Θεσμικός Βιασμός!!!



Του Αντώνη Παπαντωνίου

Όπως  είναι γνωστό μια Κοινωνία για να μπορεί να λειτουργήσει χρειάζεται Θεσμούς που να προβλέπουν και να λειτουργούν προς  όφελος των Πολιτών  προάγοντας  την ασφάλεια και την ευημερία σε όλα τα επίπεδα.
Για να το επιτύχει αυτό συγκροτείται σε Κράτος θέτοντας Κανόνες λειτουργίας τους οποίους όλοι οφείλουν να τηρούν.

Ο πρώτος και βασικός Κανόνας είναι η Θεσμοθέτηση ενός  πλέγματος  από δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχουν την έγκριση  του μεγαλύτερου μέρους του Λαού και  που με μία λέξη χαρακτηρίζεται σαν ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Αυτό πρώτα απ όλα καθορίζει το ποιο  Πολίτευμα έχει προκριθεί να εφαρμοστεί και στη συνέχεια περιλαμβάνει όλους τους επί μέρους Κανόνες που καθορίζουν τις σχέσεις  Κράτους – Πολιτών.

Στην Πατρίδα μας από την Επανάσταση του 1821 μέχρι και σήμερα, το Πολίτευμα σαν χαρακτηριστικό του περιλαμβάνει πάντα μία λέξη. Την λέξη  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που όμως πάντα είχε και έναν η περισσότερους επιθετικούς προσδιορισμούς, δυστυχώς, με επικρατέστερους την «Βασιλευομένη  Δημοκρατία» -να την κάνει ο Θεός Δημοκρατία- και αυτήν που σήμερα βιώνουμε και που λέγεται  «ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Προφανές λοιπόν είναι  ότι  αν, για κάποιο  λόγο, παύσει να ισχύει η έννοια μιας από τις λέξεις αυτές, μιλάμε για αλλαγή Πολιτεύματος σε κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό.

Αρκεί λοιπόν να θυμηθούμε ότι την 6-5-2010 η τότε νεοεκλεγείσα «Κυβέρνηση» υπέγραψε με Ξένες Δυνάμεις την Σύμβαση Δανειακής  Διευκόλυνσης, όπου δηλώνει ότι «παραιτείται άνευ όρων και αμετάκλητα από την ασυλία λόγω άσκησης  Εθνικής Κυριαρχίας», έχοντας μάλιστα εκλεγεί με το αδίκημα της «Εξαπάτησης  Ψηφοφόρων» που προβλέπεται και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα (Άρθρο 162). Όλοι θυμόμαστε το «λεφτά υπάρχουν», όταν μάλιστα ο πολιτικός της αντίπαλος έκανε τα πάντα για να μην τύχει και εκλεγεί!

Την στιγμή εκείνη  στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, όπως έχει καταγγείλει  ήδη και ο Καθηγητής Γ. Κασιμάτης, χωρίς περιστροφές. Έτσι λοιπόν διεπράχθη  Σφετερισμός Εξουσίας, όπως προβλέπεται στο Άρθρο 120 παρ. 3 του Συντάγματος  και συνεπώς έπαψε να υπάρχει το τρίτο συστατικό του χαρακτηρισμού του Πολιτεύματος, δηλ. η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», με αποτέλεσμα να έχουμε ένα άλλο Πολίτευμα  χωρίς την έγκριση του Λαού. Από τη στιγμή λοιπόν εκείνη έχουμε επιβολή  ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ με Σφετερισμό Εξουσίας, κάτι ανάλογο που είχε γίνει και στο παρελθόν στην Ελλάδα με την επιβολή της Δικτατορίας μέσα από το  Κοινοβούλιο την 4η Αυγούστου 1936 από τον Βουλευτή τότε Ι. Μεταξά, και στον Διεθνή Χώρο από τον Α. Χίτλερ. Συνεπώς δεν μπορεί πλέον να παράγεται Δίκαιο με όποια μορφή (Νόμοι), γιατί αυτοί που τους ψηφίζουν είναι παράνομοι. Άλλωστε Νόμος ΔΕΝ είναι ό,τι ψηφίζουν οι Βουλευτές στη Βουλή, αλλά προσδιορίζεται από το ίδιο το Σύνταγμα η έννοιά του και αν ανατρέξουμε στο άρθρο 120 παρ. 2 θα διαβάσουμε ότι: «Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και στους  Νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων».

Αυτό λοιπόν το Εξωσυνταγματικό Καθεστώς της  Δικτατορίας συνέχισε με την καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως καταγγέλθηκε και από Διεθνείς  Φορείς, π.χ. την Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε., ακόμα και  επιτροπής του ίδιου του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εφαρμόζοντας στην ουσία όχι μόνον Δικτατορία αλλά και "de facto" Κατοχή προς όφελος των λεγόμενων Δανειστών, όπου την 14-8-2015 μετετράπη και σε "de jure" Κατοχή (Βλέπε Ν.4336-ΦΕΚ.94Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ – ΣΕΛΙΔΑ 1014), και με μια σειρά ακόμη άλλων «νόμων», όπως π.χ. ο Ν.4389/2016!

Μέσα λοιπόν σε αυτό το περιβάλλον Εγκληματικής παρανομίας, έρχεται τώρα αυτή η «Κυβέρνηση», υποστηριζόμενη και από ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο, εντός και εκτός Βουλής -πλήν ίσως μόνον μιας φωτεινής εξαίρεσης- να συμφωνήσει ότι μπορεί και ίσως και πρέπει να συζητήσει, έστω, την Αναθεώρηση του Συντάγματος, παρασύροντας το Λαό στη σκέψη ότι θα αθωώσει τα Εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί και θα είναι πλέον όλοι Νόμιμοι….
Είναι δηλαδή σαν να δεχόμαστε ότι ο αλήστου μνήμης  Εγκληματίας...Al Kapone...θα ψηφίζει… Νόμους!!

Ό,τι λοιπόν και να κάνουν ή να μην κάνουν, δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτε απολύτως στους εαυτούς τους παρά μόνον να επιβαρύνουν τη θέση τους για όσο επιμένουν να ασκούν Εξουσία, που μάλιστα όχι μόνον Γενοκτονεί το Λαό αλλά ξεπουλάει και διαλύει κυριολεκτικά αυτή την Ιερή Γη που λέγεται Ελλάδα και για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τον Καθηγητή Γ. Κασιμάτη που όπως πρόσφατα διάβασα στη Σελίδα του, είχε εκδώσει Ανακοίνωση πριν από ενάμισι περίπου χρόνο επισημαίνοντας ότι «Μια Κατοχική Κυβέρνηση δεν δικαιούται να αγγίζει το Σύνταγμα»!

Σε όλους λοιπόν εμάς εναποτίθεται το καθήκον να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ το σάποιο  αυτό Πολιτειακό Σύστημα, σεβόμενοι την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας!

Ο Αντώνης  Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) – Νομικός, είναι Μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Θεσμικός Βιασμός!!! Θεσμικός Βιασμός!!! Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.