Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ίσως έχει και άλλες παρενέργειες!

του Δημήτρη Κυπριώτη

Κανείς δεν ξέρει τι να πει και τι να υποθέσει με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την κυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστεράς" Και να θέλει κάποιος να δει τα πράγματα με καλή θέληση, δυσκολεύεται να το κάνει, αφού καμία επίσημη ανακοίνωση δεν εκδίδεται και η ενημέρωση, για τα περισσότερα θέματα, έχει αφεθεί σε διαρροές, εικασίες και στα γνωστά ..παπαγαλάκια.

Από τη μία πλευρά, οι δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις, για τις οποίες έχουν γραφτεί δεκάδες κείμενα και έχουν γίνει αντίστοιχες δηλώσεις από υπεύθυνους και ανεύθυνους, αντί να αποδίδουν κάποιους «καρπούς» για την Πατρίδα, το μόνο που φέρνουν στην επιφάνεια σαν αποτέλεσμα, είναι η υιοθέτηση αλλοπρόσαλλων μέτρων, όπως πολλές φορές έχουν αναφερθεί, ενώ από την άλλη, από χθες έχουμε δει και πάλι το φάντασμα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου να πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας, με την έκδοση μιας νέας, της 2ης μέσα στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και εδώ, για να φανεί το μέγιστο της υποκρισίας, αξίζει να υπενθυμίσουμε απλά το τι...
κατηγόριες "έσουρε" η σημερινή κυβέρνηση και τότε αξιωματική αντιπολίτευση, στην κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, όταν αυτή ανερυθρίαστα και χωρίς να υπολογίζει τίποτα κατέθετε σωρηδόν ΠΝΠ.

Σήμερα βέβαια οι καταστάσεις έχουν αντιστραφεί και φαίνεται πως οι ΠΝΠ της λεγόμενης αριστεράς δεν ενοχλούν, ούτε αυτούς ακόμα τους βουλευτές που καλούσαν την τότε κυβέρνηση να παραιτηθεί, επειδή δεν τολμούσε να φέρει νομοσχέδια στη Βουλή για συζήτηση και προτιμούσε να περνάει στα μουλωχτά, αντισυνταγματικά και πραξικοπηματικά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου!

Όμως το κυριότερο της ενέργειας της σημερινής κυβέρνησης, είναι οι παιδαριώδεις δικαιολογίες που ψελλίζει, για να μπορέσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά και για να ξεγελάσει ακόμη μία φορά τους πολίτες.

Έτσι, ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να καταθέσει ΠΝΠ, για να μην κόψει μισθούς και συντάξεις (ουδέν ψευδέστερον), παραλείποντας όμως και αδιαφορώντας να εξηγήσει στους πολίτες, ότι η ενέργειά της αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, που ισοδυναμεί με πραξικόπημα, όπως είχε δηλώσει σε σχετικά πρόσφατη συνέντευξη της και η σημερινή πρόεδρος της Βουλής.

Αποτέλεσμα τώρα της τελευταίας της ενέργειας, είναι η πρόκληση οργής και αγανάκτησης από το σύνολο σχεδόν των αυτό-διοικητικών, Περιφερειαρχών και Δημάρχων, που είναι άγνωστο το που και πως ακριβώς θα καταλήξει.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, όταν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού, βλέπουν την κυβέρνηση με το έτσι θέλω, με μία ΠΝΠ να τους παίρνει τη διαχείριση των αποθεματικών τους, όταν μάλιστα αυτά προορίζονται κυρίως για αναπτυξιακούς σκοπούς χωρίς ούτε καν να ερωτηθούν, είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσουν. Και αυτό είναι το ένα σκέλος.

Φανταστείτε τώρα το τι ακριβώς θα συμβεί και το τι θα σημαίνει, αν αποκαλυφθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης, να εκδώσει δηλαδή ΠΝΠ με την οποία να δεσμεύει τα αποθεματικά δήμων, περιφερειών και νοσοκομείων υπαγορεύθηκε από τους θεσμούς, που το είχαν ζητήσει επανειλημμένα, όπως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος και όπως μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης!

Τότε η όλη αυτή κίνηση της κυβέρνησης, παίρνει εντελώς άλλες διαστάσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες, αν μάλιστα αυτές οι «αποκαλύψεις» γίνουν και επισήμως, εφόσον προκληθούν οι.... θεσμοί!

Με αυτά και αυτά, η κατάσταση έχει αρχίσει πλέον να εκτρέπεται από το ειδυλλιακό περιβάλλον του πρώτου καιρού που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση και από ότι φαίνεται, ο «μήνας του μέλιτος» έχει τελειώσει για αυτήν και η κοινή γνώμη από το στάδιο της ελπίδας και της υπομονής, περνάει με ταχύτατους ρυθμούς στην απογοήτευση και αρχίζει να σκέπτεται σοβαρά, το ….διαζύγιο της.


Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ίσως έχει και άλλες παρενέργειες! Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ίσως έχει και άλλες παρενέργειες! Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.