Στην ουσία της, η συμφωνία αυτή κρύβει την εκχώρηση της περιουσίας της Εκκλησίας, και ιδιαίτερα των ακινήτων που έχει στην κατοχή της, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «φιλέτα», αυτά δηλαδή που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη. Η περιουσία αυτή εκχωρείται στο ΤΑΪΠΕΔ, για να πληρωθεί στους τοκογλύφους της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. ένα παράνομο για τον λαό χρέος.
Με αυτήν τη συμφωνία, προσπαθούν να καταργήσουν όλα τα δικαιώματα των Ιερέων, καθώς οι Αρχιερείς, με το νέο εργασιακό πλαίσιο, θα μπορούν να καπελώνουν και να ελέγχουν χωρίς όριο τον Κλήρο. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι παύει οριστικά ο ρόλος του Ιερέα ως στοιχείο ενότητας στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στην επαρχία.
Με αυτήν τη συμφωνία, οι δανειστές και οι υποτακτικοί τους δοκιμάζουν πάνω στους ιερείς τη νέα τους «φόρμουλα»: τον τρόπο με τον οποίο θα ιδιωτικοποιηθούν και άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όπως νοσοκομεία, πανεπιστήμια κλπ.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καταγγέλλει τη σύναψη αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας και επαναλαμβάνει το κάλεσμα που απηύθυνε προς την Εκκλησία στις 22 Οκτωβρίου 2017, με το ψήφισμα του 6ου Συνεδρίου, όπου:
«Καλεί την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να αξιοποιήσει την εκκλησιαστική περιουσία ως θεματοφύλακάς της και όχι ως επιχειρηματίας ή για ιδιοτελείς σκοπούς. Όχι για να πληρωθεί το ανυπόστατο και παράνομο για τον λαό χρέος προς τους τοκογλύφους της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., αλλά για να βοηθηθεί και να ανακουφισθεί ο υπό κατοχήν ευρισκόμενος ελληνικός λαός.
Καλεί τον Ορθόδοξο κλήρο να αναλογισθεί το παράδειγμα του Παπαφλέσσα, του Αθανασίου Διάκου, του παπά Ανυπόμονου και πλήθους άλλων, να καθορίσει τη στάση του και να παίξει τον ιστορικό του ρόλο σήμερα, με τη συμμετοχή του στους αγώνες του ελληνικού λαού, για την απελευθέρωση της πατρίδας από το νέο ευρωπαϊκό Ράιχ.
Καλεί τους απλούς πιστούς να αναλογιστούν τον Σωτήριο Λόγο και την ίδια θυσία του Χριστού και να ενταχθούν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της πατρίδας ενάντια στη νέα κατοχή, ακριβώς όπως έπραξαν και οι πρόγονοί μας, τότε που σύσσωμος ο ελληνικός λαός αγωνιζόταν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Το Ε.ΠΑ.Μ. θέλει να υπενθυμίσει προς όλους (λαό και κλήρο) ότι η Ορθοδοξία υπήρξε και παραμένει επικρατούσα θρησκεία, μόνο στον βαθμό που συνδέεται οργανικά με τους αγώνες του λαού για την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία».
Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2018
Επιτροπή Εκκλησιαστικών Θεμάτων του Ε.ΠΑ.Μ.
Το Ε.ΠΑ.Μ. για τη Συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας
Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
on
Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: