«Προοδευτικού» Εγκώμιον




Του Νίκου Ι. Καραβέλου


«Προοδευτικός» είναι εκείνος που αγαπά την πρόοδο.
Ο υπέρμαχος όσων δεν πρεσβεύει ο «Συντηρητικός».
«Συντηρητικός», αντίθετα, είναι εκείνος που αντιτίθεται σε όσα πιστεύει ο “Προοδευτικός”.
Τρέχα γύρευε, κατά το κοινώς λεγόμενον!
Μάλλον θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ας πούμε, λοιπόν, πως:
«Προοδευτικός» είναι ο επαγγελματίας νεωτεριστής.
Όπως κι εκείνος που η κομματική του ταυτότητα του προσδίδει, «από θέσεως ισχύος» (ex officio), την ιδιότητα και το πιστοποιητικό του ανθρώπου που κόπτεται για το «νέο».

«Συντηρητικός» δε εκείνος που η δική του κομματική ταυτότητα του υπαγορεύει την «εθνική» υποχρέωση να υπερασπιστεί το «παλιό», κατά τρόπο άκρως επαγγελματικό.
Ανάμεσα στους δύο αυτούς πολιτικούς σχηματισμούς, των «Προοδευτικών» και των «Συντηρητικών» συνήφθησαν μάχες πολύνεκρες, όπως πολυαίμακτες συρράξεις ξέσπασαν, κατά καιρούς, ανάμεσα στα έθνη των ανδρών και των γυναικών, των γέρων και των νέων, καθώς και στα αιμοσταγή έθνη των (συνήθως ατάλαντων) καλλιτεχνών και ιδίως ανάμεσα στις πολεμοχαρείς και αιμοβόρες άγριες φυλές των ποιητών!

Η μόνη μάχη που δεν αναγνωρίζεται επισήμως (πέραν της μάχης και της προδοσίας της Κύπρου του 1974, ελέω «Εθνάρχη» Καραμανλή), είναι η ασίγαστη μάχη ανάμεσα στους Πλούσιους και τους Ανθρώπους, η λεγόμενη ταξική Πάλη. Αφού μάλιστα δεν διδάσκεται ως επιστημονική θεωρία στις Νομικές σχολές του κράτους, εννοείται ότι δεν υφίσταται!

Όλες τις μάχες τις διαδέχονται περίοδοι προσωρινής ανακωχής, όταν ανταλλάσσονται οι υποσχέσεις «αιώνιας φιλίας» και οι.. αιχμάλωτοι. Παρατηρείται τότε οι «Συντηρητικοί» να γίνονται «Προοδευτικοί» και οι «Προοδευτικοί» να μετατρέπονται, μέσα σε μια νύχτα, σε «Συντηρητικούς»
Το γεγονός εξηγείται!

Άλλοι, βεβαίως, το εξηγούν ως επικίνδυνο φυσικό φαινόμενο, όπως η ακρίδα, το χαλάζι και οι ελληνικές εκλογές!
Άλλοι, όμως, οι πλέον αναξιόπιστοι και κακεντρεχείς, υποστηρίζουν πως αμφότερες οι ταυτότητες, τόσο του «Προοδευτικού» όσο και του «Συντηρητικού», εκδίδονται, σφραγίζονται και πλαστικοποιούνται από την υπηρεσία ταυτοτήτων της Πρεσβείας της μεγάλης φίλης και συμμάχου χώρας!

Της χώρας που μεταπολεμικά και μέχρι σήμερα «πρεσβεύει υπέρ ημών», όλως ανιδιοτελώς, από υποχρέωση και μόνο προς την Δημοκρατία!

Ο Νίκος Ι. Καραβέλος είναι Δικηγόρος-Συγγραφέας


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
«Προοδευτικού» Εγκώμιον «Προοδευτικού» Εγκώμιον Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Σάββατο, Απριλίου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.