Οι Δημοτικές εκλογές του 2019 και τα μνημονιακά «μαγειρέματα»


Της Ίριας Καμπούκου

Για όσους θέλουν να ξέρουν τι «μαγειρεύουν» πίσω από την πλάτη μας (για εμάς, αλλά χωρίς εμάς) τα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και οι εκπρόσωποι που προωθούν στους Δήμους.  

Τα κύρια μέτρα που έχουν προγραμματιστεί από τα μνημόνια και από τα κόμματα που τα έχουν ψηφίσει, τα οποία και θα εφαρμοστούν από τους υποψήφιους που ελέγχουν τα κόμματα αυτά, είναι: 

α) Η παράδοση ΟΛΩΝ των εσόδων των Δήμων στην (ιδιωτική) «Τράπεζα της Ελλάδος», στην περιβόητη ΑΑΔΕ, στο «υπερταμείο» και στο δήθεν «Δημόσιο» χρέος: Η κρατική επιχορήγηση στο δήμο, τα χρήματα που δικαιούται ο δήμος από την ΕΕ και το ΕΣΠΑ, οι εισπράξεις του δήμου από ενοικιάσεις χώρων, κλπ, παραχωρούνται σε αυτούς τους φορείς (δηλ. τελικά σε τράπεζες και τραπεζίτες). 

β) Η εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου μας στους ίδιους φορείς: Σχολικά κτίρια, Παιδικοί σταθμοί, Πάρκα, Αθλητικές εγκαταστάσεις, Δημοτικά πολυϊατρεία, ΚΑΠΗ, Κοινωνικά φαρμακεία και παντοπωλεία, Δημοτικά κτίρια, κλπ, παραδίδονται επίσης στην (ιδιωτική) «Τράπεζα της Ελλάδος», στην περιβόητη ΑΑΔΕ, στο «υπερταμείο» και στο δήθεν «Δημόσιο» χρέος (δηλ. και πάλι σε τράπεζες και τραπεζίτες). 

γ) Η παραχώρηση αυτών των εσόδων και των χώρων και σε δήμους της… Γερμανίας! για τις τράπεζες από τις οποίες έχουν δανειστεί οι δήμοι αυτοί που είναι υπερχρεωμένοι (δηλ. τελικά και πάλι σε τράπεζες και τραπεζίτες). 

δ) Η ιδιωτικοποίηση της περιουσίας και των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και βασικών Δημόσιων αγαθών που αφορούν τους Δημότες (νερό, ρεύμα, αποκομιδή σκουπιδιών, κλπ), τα οποία θα πληρώνουμε πλέον πολλαπλάσια στους νέους «ιδιοκτήτες» (που βασικά είναι και πάλι τράπεζες και τραπεζίτες)... 

Τα μέτρα αυτά, θεσπίστηκαν με τις εξής συμφωνίες και νομοθεσίες: 
Α) με το 3ο μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δυστυχώς το ψήφισαν και τα 6 από τα 8 κόμματα της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ),  
Β) με την πρόσφατη νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ για τους Δήμους (νόμος 4549 του 2018). 
Γ) με τα δύο προηγούμενα μνημόνια και με την «εμπιστευτική» διμερή διακρατική συμφωνία για την «Ελληνογερμανική εταιρική σχέση» και την «Ελληνογερμανική συνέλευση». Τις δύο αυτές συμφωνίες αποκαλούμε χάριν συντομίας ως «Εληνογερμανική συμφωνία). Επίσης με σχετικές αποφάσεις του υπουργείου ανάπτυξης, που αναφέρουμε πιο κάτω.  

Πιο αναλυτικά, τα μέτρα αυτά και η αντίστοιχη νομοθεσία τους είναι: 
1) ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: Κυβέρνηση και μνημονιακά κόμματα έχουν ψηφίσει ότι βασικά Δημόσια αγαθά (και των Δήμων) όπως νερό, ρεύμα, αποκομιδή σκουπιδιών κλπ, θα ιδιωτικοποιηθούν (όπως προβλέπουν τα μνημόνια που έχουν υπογράψει τα κόμματα που τα ψήφισαν στη βουλή), με δραματικές επιπτώσεις εις βάρος μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα (από τα πολλά), είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού στη Γαλλία: Την δεκαετία που είχε ιδιωτικοποιηθεί, η τιμή του νερού τριπλασιάστηκε, ενώ η ποιότητά του υποβαθμίστηκε επικίνδυνα με αποτέλεσμα τη μαζική αντίδραση των Γάλλων πολιτών, οπότε ο Σιράκ έχασε τότε την Δημαρχία (2001) από έναν μικρό συνδυασμό και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιστρέψει τα νερά στο Δημόσιο, αφού όμως πρώτα λεηλατήθηκαν αγρίως οι πολίτες. Και οι ιδιωτικές εταιρείες (Veolia και Suez) παρέδωσαν το δίκτυο ύδρευσης σε τόσο ελεεινή κατάσταση, που χρειάστηκε να αντικατασταθεί όλο, για να μην έχουν σκουριασμένο και βρώμικο νερό οι πολίτες, λόγω της άρνησης των εταιρειών για συντήρηση και επισκευές του δικτύου. Τα ίδια έχουν γίνει και με την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος, και άλλων Δημόσιων ή Δημοτικών αγαθών, παντού ανά τον κόσμο. Όλα αυτά θα κάνουν πανάκριβο το κόστος τους, αφήνοντας όλο και μεγαλύτερο πλήθος πολιτών χωρίς νερό, ρεύμα, θέρμανση - χωρίς όμως να μειωθούν οι φόροι που πληρώναμε προ ιδιωτικοποίησης (έτσι έχει γίνει και γίνεται πάντα με όλες τις ιδιωτικοποιήσεις). Περιττό να επισημάνουμε ότι όλο και περισσότεροι δρόμοι, Σχολεία, Παιδικοί σταθμοί, πάρκα, πλατείες, Δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ και πλήθος άλλων Δημοτικών χώρων θα μένουν χωρίς νερό, ρεύμα, θέρμανση, χωρίς αποκομιδή σκουπιδιών, κλπ.  

-Οι ιδιωτικοποιήσεις των βασικών Δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών (νερό, ρεύμα, κλπ), έχουν νομοθετηθεί απ’ ευθείας στο 3ο μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δυστυχώς ψήφισαν και τα 6 από τα 8 κόμματα της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ- βλ. ΦΕΚ Γ΄ μνημονίου - σελ. 102). Επίσης, νομοθετήθηκαν και με τον πρόσφατο νόμο ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους (νόμος 4549 του 2018 /αρθρο109). Συνεπώς, αυτά θα υπογράψουν και οι υποψήφιοι που προέρχονται από τα κόμματα αυτά.  

-Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού - Παπάγου» ΔΕΝ θα προσυπογράψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις των Δημόσιων αγαθών που αφορούν το Δήμο μας και θα τις μπλοκάρουμε, ενώ θα κάνουμε όλες τις πολιτικές, κινηματικές και νομικές παρεμβάσεις για την αποτροπή τους, οργανώνοντας του Δημότες.  

2) ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ «ΔΗΜΟΣΙΟ» ΧΡΕΟΣ (αλλά και σε ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ...ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!): Κυβέρνηση και μνημονιακά κόμματα έχουν ψηφίσει ότι ΟΛΑ τα έσοδα του Δήμου ( το ετήσιο κρατικό κονδύλι για τους Δήμους, τα Δημοτικά τέλη που πληρώνουμε υποχρεωτικά με τους λογαριασμούς ΔΕΗ, και οι εισπράξεις του Δήμου από ενοικιάσεις χώρων κλπ - δηλ. τα δικά μας χρήματα - τα χρήματα των φόρων μας και των Δημοτικών επιχειρήσεων) περιέρχονται και αυτά στην (ιδιωτική) «Τράπεζα της Ελλάδος» (ΤτΕ) και στην περιβόητη ΑΑΔΕ, που μπορούν να τα διαθέτουν κατά το δοκούν !!!  

Και κυρίως τα διαθέτουν (όπως όλα) στο δήθεν «Δημόσιο» χρέος (που είναι κοινό «μυστικό» ότι ΔΕΝ είναι καθόλου «Δημόσιο», αλλά ιδιωτικό χρέος των «ολίγων» και αιωνίως ευνοούμενων βαθύπλουτων της χώρας, το οποίο μας εξαναγκάζουν να το πληρώνουμε άδικα εμείς οι απλοί πολίτες). Ως γνωστόν, το χρέος αυτό (η «κομπίνα του αιώνα» στη χώρα μας) είναι μία απύθμενη «μαύρη τρύπα» (όσο το πληρώνουμε τόσο μεγαλώνει, έτσι έχει φτιαχτεί σκόπιμα). Συνεπώς, ακόμη και αν εξαντληθούν ΟΛΑ τα έσοδα των Δήμων, δεν αρκούν ούτε για ένα μικρό μέρος του.  

Με τον τρόπο αυτό, εισάγεται στους Δήμους το «κόλπο» της αέναης υπερφορολόγησης: Τα λεφτά του Δήμου που παραχωρούνται στην ΤτΕ + ΑΑΔΕ, δίνονται για το δήθεν «Δημόσιο» χρέος - και μετά, επιβάλλονται νέοι δημοτικοί φόροι για τις υπηρεσίες του Δήμου που έμειναν ακάλυπτες λόγω αυτής της παραχώρησης. Όμως, και οι νέοι αυτοί φόροι, την επόμενη χρονιά θα πηγαίνουν και αυτοί σε ΤτΕ, ΑΑΔΕ για το «Δημόσιο» χρέος, ώστε μετά να επιβληθούν και νεότεροι φόροι για τις Δημοτικές υπηρεσίες κοκ... 

Επί πλέον, έσοδα των Ελληνικών Δήμων (πχ η κρατική χρηματοδότηση του Δήμου από τον προϋπολογισμό - δηλ από τους φόρους μας), μπορεί να πηγαίνει κατά 50% σε... Γερμανικούς Δήμους! Δεδομένου δε ότι οι δήμοι της Γερμανίας έχουν τεράστια χρέη, τα έσοδα των δήμων μας δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψή τους και θα απαιτούν όλο και περισσότερα ποσά.  

-Όλα αυτά σημαίνουν και νέους και διαρκώς αυξανόμενους ληστρικούς φόρους (και από τους Δήμους πλέον). Τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε υποχρεωτικά με τους λογαριασμούς ΔΕΗ, θα προσαυξάνονται κάθε χρόνο για ένα τερατώδες «Δημόσιο» χρέος που ως γνωστόν, όσο και αν το πληρώνουμε, τόσο συνεχίζει να μεγαλώνει φέρνοντας διαρκή φτωχοποίηση, απολύσεις, λιγώτερες και πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες.  

-Η παραχώρηση των εσόδων του Δήμου στις τράπεζες και στο δήθεν «Δημόσιο» χρέος, ορίζεται στο 3ο μνημόνιο - σελ. 101-102 (έργο ΣΥΡΙΖΑ και των 6 μνημονιακών κομμάτων που το ψήφισαν), καθώς και στον πρόσφατο νόμο ΣΥΡΙΖΑ για τους Δήμους 4549/2018 - αρ. 80.1,7,18).  

