Ανένδοτος είναι ο αγώνας για την σωτηρία της Μεγαρικής γης










Του Κώστα Δέδε



Ο παππούς μου ο Γιωργής ο Μακρογιάννης, έφτασε το 1913 στην Ελλάδα από την Αμερική που δούλευε, μαζί με άλλους Μεγαρίτες και Έλληνες για να πολεμήσουν στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Όταν μου διηγόταν την ιστορία αυτή η μάνα μου, σαν μικρός την ρωτούσα, γιατί ο παππούς πήγε να πολεμήσει τόσο μακριά από τα Μέγαρα; Η απάντηση ήταν: Μα για να φυλάξει το σπίτι του στα Μέγαρα.

Μικρός δεν το καταλάβαινα, μεγαλώνοντας όμως συνειδητοποίησα την ολοκάθαρη αντίληψη που είχαν οι Έλληνες του τότε για τις έννοιες της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Έννοιες τις οποίες σήμερα τις έχουμε περιορίσει στην φράση: αν έχεις τα λεφτά κάνεις τα πάντα.
Δεν νομίζω ο παππούς μου και όλοι οι άλλοι να ήταν πλούσιοι. Αντίθετα ήταν οικονομικοί μετανάστες. Παρ’ όλα αυτά όμως έχτισαν την Ελλάδα που έχουμε σήμερα και δυστυχώς κομματάκι – κομματάκι την χάνουμε.

Στην πόλη μας συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δηλαδή τέτοια κομματάκια είναι το δάνειο που πήρε ο Δήμος  από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (που ανήκει στους δανειστές), που χάθηκε η ΔΕΥΑΜ, ο αγωγός από το Ισραήλ, τα ιχθυοτροφεία, το λιμάνι, οι βωξίτες, το ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) ή ό,τι άλλο επιθυμεί όποιος έχει χρήμα.

Η μάνα μου επίσης έλεγε: «του κουτού πες τα κουτά».
Επειδή λοιπόν ο Δήμαρχος, στην συνεδρίαση του Δ.Σ για τα ΧΥΤΥ ενοχλήθηκε που αποκάλεσα «κουταμάρες» τις «εκθέσεις ιδεών» και τις «θεολογίες» που ειπώθηκαν από το σύνολο των παρόντων πολιτικών, εντός ενός χώρου που θα πρέπει να ασκείται πολιτική, θέλω να τεκμηριώσω ότι: αν δεν ήταν όλα αυτά που λέγονταν εκεί κουταμάρες, τότε ήταν ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ.

Γι` αυτό ο Δήμαρχος ζήτησε τρεις φόρες να μου κλείσουν το μικρόφωνο έτσι ώστε να μην ακουστούν τα παρακάτω που θα αναφέρω.
Ας δούμε λοιπόν πως γίνονται οι μπίζνες στις εποχές των μνημονίων που ζούμε.
Αν υποθέσουμε ότι ένας λ.χ. μεγαλο-εργολάβος θέλει να ασχοληθεί π.χ. με τα σκουπίδια, η διαδικασία που θα ακολουθήσει είναι η εξής:
Πιάνει τον κ. Γεώργιο Διαμαντόπουλο, πρόεδρο του ΕΕΣΥΠ (υπερταμείο), και τον ρωτάει πόσα θέλει για το λατομείο π.χ του «Σταμέλου»; Αυτός, κανονίζοντας με τους προϊσταμένους του -τους δανειστές της Ελλάδας- και συνυπολογίζοντας όλα τα έξοδα (κυβέρνηση, υπουργούς, διοικητές), του λέει θέλω ΤΟΣΑ. Αυτό ήταν. Κυβέρνηση και επενδυτές είναι εντάξει.

Αυτό που μένει τώρα είναι να «κανονιστεί» ο λαουτζίκος για να κλείσει η μπίζνα.
Εδώ εισέρχονται οι τοπικοί άρχοντες που με «γκέϊ παλικαρισμούς» (επιτυχημένος χαρακτηρισμός του Αείμνηστου Τζίμη Πανούση στους παλικαρισμούς του Βαρουφάκη, όλα δένουν) αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση του έργου.

