Γιατί κυβέρνησε 4 χρόνια ο Τσίπρας χωρίς αυτοδυναμία;



Ο μύθος της μη παράδοσης αυτοδυναμίας στον Κούλη και το ψέμα της χαμένης ψήφου στα μικρά κόμματα



Της Ρένας Καλλιγιάννη
Υποψήφιας Βουλευτού στην εκλογική περιφέρεια Β2 του Δυτικού Τομέα Αθηνών στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 με τον εκλογικό συνδυασμό Ε.ΠΑ.Μ.-Α.Κ.Κ.ΕΛ.

Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010 ενώ είχε αυτοδυναμία με 160 έδρες, έπεσε τελικά από την εξουσία, το ίδιο και ο Σαμαράς; Και γιατί ο Τσίπρας ενώ ήταν συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ ΧΩΡΙΣ αυτοδυναμία κατάφερε να κρατηθεί στην εξουσία για 4 συναπτά έτη;

Το μυστικό κρύβεται στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.


Στις περιπτώσεις του Παπανδρέου και του Σαμαρά, οι εκλογές έγιναν με τη μέθοδο του σταυρού. Οπότε στην προκειμένη περίπτωση τους βουλευτές τους επιλέγει ο ΛΑΟΣ και τότε μπαίνουν βουλευτές χωρίς να ελέγχονται απόλυτα από τον πρόεδρο! Ενώ ο Τσίπρας και ο Καμένος με τη δεύτερη φορά ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ και με τη μέθοδο της λίστας, μιας και έκαναν εκλογές εξπρές, επέλεξαν τους βουλευτές που επρόκειτο να μπουν στη βουλή όπου ήταν σίγουροι ότι είναι δικοί τους και δεν επρόκειτο να φέρουν ουδεμία αντίρρηση σε ό,τι κατέβαζαν στη βουλή προς ψήφιση, όπως και έγινε.

Τα πιο επαίσχυντα νομοθετήματα υπογράφηκαν από αυτήν την κυβέρνηση και «δεν άνοιξε ρουθούνι». Κανείς δεν κουνήθηκε από τη θέση του ούτε ακόμα κι όταν υπογραφόταν η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Και οι 153 ψήφισαν τα πάντα μιας και ήταν από την αρχή μιλημένοι. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα ήταν ακόμα στην εξουσία εάν δεν πάθαινε την εκλογική συντριβή στις ευρωεκλογές.

Και ερχόμαστε τώρα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, όπου ζούμε μια απίστευτη προπαγάνδα από κάποιους με το μότο «μην ψηφιστούν μικρά κόμματα γιατί θα ενισχυθεί η ΝΔ του Κούλη και μετά χαθήκαμε»
Λοιπόν η ΝΔ σ’ αυτές τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ακόμα και αν πάρει αυτοδυναμία είναι λίγα τα ψωμιά της. Καθώς πρόκειται να φέρει τέτοια νομοσχέδια στη βουλή, που τα ψηφίσματα του Τσίπρα θα φαντάζουν τελείως ανώδυνα. Μιας και ο εθνικός ακρωτηριασμός είναι προ των πυλών. Ο Κούλης δεν μπορεί να ελέγξει όλους τους υποψήφιούς της και ενδέχεται να μπουν και άνθρωποι με λίγη τσίπα, όπως έγινε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου – Σαμαρά. Υπάρχει το ενδεχόμενο να παραιτηθούν και να πέσει η κυβέρνησή, έστω και με αυτοδυναμία, εντός ολίγων μηνών.

Οπότε τι συμφέρει τη ΝΔ να κάνει ώστε να περάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ χωρίς τριγμούς και παραιτήσεις;
Να μην έχει αυτοδυναμία!!! Θα κάνουν δήθεν καλέ μου ότι κάνουν διερευνητικές εντολές, δεν θα σχηματίσουν κυβέρνηση και θα πάνε σε εκλογές εξπρές τον Αύγουστο με λίστα! Όπου μετά κι αυτές τις εκλογές θα κάνουν συγκυβέρνηση, καλή ώρα όπως έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισοπεδώνοντας ό,τι έχει απομείνει από την πατρίδα μας.

Ο μόνος τρόπος να μην βγουν τα σχέδιά τους είναι να εισχωρήσει μια δύναμη καθαρά πατριωτική όπως ο εκλογικός συνδυασμός Ε.ΠΑ.Μ. – Α.Κ.Κ.ΕΛ., που θα γίνει καταλύτης εξελίξεων και δεν θα επιτρέψει τα σχέδιά τους για διάλυση της Ελλάδας να πραγματοποιηθούν.
Και για αυτό βλέπουμε ξαφνικά κάποιους να κόπτονται να μην πάρει αυτοδυναμία ο Κούλης ενώ στην ουσία δεν θα κάνει διαφορά ακόμα κι αν πάρει.

Αυτόν τον εκλογικό συνδυασμό είναι που φοβάται το κατοχικό καθεστώς και όχι τα μικρά κόμματα γενικά, με την αιτία ότι η ψήφος σ’ αυτά θα δώσει στην ΝΔ αυτοδυναμία. Η ΝΔ και αυτοδυναμία να αποκτήσει την 7η Ιουλίου δεν θα μπορέσει να σταθεί όπως δεν στάθηκε Παπανδρέου – Σαμαράς. Αυτό που θα εδραιώσει τη ΝΔ θα είναι η εκλογή με λίστα.
Για αυτό όσο ποτέ η διεμβόλιση στα σχέδιά τους με το Ε.ΠΑ.Μ. – Α.Κ.Κ.ΕΛ. είναι άκρως αναγκαία για τη σωτηρία της πατρίδας.

Η Ρένα Καλλιγιάννη είναι μέλος του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ. και υποψήφια βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Β2 του Δυτικού Τομέα Αθηνών.


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Γιατί κυβέρνησε 4 χρόνια ο Τσίπρας χωρίς αυτοδυναμία; Γιατί κυβέρνησε 4 χρόνια ο Τσίπρας χωρίς αυτοδυναμία; Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.