Ράβδος Εν Γωνία, Άρα Βρέχει!




Του Νίκου Καραβέλου


Στο προηγούμενο σημείωμα, με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου 2018, (εδώ) απευθυνθήκαμε προς τους ταγούς, τους διανοουμένους,τους πνευματικούς εργολάβους και τους πρωτοσπαθάριους της λεγομένης «αριστεράς».

Τους είπαμε πως οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους και πως μιλούν και λένε πως η Μακεδονία δεν αποτελεί γεωγραφική έννοια, αλλά καθαρά πολιτιστική και ένεκα τούτου είναι ελληνική.
Προειδοποιήσαμε τους κήνσορες της δεξιάς και της αριστεράς πληροφορώντας τους πως το φαινόμενο θα πάρει διαστάσεις και πως οφείλουν να λάβουν τα μέτρα τους!
Να τους αποκαλέσουν ακροδεξιούς ή εθνικιστές!

Αυτά τα παιδιά το παράκαναν! Ούτε τα βιβλία που τους αλλάζουν, ούτε οι σπουδαιολογίες των δημοσιογράφων, ούτε τα γρυλλίσματα των πανεπιστημιακών λύκων δεν τους πείθουν πως η Μακεδονία έχει μοιραστεί στα τρία, καθώς πρόκειται περί παστίτσιου ή μουσακά!
Άπαντες οι σοφοί, οι επιβάτες της εξουσίας και οι ενεδρεύοντες για χάρη της, δεξιοί κι αριστεροί, κραυγοφωνάζουν πια πως όλα ετούτα τα παιδιά που γέμισαν τους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας, παρά την ανεργία που τα μαστίζει, για να υπερασπιστούν τον πολιτισμό της πατρίδας τους, είναι ακροδεξιοί ή υποκινούμενοι από χρυσαυγίτες!

Ευτυχώς, οι φύλακες ξύπνησαν! Αριστεροί και δεξιοί, μαζί με τις διάφορες ΜΚΟ του αξιοτίμου κυρίου Σόρος, εν χορώ αποκαλούν πλέον τα παιδιά ακροδεξιούς!

Έτσι μπράβο!

Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μάθουν τα παιδιά πως οι Σλάβοι της Βαλκανικής, όταν ο ελληνισμός από τη Μολδοβλαχία ως την Κύπρο, επαναστατημένος πολεμούσε τον κοινό δυνάστη, τον Τούρκο, δεν είχαν διαμορφώσει ακόμα εθνική συνείδηση, γι’ αυτό όχι μόνο δεν έλαβαν μέρος στον μεγάλο αγώνα, αλλά ούτε κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο.

«Το εθνικό τους αίσθημα, γράφει ο Βούλγαρος συγγραφέας L. Ognianov, κοιμόταν βαθιά. Το έθνος γι’ αυτούς ήταν το ιδιαίτερο χωριό, η ιδιαίτερη του καθενός zadruga».
Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος τα παιδιά να μάθουν πως οι Σλάβοι της Βαλκανικής άρχισαν ν’ αποκτούν εθνική συνείδηση, όταν η ρωσική πολιτική επεδίωξε την κάθοδό της στη Μεσόγειο, με την απόσπαση των σλαβικών λαών από την τουρκική κυριαρχία και την ανακήρυξή τους σε κράτη αυτόνομα.Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος τα παιδιά να μάθουν και τον ολέθριο ρόλο της αγγλικής πολιτικής, που ήθελε την Ελλάδα πάντα μικρή και αδύναμη και τον ελληνισμό αιωνίως σε βαθύ λήθαργο.

Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος τα παιδιά να αποκτήσουν πεποίθηση πως ο πανσλαβισμός των τσάρων της Ρωσίας ταυτίστηκε με τη Σοβιετική σκοπιμότητα, εξ άλλων λόγων αλλά εξ ομολόγων θέσεων, με τις γνωστές συνέπειες για το ζήτημα της Μακεδονίας.
Μία ερώτηση μόνο θα επιθυμούσαμε να απευθύνουμε προς όλους αυτούς τους κήνσορες:
Είναι η Συμφωνία των Πρεσπών ή δεν είναι εργαλείο των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Χρηματοδοτήθηκε αυτή ναι ή όχι από τον Γενικό Υπονομευτή των Εθνών, Τζωρτζ Σόρος;
Αν όχι, τότε οι μαθητές έχουν άδικο και πρέπει να μαζευτούν στα σπίτια τους.
Αν όμως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε έχουν δίκιο να ανησυχούν και να αγωνίζονται για την πατρίδα τους.

Κι αν δεν ξέρουν καλά (που δεν το νομίζουμε), κι αν είναι ασυντόνιστοι, τότε εκείνοι που ισχυρίζονται πως αντιπαλεύουν την άθλια και αντιλαϊκή πολιτική των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποχρέωση να τους πληροφορήσουν σωστά και να τους συντονίσουν!

Να τους τιμήσουν που αγωνίζονται για την πατρίδα τους!
Όχι να τους καθυβρίζουν χυδαία και να τους αποκαλούν ακροδεξιούς ή χρυσαυγίτες.
Κι αν κάποιοι χρυσαυγίτες ή ακροδεξιοί επιχειρούν και ενίοτε πετυχαίνουν να διεισδύουν, να προβοκάρουν ή να κάνουν θόρυβο, αυτό δεν σημαίνει ότι το σύνολο των μαθητών είναι χρυσαυγίτες ή ακροδεξιοί.

Επομένως, ακεραία την ευθύνη φέρουν όσοι με τις εμμονές, τον φανατισμό, το δηλητήριο και την ανοησία τους, αφήνουν χώρο στους χρυσαυγίτες.
Όσοι αντί να αγκαλιάσουν τα παιδιά οργανώνουν αντισυγκεντρώσεις, δήθεν αντιφασιστικές, υπονοώντας ότι αντιμετωπίζουν επικίνδυνους φασίστες.
Ράβδος, λοιπόν, εν γωνία, δε σημαίνει πως βρέχει.

Ο Νίκος Καραβέλος είναι Δικηγόρος-Συγγραφέας


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Ράβδος Εν Γωνία, Άρα Βρέχει! Ράβδος Εν Γωνία, Άρα Βρέχει! Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Κυριακή, Δεκεμβρίου 02, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.