-Η παραχώρηση των εσόδων του Δήμου σε Δήμους της Γερμανίας, ορίζεται με την «Ελληνογερμανική συμφωνία» και με την μνημονιακή εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης 53513/10-12-2012.  
Συνεπώς, αυτά θα υπογράψουν και οι υποψήφιοι που προέρχονται από τα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια.  

-Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού - Παπάγου», θα αρνηθούμε να προσυπογράψουμε την εκχώρηση των Δημοτικών εσόδων (τα χρήματα των Δημοτικών φόρων που πληρώνουμε) στην ΤτΕ και την ΑΑΔΕ και στην αέναη τροφοδότηση του τερατώδους δήθεν «Δημόσιου» χρέους, που όσο και αν το πληρώνουμε, τόσο συνεχίζει να διογκώνεται... 

3) ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΣΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (αλλά και σε ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ... ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!): Κυβέρνηση και μνημονιακά κόμματα έχουν ψηφίσει ότι εκτός από καθαρά Ελληνικά έσοδα των Δήμων, παραχωρούνται στο υπερταμείο και τα έσοδα ΕΣΠΑ που δικαιούται ο Δήμος μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να δοθούν και αυτά στο δήθεν «Δημόσιο» χρέος και σε άλλα τραπεζικά συμφέροντα. 

-Επίσης, τα έσοδα ΕΣΠΑ της ΕΕ που δικαιούμαστε εμείς, παραχωρούνται και αυτά σε δήμους της... Γερμανίας!. Ο τρόπος, όπως έχει διαφανεί, είναι η «αδελφοποίηση» με Γερμανικούς Δήμους: Με τη σχετική νομοθεσία, οι Ελληνικοί Δήμοι, απαγορεύεται να παίρνουν μόνοι τους τα χρήματα ΕΣΠΑ που δικαιούνται: Για να πάρει ο Δήμος ένα ποσό που δικαιούται, υποχρεούται να δώσει το 51% σε Δήμο της Γερμανίας (που συμπράττει ως...«ιδιώτης»! - νόμοι συγχρηματοδότησης). Με απλά λόγια, εμείς πληρώνουμε και οι Γερμανοί εισπράττουν αυτά που μόνο εμείς δικαιούμαστε. (για την ακρίβεια, εισπράττουν οι τράπεζες Ελληνογερμανικών συμφερόντων - εξ ου και ο πραγματικός λόγος της εφεύρεσης των «αδελφοποιήσεων».  

-Αυτά που αφορούν την παραχώρηση εσόδων και περιουσιακών στοιχείων μας σε Δήμους της Γερμανίας, έχουν υπογραφεί με την περιβόητη εμπιστευτική «Ελληνογερμανική Συμφωνία» - που κατοχυρώθηκε από το πρώτο μνημόνιο και ενισχύθηκε από τα άλλα δύο - και παρά τις αντιδράσεις δεν έχει αποσυρθεί. Παρά το πλήθος διαμαρτυριών, αυτή η «εμπιστευτική» συμφωνία, ενώ υπογραφή της έχει ανακοινωθεί επίσημα, ΔΕΝ δημοσιεύτηκε ποτέ και εξακολουθεί να κρατείται μυστική (εντελώς αντισυνταγματικά - είναι ένα από τα πολλά μελανά σημεία των μνημονιακών διακυβερνήσεων που έχουν κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο). Το περιεχόμενο της συμφωνίας το γνωρίζουν μόνο οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί και οι ελάχιστοι «μυημένοι» βουλευτές ή «έμπιστοι» παράγοντες: ΔΕΝ έχει έρθει ποτέ προς ψήφιση στην Βουλή (άλλη παραβίαση του Συντάγματος) και ΔΕΝ την γνωρίζουν ούτε οι υπόλοιποι βουλευτές τους, (αν και την αποδέχονται εν λευκώ με την συνήθη δουλοπρέπεια που σήμερα ονομάζεται «κομματική πειθαρχία» - προφανώς με τα ανάλογα ανταλλάγματα). Το περιεχόμενο, το ξέρουμε μόνο γενικά από το Γ΄ μνημόνιο, και τα περισσότερα τα μαθαίνουμε σταδιακά, όταν ψηφίζονται σε νόμους, όπως η πρόσφατη νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛ για τους Δήμους (ν.4549/2018) την οποία εξηγούμε επιγραμματικά πιο κάτω . Ο λόγος αυτής της (αντισυνταγματικής) μυστικότητας, είναι το άκρως εξευτελιστικό περιεχόμενο που μετατρέπει τη χώρα σε αποικία και τους Έλληνες πολίτες σε υπηκόους με κατώτερα δικαιώματα, οπότε η δημοσίευσή της θα προκαλούσε μεγάλες αντιδράσεις και πτώση των μνημονιακών κομμάτων και κυβερνήσεων.  

Όλα αυτά, φέρνουν ακόμη περισσότερους φόρους εναντίον μας, για να καλυφθούν βασικές ανάγκες του δήμου που σήμερα καλύπτονται από το ΕΣΠΑ. Επίσης φέρνουν κλείσιμο των δημοτικών χώρων και κατάργηση υπηρεσιών που σήμερα καλύπτονται από το ΕΣΠΑ που δικαιούμαστε, αλλά τώρα παραχωρούνται σε τράπεζες και σε Γερμανικούς δήμους.  

-Η παραχώρηση του ΕΣΠΑ που δικαιούμαστε στις τράπεζες, το υπερταμείο και το απύθμενο «Δημόσιο» χρέος, ορίζεται από το 3ο μνημόνιο (έργο ΣΥΡΙΖΑ - που όμως ψήφισαν και τα 6 από τα 8 κόμματα της Βουλής) και από τον πρόσφατο νόμο ΣΥΡΙΖΑ για τους Δήμους (νόμος 4549/2018 / άρθρο 80/7, 9,11,17,18 και άρθρο 81/11α,γ.) 

-Η παραχώρηση του ΕΣΠΑ που δικαιούμαστε σε Γερμανικούς δήμους, ορίζεται από την «Ελληνογερμανική συμφωνία» του πρώτου μνημονίου την οποία ενίσχυσαν τα δύο επόμενα μνημόνια και από την μνημονιακή εγκύκλιο 53513/2012 του υπουργείου ανάπτυξης. 
Συνεπώς, αυτά έχουν ψηφιστεί και υπογραφεί από τα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια, οπότε, θα τα προσυπογράψουν και οι υποψήφιοι που προέρχονται από αυτά.  

-Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού - Παπάγου», θα αρνηθούμε να προσυπογράψουμε την παραχώρηση των υποδομών, χώρων και των κονδυλίων ΕΣΠΑ του Δήμου μας στο «υπερταμείο» ή σε Δήμους της Γερμανίας, όπως θα αρνηθούμε και τον δανεισμό μας για να πληρωθούν τα χρέη των Γερμανικών Δήμων, αρνούμενοι και την επαχθή φορολογία των Δημοτών χάριν των τραπεζών που δανείζουν Γερμανικούς Δήμους.  

4) ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ των Δημοτικών χώρων ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κυβέρνηση και μνημονιακά κόμματα έχουν ψηφίσει ότι οι Δημοτικοί χώροι και εγκαταστάσεις (Σχολικά κτίρια, Παιδικοί σταθμοί, Παιδικές χαρές, Πάρκα, Δημοτικά πολυϊατρεία, ΚΑΠΗ, Γήπεδα, Δημοτικά γυμναστήρια, Κοινωνικά φαρμακεία και παντοπωλεία, Μνημεία, Δημοτικά κτίρια, κλπ), παραχωρούνται στο ιδιωτικών συμφερόντων γνωστό «υπερταμείο» (ΕΕΣΥΠ) προς «αξιοποίηση» (νόμος ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους 4549 του 2018 / άρθρο 109). Δηλ. για να ιδιωτικοποιηθούν, να πουληθούν για την κάλυψη κρατικών υποχρεώσεων (πχ το «Δημόσιο» χρέος), να «επενδυθούν» ή να παραχωρηθούν προς υποθήκευση, σε υποχρεώσεις που έχουν υπογραφεί με τα μνημόνια, όπως πχ σε δήμους της... Γερμανίας(!!!) για να πληρωθούν τα τεράστια χρέη τους και να δανειστούμε εμείς από τράπεζες για την πληρωμή τους. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν ή ότι θα γίνουν απρόσιτα για τους απλούς πολίτες, ενώ τα έσοδα τους πλέον, αντί για τις κοινωνικές ανάγκες, θα πηγαίνουν στους γνωστούς (αιωνίως ευνοούμενους) «ημέτερους» και τις εταιρείες τους στις οποίες θα δοθούν για ένα κομμάτι ψωμί. 

-Η παραχώρηση των Δημοτικών χώρων στις τράπεζες έχει νομοθετηθεί με τον πρόσφατο νόμο ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους (νόμος 4549 του 2018 / άρθρο 109). 
-Επίσης, έχει ψηφιστεί έμμεσα από το Γ΄ μνημόνιο (ΦΕΚ Γ΄ μνημονίου - σελ. 101-102) το οποίο έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ψήφισαν και τα 6 (μνημονιακά) από τα 8 κόμματα της Βουλής. 
Συνεπώς, την παραχώρηση όλων αυτών των ζωτικών χώρων θα προσυπογράψουν και οι υποψήφιοι που προέρχονται από τα κόμματα αυτά.  

-Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού - Παπάγου», θα αρνηθούμε να προσυπογράψουμε την εκχώρηση των Δημόσιων χώρων και υπηρεσιών του Δήμου μας σε υπερταμείο, μεγαλοϊδιώτες και Γερμανικούς Δήμους.  

5) ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Επίσης, κυβέρνηση και μνημονιακά κόμματα έχουν ψηφίσει ότι η διαχείριση ΟΛΩΝ των πιο πάνω εσόδων και των χώρων του Δήμου μας (εν πολλοίς των φόρων μας και της περιουσίας μας), εκτός από τις πληρωμές για το «Δημόσιο» χρέος και τις «ανελαστικές δαπάνες», με την πρόσφατη νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους, παραχωρείται εν λευκώ στην ΤτΕ και στο υπερταμείο ακόμα και για τις γνωστές (συνήθως ύποπτες) «επενδύσεις» τραπεζικών / χρηματιστικών «προϊόντων» (χρηματιστήριο, τίτλοι, μετοχές, ομόλογα, κλπ), χωρίς καμία υποχρέωση αποκατάστασης, όπως αυτές με τις οποίες ληστεύτηκαν τα αποθεματικά των κοινωνικών ταμείων: Άρα, η νέα μεγάλη ληστεία των χρηματων μας (όπως αυτή με τα ασφαλιστικά ταμεία) είναι ήδη έτοιμη και θα γίνει πλέον και «με το νόμο»!!!... 

-Η εν λευκώ διαχείριση των εσόδων και της περιουσίας του Δήμου για ύποπτες «επενδύσεις» έχει νομοθετηθεί με την πρόσφατη νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους (νόμος 4549 του 2018 /αρ.80 & 81 και υπουργική απόφαση οικ.2/6748/ΔΛΓΚ/ 21-01-2019 ΥΑ). 
Βασίστηκε στο 3ο μνημόνιο (σελ. 101-102) το οποίο έφερε μεν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ψήφισαν και τα 6 (μνημονιακά) από τα 8 κόμματα της Βουλής. 
Επομένως, το ίδιο θα υπογράψουν και οι υποψήφιοι που προέρχονται από τα κόμματα αυτά, εφ’ όσον εκλεγούν στο δήμο.  

-Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού - Παπάγου», θα αρνηθούμε να προσυπογράψουμε την εκχώρηση των Δημοτικών εσόδων και την διαχείρισή τους στην ΤτΕ, ώστε να μην μπορεί να τα εξανεμίσει στα γνωστά τραπεζικά παιχνίδια... 

6) ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ: Κυβέρνηση και μνημονιακά κόμματα έχουν ψηφίσει ότι στη χώρα μας πωλούνται πλέον νόμιμα τα ληγμένα τρόφιμα που αποσύρουν ως ακατάλληλα και επικίνδυνα οι ανεπτυγμένες χώρες: Υπάρχει κανείς που ΔΕΝ πιστεύει ότι αυτά θα είναι βασική διατροφική πηγή για τα Κοινωνικά παντοπωλεία, τα συσσίτια και τις άλλες σχετικές υπηρεσίες του Δήμου, με τις ανάλογες επιπτώσεις στην υγεία των Δημοτών;;;; 
Πέρα από το γεγονός αυτό, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο θεσμός των συσσιτίων ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχει σε πολιτισμένη χώρα, αλλά να προλαμβάνεται με εργασιακή αποκατάσταση, με κοινωνικά επιδόματα, με πρωτογενείς υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, κλπ. 

-Το μέτρο αυτό είναι δέσμευση του τρίτου μνημονίου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ψήφισαν και τα 6 από τα 8 κόμματα της Βουλής (βλ. ΦΕΚ Γ΄ Μνημονίου, σελ. 6-7). 
Κατά συνέπεια, οι υποψήφιοι που προέρχονται από τα κόμματα αυτά, δεν πρόκειται να το καταγγείλουν και να το καταπολεμήσουν.  
-Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού - Παπάγου», θα αγωνιστούμε να μην εφαρμοστεί στο Δήμο μας αυτό το μέτρο.  

7) ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ: Με την ψήφιση των μνημονίων από την κυβέρνηση και τα μνημονιακά κόμματα, έχει ψηφιστεί ότι τα χρήματα που υποχρεούται να δίνει το κράτος στου Δήμους, τα οποία έχουν μειωθεί σημαντικά από τα μνημόνια, θα περικόπτονται περισσότερο κάθε χρόνο (με την ανοχή και συγκάλυψη των κυβερνητικών δημοτικών εκπροσώπων) μαζί με την συνήθη ταυτόχρονη επιβάρυνση των Δήμων με νέες υπηρεσίες από αυτές που μέχρι τώρα παρείχε (όπως υποχρεούται) το κράτος. 

Το γεγονός αυτό φέρνει νέους βαρείς Δημοτικούς φόρους, ενώ το κράτος εξακολουθεί να μας παίρνει (και να αυξάνει!!!) τους φόρους που πληρώναμε για αυτές τις υπηρεσίες. Έτσι, διπλοπληρώνουμε και τριπλοπληρώνουμε τις ίδιες υπηρεσίες, που αντί να βελτιώνονται υποβαθμίζονται και καταργούνται...  

-Οι εκπρόσωποι του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού - Παπάγου», δεν θα προσυπογράψουμε και δεν θα συγκαλύψουμε την ληστεία των κονδυλίων που χρωστάει το κράτος στο Δήμο μας.  

8) ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ: Το χειρότερο και πλέον δυσοίωνο όλων είναι ότι -για πρώτη φορά στην ιστορία πολιτισμένου(;) κράτους- καταργήθηκαν μαζικά, επιδόματα και θεραπείες βαριάς αναπηρίας(!!! των παιδιών με αυτισμό) προκειμένου να «περισσέψει» Δημόσιο χρήμα και να χρηματοδοτηθούν τα... γνωστά: Τραπεζίτες, ευνοούμενοι ισχυροί, διορισμοί «ημέτερων, αλλά και ιδιαίτερα η διαφθορά, όπως έχει επισημάνει και ο ΟΗΕ ειδικά για το Ελληνικό κράτος)...  

Το παγκοσμίως πρωτοφανές αυτό αντικοινωνικό μέτρο, νομοθετήθηκε με τα Φ. 80000/45219/1864 - ΦΕΚ Β΄ 4591 / 27-12-2017 και Φ. 80000 / οικ. 2 / 1 - ΦΕΚ Β΄ 7, από τους κυβερνώντες του 3ου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛ - υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου, Φωτίου, Πετρόπουλο, Ξανθό, Πολάκη, Ράνια Αντωνοπούλου (σωστά διαβάσατε: Ήταν και η κα Ράνια Αντωνοπούλου μεταξύ αυτών που έκοψαν επιδόματα ανάπηρων παιδιών για να «περισσέψει» Δημόσιο χρήμα: Από το οποίο -όπως αποκαλύφθηκε αργότερα από τα ΜΜΕ- η ίδια, αν και υψηλόμισθη, ζάπλουτη και ιδιοκτήτρια πολλών ακινήτων σε Ελλάδα και ΗΠΑ, έπαιρνε το... επίδομα ενοικίου που δικαιούνται οι οικονομικά αδύναμοι!!!).  
-Όμως, βασίστηκε και στο 3ου μνημόνιο (το χειρότερο όλων), που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όμως, το ψήφισαν δυστυχώς και τα 6 (μνημονιακά) από τα 8 κόμματα της Βουλής.  

Από αυτό το ακραία ανήθικο μέτρο που πάρθηκε για να τροφοδοτηθεί το «Δημόσιο» χρέος, οι τραπεζίτες, οι οικονομικά ισχυροί, και οι «ημέτεροι», γίνεται αυτονόητα κατανοητό σε όλους το μέγεθος σκληρότητας των νέων μέτρων που έρχονται (και για τους Δήμους πλέον) από τους κυβερνώντες (ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛ), αλλά και από όσους ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και από τους εκπροσώπους που ελέγχουν στους Δήμους, εφ’ όσον επανεκλεγούν. 

-Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού - Παπάγου», θα διεκδικήσουμε τα κονδύλια για την κάλυψη των θεραπειών αναπηρίας που περιέκοψαν τα μνημόνια και των αναγκών που κάλυπταν τα επιδόματα αναπηρίας τα οποία στέρησαν από ανάπηρα παιδιά οι υπουργοί ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία δικαιούνται τα παιδιά και άτομα με αναπηρίες του Δήμου μας, όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. 

Οι επιπτώσεις 
-Αυτή λοιπόν είναι η εντολή που έχουν οι παρατάξεις των μνημονιακών κομμάτων με αντάλλαγμα την στήριξή τους από αυτά: Λιτότητα, περικοπές και περισσότερο «ξεζούμισμα των πολιτών», για να τροφοδοτηθεί το «Δημόσιο» χρέος, οι τραπεζίτες, οι οικονομικά ισχυροί, και οι «ημέτεροι».  

Συνεπώς, στα πλαίσια της λιτότητας και των περικοπών, οι υποψήφιοι των κομματικών συνδυασμών των μνημονιακών κομμάτων θα τάξουν σωρηδόν διορισμούς και επαναπροσλήψεις που ξέρουν εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν πρόκειται να κάνουν και οι οποίες θα ισχύσουν μόνο για τους ελάχιστους καλά «δικτυωμένους». Και από αυτούς τους ελάχιστους, οι μισοί στην πορεία θα απολυθούν, ενώ οι μισθοί των υπόλοιπων θα συρρικνωθούν περαιτέρω - ΑΥΤΑ έχουν ψηφίσει και υπογράψει τα κόμματα που κινούν αυτούς τους κομματικούς συνδυασμούς.  

Όσο για τους πολίτες (ο κύριος όγκος των ενδιαφερόμενων), οι επιπτώσεις από την επικράτηση μνημονιακών υποψηφίων και από την εφαρμογή αυτών των συμφωνιών από τους Δήμους, θα μεταφερθούν σύντομα σε όλους τους δημότες. Και αυτό συμβαίνει επειδή οι κυβερνώντες, στερώντας από τους Δήμους τα χρήματα που δικαιούνται, τους εξαναγκάζουν να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες με δύο τρόπους:  

α) Κυρίως με την αύξηση της Δημοτικής φορολογίας (Δημοτικά τέλη κλπ) και  
β) με την πώληση / ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων και υπηρεσιών του Δήμου. 
Αγοραστές = οι «συνήθεις» (= ξένοι «επενδυτές» (κυρίως γερμανικών συμφερόντων μέσω της περιβόητης Ελληνογερμανικής Συνεργασίας), σε κοινοπραξίες με αυτόχθονες κρατικοδίαιτους ψευδο-επιχειρηματίες - ολιγάρχες οι οποίοι αφού γίνονται συνέταιροι σε αυτές τις εταιρείες έχουν κάθε συμφέρον από την ιδιωτικοποίηση, τη βαριά φορολόγησή μας και τις πανάκριβες υπηρεσίες με χαμηλή ποιότητα… 
Όλα αυτά θα έχουν οδυνηρές επιπτώσεις σε εμάς τους απλούς πολίτες / δημότες. Και με απλά λόγια, η επικράτηση των μνημονιακών υποψηφίων θα σημάνει: 
1) Πρωτίστως, τεράστιες και διαρκώς επαναλαμβανόμενες αυξήσεις στους Δημοτικούς φόρους (Δημοτικά τέλη) που ήδη πληρώνουμε ακριβά. 
2) Επίσης, λιγότερες και κατώτερες υπηρεσίες, (αν και φορολογούμαστε ιδιαίτερα ακριβά), δηλ: 
-Ότι τα σκουπίδια δεν θα μαζεύονται τακτικά (εκτός αν χρυσοπληρώσουμε σε ιδιώτες). 
-Ότι η επισκευή και συντήρηση πολλών δικτύων του Δήμου (νερό, ρεύμα, θέρμανση, κλπ) δεν θα γίνεται (εκτός αν χρυσοπληρώσουμε πάλι σε ιδιώτες). 
-Ότι τα πολυϊατρεία και οι υπηρεσίες υγείας του Δήμου θα συρρικνωθούν και θα κλείσουν, παρά τους υπέρογκους φόρους που πληρώνουμε (εκτός αν μαζί με τους φόρους, αρχίσουμε να πληρώνουμε και ατομικά, όπως στα ιδιωτικά ιατρεία). 
-Ότι στα συσσίτια, στα κοινωνικά παντοπωλεία και άλλες σχετικές υπηρεσίες του Δήμου θα πωλούνται νόμιμα πλέον, τα ληγμένα τρόφιμα που αποσύρουν ως επικίνδυνα οι ανεπτυγμένες χώρες, με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των Δημοτών που εξυπηρετούνται από αυτές τις υπηρεσίες. 
-Ότι τα ΚΑΠΗ και οι άλλες δομές του Δήμου για την τρίτη ηλικία θα συρρικνωθούν και θα κλείσουν (εκτός εάν πληρώνουμε έξτρα συνδρομή ή είσοδο, κλπ, πέρα από τους ήδη βαρείς φόρους που μας παίρνουν). 
-Ότι οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα συρρικνωθούν και θα κλείσουν (εκτός αν χρυσοπληρώσουμε με συμμετοχή ανάλογη των ιδιωτικών). 
-Ότι για τους σήμερα δωρεάν χώρους και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου (Σχολικά κτίρια, Παιδικοί σταθμοί, Παιδικές χαρές, Πάρκα, Δημοτικά πολυϊατρεία, ΚΑΠΗ, Γήπεδα, Δημοτικά γυμναστήρια, Ιατρική βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνικά φαρμακεία και παντοπωλεία, κλπ), θα αρχίσουμε σταδιακά να πληρώνουμε έξτρα συμμετοχή (πχ ενοίκιο για το Σχολικό κτίριο -δηλ. για το Δημόσιο Σχολείο- του παιδιού μας, τον Παιδικό σταθμό, την Παιδική χαρά, το ΚΑΠΗ, τις Δημοτικές ιατρικές υπηρεσίες κλπ), αν και τα πληρώνουμε ήδη διπλά και τριπλά με τους φόρους μας. 
-Ότι ΟΛΟΙ αυτοί οι ζωτικοί χώροι, θα μένουν όλο και πιο συχνά χωρίς θέρμανση, συντήρηση, νερό, ρεύμα κλπ, ενώ θα συρρικνωθούν και θα διατηρούνται εικονικά εν ζωή, ως πρόσχημα για να φορολογούμαστε.  
-Ότι λόγω αυτής της συρρίκνωσης, θα έρθουν περισσότερες απολύσεις Δημοτικών υπαλλήλων και νέες περικοπές μισθών στους Δήμους... 
-Ότι οι χώροι αυτοί και οι υπηρεσίες τους, θα δοθούν τελικά σε ιδιωτικές εταιρείες (χωρίς να μειωθούν οι φόροι που πληρώνουμε γι αυτούς) και θα είναι απλησίαστα για τους απλούς Δημότες, παρά τους υπέρογκους φόρους που ήδη πληρώνουμε.  
-Ακόμη και το πρωτόκολλο του Δήμου προβλέπεται να δοθεί σε ιδιώτες και να χρυσοπληρώνουμε για κάθε αίτηση, αναφορά, δικαιολογητικό και εν γένει διάβημα που σήμερα είναι δωρεάν (σε κάθε ευνομούμενο κράτος).  
-Πολλά άλλα ακόμη που μπορεί ο καθένας να καταλάβει. Το αν αυτά θα γίνουν άμεσα (με πληρωμή για κάθε υπηρεσία), ή έμμεσα με νέους υπέρογκους φόρους, ή με συνδυασμό και των δυο (όπως γίνεται συνήθως), έχει μικρή σημασία: Το βασικό είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία νέα - διπλή ληστεία των Δημοτών - πολιτών (και από το κράτος και από το Δήμο).  

