Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ / ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ: ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΝΕΑΣ ΦΑΣΗΣ - ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΔΕΙΝΩΝ. ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Του Γιάννη Σταυρόπουλου*

Για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία Δημοκρατικού κράτους, στη χώρα μας κόβονται τα επιδόματα αναπηρίας των παιδιών και ατόμων με Αυτισμό.

Το νέο τριτοκοσμικό μέτρο της κυβέρνησης, βασίζεται στις γνωστές παμπάλαιες μεθόδους των αντικοινωνικών διεφθαρμένων κρατών που οι εμπνευστές τους συνηθίζουν να θεωρούν «έξυπνα και ευέλικτα κόλπα» που αποκαλούν «μεταρρυθμίσεις», βασισμένες σε τυπικά αντιεπιστημονικά - έως κωμικοτραγικά εφευρήματα / αιτιολογήματα όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

-Ο σκοπός του νέου μέτρου είναι η έναρξη της βαθμιαίας κατάργησης ΟΛΩΝ των επιδομάτων αναπηρίας (καθώς και κάθε υπολείμματος κοινωνικών παροχών) ώστε τα χρήματα που δικαιούνται τα παιδιά και άτομα με αναπηρίες, να «περισσέψουν» για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (δηλ. για καθαρά και απροκάλυπτα δώρα στους τραπεζίτες), για τους «ημέτερους», τους διορισμούς «κολλητών» την διαφθορά των κυβερνώντων του κράτους (όπως έχει επισημάνει και ο ΟΗΕ στις επίσημες εκθέσεις του), και για την εν γένει ικανοποίηση όλων των παρόμοιων συμφερόντων που κρύβονται πίσω από  το δήθεν «Δημόσιο» χρέος και τα μνημόνια αποπληρωμής του.

-Τα χρήματα των φόρων μας και όλων των κοινωνικών πόρων, σε ένα ευνομούμενο Δημοκρατικό κράτος, έχουν συγκεκριμένους προορισμούς, ονοματεπώνυμα και προτεραιοποιήσεις: Δηλαδή, τις ανάγκες της κοινωνίας, με προέχουσες τις προνοιακές παροχές των ευπαθών ομάδων. Αυτό έχει υποδείξει ρητά και ο ΟΗΕ προς τους κυβερνώντες του Ελληνικού κράτους, κάνοντας σαφές ότι για τον σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που τώρα καταπατώνται στη χώρα μας, αναγκαίος όρος λόγω της κρίσης, είναι η αύξηση των κοινωνικών παροχών που υπήρχαν προ μνημονίων (και όχι η μείωσή τους) και η προτεραιοποίηση αυτού του στόχου.

-Στα πλαίσια αυτά η Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ) έχει καταθέσει υπόμνημα στη Βουλή και την κυβέρνηση για την ακύρωση του νέου αντικοινωνικού μέτρου, καλώντας ταυτόχρονα τους γονείς των παιδιών με Αυτισμό:
α) Να πιέσουν πολιτικά την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον νέο αντικοινωνικό και αντισυνταγματικό νόμο και να επανορθώσει και βελτιώσει την σχετική νομοθεσία, σύμφωνα με τις υποδείξεις ΟΗΕ.
β) Να συσπειρωθούν και να προσφύγουν ομαδικά στο διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, μία κίνηση που προετοιμάζουν και συγκεκριμενοποιούν εδώ και δύο περίπου χρόνια.
   
-Η ΕΟΔΑΦ, είναι ο μοναδικός ίσως φορέας της χώρας, που χάρη στην ακομμάτιστη / ακηδεμόνευτη εκπροσώπηση, έχει ανατρέψει νόμους των μνημονίων βασιζόμενη στην συσπείρωση των γονιών γύρω από τις συμβάσεις και αποφάσεις του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Έτσι:

-Το 2012, αμέσως με τη σύστασή της για το σκοπό αυτό, ανέτρεψε τον τότε παρόμοιο νόμο Λοβέρδου που έκοβε τα επιδόματα των παιδιών και ατόμων με Αυτισμό, βασιζόμενη και σε ένα μεγάλο ψήφισμα 8.162 υπογραφών γονέων που ήταν αποφασισμένοι να προσφύγουν στο διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

