Οι Βιαιοπραγίες της Εξουσίας


https://www.acrimed.org/IMG/jpg/gilets-jaunes-une-enquete-ouverte-a-rouen-pour-des-violences-policieres.jpg


Του
Joël Perichaud, εθνικού γραμματέα, υπευθύνου διεθνών σχέσεων του Κόμματος Αποπαγκοσμιοποίησης (Pardem) Γαλλίας

Πα
ρίσι, 22 Μαρτίου 2019

Η
κυβέρνηση διέταξε την τήρηση της τάξης μέσω της χρήσης όπλων, των αποκαλούμενων ενδιάμεσων, ενάντια στα κίτρινα γιλέκαe. Μεταξύ 17 Νοεμβρίου και 4 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών 12.122 βολές LBD (εκτοξευτήρων αμυντικών σφαιρών), 4.942 βολές βομβίδων απεγκλωβισμού και 1.428 βολές δακρυγόνων βομβίδων. 

Η ύπατη αρμοστεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ απαιτεί την επείγουσα διεξαγωγή εμπεριστατωμένης έρευνας πάνω σε όλες τις αναφερθείσες περιπτώσεις χρήσης υπερβολικής βίας ενάντια στα Κίτρινα Γιλέκα από τις 17 Νοεμβρίου , αλλά η κίνηση νομικής διαδικασίας εναντίον της Γαλλίας από τον ΟΗΕ πρέπει να αποτελέσει έγκληση κατά της κυβέρνησης. 

Πράγματι, όπως λένε οι στρατιωτικοί,  η εξουσία είναι που καθορίζει το επίπεδο βίας και όχι οι διαδηλωτές. Η εξουσία είναι που ζητάει από τις δυνάμεις της τάξης να φέρουν επιθετικά τουφέκια να χρησιμοποιεί τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα (VBR) για να τρομοκρατεί τα Κίτρινα Γιλέκα και να μετατρέπει τις πόλεις μας σε πολεμικά πεδία μάχης. 

Αλλά η αστυνομική καταστολή δεν είναι η μόνη βιαιοπραγία αυτής της μισητής εξουσίας. Η υποτίμηση,  οι χαμηλοί μισθοί, η φορολογική αδικία, τα δώρα στους πλούσιους, οι ανατιμήσεις, η συστηματική εξαπάτηση, τα ψεύδη, οι προκλήσεις των βουλευτών του  LREM (το κόμμα του Μακρόν), το τσάκισμα των εργατικού κώδικα, το τσάκισμα των συντάξεων, το προαναγγελλόμμενο τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης, είναι επίσης θεσμικές βιαιοπραγίες. 

Οι ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες, που εφαρόζονται με ζήλο από τον Μακρόν, το γάλλο επίτροπο ευρωπαϊκών υποθέσεων, είναι βιαιοπραγίες που αποφασίζονται από την μη εκλεγμένη Κομισιόν με τη συμπαιγνία των ευρωπαϊκιστών κάθε χρώματος. Όλοι αυτοί οι ευρωλάγνοι θέλουν ακόμη μια φορά να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι θα «άλλαξουν την Ευρώπη».  

Οι ευρωμανείς εδώ και δεκαετίες μας υπόσχονται καλύτερες μέρες, ένα φωτεινό μέλλον στους κόλπους της «Ένωσης». Αυτό που ετοιμάζεται όμως, είναι ο ολοκληρωτικός πόλεμος ενάντια στους λαούς . Ακόμα περισσότερες δυσοίωνες περικοπές στους προϋπολογισμούς, περισσότερη οικονομία, περισσότερη λιτότητα, περισσότερη πίεση στους μισθούς και στις δημοκρατικές ελευθερίες. 

Αλλά μην ανησυχείτε, οι ευρωπαίκοί θεσμοί, οι ευρωπαϊκες εξουσίες και οι γραφειοκράτες, οι εθνικοί βουλευτές και οι άχρηστοι ευρωβουλευτές προστατεύονται από κάθε μορφή βίας. Η ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη (La force de police européenne (EGF) είναι το πρώτο στρατιωτικό σώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με υπερεθνικό χαρακτήρα.  Η EGF αποτελείται από στρατιωτικοποιημένες αστυνομικές δυνάμεις υπο τις διαταγές της ΕΕ, έτοιμες να επέμβουν σε ζώνες κρίσης, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, της ΕΕ και ειδικών συμμαχιών αποτελούμενων από διάφορες χώρες. 

Η EGF  (800 «χωροφύλακες» συν μια εφεδρική δύναμη 1500 ανδρών) διοικείται από δύο κεντρικά όργανα, ένα πολιτικό και ένα τεχνικό. Το πρώτο είναι η Διυπουργική Επιτροπή Ανωτατου Επιπέδου (CIMIN, ΔΕΑΕ), αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργών εξωτερικών και άμυνας των χωρών που έχουν προσχωρήσει στο σύμφωνο. Το δεύτερο είναι το Μόνιμο Γενικό Επιτελείο, αποτελούμενο από 16 αξιωματικούς και 14 υπαξιωματικούς. 

Πρόκειται για ένα υπερεθνικό ένοπλο σώμα που έχει πλήρη αυτονομία, διότι η EGF δεν υπόκειται ούτε στον έλεγχο των εθνικών κοινοβουλίων, ούτε του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, αλλά απευθείας στις εντολές των κυβερνήσεων μέσω της ΔΕΑΕ. 

Η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολανδία και η Πορτογαλία, συνδημιουργοί της EGF  υπέγραψαν (18 Οκτωβρίου 2007) το λεγόμενο σύμφωνο του Velsen (πόλη της Ολανδίας). Ο Σαρκοζί υπέγραψε το σύμφωνο το 2007, τέθηκε σε ισχύ την πρώτη Ιουνίου 2012 και η Ολλανδία υπέγραψε το διάταγμα  (n° 2012-1021) στις 4 Σεπτεμβρίου 2012. 

Κοιμηθείτε ήσυχα, καλοί καπιταλιστές, οι λαοί βρίσκονται υπό έλεγχο και οι ευρωπαίοι βουλευτές αγρυπνούν… 

Στις 26 Μαïου απονομιμοποιούμε το ευρωπαϊκό τέρας! 

Στις 26 Μαïου ούτε μία ψήφος για το κοινοβούλιο μαριονέτα 

Στις 26 Μαïου αποχή των πολιτών.  Να βγούμε από την ΕΕ, το ευρώ, από το ΝΑΤΟ και από το νεοφιλελευθερισμό… ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ! 

Το παραπάνω άρθρο του Joël Perichaud, μεταφράσθηκε στα ελληνικά από τον Γ. Μάλφα,  του τομέα Διεθνών Σχέσεων του Ε.ΠΑ.Μ.


Οι Βιαιοπραγίες της Εξουσίας Οι Βιαιοπραγίες της Εξουσίας Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Τρίτη, Μαρτίου 26, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.