Η εφαρμοστική Νομοθεσία 
Πιο συγκεκριμένα, οι αποικιοκρατικές διατάξεις για τους Ελληνικούς Δήμους, αναφέρονται ως εξής στην πρόσφατη νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ (νόμος 4549 / 14-6-2018 / άρθρα 80 και 81 και υπουργική απόφαση οικ.2/6748/ΔΛΓΚ/ 21-01-2019 ΥΑ κου Χουλιαράκη - ΦΕΚ Β΄ 104/24.01.19), βάσει της οποίας οι Δήμοι υποχρεούνται:  
α) Να παραδώσουν το σύνολο των ταμειακών τους διαθεσίμων σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος (ν.4549/2018 άρθρο 80.1,7,18 - «Ενιαίος Λογαριασμός Θησαυροφυλακίου»), ο οποίος είναι κοινό μυστικό ότι θα ελέγχεται από την ΑΑΔΕ.  
β) Να καταθέτουν στο λογαριασμό αυτό ΟΛΑ τα έσοδά τους (άρθρο 80.7,9).  
γ) Να καταθέτουν σε αυτόν τον ΑΑΔΕ λογαριασμό, κάθε κρατική ενίσχυση που λαμβάνουν (άρθρο 80.19)  
δ) Να παραδίδουν σε αυτόν τον λογαριασμό τα δημοτικά τέλη και 
ε) Να παραδίδουν σε αυτόν τον λογαριασμό κάθε άλλη, οποιουδήποτε τύπου είσπραξη από τους δημότες τους.  

-Ο ίδιος νόμος διευκρινίζει ότι όλα αυτά αφορούν το «Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ)» (άρθρο 80.10). 

-Ο ίδιος νόμος διευκρινίζει ότι σε περιπτώσεις «ακραίων συνθηκών ρευστότητας» ο υπουργός Οικονομικών έχει τη δυνατότητα να καθορίζει «ειδικά όρια απολήψεων» από τους Δήμους (άρθρο 80.17,18). Δηλ. όποτε το κρίνει ο υπουργός Οικονομικών(!!!), οι Δήμοι ΔΕΝ θα μπορούν να εισπράττουν τα χρήματά τους, παρά μόνο ένα μέρος αυτών. 
-Οι «έκτακτες συνθήκες ρευστότητας» κατά τις οποίες απαγορεύεται στους Δήμους να πάρουν τα χρήματά τους που θα δοθούν αλλού για λόγους της (υποτιθέμενης) «προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος», δεν κατονομάζονται ευθέως στο νόμο (σκόπιμη αοριστία). Όμως, σε άλλο σημείο, ο νόμος τις αναφέρει έμμεσα αλλά σαφώς - και συγκεκριμένα, αναφέρει τον «κίνδυνο αθέτησης ανελαστικών υποχρεώσεων του Κράτους ή μη επιτέλεσης στοιχειωδών λειτουργιών του» (άρθρο 80.17). (ΣΣ: Δηλ. το Δημόσιο χρέος με τις υποχρεώσεις των μνημονίων, κλπ).  

Με απλά λόγια, οι Δήμοι υποχρεούνται να πληρώνουν από το δικό τους ταμείο στις «ανελαστικές υποχρεώσεις του κράτους»: Στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές. Ο λόγος που δεν το γράφουν ευθέως, είναι για να μην καταλάβει ο κόσμος το μέγεθος του ξεπουλήματος και των δεινών που φέρνουν αυτά τα μέτρα. 

Επί πλέον: 
-Τη διαχείριση των κεφαλαίων των Δήμων και την ευθύνη της «επένδυσής» τους, την έχει αποκλειστικά η Τράπεζα της Ελλάδος (άρθρα 80.11 & 81.11,α).  
-Την αποκλειστική αρμοδιότητα να «επενδύει» τα λεφτά αυτά (τα δικά μας λεφτά) σε «πρόγραμμα ανταλλαγής τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, κατ` εφαρμογή προγράμματος για την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους», την έχει επίσης η (ιδιωτική) Τράπεζα της Ελλάδος (άρθρο 81.11,γ). Συνεπώς, και από αυτή την παράγραφο γίνεται σαφές ότι τα χρήματα των Δήμων (τα δικά μας χρήματα) πηγαίνουν στα χρέη προς τους δανειστές, δηλ στο δήθεν «Δημόσιο» Χρέος δηλ. στο ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), την ΕΚΤ(Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και τον ΕΜΣ (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης) δηλ σε τραπεζίτες. 

-Πώς «επενδύονται» τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων όσο βρίσκονται «παρκαρισμένα» στην (ιδιωτική) Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ); Επενδύονται μέσω του «Κοινού Κεφαλαίου» που διαχειρίζεται η ΤτΕ (άρθρο 80.9,10).  
-Πού «επενδύονται»; Σε «κινητές αξίες του Ελληνικού Δημοσίου, στη δευτερογενή αγορά, ή σε τίτλους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης» (άρθρο 81.11,γ).  

-Και τι γίνεται αν οι «επενδύσεις» του διαχειριστή (δηλ. της Τράπεζας της Ελλάδος), αποδειχθούν λανθασμένες (ειδικά για λόγους σκοπιμότητας), με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα λεφτά των Δήμων πηγαίνοντας στην τσέπη των τραπεζιτών;;;  
Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση «η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και τα στελέχη της, κατά την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής, δεν υπέχουν καμία ευθύνη, ποινική, αστική, διοικητική ή άλλη» (άρθρο 81.11,γ)! Με απλά λόγια, τα στελέχη της (ιδιωτικής!) ΤτΕ, για οποιοδήποτε λάθος ή και σκόπιμη ενέργεια η οποία θα οδηγήσει στην εξανέμιση των χρημάτων των Δήμων (όπως έχει ήδη γίνει με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων) και σε νέους δυσβάσταχτους φόρους, ΔΕΝ έχουν καμία ευθύνη και ΔΕΝ χρωστάνε καμία αποζημίωση ή αποκατάσταση!!!...  
-Αλλά, παρ’ όλα αυτά, οι αμοιβές τους θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά (και απαρέγκλιτα), ανεξαρτήτως λαθών ή σκοπιμοτήτων !!! (άρθρο 81.11,ε)...  

Οι σκοπιμότητες: 
Με απλά λόγια, που θα πάνε τα λεφτά μας τα οποία θα ληστευτούν (για άλλη μία φορά) με νέους πιο σκληρούς Δημοτικούς φόρους αν υπερισχύσουν στις Δημοτικές εκλογές οι υποψήφιοι των κομμάτων που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια;;; 

1) Στο δήθεν «Δημόσιο» χρέος (το γράφει και το 3ο μνημόνιο και ο πρόσφατος νόμος ΣΥΡΙΖΑ) δηλ. σε τράπεζες (δηλ. συνιδιοκτήτες = μετόχους = συνεταίρους τραπεζών) = σε κάποιους τραπεζίτες.  
Αυτό σημαίνει νέους υπέρογκους Δημοτικούς φόρους (Δημοτικά τέλη) αφού από μόνο του, αρκεί για να κατασχεθούν ΟΛΑ τα έσοδα Δήμων και πολιτών. Θυμίζουμε: το «Δημόσιο χρέος» όσο το πληρώνουμε αυτά τα 8 χρόνια, τόσο αυξάνεται.  
Για να το πούμε κατ’ αρχήν με απλά λόγια, οι κυβερνώντες δανείστηκαν (χρεώνοντας εμάς!) περί τα 300 δις, έχουμε πληρώσει πάνω από 150 δις, αλλά το χρέος έχει φτάσει στα... 750 δις!!!!  
Και ενώ τα έσοδα του κράτους μας (ΣΣ: από τους φόρους μας) είναι κάθε χρόνο περί τα 50 δις, εμείς οφείλουμε να πληρώνουμε κάθε χρόνο περί τα 100 δις, αλλιώς το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται!!!  
Και τα ποσά αυτά (εκτός από τη σύγχυση και το σκοτάδι που περιβάλλονται σκόπιμα), συνεχίζουν να μεγαλώνουν, γιατί έτσι οργανώνονται πάντα τα «Δημόσια» χρέη (σκόπιμα) από τα αντικοινωνικά / τριτοκοσμικά κράτη, ώστε να πληρώνουμε τραπεζίτες, πολιτικούς απατεώνες, κρατικοδίαιτους ψευδοεπιχειρηματίες, θαλασσοδάνεια, κλπ...  

Πιο συγκεκριμένα: 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 2014 του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους» του υπουργείου οικονομικών), για το δήθεν «Δημόσιο» χρέος, πληρώναμε κάθε χρόνο κατά μέσο όρο ως ελάχιστο, περί τα 19 δις, χωρίς να έχει προστεθεί ακόμη το μετέπειτα νέο δάνειο / χρέος του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να υπολογίσουμε τις συνολικές ετήσιες δανειακές υποχρεώσεις.  
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, για το «Δημόσιο» χρέος έχουμε πληρώσει μέχρι τώρα πάνω από 150 δις - και αυτά, μόνο για το μέρος του χρέους που μας φόρτωσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ = περίπου 200 δις.  
Με το νέο χρέος που μας φόρτωσε μετέπειτα και ο ΣΥΡΙΖΑ, το χρέος έφτασε (χοντρικά πάντα) τα 300 δις - και συνεπώς, έχουμε πληρώσει πολύ περισσότερα από τα 150 δις που είχαν υπολογιστεί αρχικά το 2014.  

