Η Τ.Ο. Σάμου σχετικά με το Πανσαμιακό Συλλαλητήριο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ. Σάμου ταυτίζεται με τα αιτήματα του Σαμιακού Λαού για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο πανσαμιακό συλλαλητήριο της Πέμπτης  7/2/2019. Η Σάμος, όπως κι άλλα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, επωμίζεται το δυσβάσταχτο άγος, που της επέβαλε η τυφλή υπακοή του πολιτικού κόσμου στις εντολές των δανειστών/εταίρων/κατακτητών. Για να παραμείνουμε στην ΕΕ και το Ευρώ, σιδεροδέσμιοι της ΕΚΤ, του ΕΜΣ!

Ο εγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών, στο νησί και την πατρίδα μας, επιβάλλεται από  τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας κι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών της ΕΕ, που μαζί με τις ΗΠΑ ευθύνονται για την οικονομική ή και στρατιωτική καταστροφή χωρών, διαμορφώνουν τις μεταναστευτικές ροές και τις αξιοποιούν στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς τους!  
Με την εφαρμογή του Παγκόσμιου Συμφώνου Μετανάστευσης, που υπέγραψε και η φερόμενη ως «ελληνική» κυβέρνηση, με τη στήριξη, ή έστω τη σιωπηρή ανοχή, των «αντιπολιτευόμενων» δυνάμεων, οι αφίξεις τους αναμένεται να αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο.  
Ο εγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών καταπατά τόσο τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες, όσο και το στοιχειώδες δικαίωμα στην ελευθερία μετακίνησης κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Ο έλεγχος των ροών αυτών από την Τουρκία υιοθετεί τις δουλεμπορικές πρακτικές των κερδοσκόπων της παγκόσμιας αγοράς, ενώ ο τρόπος διακίνησής τους αντίκειται σε βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου για τη θάλασσα. Τα θύματα των υπερεθνικών δουλεμπορικών δικτύων, φτάνουν ως ανιθαγενείς δούλοι, χωρίς πατρίδα, χωρίς δικαιώματα. Επιβιώνουν σε συνθήκες  εξαθλίωσης, «αποθηκευμένοι» σε ένα νησί που δεν ήταν ούτε επιλογή, ούτε προορισμός τους! «Αναμένοντας» να καλύψουν τις αδηφάγες ανάγκες των αγορών για φτηνή εργασία, να επανδρώσουν τις ειδικές οικονομικές ζώνες που ετοιμάζονται και στην πατρίδα μας! 
Aιτία του ξεριζωμού είναι το κέρδος. Το κέρδος των «επενδυτών» που αφέθηκαν να ελέγχουν και να εκμεταλλεύονται τον πλούτο των χαμένων πατρίδων. Το κέρδος των δουλεμπόρων και όσων ΜΚΟ κερδοσκοπούν με τη ανθρώπινη δυστυχία. Το κέρδος από την αξιοποίησή των μεταναστών ως φτηνή, εργατική δύναμη, χωρίς δικαιώματα, χωρίς διεκδικήσεις. Το κέρδος των παγκοσμιοποιημένων αγορών όπου τα πρωτόγνωρης κλίμακας μεταναστευτικά πλήθη αξιοποιούνται ως μέσο διάλυσης χωρών.   

«Μια μικρή Αφρική στην Ελλάδα», χαρακτήρισε το νησί μας ο κ. Βίτσας κι εξήγγειλε τη δημιουργία και 2ου hotspot, με κατεπείγουσες διαδικασίες! Ο ευρωπαϊστής Δήμαρχος Σάμου καταγγέλλει αόριστα την απουσία σχεδίου αντιμετώπισης του προβλήματος. Δεν διασαφηνίζει, όμως, αν υιοθετεί το αίτημα λειτουργίας μιας δομής βραχείας και ολιγοήμερης διαμονής των μεταναστών και τη μεταφορά του κέντρου ταυτοποίησης στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Ούτε τάσσεται κατά της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας και του Παγκόσμιου Συμφώνου Μετανάστευσης, που υποστηρίζει η ΝΔ, το κόμμα που εκπροσωπεί!  
Τα σχέδια κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συμπλέουν στην προοπτική της μόνιμης εγκατάστασης των μεταναστών: «Εγκατάσταση – ενσωμάτωση – απασχόληση»! Παρά κι ενάντια στο συμφέρον, την επιθυμία και το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών. Τους στέρησαν την πατρίδα, τώρα τους στερούν την ελεύθερη μετακίνηση!  

Παράλληλα, το μεταναστευτικό, χρησιμοποιείται για να διχάσει τον ελληνικό λαό, ώστε να μένει στο απυρόβλητο η πολιτική της ΕΕ, των Αγορών και των υποτακτικών τους. Μεθοδεύεται ο διχασμός μας για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των Αγορών της Παγκοσμιοποίησης που προωθούν την εκμετάλλευση και τη μετανάστευση! Που μας στερούν το θεμελιώδες δικαίωμα να έχουμε Πατρίδα.  
Γι αυτό το δικαίωμα, για μια Πατρίδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, οφείλουμε να δώσουμε ως λαός αγώνα ανένδοτο, όπως επιτάσσει και το Σύνταγμά μας! Μόνο σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να δοθούν ουσιαστικές λύσεις  και για το μεταναστευτικό πρόβλημα! 

6/2/2019
Η Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ. Σάμου
Η Τ.Ο. Σάμου σχετικά με το Πανσαμιακό Συλλαλητήριο Η Τ.Ο. Σάμου σχετικά με το Πανσαμιακό Συλλαλητήριο Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.