Δύο Σε Ένα



Του Αντώνη Παπαντωνίου


Στο μόνο που διαφέρουν οι πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός
(ε.α.) Κωσταράκος Μ. και Ναύαρχος (ε.α.) Απστολάκης Ε. είναι το χρώμα της στολής που φορούσαν και το ότι ο μέν ένας είναι, προς το παρόν άνεργος, αφού μέχρι πρόσφατα ήταν και ο Στρατάρχης της Δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δε δεύτερος μετακόμισε, πάντα με Πραξικόπημα, όπως συνηθίζεται στους καιρούς που ζούμε, έστω και αν βιώνομε Κατοχή, σε «Υπουργό» Εθνικής Άμυνας. Βλέπετε Πραξικόπημα και Κατοχή έχουν πια μια τέτοια όσμωση, που είναι αξεπέραστη!

Έτσι λοιπόν
, κατά την πρόσφατη Συνέντευξη του Ναύαρχου (ε.α.) σε τηλεοπτικό σταθμό, ακούσαμε να απαντά σε ερώτηση μιας εκπληκτικής σε δημοσιογραφικό ήθος δημοσιογράφου ότι είναι υπερήφανος για την συμφωνία των Πρεσπών και ότι θα είναι εξαιρετικά επωφελής για την πατρίδα μας. Τώρα, εγώ δεν γνωρίζω σε ποια πατρίδα αναφέρεται ο εν λόγω Ναύαρχος (ε.α.) και νύν ΥΠΕΘΑ, όταν αποδέχεται την μονομερή, από μέρους μας φυσικά, παραβίαση της Διεθνούς Σύμβασης του Βουκουρεστίου του 1913, παρουσιάζοντας ένα μόρφωμα σαν ένα νέο κράτος, οπότε και δεν συνορεύουμε πια με τη Σερβία αλλά με αυτό το μόρφωμα, που μαζί του φέρνει και πάρα πολλά απαράδεκτα προβλήματα. 

Το ίδιο μας λέει και ο έτερος, ο Στρατηγός
(ε,α), και πρώην πια Αρχηστράτηγος της Δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά με άλλα λόγια. Μας λέει δηλαδή ότι ναι μεν η θρυλική συμφωνία δεν ήταν και πολύ καλή, αλλά ένα σοβαρό κράτος έχει συνέχεια και ΔΕΝ μπορεί στο μέλλον η συμφωνία να ακυρωθεί. Ευχαριστώ τον μέγιστο της νομικής σκέψης και επιστήμης και τον παραπέμπω απ’ ευθείας στον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Γ. Κασιμάτη, να του διδάξει μερικά θέματα στα οποία αυτός είναι άσχετος. ΕΛΕΟΣ! 
Όμως
, πληροφορώ και τους «δύο σε ένα» ότι το Διεθνές Δίκαιο και συγκεκριμένα ο Καταστατικός Χάρτης του Ο.Η.Ε., στο άρθρο 4 ορίζει ότι για να αναγνωριστεί ένα νέο κράτος ΔΕΝ πρέπει να είναι αποτέλεσμα βίας. Αν λοιπόν θυμάμαι καλά, το 1999 ο «Φίλοι-Σύμμαχοι και Εταίροι», σκορπώντας τον θάνατο και καταστρέφοντας τα πάντα σε ένα ελεύθερο κράτος – μέλος του Ο.Η.Ε., ακόμα και τη νύχτα που στις εκκλησίες, κατάμεστες από κόσμο, έψαλλαν το «Χριστός ανέστη», στην Γιουγκοσλαβία, δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις γέννησης αυτού του μορφώματος! 

Και μετά από αυτό
, ερωτώ αυτά τα «ηχηρά ονόματα», δηλαδή τους «δύο σε έναν», υπάρχουν άραγε ομοιότητες με την Κύπρο ή η Κύπρος κείται μακράν και δεν μας απασχολεί; Ή, για να το πω απόλυτα σωστά, μας διευκολύνει για να τελειώνουμε μια και καλή;;; Αν θυμάμαι καλά και στην Κύπρο αποτέλεσμα βίας, εισβολής της Τουρκίας και κατοχής είναι το σκλαβωμένο τμήμα της που πότισαν με το αίμα τους για την Ένωσή της με την Ελλάδα τα αμούστακα παλληκάρια της, Αυξεντίου, Παλληκαρίδης, Κραολής, Δημητρίου και πολλοί άλλοι, με τους ίδιους και τότε δήμιους. Τους γνωστούς μας από πριν «Φίλους και Συμμάχους» 
Όσον αφορά στις αναφορές τους στη Δημοκρατία
, μόνον γέλια και κλάματα φέρνουν όταν αναφέρουν αυτήν την ιερή λέξη Άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει Δικτατορία στο ξεκίνημα το 2010 (βλ. Γ.Κασιμάτη) και ΚΑΤΟΧΗ και DE JURE από το 2015 (βλ. Ν.4336/14-8-2015 Φ.Ε.Κ. 94 Α, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ, ΣΕΛ. 1014)!. 

Κλείνοντας
, εκείνο που έχω να τονίσω είναι ότι ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βρίσκονταν τόσο εύκολα τόσοι επίορκοι συνάδελφοι, που να εκθέτουν ονόματα σεβαστά με ιστορική διαδρομή εθνικών και εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, όπως του Μακρυγιάννη, του Καλλέργη, του Παπαδιαμαντόπουλου, του Ζορμπά, του Οθωναίου, του Ζυμβρακάκη, του Πλαστήρα και του Ανώνυμου στα Οχυρά του Ρούππελ και στις κορυφογραμμές της Πίνδου. 
Επίσης
, ας μου επιτρέψει ο Ναύαρχος (ε.α.) και «ΥΠΕΘΑ» μια συμβουλή σαν μεγαλύτερος. Προσέξτε, μήπως ξαφνικά προσγειωθεί στην Πλατεία Συντάγματος ο «φίλος σας», όπως εσείς τον αποκαλέσατε, Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ακάρ, και σας πάρει όλες τις παρτίδες στο τάβλι γιατί έχω πληροφορίες ότι είναι μαιτρ στο Πλακωτό. Είναι αγροίκος και χτυπάει άσχημα.
                        
                            ΚΑΙ ΟΜΩΣ
, ΚΑΠΟΤΕ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΡΚΟ!

Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.)-Νομικός, είναι Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ε.ΠΑ.Μ.


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Δύο Σε Ένα Δύο Σε Ένα Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Σάββατο, Απριλίου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.