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και με αυτούς τους ελλειμματικούς υπολογισμούς, το χρέος αυτό, αντί να έχει μειωθεί από τα 300 στα 150 δις ή λιγότερο (αφού είχαμε ήδη πληρώσει τουλάχιστον τα 150 από αυτά - και στην πράξη πολύ περισσότερα), αντίθετα, έχει... αυξηθεί(!!!) και σε απόλυτα μεγέθη, αντί για τα 150 δις ή λιγώτερο, έχει φτάσει να βρίσκεται περί τα 340 δις (πάντα με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ - που ως κυβερνητικό όργανο προφανώς μας κρύβει πολλά), χωρίς όμως να υπολογιστούν προσαυξήσεις, τόκοι, πανωτόκια, βραχυπρόθεσμα, κλπ.  

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος αυτών των προσαυξήσεων, δείτε σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι στον κωδικό των «βραχυπρόθεσμων τίτλων» το 2017 (σύμφωνα με τον κρατικό ΟΔΔΗΧ πάντα), το ποσό ανερχόταν ήδη στα 541 δις.  
Σύμφωνα δε με τους ανεξάρτητους οικονομολόγους (που δεν εξυπηρετούν κυβερνητικές σκοπιμότητες και δεν έχουν λόγους να μας τα κρύβουν), ήδη από το 2017 το χρέος συνολικά (μαζί με τα βραχυπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα, τόκους, πανωτόκια, χρεωλύσια κλπ), έχει φτάσει και έχει ξεπεράσει τα 750 δις.  
Και οι ετήσιες δανειακές υποχρεώσεις (δηλ. μαζί με αυτά που δεν έχουμε να δώσουμε και άρα δανειζόμαστε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κλπ), από τα 80 δις που ήταν το 2012, σύμφωνα με τις αναλύσεις των καθηγητών των οικονομικών πανεπιστημίων που έχουμε παρακολουθήσει, έχουν ξεπεράσει τα 100 δις ετησίως, ενώ όλα μαζί τα έσοδα του κράτους κυμαίνονται ετησίως, μόλις γύρω στα 50 δις.  
Και όλα αυτά τα χρέη, όσο τα πληρώνουμε, τόσο συνεχίζουν να αυξάνονται...  

Γίνεται λοιπόν κατανοητό το τι θα επακολουθήσει τώρα που ο Δήμος μπαίνει στο παιχνίδι αυτού του δήθεν «Δημόσιου» χρέους και της φορολόγησης των Δημοτών γι αυτό με νέα Δημοτικά τέλη... 

2) Επίσης, τα χρήματά μας θα πάνε στις «επενδύσεις» που θα επιλέξουν τα «αφεντικά» της (ιδιωτικής) «Τράπεζας της Ελλάδος» - και ιδιαίτερα στις επενδύσεις για το «Δημόσιο χρέος». Δηλ. σε τίτλους, χρηματιστήρια, ομόλογα, μετοχές, και άλλα παρόμοια «προϊόντα», που οι τραπεζίτες μπορούν να ξέρουν εκ των προτέρων ότι είναι «τοξικά» και η αξία τους θα εκμηδενιστεί σύντομα, ώστε όλα αυτά τα λεφτά (τα λεφτά μας) να περάσουν εν μια νυκτί στην ιδιοκτησία αυτών των τραπεζών (όπως ακριβώς έγινε με την κλοπή των ασφαλιστικών μας ταμείων).  
Πράγμα που σημαίνει και νέους πρόσθετους Δημοτικούς φόρους, αφού ο Δήμος μένοντας χωρίς λεφτά θα τα αντικαταστήσει με νέους φόρους, ενώ ταυτόχρονα το «Δημόσιο» χρέος, συνεχίζει να μεγαλώνει και άρα απαιτεί περισσότερους φόρους...  

Που πάνε όλα αυτά τα χρήματα που θα πληρώσουμε με τις ύποπτες «επενδύσεις» τραπεζιτών και κυβερνώντων και με τους νέους φόρους που θα κληθούμε να ξαναπληρώσουμε;; Στους ωφελημένους αυτών των «επενδύσεων» και στο «Δημόσιο» χρέος - δηλ. σε τράπεζες - δηλ. και πάλι σε κάποιους τραπεζίτες.  
Εύλογο ερώτημα: Τι εμποδίζει τους διαχειριστές της ΤτΕ να χρηματιστούν για να αγοράσουν και πάλι «τοξικά» τραπεζικά προϊόντα που θα κλέψουν τα χρήματά μας και θα τα δώσουν στους τραπεζίτες;;; Και τι εμποδίζει κάποιους Έλληνες να είναι μέτοχοι (συνιδιοκτήτες) στις τράπεζες αυτές που θα ληστέψουν τα χρήματά μας;;; Τι εμποδίζει τις τράπεζες αυτές να έχουν δώσει μετοχές στους πολιτικούς που υπέγραψαν τα μνημόνια, αυτές τις συμφωνίες και ψήφισαν αυτούς τους νόμους, που τους φέρνουν δισεκατομμύρια από τη ληστεία των πολιτών / Δημοτών;;; Τι εμποδίζει τους Έλληνες πολιτικούς να έχουν γίνει οι ίδιοι τραπεζίτες (μέτοχοι) στις τράπεζες που θα ληστέψουν τα λεφτά μας;;; Δεν είναι πασιφανές ότι με τους τρόπους αυτούς, όσο πιο πολλά μας κλέψουν, τόσο περισσότερο πλουτίζουν αυτοί οι πολιτικοί, αφού έτσι χρηματοδοτούν τον εαυτό τους, με τα λεφτά που κλέβουν από εμάς ;;;  
Δεν είναι πασιφανές ότι η νέα μεγάλη ληστεία (ίδια με των ασφαλιστικών ταμείων) είναι ήδη έτοιμη και θα γίνει πλέον και «με το νόμο»;;;  

3) Επί πλέον, τα χρήματά μας θα πάνε και στην «αδελφοποίηση» με τους Γερμανικούς Δήμους που έχουν τεράστια χρέη και έτσι, με τα δικά μας χρήματα μπορούν να πληρώνουν στις τράπεζες τα παλιά τους χρέη και να δανείζονται και νέα ποσά που τα πληρώνουμε εμείς. Πράγμα που επίσης σημαίνει ακόμη περισσότερους νέους Δημοτικούς φόρους που πάνε στους τραπεζίτες που έχουν τα δάνεια και τα χρέη των Γερμανικών Δήμων - δηλ. και πάλι σε κάποιους τραπεζίτες. (που επίσης μπορούν να είναι μεταξύ άλλων και Έλληνες πολιτικοί, παράγοντες, ψευδοεπιχειρηματίες, κλπ).  

4) Επίσης, τα χρήματα αυτά θα πάνε στις «ανελαστικές δαπάνες» του κράτους (παρά την υπέρογκη φορολογία που ήδη πληρώνουμε για αυτές τις δαπάνες). Δηλ. και πάλι στο «Δημόσιο» χρέος έμμεσα, με το γνωστό κόλπο: Τα χρήματα που μέχρι τώρα δίνονται από τον προϋπολογισμό (από τους φόρους μας) για την λειτουργία του κράτους ως «ανελαστικές δαπάνες», τώρα θα δίνονται από τους Δήμους (από νέους φόρους μας), ώστε τα του κράτους να «σπρώχνονται» και πάλι στο «Δημόσιο» χρέος και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - οπότε για τη λειτουργία του κράτους θα μας βάλουν νέους φόρους, που την επόμενη χρονιά θα πάνε και αυτοί στο «Δημόσιο» χρέος, για να συμπληρωθούν με νέα Δημοτικά τέλη για την λειτουργία του κράτους, κοκ...  
Πράγμα που επίσης σημαίνει ακόμη περισσότερους νέους και επαχθέστερους Δημοτικούς φόρους, που θα προσαυξάνονται κάθε χρόνο. 

-Με λίγα λόγια, όλα αυτά τα χρήματα που μας ληστεύουν με τις νέες συμφωνίες και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, καταλήγουν και πάλι σε τράπεζες, (δηλ. συνιδιοκτήτες = συνεταίρους = μετόχους τραπεζών) δηλ. σε κάποιους τραπεζίτες.  
Και (απαντώντας στο προηγούμενο εύλογο ρητορικό ερώτημα): Τίποτα δεν εμποδίζει τους Έλληνες πολιτικούς παράγοντες να είναι μέτοχοι σε αυτές τις τράπεζες (και ειδικά αυτοί που υπέγραψαν αυτές τις συμφωνίες, τα μνημόνια και ψήφισαν αυτούς τους νόμους). Τίποτα δεν τους εμποδίζει να έχουν αγοράσει μετοχές αυτών των τραπεζών (ή θυγατρικών τους) και να έχουν γίνει μέτοχοι σε αυτές με οποιονδήποτε τρόπο. Τίποτα δεν εμποδίζει τις τράπεζες αυτές, να έχουν βάλει στους μετόχους τους (συνιδιοκτήτες, συνεταίρους), τους Έλληνες πολιτικούς παράγοντες που υπέγραψαν και ψήφισαν όλα αυτά με το 3ο μνημόνιο, με την συμφωνία για την Ελληνογερμανική συνέλευση, με τους πρόσφατους νόμους που προαναφέραμε και τις ρυθμίσεις που προβλέπουν όλα αυτά για τους Δήμους. 

Και αυτή είναι μόνο η μία από τις (πολλές) εκδοχές: Ας μην ξεχνάμε και τις γνωστές «συνταγές» της προώθησης των υπουργών και κυβερνώντων που υπέγραψαν όλα αυτά, στην διοίκηση εταιρειών, τραπεζών και επιχειρήσεων (ιδίως των ιδιωτικοποιούμενων) ως μέτοχοι και ως διευθύνοντες συμβούλοι με αστρονομικούς μισθούς και μετοχικά κέρδη. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις «παραδοσιακές» συνταγές του απλού κυνικού χρηματισμού (θυμίζουμε τις επώνυμες καταγγελίες βουλευτών που τους πρόσφεραν αστρονομικά ποσά της τάξης των 2 έως 3 εκατομμυρίων για να ψηφίσουν υπέρ των μνημονίων), κλπ, κλπ....  

-Συνεπώς, γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι για τους μνημονιακούς πολιτικούς και κόμματα που υπέγραψαν και ψήφισαν όλα αυτά, υπάρχουν οι τρόποι να έχουν το πανίσχυρο κίνητρο και το συμφέρον, ώστε όσο πιο πολύ μας φτωχοποιήσουν (με υπέρογκους φόρους, μειώσεις μισθών, κατάργηση θεραπειών και επιδομάτων αναπηρίας, κοινωνικών παροχών, απολύσεις, κλπ), τόσο περισσότερο να πλουτίζουν, χρηματοδοτώντας τον εαυτό τους με τα λεφτά που κλέβουν από εμάς για λογαριασμό των τραπεζιτών.  

