Ο Ξένιος Βενιζέλος

του Θανάση Καρτερού

Μου δίνει μια, του δίνω μια, μου δίνει μια, του δίνω μια, του δίνω μια, του δίνω μια.. Έτσι λοιδορούσαν από τα παλιά χρόνια την περιγραφή ενός φανταστικού καυγά από ένα κατά φαντασία ήρωα ο οποίος κάνει με τα κρεμμυδάκια τον υπέρτερο αν και φανταστικό αντίπαλό του. Όπως περίπου ο Βενιζέλος προχτές έκανε με τα κρεμμυδάκια τη Γερμανίδα πρόεδρο της ευρωομάδας της αριστεράς. Υπερασπίζοντας λέει την πατρίδα! Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος, ο ανεκδιήγητος!

Ναι αλλά εδώ δεν είναι για γέλια. Η Γκάμπι Τσίμερ ήταν προσκε-κλημένη στην Ελλάδα -κατά κάποιο τρόπο προσκεκλημένη του Βενιζέλου δηλαδή, αφού αυτόν μας επιφύλαξαν η μοίρα και ο Σαμαράς ως υπουργό εξωτερικών. Και συμμετείχε σε μια συνάντηση των προέδρων του ευρωκοινοβουλίου με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου. Αμέσως μετά την οποία αντιλήφθηκε με μάλλον απροσδόκητο τρόπο το είδος της φιλοξενίας που της επιφύλαξε ο Ξένιος Βενιζέλος.

Ο οποίος τι έκανε; Της δίνω μια, της δίνω μια. Διαστρέβλωσε όσα αυτή είπε κατά τη συνάντηση, τα κακοποίησε με το χειρότερο τρόπο, και τα πάσαρε σε φίλιες εφημερίδες για να....
τροφοδοτήσει έτσι τη φάμπρικα της εμπάθειάς του για την αριστερά απ' όπου κι αν προέρχεται. Για να αποδειχτεί ότι η κοινότυπη φράση "δεν ορρωδεί προ ουδενός" είναι πολύ λίγη για τον άνθρωπο. Προ ουδενός -όχι μόνο προ της Γκάμπι, αλλά και προ του διασυρμού της χώρας την οποία αυτός εκπροσωπεί και της οποίας το κύρος και την αξιοπρέπεια οφείλει να υπερασπίζεται παντού και πάντα.

Από πολιτική άποψη το ζήτημα είναι καθαρό: Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ βλέπει κόκκινο και τρέχει να κουτουλήσει ξεχνώντας όχι μόνο τον λεγόμενο πολιτικό πολιτισμό, αλλά και την αναγκαία για το αξίωμά του ψυχραιμία. Υπάρχει όμως και μια ποινική άποψη του ζητήματος. Διασπορά ψευδών ειδήσεων, παραχάραξη, πλαστογραφία, συκοφαντική δυσφήμιση. Και αήθης προσβολή ενός ξένου προσκεκλημένου με επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας -αυτό ίσως δεν είναι ποινικό αδίκημα, αλλά δεν είναι και ανδραγάθημα.

Εντάξει, θα πείτε: Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει τον αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών που της αξίζει. Εκείνοι οι βουλευτές και υπουργοί όμως, που ελεεινολογούν τον Βενιζέλο και διαβεβαιώνουν ότι "η Γερμανίδα δεν είπε τίποτε από αυτά που της απέδωσε", ως πότε θα νίπτουν τας χείρας;

από την «Αυγή»


Ο Ξένιος Βενιζέλος Ο Ξένιος Βενιζέλος Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.