Για αρχή ξεκινήματος, εκτός Δημοσίου από το πρωί χθες 2.000 υπάλληλοι!

του Δημήτρη Κυπριώτη

Για αρχή ξεκινήματος και με το καλημέρα, εκτός Δημοσίου από το πρωί χθες 2.000 υπάλληλοι και θα ακολουθήσει αμέσως η διαδικασία της ...κινητικότητας, για την ...αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού!

Θα τρελαθούμε εδώ με αυτά που ακούμε.! Δηλαδή μας λένε ότι, με τη διαθεσιμότητα που θα γίνει δια της κινητικότητας, δηλαδή με την απόλυση (δέστε κυνισμό), θα επέλθει η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού!!

Με αυτές τις  ακαταλαβίστικες ...μπούρδες,  προσπάθησαν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, για να αποφύγουν να ψελλίσουν τη λέξη απόλυση. Πάνω δε σε αυτά τα ...καραγκιοζιλίκια,  διαβάζουμε και το νέο όρο, αυτόν της  δυνητικής αργίας υπαλλήλου, που εισάγει το ......''κάρφωμα'' από το παράθυρο ή στην καλλίτερη των περιπτώσεων την ...εκδίκηση, που μπορεί να γίνει ακόμα και  για άσχετους περί την υπηρεσία λόγους.

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, προβλέπονται στην ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, με την οποία όπως...
προαναφέρθηκε, προβλέπεται η άμεση μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων και η άμεση διαθεσιμότητα (απόλυση μέχρι 31/12/12) 2000 εξ αυτών, στο πλαίσιο του λεκτικού ακροβατισμού της κινητικότητας!

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη αυτή εγκύκλιο, υπάλληλοι που δεν μπήκαν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, ή άλλης διαγωνιστικής διαδικασίας, πρόκειται να καλύψουν κενά που έχουν εμφανιστεί σε άλλες υπηρεσίες συναφείς με τις υπηρεσίες που βρίσκονται σήμερα, αφού προηγουμένως θα έχει απολυθεί ανάλογο προσωπικό από αυτές!

 Αυτή θα έπρεπε να είναι η φυσιολογική διατύπωση. Όμως δεν ακούγεται η λέξη απόλυση και αντ΄ αυτής χρησιμοποιείται η φράση ''κατάργηση οργανικών θέσεων'' όπως έγινε και στην περίπτωση της εφεδρείας, που τελικά οι οδεύοντες προς την εφεδρεία, πήραν την άγουσα προς τα ...αποδυτήρια.

Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με υποχρεωτική μετάταξη σε άλλους φορείς από κάθε υπουργείο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αφού δεν έχει γίνει καμία αξιολόγηση των δομών του δημοσίου και του προσωπικού που εργάζεται σε αυτό,  αφού το συγκεκριμένο μέτρο ΠΟΤΕ δεν έχει εφαρμοστεί και έχει μείνει κενό γράμμα για πολλά χρόνια τώρα.

Και ακούστε τώρα το  τρελό. Αυτή η ''πλήρης αξιολόγηση'', όπως την ονομάζουν, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε (5) ημέρες από χθες, διαφορετικά ο προϊστάμενος της διεύθυνσης διοίκησης που δεν την έχει ολοκληρώσει, τίθεται άμεσα σε παύση.! Η τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο! 

Αυτό λοιπόν είναι το όραμα της Δημόσιας Διοίκησης που ευαγγελίζεται η τρικολόρ κυβέρνηση! 

Δηλαδή, ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, αρκεί να ικανοποιηθούν οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ!

ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ-ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Με το Ν.4093/12 ( Μνημόνιο 3 ) προβλέπονται όλα τα παραπάνω, καθώς και άλλα μέτρα στο πλαίσιο της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται στο Δημόσιο Τομέα.

Εκτός όμως από τον παραπάνω Νόμο, έχει εκδοθεί και η σχετική ερμηνευτική Εγκύκλιος του, όπως έχει ήδη αναφερθεί, με την οποία ερμηνεύεται το θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας  των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Όμως στην ίδια Εγκύκλιο, εισάγονται οι όροι της ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗΣ ΑΡΓΙΑΣ και της ΔΥΝΗΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ (Αυτό είναι το νέο ''φρούτο'' ), σε ότι αφορά την ποινική και την πειθαρχική δίωξη των υπαλλήλων!

Με την Αυτοδίκαιη Αργία, επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνση όσων διώκονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα (πάντα ίσχυε), ενώ με τη Δυνητική Αργία, αν συντρέχουν λόγοι δημόσιου συμφέροντος;;; (δεν διευκρινίζεται ποιος και πως καθορίζεται το δημόσιο συμφέρον) ή άλλοι υπηρεσιακοί, τότε μπορεί να τεθεί σε αργία ο υπάλληλος.!

Επί παραδείγματι, περίπτωση Δυνητικής Αργίας  επιβάλλεται με πρόταση του πειθαρχικού συμβουλίου προς τον οικείο υπουργό, ύστερα από καταγγελία ακόμα και του προϊσταμένου του υπαλλήλου, για κακή ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σύμφωνα δε με τα παραδείγματα που δίνονται, ως  κακή συμπεριφορά  υπαλλήλου μπορεί να χαρακτηριστεί  ακόμα και  η άσχημη εμφάνισή του, δηλαδή το κακό ντύσιμο, το χτένισμα κλπ  εντός ή εκτός υπηρεσίας!

Οι εξελίξεις αυτές δεν προμηνύουν καλά αποτελέσματα για τη Δημόσια Διοίκηση, αφού είναι σίγουρο ότι στόχος της εσωτερικής τρόικας, δεν είναι η μεταρρύθμιση, η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά η μείωση του προσωπικού και επόμενα η συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα, με μοναδικό σκοπό τη  μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους σε ιδιωτικούς φορείς κατ΄ επιταγή της τρόικας, των μνημονίων και της εθελόδουλης υπακοής των εγχώριων εντολοδόχων τους.
Για αρχή ξεκινήματος, εκτός Δημοσίου από το πρωί χθες 2.000 υπάλληλοι! Για αρχή ξεκινήματος, εκτός Δημοσίου από το πρωί χθες 2.000 υπάλληλοι! Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.