Π.χ. στην υπόθεση του βωξίτη των Γερανιών, που έχω ήδη χαρακτηρίσει σαν «οπερέτα», οι παλικαρισμοί και οι φιέστες είχαν άλλο σκοπό, δηλαδή την δημοσιοποίηση του θέματος έτσι ώστε η γαλλική πολυεθνική εταιρία που βρίσκετε πίσω από τον Μυτιληναίο, να εκδώσει παράγωγα της εξόρυξης και να οικονομήσουν τρελά λεφτά από το πουθενά. Σημειωτέον ότι τα παράγωγα δεν απαιτούν την εκτέλεση της επένδυσης απαραίτητα.

Από εκεί (και από αλλού) προέκυψαν τα 30 αργύρια της προδοσίας, όπως έχω ήδη χαρακτηρίσει τις επιχορηγήσεις της Δούρου προς τον Δήμο μας.
Να γιατί κανένας μέσα στο Δ.Σ. δεν άκουσε την πρόταση της Τ.Ο. του Ε.ΠΑ.Μ για τοπικό δημοψήφισμα για τον ΧΥΤΥ.

Ούτε βέβαια η αντιπολίτευση που τώρα έκανε ένα δήθεν μέτωπο κατά του Δημάρχου που τάχα μου δεν το ήξερε και του ζητούν να παραιτηθεί. Ρωτάω εγώ, σε σχέση με τα προηγούμενα: Έχει καμία διαφορά αν ο Δήμαρχος το ήξερε ή όχι; Από τη στιγμή που ούτε αυτός αλλά ούτε και η αντιπολίτευση μπορεί να κάνει κάτι, αφού δεν σας ρωτάει κανείς;; (βλέπε προηγούμενα σχέδια μνημονίων και Ν.4472 ΦΕΚ Α αρ. 74/19-5-2017 και Ν.4549 ΦΕΚ Α αρ. 105/19-6-2018 αρθ. 109).
Τώρα βέβαια ξυπνήσατε που έρχονται εκλογές.

Όταν η Τ.Ο. του Ε.ΠΑ.Μ. ενημέρωνε για την παρουσία του Δημάρχου Μεγαρέων «στα μουλωχτά», στην 6η Ελληνογερμανική συνέλευση στο Ναύπλιο, που από εκεί πήρε εντολές από τον προϊστάμενό σας, δηλ. τον Γερμανό Φούχτελ, δεν το θεωρήσατε σοβαρό διότι οι εκλογές απείχαν πολύ.
Εξ` άλλου γιατί να το βγάλετε στη φόρα αφού ήταν κρυφό, αφού είναι γνωστό ότι είστε όλοι μαζί στο ίδιο μετερίζι, αφού όλοι μαζί χρηματοδοτείστε από τους ίδιους εφοπλιστικούς κύκλους και τις ίδιες πετρελαϊκές εταιρίες;

Μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι είναι στημένο, όπως ακριβώς έχουν προσυμφωνήσει οι εργολάβοι της πολιτικής και όλοι τα έχουν βρει μεταξύ τους!
Θα είναι παράλογο να υποθέσω ότι ο Σταμούλης θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος με Βαρελά και Μπερδελή αντιδημάρχους, αφού έχουν τους ίδιους χρηματοδότες;
Οφείλουμε λοιπόν σαν Μεγαρίτες, να απαιτήσουμε την άμεση ανάκληση της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. για την αναδοχή του χρέους της ΔΕΥΑΜ, που στην πραγματικότητα την ξεπουλάει για 9 εκ. και την απαίτηση για τοπικά δημοψηφίσματα για όλα τα σοβαρά θέματα που αφορούν κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Μεγαρικέ λαέ, μην περιμένεις να λυθεί το πρόβλημα «δι’ αντιπρόσωπων».
Όρθωσε το ανάστημα της αξιοπρέπειας και σηκώσου από την καρέκλα της απελπισίας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις παρά μόνο η ΑΜΕΣΗ εφαρμογή της Λαϊκής Κυριαρχίας όπως την ορίζει το άρθρο 1 του συντάγματος.
Ο Κώστας Αν. Δέδες, Αρχιτέκτων Μηχανικός, είναι Συντονιστής
της Τ.Ο. Δήμου Μεγαρέων του Ε.ΠΑ.Μ.
Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Ανένδοτος είναι ο αγώνας για την σωτηρία της Μεγαρικής γης Ανένδοτος είναι ο αγώνας για την σωτηρία της Μεγαρικής γης Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.