Από όλα αυτά γίνεται κατανοητό και πόσο ανόητες είναι οι διάφορες συνταγές δήθεν «έξυπνης διαχείρισης» από φιλοκυβερνητικούς και μνημονιακούς «γνώστες» που μας λένε για τρόπους εξοικονόμησης (λιτότητας) με τις οποίες ισχυρίζονται ότι ο δήμος ΔΕΝ πρέπει να δώσει χρήματα στις κοινωνικές ανάγκες, αλλά να τα «αποταμιεύει» ώστε να έχει «μεγάλα αποθεματικά» κλπ: Όλες αυτές οι «ιδέες» δεν λύνουν καθόλου το πρόβλημα, αφού η συντήρηση τέτοιων αποθεματικών στους Δήμους αντί για την μετατροπή τους σε ουσιαστικές παροχές στους δημότες - και ειδικά στους πάσχοντες, θα μετατραπεί σε μπούμεραγκ: Τα ποσά που μένουν «παρκαρισμένα», θα αρπαγούν για να δοθούν στους τραπεζίτες βάσει της μνημονιακής νομοθεσίας. Και το (ό,ποιο) κυβερνόν μνημονιακό κόμμα προκύψει, θα μπορέσει να αρπάξει άκοπα τα χρήματα αυτά από τους Δήμους στους οποίους θα έχει δικούς του ελεγχόμενους Δημάρχους και συμβούλους, οι οποίοι θα συναινέσουν αδιαμαρτύρητα στην παράδοσή τους. 

-Και όλα αυτά θα επιδεινωθούν στην περίπτωση μιας νέας συγκυβέρνησης - αυτή τη φορά από ΝΔ+ΣΥΡΙΖΑ (που είναι μάλλον βέβαιη, αν τα «κουκιά» των μικρότερων μνημονιακών «δορυφόρων» δεν επαρκούν): Επειδή στην περίπτωση αυτή, δεν θα υπάρχουν ούτε καν κάποιοι αντιπολιτευόμενοι που να εμποδίσουν αυτά τα μέτρα (έστω και για να παραστήσουν τους «αντιστασιακούς» μέχρι να έρθουν στην εξουσία). 

-Όλα αυτά που προαναφέραμε, είναι μόνο τα πιο βασικά από τα δυσμενή μέτρα για τους δήμους τα οποία έχουν ψηφίσει και υπογράψει τα μνημονιακά κόμματα στη Βουλή και αυτές τις εντολές θα υποδείξουν στους παρατάξεις, τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που στηρίζουν και εξαρτώνται από την στήριξή τους. 
Όταν λοιπόν έρθει η ώρα και απαιτηθούν τα λεφτά των Δήμων μας από την ΤτΕ, και το μνημονιακό κόμμα υποδείξει στον Δήμαρχο ή το Δημοτικό σύμβουλο που στηρίζει, να υπογράψει την παράδοση των χρημάτων μας στους τραπεζίτες, ποιος από αυτούς θα τολμήσει να διαφωνήσει και να χάσει την υποστήριξη του κόμματος που τον τροφοδοτεί με τον κύριο όγκο των ψήφων του και τον διατηρεί στη Δημοτική εξουσία (αλλά και με τις διασυνδέσεις για ρουσφέτια, διορισμούς, επιτροπές, εκδουλεύσεις και διευκολύνσεις ημέτερων) με όλα τα ατομικά οφέλη που αυτό συνεπάγεται;;;  

Πιστεύει κανείς ότι αν ένα μεγάλο κόμμα διαγράψει κάποιον απείθαρχο δήμαρχο (ή σύμβουλο) και δηλώσει την στήριξή του σε άλλους, ο διαγραμμένος έχει σοβαρές πιθανότητες να επανεκλεγεί;;;  

Συνεπώς, είναι αυταπόδεικτο ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, για «να μην βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας», ΔΕΝ πρέπει επ’ ουδενί να προωθήσουμε στην ηγεσία του Δήμου υποψήφιους που προέρχονται και στηρίζονται από τα μνημονιακά κόμματα. Αντίθετα, πρέπει να εκλέξουμε ανθρώπους Αντιμνημονιακής Δημοκρατικής κατεύθυνσης. 

Η υποχρηματοδότηση και η επιβάρυνση με κρατικές υπηρεσίες: 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε το μόνιμο πρόβλημα της διαρκούς υποχρηματοδότησης του Δήμου: Η χρηματοδότηση που οφείλει το κράτος, εδώ και πολλά χρόνια, ποτέ δεν δίνεται ακέραια, ενώ (ειδικά με τα μνημόνια) μειώνεται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο από τους κυβερνώντες. Ταυτόχρονα όμως, ενώ συνεχίζουν να μας φορολογούν, κάθε τόσο επιβαρύνουν τον Δήμο με κρατικές υπηρεσίες, από τις οποίες αποσύρουν το κράτος (αν και συνεχίζει να εισπράττει τους ίδιους και περισσότερους φόρους).  

Τι σημαίνει αυτή η (συνηθισμένη) κομπίνα; 
Ότι ο πολίτης, αν και πληρώνει εδώ και δεκαετίες δυσβάσταχτους φόρους για κρατικές υπηρεσίες (καθαρίστριες και φύλακες στα Σχολεία, Ιατρική βοήθεια στο σπίτι, υπάλληλοι διαχείρισης των Προνοιακών επιδομάτων κλπ), το κράτος σταμάτησε να του παρέχει αυτές τις υπηρεσίες, ενώ συνεχίζει να του παίρνει τους φόρους γι αυτές (και μάλιστα να τους αυξάνει!). Και τις μετέφερε στον Δήμο, ο οποίος για να ανταπεξέλθει, φόρτωσε τον πολίτη με νέους φόρους (για τις υπηρεσίες αυτές που ήδη πληρώνει εδώ και χρόνια στο κράτος). Και τώρα, ο Δήμος θα δώσει αυτά τα χρήματα στην ΤτΕ και την ΑΑΔΕ, οπότε θα φορτώσει με νέους φόρους τους Δημότες, για υπηρεσίες που θα έχει ήδη πληρώσει δύο φορές τουλάχιστον. Με το «κόλπο» αυτό, οι πολίτες / δημότες, φορολογούνται πολλές φορές για την ίδια υπηρεσία, η οποία στο μεταξύ υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο. Και με την εισαγωγή των Δημοτικών τελών στο «Δημόσιο» χρέος, η διαρκής επαναφορολόγηση των πολιτών και από τους Δήμους με νέα Δημοτικά τέλη, θα εκτιναχθεί στα ύψη και θα συνεχίζεται επ’ άπειρον....  

Η αναστολή μέχρι τις 30 Ιουνίου 
Υπάρχει βέβαια η αφελής ερώτηση: Αν οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί σύμβουλοι των μεγάλων κομμάτων ήταν πειθήνιοι στις εντολές του κόμματός τους, γιατί σε πολλούς Δήμους ψήφισαν ότι δεν θα παραδώσουν τα χρήματα του Δήμου τους στην ΤτΕ;;  
-Η απάντηση είναι απλή: Η εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων αυτών, έχει αναβληθεί για μετά τις εκλογές (πιθανά να πάει και για μετά τις βουλευτικές εκλογές), ώστε οι υποψήφιοι των μνημονιακών κομμάτων να μπορούν να κάνουν εικονική και ανώδυνη «αντίσταση» μέχρι την πραγματική ώρα των αποφάσεων. Έτσι εμφανιζόμενοι ως «διαφωνούντες» θα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να επανεκλεγούν - και μόλις έρθει η στιγμή της εφαρμοστικής απόφασης, θα τους ασκηθεί η κατάλληλη πίεση. Συγκεκριμένα: 

Η απόφαση παράδοσης των χρημάτων του Δήμου στην ΤτΕ, επρόκειτο να αρχίσει να εφαρμόζεται από 21 Φεβρουαρίου 2019. Τελικά όμως, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που σημειώθηκαν την περίοδο εκείνη από ανεξάρτητους εκπροσώπους, από τη βάση και από τους ενεργούς πολίτες, οι μνημονιακοί δήμαρχοι και σύμβουλοι και ανώτερα Δημοτικά όργανα, αναγκάστηκαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους, οπότε (για εκτόνωση των αντιδράσεων), η εφαρμογή αυτής της απόφασης, απλά αναβλήθηκε για μετά την 30 Ιουνίου, (μετά τις εκλογές).  

-Φυσικά, είναι χαρακτηριστική η ευκολία με την οποία δέχθηκαν οι μνημονιακοί δήμαρχοι και σύμβουλοι αυτές τις αποφάσεις και την εφαρμογή τους (απλή αναβολή) μετά την 30 Ιουνίου 2019. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης (ΝΔ), χαιρέτησε! την αναβολή αυτή σαν… «νίκη της αυτοδιοίκησης»!, ενώ επί πλέον συμφώνησε να σχηματιστεί ομάδα εργασίας από εκπροσώπους της κυβέρνησης και της ΚΕΔΕ, για την εφαρμογή αυτής της υπουργικής απόφασης. (Όταν κάποιος διαφωνεί πράγματι με το βιασμό των Δήμων, δεν συμμετέχει σε ομάδες εργασίας με τους βιαστές του επί των λεπτομερειών της πράξης του βιασμού. Πρωτίστως, οφείλει να δηλώσει με σαφήνεια την αντίθεσή του, να καταγγέλλει στους πολίτες την επίθεση / ληστεία που δέχονται και να οργανώσει την αντίδρασή τους με όλα τα νομικά, Συνταγματικά, πολιτικά, κοινωνικά και άλλα μέσα, για την ανατροπή αυτών των μέτρων. 

-Επίσης, έκπληξη προκαλούν τα… αντανακλαστικά των υψηλόβαθμων εκπροσώπων ΟΤΑ (βασικά άνθρωποι των μεγάλων μνημονιακών κομμάτων). Ενώ γνώριζαν ότι όλα αυτά είχαν ψηφιστεί και ήταν νόμος του κράτους ήδη από τον Ιούνιο του 2018: Και ενώ συνεπώς ήταν γνωστή από πριν η επικείμενη υπουργική απόφαση: Και ενώ γνώριζαν πολλούς μήνες νωρίτερα ότι είχε ήδη εγγραφεί η αρπαγή των ταμείων τους στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 - και αυτό αναφερόταν καθαρά στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού, (κεφάλαιο 3, σελ. 50), ενώ, είχε καταγγελθεί από πολλές αρθρογραφίες και αναλύσεις: Γιατί λοιπόν δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους εκπροσώπους των ΟΤΑ, όταν επί μήνες όλα αυτά ήταν γνωστά και το μόνο που έλειπε, ήταν η υπουργική απόφαση για να αρχίσει η έναρξη της εφαρμογής τους; Γιατί δεν κατήγγειλαν στους πολίτες και στα ΜΜΕ αυτή τη ληστεία και τα κόμματα που την προώθησαν, ώστε να έχουν το ανάλογο κόστος και να αναδιπλωθούν; Γιατί δεν οργάνωσαν τους πολίτες σε νομικές ενέργειες κατά της αντισυνταγματικότητας αυτών των αποφάσεων;  

Η απάντηση είναι απλή: Επειδή η κομματική πειθαρχία, τους υπαγόρευε να συγκαλύψουν και να αποσιωπήσουν το θέμα, αρκούμενοι στις δηλώσεις διαφωνίας στις οποίες τους ανάγκασαν οι αντιδράσεις της βάσης - και έτσι, το θέμα απλά αναβλήθηκε. 
Έτσι, η υλοποίηση της απόφασης αυτής μετατέθηκε τελικά για την 1η Ιουλίου και μετέπειτα.  

