Πάντα «παρέα» με την εξάρτηση και την υποτέλεια


Του Δημήτρη Κυπριώτη
Σχεδόν πάντοτε και μέχρι σε κάποιο βαθμό, τα πολιτικά πράγματα κυλούσαν κάπως έτσι, αφού ουδέποτε η χώρα μας και το πολιτικό της σύστημα δεν μπόρεσαν να σπάσουν τους δεσμούς εξάρτησης και υποτέλειας που κουβαλάνε ακόμα και με την ίδρυση τους.
Όμως το κακό το σημερινό δεν έχει ξαναγίνει τόσο απροσχημάτιστα και με τέτοιο απύθμενο θράσος επίδειξης. Για να μπορέσουμε δε να βρούμε κάτι το σχετικό, θα πρέπει να γυρίσουμε βαθιά πίσω στην Ιστορία. 

Τότε στα 1824, δηλαδή στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης, όταν θεμελιωνόταν  το πολιτικό σκηνικό της χώρας, θυμόμαστε Ιστορικά πάντα, τα κόμματα που δημιουργήθηκαν τότε. Το αγγλικό, το γαλλικό και το ρωσικό, όχι μόνο δεν το έκρυβαν οι επικεφαλής τους, αλλά αντίθετα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δείξουν, σε ποια μεγάλη δύναμη της εποχής δίνουν αναφορά και από ποια παίρνουν εντολές!
Τώρα θα πει κάποιος γιατί τα θυμόμαστε όλα αυτά; Μα τα πράγματα είναι τόσο πασιφανή  σήμερα, που αναγκαστικά μας οδηγούν στις σκέψεις ακριβώς αυτές, αρκεί να φέρουμε στο μυαλό μας, αυτά όλα που παρακολουθήσαμε, όσοι τέλος πάντων παρακολούθησαν, την οπερέτα πολιτικής που παίχτηκε στη Βουλή και από τηλεοράσεως μάλιστα, στην προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίασή της.
Αυτή η εμετική προσπάθεια που κατέβαλλαν τα λεγόμενα «κόμματα εξουσίας» (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) για να πείσουν πότε το ένα και πότε το άλλο, ποιος έχει τα καλλίτερα «κονέ» και ποιος έχει εξασφαλίσει κάποιο περισσότερο χάδι από  «θεσμούς» και πρόσωπα του ξένου παράγοντα, είτε Αμερικανού ή Γάλλου ή Γερμανού, αλλά  και προσώπων του ευρωιερατείου.
Είναι γελοίο το να ακούς το τελευταίο διάστημα κάποιον από όλους αυτούς, όταν ξεστομίζουν «μπράβο και καλά τα πάτε, συνεχίστε έτσι και όλα θα πάνε καλά» απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και να βλέπεις τότε, τον μεν Τσίπρα να φουσκώνει από ικανοποίηση και από την άλλη τον Μητσοτάκη, να ενοχλείται και να εκνευρίζεται και να δείχνει αυτός άλλους παράγοντες του τίποτα, που μιλάνε καλά για αυτόν!!
Αυτό και μόνο, το να βλέπεις και να ακούς, με τι ευαισθησία παρακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και πως ανταποκρίνονται σε κάθε τι, που σιγοψιθυρίζει ο κάθε σχετικός ή άσχετος ξένος παράγοντας, περιγράφει κατά τον καλλίτερο τρόπο αυτό που ονομάζουμε εξάρτηση και υποτέλεια σε κάθε κέντρο του εξωτερικού, αρκεί από αυτό να εξαρτώνται κάποιες αποφάσεις και δεν χρειάζονται άλλα λόγια.
Αυτό φυσικά το φαινόμενο δεν το παρατηρούμε για πρώτη φορά, όπως προαναφέραμε, αλλά βρε αδερφέ, αυτήν την περίοδο της εσχάτης οικονομικής και πολιτικής κατάπτωσης, είναι ότι χειρότερο για τους βασανισμένους πολίτες αυτής της χώρας, να βλέπουν τα κυρίαρχα κόμματα στο κοινοβούλιο, να συμπεριφέρονται με αυτόν τον δουλικό τρόπο και να μην νοιώθουν καμία απολύτως εντροπή και να μην κάνουν την παραμικρή προσπάθεια ή να μην νοιώθουν την ανάγκη να κρύψουν αυτήν τη ξετσιπωσιά της εξάρτησης και της υποτέλειας που τους διακατέχει.
Αλλά τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα, ψύλλους στα άχυρα; Μόνη σωτηρία της χώρας εξακολουθεί να παραμένει η ανάδειξη νέων δυνάμεων, για να ανατραπεί κάθε τι το πολιτικά σάπιο, που με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του λαού, μπορεί  να κτιστεί μια νέα Ελλάδα με νέο πολιτικό και μη εξαρτημένο και υπόδουλο πολιτικό σύστημα σε ξένους, όποιοι και αν είναι αυτοί. Πολιτικές δυνάμεις που θα βάζουν τα Εθνικά μας συμφέροντα, πάνω από όλα!
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Πάντα «παρέα» με την εξάρτηση και την υποτέλεια Πάντα «παρέα» με την εξάρτηση και την υποτέλεια Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Ιουλίου 09, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.