Οταν σε Καταδιώκουν οι Ερινύες του Κομμουνιστικού Παρελθόντος


Του Γιάννη Περάκη


Όσο περνούν οι ημέρες τόσο αρχίζει να ξεδιπλώνεται το μετεκλογικό σκηνικό. Πίσω απο τις προεκλογικές εξαγγελίες, περνώντας στην κυβερνησιμότητα αποκαλύπτονται τα πολιτικά σκεπτικά οι σκοπιμότητες, οι αλήθειες και τα ψέμματα. 


Η «αθώα» μείωση του ΕΝΦΙΑ

Κατ’ αρχήν η μείωση του ΕΝΦΙΑ αποτελεί εξ’ ορισμού θετικό μέτρο για:
1) τις υποβαθμισμένες συνοικίες και
2) τις μικρές ιδιοκτησίες. 
Ο φετινός ΕΝΦΙΑμειώνεται μεσοσταθμικά κατά 22%. Αναλυτικά, το φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής:
  • για αξίας ακίνητης περιουσίας έως 60.000 ευρώ ο συντελεστής έκπτωσης είναι 30%,
  • για αξία από 60.001 έως 70.000 ο συντελεστής έκπτωσης είναι 27%,
  • για αξία από 70.001 έως 80.000 ο συντελεστής έκπτωσης είναι 25%,
  • για αξίας από 80.001 έως 1.000.000 η μείωση του φόρου θα είναι 20% και
  • για αξία περιουσίας αντικειμενικής αξίας από 1.000.001 και πάνω ο συντελεστής έκπτωσης θα είναι 10%.
Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθούν εντός του Αυγούστου και ο φόρος να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο 2020. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο 2020.
Η «απορία» της μείωσης του ΕΝΦΙΑ απο μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση λύεται απο την πρόθεσή της να αντικαταστήσει την κρατική επιχορήγηση των δήμων. Στην ουσία η οποιαδήποτε δυσανασχέτηση ή δυσφορία του φόρου «μεταφέρεται» στον οικείο δήμο και όχι στην κυβέρνηση. Καθιστά τον δήμο φοροεισπράκτορα. Σατανικό μέν αληθινό δε. Επίσης, απο το 2021 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της υλοποίησης της αλλαγής του ΕΝΦΙΑ σε δημοτικό «Ανταποδοτικό Τέλος», για να μην θυμίζει τίποτα απο «το κακό παρελθόν του». Ασε που έτσι μειώνεται και η κρατική χρηματοδότηση στους δήμους. Αυτό σε συνδυασμό με την θρασύτατη επέμβαση στην λειτουργία του «δημοκρατικού» πολιτεύματος.

Οταν η απλή αναλογική και η δημοκρατία τους φέρνει «αναγούλα»

Εξαιτίας της απλής αναλογικής πολλοί τοπικοί άρχοντες δεν έχουν την πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, με αποτέλεσμα ο «κίνδυνος παράλυσης» να είναι ορατός ενόψει της επίσης ανάληψης των καθηκόντων τους τον Σεπτέμβριο. ο κ. Θεοδωρικάκος, με τις ρυθμίσεις που προωθεί: «δίνεται η πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής στους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες και προβλέπεται η δυνατότητα συμπράξεων με την προϋπόθεση πως θα συμμετέχει και η παράταξη από την οποία προέρχεται ο τελικός νικητής των εκλογών». 

Εστω και αν ό ίδιος είναι μειοψηφία στους ψήφους των δημοτών! Εδώ εξαντλείται η δημοκρατικότητα τους!


Με τις ρυθμίσεις που προωθούναι θα ισχύσουν τα εξής:

Άρθρο 01- Σύμπραξη δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων. Η παράγραφος 7 του άρθρου 66 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) αντικαθίσταται ως εξής: «Δύο ή περισσότερες δημοτικές παρατάξεις μπορούν να συμπράττουν, εφόσον μια από αυτές είναι η παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί ο δήμαρχος». Εάν δεν έχει εκλεγεί προεδρείο, το πρακτικό υποβάλλεται στον σύμβουλο του συνδυασμού με τον οποίο εξελέγη ο δήμαρχος και που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. 

Στην ουσία πρόκειται για έμμεσο διορισμό απο το δικαστήριο.

Για να δούμε η «ευαισθησία» τους, ο «κίνδυνος παράλυσης» θα είναι ίδιος στην τυχόν αλλαγή του εμπορικού νόμου για τις τις ΑΕ & ΕΠΕ (Ν.2190), να δύναται κάποιος να διιοκεί «απρόσκοπτα» την εταιρεία π.χ. ο έχων την σχετική πλειοψηφία στις μετοχές 35%, ενώ μειοψηφία να είναι το υπόλοιπο 65%. Να αποφασίσει η γενική συνέλευση την διανομή κερδών της χρήσης όχι ανάλογα με το ποσοστό των μετοχών αλλά η διανομή να γίνει μόνο στον κατέχοντα του 35%. Θα φωνασκούν για κλοπή της περιουσίας τους και καταπάτηση των οικονομικών τους συμφερόντων, την εξύβριση της κοινής λογικής, κλπ.

Αυτού του είδους οι νεοφιλελεύθεροι με το προηγούμενο «κομμουνιστικό και αριστερό» παρελθόν είναι οι πλέον φανατικοί και επικίνδυνοι.
Ο λόγος: Πρέπει να αποδεικνύουν ανά πάσα στιγμή ότι έχουν «αλλάξει» και «έχουν μετανοήσει για το ένοχο παρελθόν τους».
Το ίδιο επικίνδυνοι ήταν και είανι οι πρώην «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ ή «οι ντροπαλοί νεοφιλεύθεροι» ή «οι αριστεροί στα λόγια νεοφιλελεύθεροι στην πράξη».
Μετεμφυλιακά δεν τους ονομάτιζαν απλώς δηλωσίες αλλά και «ειλικρινώς μεταμεληθέντες» και μάλιστα «αυθορμήτως».
Αυτοί κάνουν την δουλειά τους. 

Εμείς πρέπει το συντομότερο να ανασυνταχθούμε! Τα λάθη του παρελθόντος ας μας γίνουν μαθήματα. Ας κάνουμε delete ότι μας χωρίζει και bold ότι μας ενώνει. Όλοι είναι απαραίτητοι και πολύτιμοι σ΄ αυτή την κοινή πορεία.
Ο δρόμος μας θα είναι μακρύς και δύσκολος.

Ο Γιάννης Περάκης είναι Οικονομολόγος


Πηγή: https://www.sxedio-b.gr/
Οταν σε Καταδιώκουν οι Ερινύες του Κομμουνιστικού Παρελθόντος Οταν σε Καταδιώκουν οι Ερινύες του Κομμουνιστικού Παρελθόντος Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Κυριακή, Αυγούστου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.