Η Μεσαιωνική εργασία του 12ωρου έκανε την εμφάνισή της στην Αυστρία. Μήπως ετοιμάζεται για όλη την ΕΕ;


Του Δημήτρη Κυπριώτη
Ο κυβερνητικός συνασπισμός (δεξιάς και ακροδεξιάς) του SebastianKurz στην Αυστρία, που εκλέχτηκε με συνθήματα κατά των μεταναστών, επέλεξε και προωθεί τώρα στην Αυστριακή Βουλή, ένα άθλιο αντεργατικό νομοσχέδιο, με το οποίο αυξάνονται οι ώρες εργασίας κάθε ημέρα από 8 σε 12 ή 60 την εβδομάδα!
Στον 21 αιώνα, που θα έπρεπε η τεχνολογία να μειώνει τις ώρες εργασίας υπέρ της ανάπαυσης, της διασκέδασης, της ελεύθερης σκέψης, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της οικογένειας, το φασιστικό μόρφωμα της Αυστρίας επαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις στην εποχή που οι εργαζόμενοι δούλευαν ως σκλάβοι με ανταμοιβές πείνας.

Προφανώς όμως δεν μπορεί αυτή η πρωτοβουλία της αυστριακής κυβέρνησης να μην έχει γίνει με προτροπή του ευρωιερατείου, με σκοπό να μετρηθούν αντιδράσεις, αλλά να υπάρξει και ένας οδηγός για όλα τα κράτη της Ευρωζώνης και της ΕΕ γενικότερα.
Στην Αυστρία όμως δεν υπάρχουν ξενόδουλα και υποχείρια των κυβερνήσεων Συνδικάτα ή τουλάχιστον δεν βρίσκονται στο χάλι αυτών της Ελλάδας, αφού έχουν κατορθώσει και υπάρχουν οι ετήσιες αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων και λειτουργία κοινωνικού κράτους, που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νομίζαμε ότι είχαμε πριν περιόδου κατοχικών μνημονίων.
Για αυτό αμέσως προχθές, μόλις έγινε γνωστή η ενέργεια της κυβέρνησης, αυτόματα πάνω από 100.000 εργαζόμενοι βρέθηκαν στους δρόμους και αυτό θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και θα δούμε τι μπορεί να επιφέρει μία συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη διαρκής απεργία. Άλλωστε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας των Συνδικάτων της Αυστρίας δήλωσε ενώπιον των συγκεντρωμένων. «Θα αντισταθούμε σε αυτό το νομοσχέδιο με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας». Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτή τη δήλωση, απαίτησε η κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη θέσπιση του 12ώρου.
Απέναντι στην αντίδραση εργαζομένων και συνδικάτων, ο Kurtz προβάλει σαν αντιπερισπασμό τις γνωστές θέσεις του για το προσφυγικό και νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πάρει την πλειοψηφία των Αυστριακών με το μέρος του. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που κάνει με το μεσαιωνικό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή, είναι να δώσει περισσότερα κέρδη στου πλούσιους, να αυξήσει την ευέλικτη λεγόμενη εργασία (εκμετάλλευση) και να σπάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων.
Σε αντιδιαστολή όμως όσων αυτοματοποιημένων συμβαίνουν στην Αυστρία, από πλευράς αντίδρασης εργαζομένων, ας αναλογιστούμε πως ΔΕΝ αντιδρούν στη χώρα μας τα ανύπαρκτα, εξαργυρωμένα συνδικάτα μας, αλλά και πόσο δύσκολες είναι οι αντιδράσεις εργαζομένων και πολιτών.
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Πηγή: http://dimtris-kypriotis.blogspot.com/, https://www.epamhellas.gr/
Η Μεσαιωνική εργασία του 12ωρου έκανε την εμφάνισή της στην Αυστρία. Μήπως ετοιμάζεται για όλη την ΕΕ; Η Μεσαιωνική εργασία του 12ωρου έκανε την εμφάνισή της στην Αυστρία. Μήπως ετοιμάζεται για όλη την ΕΕ; Reviewed by Unknown on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Αυτά (τα εξαργυρωμένα συνδικάτα και τη δυσκολία αντίδρασης εργαζομένων και πολιτων) θα έπρεπε να τα έχουμε αναλογιστεί και να έχουμε συγκεκριμένο επιχειρησιακό αντιστασιακο-απελευθερωτικό σχέδιο "εις γνώση όλων και με τη συμμετοχή ολων", πολύ νωρίτερα. Όταν θεωρούσαμε πως με το πάτημα ενός διακόπτη μπορουσε να εγερθεί Γενική πολιτική απεργία. Χρειάζονται και κάποια σχετική προϋπηρεσία αυτά τα πράγματα. Δεν αρκούν οι καλές προτάσεις για το "ΜΕΤΑ" αν δεν έχεις προϋπηρεσία στο πως να αντιμετωπίζεις το τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.