Ποιος λέτε να είναι υπέρμαχος της μετανάστευσης;;; Ο Μαρξ ή η Παγκόσμια Τράπεζα;;;



Του Γιώργου Γιαγκίδη


Ζούμε πια στο φουτουριστικό 1984 του Οργουελ, οι έννοιες χορεύουν σε σύγχυση και η γραμματεία τόσων αιώνων έχει εισέλθει στο κάτω σκονισμένο ντουλάπι, για να μπούμε σε μια σπείρα παραπληροφόρησης και κατακερματισμού της ορθής σκέψης.
Σήμερα διάφοροι ιδεολόγοι που επαίρονται για το θεωρητικό τους επίπεδο, λησμονούν τις άριστα δομημένες θεωρίες των θεμελιακών λίθων της σκέψης τους, δηλαδή των πατεράδων της ιδεολογίας που ακολουθούν.

Ας δούμε τι λέει ο πατέρας της επιστήμης της πάλης των τάξεων, Κάρλ Μαρξ(1), για τη μετανάστευση ως θεσμό:

«Οι οικονομικοί «μετανάστες» είναι ο Δούρειος Ίππος του κεφαλαίου για την άλωση των εργασιακών κατακτήσεων των ντόπιων.»


Επίσης:

«Ο βασικός στόχος του εργοδοτικού κεφαλαίου είναι η αύξηση της κερδοφορίας του μέσα από τη μείωση του κόστους εργασίας. Γι’ αυτό εισάγει και χρησιμοποιεί τα εκατομμύρια των ξένων εργατικών χεριών ως παραπανίσιο πληθυσμό, που θα ασκήσει τρομακτικές πιέσεις στους ντόπιους εργαζόμενους για τη μείωση του κόστους εργασίας.»


Δηλαδή η μετανάστευση αποτελεί ένας ολετήρας της ντόπιας εργατικής τάξης, γιατί την απορυθμίζει και αποπροσανατολίζει από τις διεκδικήσεις και αγώνα της.

Ας δούμε τώρα, τι λέει για την μετανάστευση η Παγκόσμια Τράπεζα, ο γνωστότερος και ισχυρότερος τραπεζικός όμιλος στο σύγχρονο κόσμο:

«Η διεθνής μετανάστευση ενισχύει τα εισοδήματα παγκόσμια. Επιτρέποντας στους εργαζόμενους να μετακινηθούν όπου μπορούν να είναι πιο παραγωγικοί, η μετανάστευση συνεπάγεται μια αύξηση στο συνολικό προϊόν και το εισόδημα.»


Δηλαδή όσο περισσότεροι μεταναστεύουν, τόσο πιο πολύ το κεφάλαιο αβγατίζει σε ευρώ και δολάρια.


Λογικό, αν δούμε πόσο επικερδές σήμερα, ειδικά στη Μεσόγειο, είναι το διεθνές δουλεμπόριο ψυχών. Εδώ στην Ελλάδα βλέπουμε νεαρούς Σύρους, θύματα σεξουαλικά άρρωστων συμπεριφορών, για ελάχιστα ευρώ(2, 3):
Στις ημέρες μας η μετανάστευση, λαθραία και μη, ειδικά στην Ευρώπη, έχει λάβει γιγάντιες διαστάσεις.

Η προσφυγική κρίση


Σήμερα η ΕΕ έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόνο το 2015 και το 2016, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στην ΕΕ, ενώ περισσότεροι από 2.030 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο μέσα στους πρώτους 6 μήνες του 2017. Η υπηρεσία επιτήρησης των συνόρων της ΕΕ, η Frontex, κατέγραψε 2,3 εκατομμύρια παράνομες διαβάσεις το 2015 και το 2016(4).

Mόνο το 2015, στην κορύφωση του Συριακού Πολέμου, 856.723 αφίξεις σημειώθηκαν προς την Ελλάδα από ποικίλα μέρη(5).
Μόνο το 2011, το 63% του συνόλου των ηλικιών 15-35 ετών με επιθυμία μετανάστευσης εσωτερικά στην Ευρώπη, ήσαν Ελληνες, βάσει της έκθεσης της Κοινωνικής Ευρώπης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην Ελλάδα
, πολλοί πειθήνιοι και μισθοφόροι καλοθελητές, άλλοτε με γραβάτες και άλλοτε ελευθεριακοί, είτε μέσα από κόμματα, είτε μέσα από το σύγχρονο άρμα της δύσης για την επιβολή της πολιτικής της, δηλαδή τις ΜΚΟ, πράττουν τα πάντα για να είναι η Ελλάδα ο νο1 παγκόσμιος προορισμός μεταναστών.