-Το 2013, με την παράστασή της και την αντίστοιχη καταγγελία στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, ανάγκασε την τότε κυβέρνηση να αναγνωρίσει την ισοβιότητα του επιδόματος, ώστε να μην γίνονται οι γονείς έρμαια της διαφθοράς, καλούμενοι κάθε 1-2 χρόνια να ξανααποδείξουν το ποσοστό αναπηρίας του παιδιού τους.

-Το 2014 ανέτρεψε τον σκοταδιστικό νόμο Ειδικής Αγωγής των Αρβανιτόπουλου Λοβέρδου, παρ’ όλο που είχε περάσει από τις επιτροπές της Βουλής και είχε κατατεθεί για έγκριση και δημοσίευση.

-Το 2017, ανάγκασε την κυβέρνηση να εκδώσει νόμο κατοχύρωσης της ειδικής άδειας που δικαιούνται οι γονείς των παιδιών με Αυτισμό, κλπ, κλπ...

Οι δράσεις της ΕΟΔΑΦ βασίζονται εν πολλοίς στην οργάνωση των γονέων και των οικογενειών του Αυτιστικού Φάσματος, στην ευαισθητοποίηση και συμπαράταξη όλων των ευπαθών ομάδων και των ενεργών πολιτών, στην πολιτική πίεση και αφύπνιση μέσω αυτής της διαδικασίας με αιχμή στις σημερινές συνθήκες την τήρηση των βασικών αρχών του Συντάγματος και τις διεθνείς Συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει υπογράψει και έχει κυρώσει η χώρα μας.

  -Για όλες αυτές τις ενέργειες, καταγγελίες και διεκδικήσεις, οι εκπρόσωποι της ΕΟΔΑΦ - και ειδικά όσοι από αυτούς τυχαίνει να υπηρετούν στο Δημόσιο - έχουν αντιμετωπίσει ασυνήθιστες εργασιακές διώξεις χουντικού τύπου, οι οποίες έχουν επεκταθεί ακόμα και σε στενά συγγενικά τους πρόσωπα που υπηρετούν στο Δημόσιο. Οι διώξεις αυτές που γίνονται συστηματικά μετά από κάθε σημαντική ενέργεια / καταγγελία της ΕΟΔΑΦ, επιδεινώθηκαν στο χειρότερο βαθμό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 

- και μάλιστα εναντίον ανθρώπων που τον είχαν στηρίξει σαν αντιπολίτευση (πριν από την γνωστή πολιτική «κωλοτούμπα») και του συνέτασσαν όλες τις σχετικές επερωτήσεις, ενώ ουδέποτε δέχτηκαν αμοιβή για τα άρθρα στην «ΑΥΓΗ» που έγραφαν πάντα αφιλοκερδώς.
Οι διώξεις αυτές μάλιστα, δεν έγιναν από στελέχη - «υπολείμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» (κατά την συνήθη δικαιολογία των κυβερνώντων), αλλά ακριβώς από τα νέα στελέχη που ανέδειξε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ - και γίνονται εν γνώσει, με την πλήρη ανοχή, συγκάλυψη και υπόθαλψη των αρμόδιων υπουργών όπως οι κ.κ. Σπίρτζης, Κατρούγκαλος, Σκουρλέτης, Κουρουμπλής, Δρίτσας, Γεροβασίλη, Κοντονής, Παπαγγελόπουλος κλπ, στους οποίους έχουν καταγγελθεί στοιχειοθετημένα με συγκεκριμένες αναφορές καταγγελίες (ΑΠ: 982/19-5-2017/ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΠ: 1941/23-10-2017/Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και  ΑΠ: 3332/24-10-2017 / Γενικό Πρωτόκολλο Πρωθυπουργού). 

