Δημήτρης Καζάκης στη «Θ»: Η εθνική κυριαρχία έχει ήδη μπει στο κρεβάτι του "Προκρούστη"


Συνέντευξη του Δ. Καζάκη στην εφημ. ΘΕΣΣΑΛΙΑ του Βόλου (14/10/18), στον δημοσιογράφο Φώτη Σπανό:

«Η εθνική κυριαρχία και κυρίως η ακεραιότητα της χώρας μας έχει μπει ήδη στο κρεβάτι του Προκρούστη» τονίζει μεταξύ άλλων με συνέντευξή σήμερα στη «Θ» ο πρόεδρος Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) κ. Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος αύριο και μεθαύριο (15 & 16/10/18) θα βρίσκεται στον Βόλο για συναντήσεις με στελέχη και φορείς του τόπου. Αύριο Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Μεταξουργείο ο κ. Καζάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία.

Οι Τράπεζες δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα τις τελευταίες ημέρες με την πτώση της τιμής των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο. Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια κρύβει πολλούς κινδύνους;
Οι Τράπεζες είναι κουφάρια. Και σαν κουφάρια είναι εξαιρετικά ευάλωτες στην κερδοσκοπία κάθε είδους. Τώρα απλά μεθοδεύεται η αρπαγή δια μέσου μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης τόσο των 25 δισ ευρώ του μαξιλαριού ρευστότητας, όσο και της προσημειωμένης περιουσίας των δανειοληπτών. Αυτό που έπρεπε να είχε γίνει είναι αντί για ενέσεις δεκάδων δισ από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, θα έπρεπε οι συγκεκριμένες τράπεζες να τεθούν υπό εκκαθάριση εν λειτουργία με τη συνδρομή των δικαστικών αρχών. Και στη θέση των χρεοκοπημένων τραπεζών να δημιουργηθούν νέες, χωρίς τον σαράφικο και τοκογλυφικό χαρακτήρα των παλιών.
Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα θα υπάρχουν και θα εντείνονται όσο η χώρα θα εξαρτάται από τον δανεισμό και τα ξένα κεφάλαια. Αυτός είναι νόμος για μια οικονομία, τόσο απόλυτος, όσο οι νόμοι της φύσης. Ποτέ πριν η Ελλάδα δεν ήταν τόσο εξαρτημένη όσο σήμερα από τα κεφάλαια του εξωτερικού κι αυτό έχει καταστρέψει ουσιαστικά τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Όσο παραμένουμε στα ίδια πλαίσια που μας επιβάλουν οι δανειστές, η ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι μόνο τα χειρότερα, τα πολύ χειρότερα. Όχι μόνο για την προσωπική επιβίωση των πλατύτερων στρωμάτων του λαού, αλλά και για την ίδια την εθνική υπόσταση της χώρας.

Η κυβέρνηση συζητά την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Ποια είναι η θέση του ΕΠΑΜ;
Η ύπαρξη των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα από την πρώτη συμφωνία «παροχής στρατιωτικών διευκολύνσεων» το 1953 έως σήμερα συνιστά μορφή στρατιωτικής κατοχής της χώρας. Κι ας μην ξεχνάμε ότι η ύπαρξή τους στην Ελλάδα μας έφερε χούντες μαζί με εθνικές καταστροφές και τραγωδίες.
Η επέκταση λοιπόν της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν σημαίνει παρά δυο πράγματα: Αφενός τη μετεξέλιξη της μνημονιακής σε στρατιωτική κατοχή της Ελλάδας με πρωτοβουλία των ΗΠΑ. Αφετέρου, προμηνύει νέες ακόμη μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες και εθνικούς ακρωτηριασμούς της χώρας προς όφελος των στρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ. Η φλυαρία ότι η παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων θα γύρει την πλάστιγγα σε βάρος της Τουρκίας και υπέρ της Ελλάδας, είναι ένα φτηνό παραμύθι για να κρύψει τη μαύρη αλήθεια. Ότι δηλαδή η εθνική κυριαρχία και κυρίως η ακεραιότητα της χώρας μας έχει μπει ήδη στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Στο Υπερταμείο εντάσσονται ακόμη και αρχαιολογικοί χώροι. Η Ελλάδα βάζει πωλητήριο;
Έχει πωληθεί ήδη. Τουλάχιστον όσον αφορά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Το μόνο που μένει είναι να εθιστεί ο ίδιος ο λαός στην ιδέα ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος, παρά μόνο αυτός του γενικού ξεπουλήματος. Όχι μόνο της περιουσίας του, δημόσιας και ιδιωτικής. Όχι μόνο της πατρίδας του, αλλά και της ιστορίας του, της συνείδησής του, της κληρονομιάς του, δηλαδή όλων αυτών που δίνουν νόημα και υπόσταση στην αυθυπαρξία του ως λαού, ως κυρίαρχου έθνους διαμέσου της ιστορίας. Ο ελληνικός λαός έχει καταδικαστεί να γίνει ξένος στον τόπο του, με μόνη παρηγοριά τα κειμήλια μιας αλλοτινής ζωής ασίγαστων αγώνων και θυσιών για μια λεύτερη, δημοκρατική και ανεξάρτητη πατρίδα.

Πώς οργανώνεται το ΕΠΑΜ ενόψει του συνεδρίου τον Δεκέμβριο και των επικείμενων εθνικών εκλογών;
Το ΕΠΑΜ βρίσκεται σε οργασμό δουλειάς με δυο κύριες κατευθύνσεις. Πρώτα -πρώτα, την από τα κάτω πανελλαδική ανασυγκρότηση των οργανωμένων του δυνάμεων με άμεσο σκοπό την κινητοποίηση των χιλιάδων μελών και φίλων του, ώστε το επικείμενο Συνέδριό του να αποτελέσει σταθμό στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας. Δεύτερο, τη συγκρότηση της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων με σκοπό όχι απλά την είσοδο στη Βουλή, αλλά τη διακυβέρνηση της χώρας. Η Ελλάδα μας πνέει τα λοίσθια. Ζει μια κλιμακούμενη γενοκτονία αφανισμού και κοινωνικού αποκλεισμού της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της υπό συνθήκες μιας στυγνής και ανελέητης κατοχής. Πρέπει το ταχύτερο δυνατό να ενωθούν όλες οι άφθαρτες πολιτικά και κομματικά δυνάμεις, που όχι μόνο προτάσσουν την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, του κοινωνικού κράτους δικαίου και της ευημερίας του λαού, αλλά δεν θα διστάσουν, ούτε θα δειλιάσουν μπροστά σε εκβιασμούς και απειλές προκειμένου μια νέα δημοκρατική, πατριωτική κυβέρνηση να σπάσει τα δεσμά της κατοχής και να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα αληθινή αυτή τη φορά μεταπολίτευση. Για τον σκοπό αυτό δουλεύουμε εντατικά και πιστεύουμε ότι μαζί με την επιτυχία του 7ου Συνεδρίου θα έχουμε και την επίσημη εμφάνιση του σχήματος της συνεργασίας που όχι μόνο εμείς, αλλά, πιστεύω και η πλειοψηφία του λαού μας επιθυμεί τόσο πολύ για να στείλει στις επικείμενες εκλογές στο καλάθι των αχρήστων όλο το σημερινό πολιτικό προσωπικό. Για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω.


Δημήτρης Καζάκης στη «Θ»: Η εθνική κυριαρχία έχει ήδη μπει στο κρεβάτι του "Προκρούστη" Δημήτρης Καζάκης στη «Θ»: Η εθνική κυριαρχία έχει ήδη μπει στο κρεβάτι του "Προκρούστη" Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.