Αρνάκια και στρίγκλες

του Θανάση Καρτερού 

Εσείς τι καταλάβατε από όσα είπαν οι δύο εκ των τριών εταίρων μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου; Τι ακριβώς σημαίνει να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης; Τι θα γίνει με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της ΕΡΤ; Τι θα γίνει με την κόκκινη γραμμή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που απαιτούσαν στεντορεία τη φωνή να αποσυρθεί; Πού πήγαν τα απειλητικά "αν δεν" που εκτόξευαν εταίροι εναντίον εταίρων μέχρι την ώρα της συνάντησής τους;

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ. Αλλιώς μπαίνουν και αλλιώς βγαίνουν από τις συσκέψεις κορυφής ο Κουβέλης κι ο Βενιζέλος. Έχει κάποια μέθοδο μετάλλαξης ο πρωθυπουργός τους; Γιατί το πανελλήνιο βλέπει να μπαίνουν στο Μαξίμου αετοί των θεσμών, ιέρακες της δημοκρατίας, τίγρεις της ΕΡΤ και να βγαίνουν από κει κότες, περιστεράκια και γατούλες. Με αποτέλεσμα να διαπορεί κανείς τι ακριβώς διαδραματίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Και πώς οι ήσσονες εταίροι γίνονται από στρίγγλες αρνάκια.

Τελικώς να το θυμηθείτε: Αυτό που θα μας μείνει από το μπες βγες στο Μαξίμου θα είναι ένα....
και μόνο: Η απόδειξη του πολιτικού ήθους και της εθνικής υπευθυνότητας που συνέχει όλους τους εταίρους αυτής της κυβέρνησης. Χάλι πιο μαύρο από το μαύρο της ΕΡΤ για όλους τους -και κρίμα σε ορισμένους που ακόμα πιστεύουν σε αριστερές παρλαπίπες και προοδευτικές πίπες. Οι τύποι είναι ανεκδιήγητοι και το μάθημά τους προς το έθνος είναι πώς παραβιάζονται δεσμεύσεις, και κόκκινες γραμμές.

Θα μας μείνει βέβαια για λίγο ακόμα όπως φαίνεται και η κυβέρνηση το μαύρου. Και μάλιστα ακόμα πιο αποκρουστική, καθώς όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι τα αρνάκια ξαναγίνονται στρίγγλες όταν παζαρεύουν όχι τι θα γίνει με την ΕΡΤ και τους απολυμένους, αλλά τι θα γίνει με την πίτα. Πώς θα μοιράσουν τα κομμάτια μας έτσι που να περιοριστεί κάπως ο μοναχοφάης Σαμαράς και να υπάρξει κι ένα μερίδιο της προκοπής και για τους υπόλοιπους -ειδικά για τον Βενιζέλο που έχει ειδικές ανάγκες επί του προκειμένου.

Δεν υπάρχει έλεος όπως καταλάβατε. Το τελευταίο που τους ανησυχεί στη φάση αυτή είναι το καλό τους όνομα. Και δεν έχουν κι άδικο. Τόσο κόσμο έφαγαν ως τώρα, θα φοβηθούν μήπως τους πούμε ανθρωποφάγους για δυο τρεις χιλιάδες ακόμα;

από την «Αυγή»

Αρνάκια και στρίγκλες Αρνάκια και στρίγκλες Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.