-Με τον τρόπο αυτό, «βολεύτηκαν» οι δήμαρχοι που πρόσκεινται στα μνημονιακά κόμματα και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αφού ξέρουν καλά ότι τα κόμματά τους -αν γίνουν κυβέρνηση (ή συγκ-κυβέρνηση)- ΔΕΝ πρόκειται να ακυρώσουν αυτό το μέτρο, επειδή είναι μέρος του μνημονίου που έχουν ψηφίσει και έχουν υπογράψει. Έτσι, δεν χρειάστηκε να εκτεθούν και να εκθέσουν το κόμμα τους με δεσμεύσεις που δεν θα τηρήσουν. Αρκέστηκαν στις ανώδυνες «κορώνες» και στους πανηγυρισμούς για «νίκη της αυτοδιοίκησης», όπως ονόμασαν την αναβολή της κλοπής των χρημάτων μας.  

-Βολεύτηκαν επίσης και από το γεγονός ότι έτσι μπόρεσαν να παραστήσουν τους «αντιστασιακούς» και «διαφωνούντες» για λίγους μήνες (κατά την προεκλογική περίοδο - μέχρι να επανεκλεγούν), ψηφίζοντας χωρίς κόστος εναντίον της εκχώρησης των Δημοτικών χρημάτων, ώστε μετά την επανεκλογή τους να φανούν χρήσιμοι στο κόμμα τους και να παραδώσουν τα χρήματα των Δημοτών (των φόρων μας) στην ΤτΕ και την ΑΑΔΕ.  

-Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛ, βολεύτηκε και για ακόμη περισσότερους λόγους, αφού με την αναβολή αυτή:  
α) Συγκαλύπτει το πρόβλημα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών.  
β) Δίνει στους ανθρώπους της την δυνατότητα «να το παίξουν αντιστασιακοί» ώστε να επανεκλεγούν και στη συνέχεια να ψηφίσουν αυτά που θα τους υποδείξει. 
γ) Δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι σέβεται και υπολογίζει τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  
δ) Έχει αποσπάσει ήδη τη συναίνεση των Δήμων για την εφαρμογή αυτής της απόφασης αρπαγής των χρημάτων τους, αλλά και για το χρόνο εφαρμογής της. Επί πλέον, έχει ήδη προϊδεάσει τον κόσμο και συνεπώς τη συμφωνημένη ημερομηνία, θα απαιτήσει απλώς να εφαρμοστεί η απόφαση. (από 1η Ιουλίου και μετά). Τότε, μόλις έρθει η ώρα, θα απαιτήσει από τους δημάρχους και συμβούλους την παράδοση των χρημάτων. Και οι ελεγχόμενοι από τα μνημονιακά κόμματα, θα αφήσουν κατά μέρος τα προσχήματα και τις ανώδυνες μέχρι τότε «διαφωνίες» και θα ψηφίσουν την παράδοση όλων των εσόδων μας στην ΤτΕ, την ΑΑΔΕ, κλπ...  

Η Δημοτική ψήφος 
-Αυτοί (και πολλοί ακόμη) είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους εμείς οι απλοί πολίτες / δημότες, ΔΕΝ πρέπει επ’ ουδενί να ψηφίσουμε στην ηγεσία του Δήμου υποψήφιους που προέρχονται και στηρίζονται από τα μνημονιακά κόμματα.  
Αντίθετα, θα πρέπει να προωθήσουμε ανεξάρτητους, ακηδεμόνευτους και κυρίως Αντιμνημονιακούς εκπροσώπους σε κοινό Δημοκρατικό μέτωπο, από την συνεπή και πραγματική αριστερά, μέχρι και την πραγματικά πατριωτική δημοκρατική δεξιά, οι οποίοι ΔΕΝ θα εφαρμόσουν τις εντολές λιτότητας κομματικών εντολέων για αφαίμαξη των δημοτών.  
Και κυρίως, να κινητοποιηθούμε οι απλοί πολίτες για τα θέματα που μας καίνε, παίρνοντας εμείς την κατάσταση στα χέρια μας, χωρίς να την αναθέτουμε στους διάφορους γνωστούς και συνήθεις ύποπτους «έγκριτους και διακεκριμένους» των μνημονιακών κομμάτων.  
Πρωτίστως, είναι απόλυτη ανάγκη να δοθεί στους Αντιμνημονιακούς Δημοκράτες πολίτες που πιστεύουν στην ευρύτερη ενότητα, η δυνατότητα να εκφραστούν εκλογικά. 

-Για τους λόγους αυτούς, το «Δίκτυο Πολιτών» του Δήμου μας, εκ πεποιθήσεως ΔΕΝ έχει ΚΑΝΕΝΑΝ υποψήφιο που να προέρχεται ή να σχετίζεται με τα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια έστω και αν παρουσιάζονται (αόριστα) ως δήθεν «προοδευτικές Δημοκρατικές δυνάμεις», που όμως έχουν ψηφίσει τα μνημόνια(!!!): Επειδή η πραγματική Δημοκρατικότητα και «προοδευτικότητα», ΔΕΝ μπορούν να συμβαδίσουν με τα μνημόνια - είναι έννοιες ασυμβίβαστες μεταξύ τους.  

Αντίθετα, ΟΛΟΙ οι εκπρόσωποί μας προέρχονται κατ’ επιλογή μας αποκλειστικά από αντιμνημονιακές Δημοκρατικές δυνάμεις, και συνεπώς ΔΕΝ δεσμεύονται από υποχρεώσεις προς τα μνημονιακά κόμματα. Ταυτόχρονα, είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ συνδυασμός του Δήμου που ΕΝΩΝΕΙ Αντιμνημονιακές δυνάμεις από ΟΛΟ το Δημοκρατικό ιδεολογικό φάσμα, (από την συνεπή / πραγματική αριστερά, μέχρι και την πατριωτική δεξιά), με βασικό κοινό στόχο ότι: Παραμερίζοντας τις (ανώφελες για τις κρίσιμες περιστάσεις) ιδεολογικές διαφορές μας, θα αντισταθούμε με όλα τα νομικά, πολιτικά και κινηματικά μέσα για το μπλοκάρισμα αυτών των μέτρων , τα οποία ΔΕΝ θα προσυπογράψουμε για τον Δήμο μας και θα διεκδικήσουμε ενωμένοι από την κεντρική κυβέρνηση, για ΟΛΟΥΣ τους δημότες (και όχι για τους απειροελάχιστους κομματικούς).  

-Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι της για πρώτη φορά συμμετοχής μας (των απλών δημοτών που ουδέποτε στο παρελθόν έχουμε συμμετάσχει σε εκλογές και παρατάξεις) στο «Δίκτυο πολιτών Χ.Π», που αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός ενιαιομετωπικός φορέας αντιμνημονιακών Δημοκρατικών δυνάμεων στον Δήμο μας. Επίσης, το «Δίκτυο Πολιτών Χ.Π» μαζί με την «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ, είναι οι μόνοι συνδυασμοί που οι εκπρόσωποί τους ΔΕΝ προέρχονται από μνημονιακά κόμματα. Και θα ήταν ευχής έργο για την Συσπείρωση να είχε συνασπιστεί μαζί μας, σε κοινή συμπαράταξη μαζί και με τις άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή «ληθαργούν» και δεν έχουν βγει στο προσκήνιο ούτε ενωτικά, αλλά ούτε και ούτε μεμονωμένα.  

Παρ’ όλα αυτά ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε αντιμνημονιακή δύναμη, που όπως και εμείς, δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να ψηφίσουν αντιμνημονιακά - και κυρίως να ΜΗΝ αναγκαστούν να ψηφίσουν θιασώτες των μνημονίων, με την ελπίδα να συναντηθούμε και να χτίσουμε την ενότητα εντός του Δήμου. 

Η ενότητα αυτή είναι αναγκαία για να απαιτήσουμε με αξιώσεις και αποτελεσματικότητα για ΟΛΟΥΣ τους Δημότες -και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες- τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που υποχρεούται να λάβει η Πολιτεία, ειδικά τώρα που το κράτος καταργεί τους κοινωνικούς θεσμούς (ακόμη και επιδόματα και θεραπείες βαριάς αναπηρίας!!!), ενώ υποχρεούνταν να τους ενισχύσει - ακριβώς λόγω της κρίσης - όπως έχει υποδείξει και επίσημα ο ΟΗΕ στις κυβερνήσεις του Ελληνικού κράτους (βλ. 60ή σύνοδος επιτροπής Δικαιωμάτων του Παιδιού).  

-Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε την πολιτική διάσταση των Δημοτικών εκλογών, η οποία, με την βαρύτητα που αποκτά, στην πραγματικότητα είναι πλέον το κυρίαρχο. Για το λόγο αυτό, ας ΜΗΝ ξεχνάμε: 
Εκλέγοντας υποψήφιους των κομμάτων που έχουν ψηφίσει μνημόνια (και ιδιαίτερα αυτών που έχουν συγ-κυβερνήσει), έμμεσα ψηφίζουμε και τα μνημόνια - δηλ. εγκρίνουμε οι ίδιοι την φτωχοποίησή μας και την κατάργηση των Δικαιωμάτων μας.  

Απέχοντας, αποδεχόμαστε και εγκρίνουμε σιωπηρά τα μνημόνια, αφού αφήνουμε να επιλέξουν για μας οι «δικτυωμένοι» των μεγάλων μνημονιακών κομμάτων που μπορούν να εξαγοράζουν ψήφους και κομματικούς στρατούς.  

Αντίθετα, η ψήφιση μιας Ενότητας ευρύτερων Αντιμνημονιακών Δημοκρατικών δυνάμεων (από την συνεπή πραγματική αριστερά μέχρι και την έντιμη πραγματικά πατριωτική δεξιά) όπως το «Δίκτυο Πολιτών» του Δήμου μας, είναι ο μόνος τρόπος να εκφράσουμε αποτελεσματικά την αντίθεσή μας με τα μνημόνια και να αποτρέψουμε τις επιπτώσεις τους που είναι καταστροφικές για τα παιδιά μας, τους Δημότες, και ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία...  

Η ψήφος στις Ευρωεκλογές 
-Την ίδια ψήφιση Αντιμνημονιακών Δημοκρατικών δυνάμεων, ελπίζουμε να δούμε και στις ταυτόχρονες Ευρωεκλογές, για να πάψουμε επί τέλους να στέλνουμε στο ευρωκοινοβούλιο αυτούς που ψηφίζουν μονίμως (και εκ μέρους μας!) την καταλήστευσή μας, την «Κινεζοποίησή» μας και το ξεπούλημα των Δικαιωμάτων μας προς ίδιον όφελος... 

