Τα Ιστορικά πεπραγμένα του Ε.ΠΑ.Μ.


Του Δημήτρη
Μπίρου 

   Το Ε.ΠΑ.Μ.  δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2011 μέσα από τις πλατείες των αγανακτισμένων για να εκφράσει με πολιτικό λόγο την απλή διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών. Από τότε και στο εξής μάχεται καθημερινά για την αφύπνιση, την οργάνωση και την εγρήγορση του λαού με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στην χώρα δια μέσω των δανειακών συμβάσεων. 
   Παρακάτω παραθέτω τις πιο σημαντικές και καθοριστικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από το Ε.ΠΑ.Μ. διαχρονικά. 
  1. 1. ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ. Το Ε.ΠΑ.Μ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας για να προστατέψει την εκποίηση της περιουσίας του Έλληνα πολίτη. 
  1. 2. ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ. Πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 με πρωτοβουλία του Ε.ΠΑ.Μ. για την δημιουργία ενός πόλου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα που αφορούν την διαγραφή χρέους, το εθνικό νόμισμα και την δημοκρατία. 
  1. 3. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΟΖ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. Ίσως ο μοναδικός πολιτικός φορέας που έδειξε την έντονη αντίδραση του με κάθε μέσο και τρόπο για την δημιουργία ΕΟΖ στην ελληνική επικράτεια. 
  1. 4 ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ. Τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  για να υπερασπιστούν μια πραγματική δημόσια Ραδιοτηλεόραση με περιφρούρηση του κτηρίου, παρεμβάσεις και ομιλίες. 
  1. 5. ΕΝΤΟΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ. Σε καθημερινή βάση το Ε.ΠΑ.Μ και ο Πρόεδρός του Δ. Καζάκης, βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος για την ενημέρωση και την τόνωση του ηθικού των πολιτών, αποτελώντας το μοναδικό κίνημα με καθημερινή παρουσία στο σύνταγμα. 
  1. 6. ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ» ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. Το Ε.ΠΑ.Μ. με επαναλαμβανόμενα ψηφίσματα στο Συνέδριο του, αλλά και με δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του εκφράζει ριζικά την αντίθεση του σε αποικιοκρατικού τύπου «επενδύσεις» που ζημιώνουν την υγεία και το φυσικό περιβάλλον. 
  1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Το Ε.ΠΑ.Μ. τεκμηριώνοντας πάντα τις προτάσεις του διοργάνωσε ημερίδες που πλήθος κόσμου παρακολούθησε και αφορούσαν την διαγραφή χρέους, το εθνικό νόμισμα, τα εθνικά θέματα (Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη) και άλλα κορυφαία ζητήματα, όπως το προσφυγικό–μεταναστευτικό. 
  1. ΜΗΝΥΣΗ – ΕΓΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Τον Φεβρουάριο του 2018 το Ε.ΠΑ.Μ. κατέθεσε Μήνυση – Έγκληση στον Άρειο Πάγο για εσχάτη προδοσία που αφορά τα «σχέδια» Δανειακών Συμβάσεων που πέρασαν παράνομα απ’ το ελληνικό κοινοβούλιο. Πρόκειται για μια νομική/πολιτική κίνηση που είναι πρωτοφανής στην ιστορία της χώρας. 
  1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Το Ε.ΠΑσυμμετείχε στα συλλαλητήρια με σαφή διαχωρισμό από τους διοργανωτές όπως και από εθνικιστικές ή φασιστικές κορώνες. 
  1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ  ΑΠΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΠΟΡΕΙΕΣ. Από την ίδρυση του έως σήμερα το Ε.ΠΑ.Μ. έχει συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έδωσε το παρόν ο λαός μας. 
   Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, πως το Ε.ΠΑ.Μ. είναι μια ενεργή πολιτική δύναμη που έχει συνέπεια στον λόγο και στην πράξη. Έχει σαν σκοπό και στόχο την απελευθέρωση της πατρίδας από την σύγχρονη κατοχή που της έχει επιβληθεί.  

   Οφείλουμε ο καθένας ξεχωριστά να δράσουμε τώρα πριν είναι αργά. Οι επερχόμενες εκλογές είναι καθοριστικές ώστε αυτή η δράση να γίνει ακόμα πιο έντονη, ακόμα πιο πιεστική προς το καθεστώς.  

   Πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους σαν λαός αν η ψήφος στις εκλογές που έρχονται θα είναι το εργαλείο της απελευθέρωσης ή το εργαλείο του αυτοχειριασμού.  

Ο Δημήτρης Μπίρος είναι Γεωλόγος και Φίλος του Ε.ΠΑ.Μ.
Τα Ιστορικά πεπραγμένα του Ε.ΠΑ.Μ. Τα Ιστορικά πεπραγμένα του Ε.ΠΑ.Μ. Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Παρασκευή, Μαρτίου 29, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.