Εδώ πολλοί θα πουν απότομα
: Και τι προτείνετε, να τους πετάξουμε στη θάλασσα;
Αυτό το έντεχνα αλληλέγγυο, ή μάλλον φιλανθρωπικό σόφισμα*, έτσι όπως διακινείται πάντα από τα γνωστά κέντρα ιδεών, που αβγατίζουν κατά εκατομμύρια τα ευρώ, έρχεται για να μας βάλει σε σκέψεις.

Προτείνουμε την καταγγελία και αποχώρηση από το ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2, της συμφωνίας που επιβλήθηκε ερήμην του λαού στην Ελλάδα, με τη συνέργεια του κατοχικού της καθεστώτος, σχετικά με την παραμονή του πρόσφυγα στη χώρα πρώτης εισόδου του ως κατόχου ασύλου.

– Ταυτοποίηση όλων των προσφύγων και μεταναστών, που έρχονται στην Ελλάδα.


– Κατάλληλες – ανθρώπινες υποδομές για όλους τους εισαχθέντες και δη τους πρόσφυγες.

– Προώθηση των προσφύγων στη χώρα επιλογής τους και όχι παραμονή τους στο καθεστώς σκλαβιάς και ανέχειας στην Ελλάδα.

Ας είμαστε εναντίον της μετανάστευσης, αλλά όχι εναντίον του μετανάστη, όπως ακριβώς είμαστε εναντίον της φτώχιας, αλλά όχι εναντίον του φτωχού.

Γιατί ο μετανάστης, είτε Ελληνας είτε όχι, δεν είναι παρά το πρώτο θύμα του διεθνούς κεφαλαίου και της ακόρεστης του όρεξης για υπερκέρδη.

Επανακαθορισμός ιδεών τώρα:

H μόνη λύση στο διεθνές δουλεμπόριο, δηλαδή τη σύγχρονη μάστιγα της μετανάστευσης, είναι οι ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες πατρίδες.

Μας προορίζουν όλους για μετανάστες, με κληρονομιά τον μοιραίο βίο που συνήθως περικλείει τη μετανάστευση: Δυσπραγία, φτώχεια, απελπισία, μάχη για την επιβίωση.
Ο τρόμος του διεθνούς κεφαλαίου είναι τα οργανωμένα και ανεξάρτητα κράτη. Μόνο με την αποδόμηση και τεμαχισμό τους έρχεται το κέρδος (άρα εδώ κολλάει το αίτημα για ανοικτά σύνορα) κάτι που συμβαίνει ακόμα εντονότερα σε συνθήκες πολέμου.

Περισσότερη φτώχεια, άρα περισσότερος πλούτος,
μας λέει το Μαλθουσιανό δόγμα.
Μόνο οι διανοητικά τυφλοί δεν βλέπουν τη μανιασμένη προσπάθεια των διεθνών «διευθυντηρίων», για τη διάλυση όλων των οργανωμένων εθνών, που δεν συνυπογράφουν πειθήνια την ατζέντα της εξουσίας τους.

Ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και ισότητα.

*Αλληλεγγύη: Παροχή φροντίδας ως ίσος προς ίσο / Φιλανθρωπία: Παροχή φροντίδας ως ανώτερος προς κατώτερο.

Πηγές:

  1. Ντούσας Δημήτρης, «Μαρξισμός και Σύγχρονη Μετανάστευση», Αθήνα 2009, σελίδες: 366.
  2. https://www.eleftherostypos.gr/diethni/192974-ntokimanter-sok-gia-tin-athina-porneia-narkotika-kai-prosfyges-molis-nyxtonei/
  3. https://www.thepressproject.gr/article/70486/5-pragmata-pou-pithanon-den-gnorizate-gia-tous-metanastes
  4. http://www.europarl.europa.eu/news/el/headlines/society/20170629STO78632/to-metanasteutiko-sten-europe
  5. http://data.unhcr.org/mediterranean/country.php?id=83

    Ο Γιώργος Γιαγκίδης, BSc διατροφολόγος, είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Ανατολικής Θεσσαλονίκης

    Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Ποιος λέτε να είναι υπέρμαχος της μετανάστευσης;;; Ο Μαρξ ή η Παγκόσμια Τράπεζα;;; Ποιος λέτε να είναι υπέρμαχος της μετανάστευσης;;; Ο Μαρξ ή η Παγκόσμια Τράπεζα;;; Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Παρασκευή, Αυγούστου 10, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.