«Επικαιρότητα: εφήμερη και απατηλή»

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής/FosPhotos
της Μαρίας Τριαντοπούλου

«Καταιγιστική» και σήμερα η επικαιρότητα όπως κάθε μέρα, άλλωστε, τώρα τελευταία. Και όπως κάθε μέρα μένει κανείς ως αποσβολωμένος με την απορία μήπως και έχει βρεθεί χωρίς να το καταλάβει σε κάποια παράλληλη πραγματικότητα, μήπως ίσως παρακολουθεί κάποια κακοστημένη φάρσα επιστημονικής φαντασίας ή μήπως, πιο πιθανό, έχει αρχίσει να χάνει τα λογικά του, να παίρνει ληγμένα και να έχει μια παραμορφωμένη εικόνα των όσων συμβαίνουν γύρω του.

Το ένα παράλογο ακολουθεί το άλλο με πρωτοφανή συχνότητα, και δεν ξέρει πια κανείς από που να προφυλαχθεί, τι βαρύτητα να δώσει στα γεγονότα, πόσα να πιστέψει και πόσα να πετάξει στα σκουπίδια. Σαν ένας πίνακας του Picasso στην πλέον κυβιστική και σουρεαλιστική φάση του Ισπανού ζωγράφου έτσι και η σημερινή πραγματικότητα πολλές φορές μοιάζει με μια ψευδαισθητική οπτική απάτη.

Αντίθετα όμως με τους πίνακες του Picasso που είχαν και άποψη και συγκεκριμένη μέθοδο...
πειραματισμού με τις μορφές η σημερινή επικαιρότητα/πραγματικότητα μοιάζει όλο και πιο διασπασμένη όλο και πιο ακατανόητη.

Σήμερα λοιπόν, για να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο συγκεκριμένα, η ελληνική πραγματικότητα έχει ως εξής: όλο και περισσότερα σκάνδαλα ανακαλύπτονται ξαφνικά σχετικά με τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όλο και περισσότεροι εμπλεκόμενοι σε αυτά αποκαλύπτονται, ενώ κάποιοι από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής προφυλακίζονται επιφέροντας την οργή στα κομματικά στελέχη και τους υποστηρικτές της με μόνο 9 βουλευτές να παραμένουν στη Βουλή και εκτός φυλακής την ώρα που η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ συνεδριάζει επί τέσσερις ώρες, διαγράφει έναν βουλευτή, τον κ. Νταβρή, που δηλώνει επικίνδυνα ανεξάρτητος και μετά βγαίνουν όλοι στα κανάλια αγκαλιά για να μας πουν πόσο αγαπημένοι και ενωμένοι είναι (λες και μας ενδιέφερε ιδιαίτερα αυτό!!!) την ίδια ώρα που η ΝΔ μέσω της κ. Ασημακοπούλου και βασιζόμενη σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος (θυμίζω ότι ανήκει στον κ. Θέμο Αναστασιάδη που κάποτε εμπλεκόταν σε κάποια σκάνδαλα εκατομμυρίων που τώρα τα έχουμε ίσως ξεχάσει) προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει επαναστατική κομουνιστική κυβέρνηση, υποστηριζόμενη από τρομοκρατικές οργανώσεις, που θα κοινωνικοποιήσει τις τράπεζες και την ιδιωτική περιουσία ενώ θα καταργήσει τον Στρατό και την αστυνομία καθώς συγχρόνως και άλλοι συλλαμβάνονται για σκάνδαλα με υποβρύχια και η κυβέρνηση μελετά την προοπτική «λευκών διακοπών» την βδομάδα μετά τη Καθαρά Δευτέρα ώστε οι μαθητές και οι οικογένειες τους να πηγαίνουν για ... σκι στο Καρπενήσι που ο κ. Λιάπης έκλεβε τη ΔΕΗ ενώ ο κ. Στουρνάρας ως ψυχρός εκτελεστής μιλάει για την επιτυχία του προγράμματος οικονομικής λιτότητας παρουσιάζοντας μόνο ακατανόητους αριθμούς και αραδιάζοντας αποτελέσματα εισπρακτικών μηχανισμών χωρίς καμιά αναφορά στην ανθρωπιστική κρίση ή στην διάλυση του.

Παραζαλισμένος ο αποδέκτης αυτού του υπερρεαλιστικού μπαράζ δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται ή και να ενδίδει και αυτός σε συνομωσιολογικές περιπλανήσεις.

Τόσες καθημερινές αποκαλύψεις, τόσα ξεσκεπάσματα σκανδάλων, τόσος – καθυστερημένος βέβαια – ζήλος στο θέμα της Χρυσής Αυγής, τόση αισιοδοξία και πρωτοφανής επιτυχία του κυβερνητικού συνασπισμού που μάλιστα αντιστέκεται σθεναρά στις απαιτήσεις της Τρόικα καθ’ ομολογίαν των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου και Στουρνάρα, κι εμείς οι αγνώμονες δεν έχουμε ακόμα πέσει στα γόνατα να τους προσκυνήσουμε. Αναρωτιόμαστε, οι αχάριστοι, πόσα, ακόμα χειρότερα και ακόμα πιο αήθη εις βάρος του λαού, σκάνδαλα διαπλοκής έχουν μπει στο αρχείο ή έχουν για πάντα εξαφανιστεί, ή πόσοι από όσους σήμερα μας κυβερνούν - και μας οδηγούν επάξια στον δρόμο της σωτηρίας από την κρίση - δεν είναι οι ίδιοι ή οι οικείοι τους ή οι συνεργάτες τους μέρος αυτής της ατελείωτης διαπλοκής και διαφθοράς την οποία τόσα χρόνια δημιούργησαν και στήριξαν οι κυβερνήσεις των δικών τους κομμάτων.

Και μας προβληματίζει, είναι η αλήθεια, το πότε και το πως θα κοπάσουν όλοι αυτοί οι εκφοβισμοί με την τρομοκρατία, με την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, με την λαϊκή επαναστατική κυβέρνηση που θα καταστρέψει τη χώρα.

Πότε, τελικά, θα γλιτώσουμε από αυτήν την παράλογη παραμορφωτική και παραμορφωμένη πραγματικότητα, επικαιρότητα, καθημερινότητα; Η επικαιρότητα είναι και εφήμερη και απατηλή αλλά δυστυχώς οι τραγικές επιπτώσεις της μπορεί να γίνουν μόνιμες και ο αντίκτυπος της να είναι απόλυτα και φοβιστικά αληθινός.

από το «tvxs.gr» - «Η σκέψη της ημέρας»


«Επικαιρότητα: εφήμερη και απατηλή» «Επικαιρότητα: εφήμερη και απατηλή» Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Ιανουαρίου 14, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.