην χώρα σε 20 χρόνια (αν υπάρχει χώρα).

Ενδεικτικό είναι ότι στην λίστα απουσιάζει η προεκλογική υπόσχεση ότι τουλάχιστον ένα μέρος της πουλημένης περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ θα πηγαίνει στην Κοινωνική Ασφάλιση των Ελλήνων. Φαίνεται ότι οι δανειστές έβαλαν δικλείδες ασφαλείας σε αυτά που πουλούν οι ίδιοι και εισπράττουν οι ίδιοι για τα δανεικά που οι ίδιοι επέβαλλαν στην Ελλάδα.

Ο πολυλογάς Λαφαζάνης

Πρόκειται για τον υπουργό που μόνο μιλάει, απειλεί ακόμα και τους συγκυβερνητικούς χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε εδώ και 3 μήνες ως υπουργός του σημαντικότερου Υπουργείου για την ανάπτυξη της χώρας.

Κλείνει συμφωνίες από μόνος του χωρίς να έχει μπει ούτε μία υπογραφή που να φέρει κέρδη στην Ελλάδα και όχι κέρδη στους ξένους επενδυτές. Υποστηρίζει το κράτος εν κράτη ΔΕΗ που έχει κάνει αφαίμαξη στα νοικοκυριά ειδικά μετά την τελευταία αύξηση του 6% στα τιμολόγια χωρίς να μπορεί να επέμβει διότι η ΔΕΗ είναι κράτος εν κράτη και εξαρτημένη απόλυτα από τους Κοινοτικούς Νόμους Ενέργειας.

Πριν δύο ημέρες συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου του Ιράν για διμερή σχέση με την Ελλάδα. Ο κ. Λαφαζάνης θα κάνει από μόνος του άρση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν για να φέρει πετρέλαιο στην χώρα. Θα κάνει δηλαδή μονομερή ενέργεια ενάντια στην απόφαση της Ε.Ε για κυρώσεις εναντίον της χώρας της Μέσης Ανατολής. Ο κύριος Λαφαζάνης μάλλον ξεχνά ότι δεν μπορεί να άρει κύρωση που έχει αποφασιστεί πλειοψηφικά από το Ευρωκοινοβούλιο για χώρα που είναι υπό στενή πίεση και από το ΝΑΤΟ.

Το τελειωτικό χτύπημα του υπουργού που μόνο μιλά και δεν πράττει (διότι δεν έχει την άδεια της Ε.Ε) είναι η πρόταση που έκανε στον πρεσβευτή της Βραζιλίας. Να εισάγει ακατέργαστη ζάχαρη από την Βραζιλία και να την επεξεργάζεται η Ελλάδα στα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης! Επειδή δεν μπορεί να αθετήσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. και να παράγει όσο ζάχαρη θέλει στον Μακεδονικό κάμπο, θεωρεί ότι συμφέρει τις βραζιλιάνικες εταιρείες να μισθώνουν καράβια, να διασχίζουν όλο τον Ατλαντικό Ωκεανό, να περνάνε από τον ιδιωτικό λιμένα Θεσσαλονίκης και Πειραιά πληρώνοντας τον εκτελωνισμό για να δουλεύει η ΕΛΖ! Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι το μεροκάματο που θα παίρνουν οι εργάτες της ΕΛΖ διότι για την Βραζιλία είναι πιο κοντά να μεταφέρει για επεξεργασία την ζάχαρη στην Κίνα με βιομηχανικό μισθό 10 δολαρίων.

Πέρα όμως από τις αστειότητες, ο "αριστερός της αριστερής κυβέρνησης" έχει αφήσει δύο μεγάλα θέματα που συγκρούονται με την "ιδεολογία" του κόμματός του, του ιδίου και των συμφερόντων της Ελλάδας.

Το πρώτο είναι οι Σκουριές για το οποίο τηρεί σιγή ιχθύος και δεν δείχνει καμία απολύτως μαχητικότητα γιατί εδώ παίζονται ισχυρά συμφέροντα που έχουν μπει στην χώρα.