Αυτές τις μέρες είδαμε όλους αυτούς τους «εκπροσώπους μας» να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας ότι δήθεν βγήκαμε από τα μνημόνια (που όμως παραμένουν ακέραια), ενώ έχουν ήδη ετοιμάσει και ψηφίσει τα καινούργια - ακόμη βαρύτερα μέτρα που είναι ήδη υπογεγραμμένα στο 3ο μνημόνιο και στη συμφωνία του δήθεν «Δημόσιου» χρέους το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται ταχύτατα. Ταυτόχρονα, εξάγγειλαν με τυμπανοκρουσίες διάφορες «παροχές» - κοροϊδία που μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές υποτιμούν τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας, αντιμετωπίζοντας μας σαν καθυστερημένους και αμόρφωτους ιθαγενείς. Έτσι μας επιστρέφουν στις παλαιοκομματικές πρακτικές του περασμένου αιώνα, με τις οποίες εξαπατούσαν πλήθη αφελών και αναλφάβητων...  

Όμως, η γνωστή πραγματικότητα που βλέπει κάθε νοήμων πίσω από όλα αυτά, είναι ότι:  
Στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε, από τα πολλά που μας έχουν ήδη κλέψει με τις διαρκείς περικοπές μισθών συντάξεων και με τη συνεχή φοροληστεία εδώ και χρόνια, θα επιστρέψουν προεκλογικά σαν (ψευτο)παροχές κάποια ψίχουλα, που θα διαρκέσουν λίγους μήνες (μέχρι τις βουλευτικές εκλογές), τα οποία αμέσως μετά τις εκλογές θα τα πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο με νέες χειρότερες περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών θεσμών, απολύσεις και ακόμα βαρύτερη φορολογία.  
Με τους τρόπους αυτούς, θέλουν να μας πείσουν ότι οι περικοπές και η λιτότητα των μνημονίων που μας επέβαλαν, είναι αναγκαίες «λύσεις» και ότι δεν γίνεται αλλιώς, ώστε να αποδεχτούμε την φτωχοποίησή μας.  

Η πραγματικότητα είναι ότι τα μνημόνια, η λιτότητα και η αφαίμαξη των πολιτών ΔΕΝ έφεραν ποτέ καμία λύση στην ιστορία της ανθρωπότητας - αντίθετα, είναι η βαθειά αιτία της κρίσης, που υπηρετεί αποκλειστικά τον πλουτισμό των ολίγων, ο οποίος προκύπτει μόνο από την φτωχοποίηση των πολλών και όχι από πραγματική ανάπτυξη: Η χώρα μας βουλιάζει επειδή οι πολίτες λόγω λιτότητας -όπως σε όλες τις τριτοκοσμικές χώρες- δεν μπορούσαν να αγοράσουν αυτά που παρήγαγαν, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα μαγαζιά, οι βιοτεχνίες, οι βιομηχανίες, να έρθει η ανεργία, η εισαγωγή προϊόντων από «Κινεζοποιημένες» χώρες, προκαλώντας νέο κύκλο λιτότητας, κλείσιμο βιοτεχνιών και παραγωγικών μονάδων, ανεργία, κ.ο.κ... 
-Όπως έχει αποδείξει η ιστορία, ΜΟΝΑΔΙΚΗ πραγματική λύση για έξοδο από την κρίση και για πραγματική ανάπτυξη, είναι πάντα η αναβάθμιση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, στο επίπεδο των νέων τεχνολογιών και της νέας παραγωγικότητας που φέρνουν.  

Όλες οι άλλες θεωρίες για διάφορες συνταγές λιτότητας που δήθεν αποτελούν «λύση», απευθύνονται σε αδαείς και αφελείς, προκειμένου να μας πείσουν να ψηφίσουμε και πάλι αυτούς που φέρνουν μνημόνια και να αποδεχτούμε την «Κινεζοποίησή» μας προς όφελος των ολίγων.  

-Για τους λόγους αυτούς, ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσουμε κανέναν από όσους προέρχονται ή σχετίζονται με τα κόμματα που έχουν ψηφίσει μνημόνια και έχουν υποστηρίξει ότι εμείς οι πολίτες πρέπει να πληρώσουμε με θυσίες το δήθεν «Δημόσιο» χρέος και τα μνημόνια - ληστεία για την πληρωμή του.... 
-Για τους ίδιους λόγους, δεν πρέπει να μας φοβίζουν με τις ανόητες θεωρίες περί «χαμένης ψήφου» στα μικρά κόμματα (δηλ. στα Αντιμνημονιακά): Η μόνη χαμένη ψήφος, είναι η ψήφος σε αυτούς που μας έχουν δείξει έμπρακτα με τα μνημόνια ότι θα μας φτωχοποιήσουν για χάρη των συμφερόντων τους.  

Γι αυτό ΔΕΝ πρέπει να διστάζουμε στην ψήφο στα Αντιμνημονιακά Δημοκρατικά κόμματα που είναι υπέρ του Κοινωνικού κράτους, έστω και αν είναι μικρά ή και εκτός Βουλής: Υπάρχουν αρκετά Αντιμνημονιακά Δημοκρατικά κόμματα όλων των ιδεολογικών κατευθύνσεων (αριστερά, κεντρώα, δεξιά) μέσω των οποίων μπορούμε να εκφράσουμε την αντιμνημονιακή μας βούληση, χωρίς να αποποιηθούμε τις ιδέες μας.  
Έστω και αν αυτές οι δυνάμεις δεν μπορούν ακόμα να αποκτήσουν την εκλογική δύναμη μιας Αντιμνημονιακής κυβερνητικής συνεργασίας, ή και αν κάποια δεν μπορέσουν ούτε καν να μπουν στο Ευρωκοινοβούλιο ή στη Βουλή, αποτελούν την ΜΟΝΑΔΙΚΗ αποτελεσματική λύση - και μόνο έτσι μπορεί να «πιάσει τόπο» πραγματικά η ψήφος μας: Επειδή το μόνο που φοβίζει αυτούς που κινούν τα νήματα και τα μνημόνια - και μπορεί να τους αποτρέψει από νέα επαχθή μέτρα ή να τους υποχρεώσει σε παραχωρήσεις, είναι ένα σαφές εκλογικό μήνυμα. 

Με απλά λόγια, αν οι μεγαλοϊδιώτες που «μαγειρεύουν» τις πολιτικές μας εξελίξεις, δουν ότι ψηφίζουμε και πάλι αυτούς που μας έχουν δείξει έμπρακτα ότι θα συνεχίσουν να μας ληστεύουν, τότε θα καταλάβουν ότι παραμένουμε εύκολα θύματα και θα προχωρήσουν σε ακόμη χειρότερα μέτρα εναντίον μας, επειδή η αφαίμαξη των πολιτών είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθούν στην διεθνή οικονομική αριστοκρατία, δεδομένου ότι δεν παράγουν απολύτως τίποτα, παρά το κρατικό χρήμα που τους χορηγείται αφειδώς επί δεκαετίες.  

Αν όμως δουν ότι οι πολίτες ψηφίζουν στοχευμένα καθαρά Αντιμνημονιακά κόμματα, έστω και μικρά ή εξωκοινοβουλευτικά, τότε θα καταλάβουν ότι δεν έχουν να κάνουν πλέον με άβουλη χειραγώγιμη μάζα. Παράδειγμα: Ακόμα και αν ψηφίσουμε 30 μικρά κόμματα, που παίρνουν μόνο από 2% το καθένα και δεν μπαίνουν στο Ευρωκοινοβούλιο, σημαίνει ότι τα κόμματα αυτά στην πράξη συγκεντρώνουν 60%. Και σημαίνει ότι 60% των πολιτών ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν, ότι πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια, ποιοι φταίνε για τα μνημόνια - και δεν εξαπατώνται. Σημαίνει επίσης ότι σύντομα θα βρουν τρόπο να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν ισχυρά κόμματα που δεν ελέγχονται από τους ολιγάρχες. Και αν τα κόμματα αυτά αποκτήσουν ισχύ διακυβέρνησης, τα σκανδαλώδη προνόμια των ολίγων θα εξαλειφθούν για πάντα. Αυτό είναι το μόνο που υπολογίζουν και ο μόνος τρόπος για να «πιάσει τόπο» και να μην πάει χαμένη η ψήφος μας: Επειδή είναι ο μόνος τρόπος που θα τους αποτρέψει από νέα επαχθή μέτρα και θα τους αναγκάσει να επιστρέψουν κάποια από αυτά που μας έχουν κλέψει και που δικαιούμαστε.  

Συνεπώς, η σαφής Αντιμνημονιακή, Δημοκρατική και ενωτική ψήφος -έστω και σε μικρά ή και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα- είναι ο μόνος τρόπος να δείξουμε στους κυβερνώντες ότι δεν είμαστε οι άβουλοι υπήκοοι και τα αφελή εκλογικά θύματα που θέλουν, αλλά ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι και υπολογίσιμοι πολίτες που ξέρουμε τα Δικαιώματά μας και ξέρουμε να οργανωνόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις έξω από τις συνταγές «Κινεζοποίησης» που απευθύνονται σε αφελείς μάζες και έξω από το πλαίσιο μαζικής φτωχοποίησης στο οποίο προσπαθούν να μας μαντρώσουν... 

Και ειδικά στις Ευρωεκλογές, είναι ακόμη πιο σημαντικό να ΜΗΝ ξεχνάμε ότι εάν απέχουμε, ή αν ψηφίζουμε ανθρώπους που σχετίζονται με τα μνημονιακά κόμματα, μετά τις εκλογές, ας μην αναρωτιόμαστε και ας μην μεμψιμοιρούμε κατόπιν εορτής όταν μας φορτώνουν με άδικους και δυσβάσταχτους φόρους, ή όταν μας κόβουν ακόμη περισσότερο μισθούς και συντάξεις, όταν μας απολύουν και δεν βρίσκουμε πουθενά δουλειά, ούτε όταν τα παιδιά μας μένουν άνεργα ή δουλεύουν με μισθούς πείνας και με εξευτελιστικές εργασιακές συνθήκες: Επειδή όλα αυτά, τα έχουμε προκαλέσει εμείς οι ίδιοι, με την ψήφο ή με την αποχή μας.  

Στα πλαίσια αυτά, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε αντιμνημονιακό Δημοκρατικό κόμμα που συμμετέχει στις Ευρωεκλογές, δίνοντάς μας την δυνατότητα να ΜΗΝ αναγκαστούμε να ψηφίσουμε εφαρμοστές των μνημονίων και να ψηφίσουμε αντιμνημονιακά, με την ελπίδα ότι στις βουλευτικές εκλογές θα τους δούμε ενωμένους σε κοινό αντιμνημονιακό Δημοκρατικό μέτωπο, από όλους τους συνεπείς Δημοκρατικούς ιδεολογικούς χώρους. 

υ.γ. 
Ενδιαφέρουσες σχετικές αρθρογραφίες: 
-Όχι στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση» λέει το Συμβούλιο διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών 
Αναπτυξιακός νόµος... για αλλοδαπούς! 
-Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» και η ενσωμάτωση της Ελλάδας στο Γερμανικό Κράτος 
-Ελληνογερμανική Συνέλευση: Όχι λένε 112 αιρετοί (ονόματα) 

Η Ίρια (Κυριακή) Καμπούκου είναι Εκπαιδευτικός, Σχολική ψυχολόγος, Επιστημονικά υπεύθυνη της ΕΟΔΑΦ και Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με το «Δίκτυο πολιτών Χολαργού - Παπάγου».
Οι Δημοτικές εκλογές του 2019 και τα μνημονιακά «μαγειρέματα» Οι Δημοτικές εκλογές του 2019 και τα μνημονιακά «μαγειρέματα» Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.