Το δεύτερο είναι οι 31 αιολικοί σταθμοί που θα εγκατασταθούν σε όλους τους νομούς της Κρήτης για το επενδυτικό πρόγραμμα των μνημονιακών κυβερνήσεων "Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας". Πρόκειται για την ολοκληρωτική καταστροφή της φύσης της Κρήτης, της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, ένα Αποπηγάδι σε τεράστιες διαστάσεις.

Η επένδυση της Τέρνα Ενεργειακής στο νησάκι του Αγίου Γεωργίου απέναντι από το Σούνιο θα φαντάζει τελεία μπροστά σε αυτό που θα δουν οι Κρητικοί στα βουνά τους και σύντομα στις πηγές νερού (μικρά υδροηλεκτρικά φράγματα), αφού ο σταθμός της Τέρνα στον Άγιο Γεώργιο είναι ισχύος 73,2MW, ενώ για το επενδυτικό πακέτο της Κρήτης μιλάμε για 830 MW και με πιθανούς επενδυτές τους ήδη ενδιαφερόμενους από την εποχή του πρωθυπουργού Πικραμένου, ΤΕΡΝΑ και Κοπελούζο. Πίσω πάντα από αυτές τις "ελληνικές επενδύσεις" κρύβονται παγκόσμιοι κολοσσοί στην αγορά ενέργειας.

Ο γλεντζές Κοτζιάς

Ο υπουργός φάντασμα. Ο ελληνικός λαός τον βλέπει μόνο σε τηλεοπτικά παράθυρα να αναλύει την θεωρία του για "την σημαντικότητα της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας και πώς αυτή θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές" ή όπου υπάρχει χαρά και πανηγύρι.

Μετά την προκλητική εμφάνισή του στην Αττάλεια της Τουρκίας όπου χόρευε ενώ οι Τούρκοι είχαν στήσει συνέδριο "τουρκικής" μειονότητας στην Κομοτηνή, τον ξαναβλέπουμε πάλι σε πανηγύρι που θα γίνει στο Μαρβούργο της Έσσης με διοργανωτή την "αριστερά" της Γερμανίας για να υποστηρίξουν το συντροφικό τους κόμμα Σύριζα. Παράλληλα θα γίνει και συναυλία με τραγούδια του Θεοδωράκη. Ο κ. Κοτζιάς πραγματικά γλεντά την υπουργοποίησή του κάνοντας διεθνή καριέρα όχι όμως ως υπουργός.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει βάλει τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείο Εξωτερικών, κ. Κούτρα, να κάνει απλά λακωνικές δηλώσεις για ζητήματα που προκαλούν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας συγχρονισμένα και μεθοδευμένα με ύποπτους δυτικούς ενορχηστρωτές.

Το πρώτο ήταν το συνέδριο του τουρκικού κόμματος στην Κομοτηνή με χρηματοδότηση της Ε.Ε, όπου δεν έκανε ούτε μία δήλωση.
Το δεύτερο η προκλητική στάση της Αλβανίας που αμφισβητεί μέρος του Ιονίου και μέρος της Ηπείρου με αφορμή την έρευνα υδρογονανθράκων.
Το τρίτο είναι η εμφάνιση του UCK στα Σκόπια που "τυχαία" η δράση του βρίσκει ως αιτία τη μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του ονόματος "Μακεδονία" για το οποίο η Ελλάδα έχει ασκήσει βέτο.

Άγνωστο σε ποιο γλέντι εκτός συνόρων θα εμφανιστεί ο υπουργός Εξωτερικών αλλά ελπίζουμε όταν πάρει σοβαρά την θέση που έλαβε τιμητικά από τον ελληνικό λαό, να υπάρχουν τα σύνορα της χώρας τουλάχιστον εκεί που τα βρήκε όταν παρέλαβε τον θώκο του.

από το «Στον Τοίχο»


Υπουργοί άνευ Υπουργείων Υπουργοί άνευ Υπουργείων Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Μαΐου 30, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.