Γίνονται επίσης με την πλήρη ανοχή, συγκάλυψη και υπόθαλψη της αρμόδιας ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(!!!) της Βουλής κα Σταμπουλή, ενώ είναι εν γνώσει και του κ. Τσίπρα στον οποίο έχουν κατατεθεί όλα αυτά τα στοιχεία.
  
-Το σημαίνον (και πλέον αποκαλυπτικό) που προκύπτει αβίαστα και αυτονόητα από τα αντικειμενικά στοιχεία, είναι ότι όλες αυτές οι διώξεις χουντικού τύπου ασκούνται (από την... «πρώτη φορά...αριστερά»!!!), για έναν και μοναδικό λόγο εναντίον της ΕΟΔΑΦ: Για να την αναγκάσουν να σιωπήσει ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα η κατάργηση των προνοιακών παροχών που δικαιούνται τα παιδιά και άτομα με αναπηρίες του Αυτισμού, για να «ενισχυθούν» (και πάλι!) οι τραπεζίτες, οι «ημέτεροι», αλλά και η διαφθορά των κυβερνώντων, όπως έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη τεκμηριωμένα η ΕΟΔΑΦ και όπως έχει υιοθετήσει ο ΟΗΕ στα επίσημα πορίσματά του, όπου αναφέρει ότι στην Ελλάδα των μνημονίων, η μία από τις δύο βασικώτερες αιτίες παραβίασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρίες, είναι η διαφθορά.
Στόχος λοιπόν και πάλι οι ευπαθείς ομάδες, όπως και σε παλιότερες σκοτεινές εποχές της ιστορίας στις οποίες φαίνεται να μας οδεύει ολοταχώς η «αριστερή» διακυβέρνηση...

-Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι μία (αυτοαποκαλούμενη)... «αριστερή διακυβέρνηση» επαναφέρει έναν νόμο που είχε ανατραπεί το 2012, ανασύροντας και πάλι τις ίδιες πρακτικές τριτοκοσμικών καθεστώτων που είχαν καταγγελθεί και τελικά είχαν ανακληθεί από την (επίσης μνημονιακή) τότε κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας και έμπρακτα ότι σημερινή συγκυβέρνηση είναι η πιο μνημονιακή μεταξύ των μνημονιακών και ότι επέβαλε το χειρότερο όλων των μνημονίων.

-Το νέο αντικοινωνικό μέτρο, δημιουργεί ένα νέο ανήθικο έρεισμα για ακόμη πιο αντικοινωνικά μέτρα εναντίον των απλών πολιτών, των άνεργων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, των πολιτών που τους παίρνουν το σπίτι...

Συνεπώς, οι γονείς και οι οικογένειες των παιδιών και ατόμων του Αυτιστικού Φάσματος, καλούνται να πρωτοστατήσουν στην δημιουργία ενός κοινού μετώπου όλων των ευπαθών ομάδων εναντίον του συγκεκριμένου μέτρου και με αιχμή αυτό, εναντίον των σκοταδιστικών αντικοινωνικών μέτρων και ας μην ξεχνάμε ότι οι ευπαθείς ομάδες είναι πλέον η μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας.
Και το μέτωπο αυτό με την σειρά του,  καλείται να πιέσει τις πολιτικές δυνάμεις για πολιτική έκφραση αυτού του κοινού μετώπου και των φλεγόντων αιτημάτων του.

Ευχή όλων των κοινωνικών ομάδων είναι η ΕΟΔΑΦ, οι γονείς και οι οικογένειες των παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος να τα καταφέρουν και πάλι να ανατρέψουν αυτό το αντικοινωνικό μέτρο, όπως και το 2012, για το ίδιο ακριβώς θέμα, επειδή η υπόθεση του Κοινωνικού κράτους, των κοινωνικών παροχών και προνοιακών παροχών αναπηρίας αφορά όλη την κοινωνία.

Επειδή το Κοινωνικό κράτος με την έννοια της αναβάθμισης των κοινωνικών παροχών στα σύγχρονα επίπεδα τεχνολογίας και αντίστοιχης παραγωγικότητας, είναι ο μοναδικός τρόπος εξόδου από την κρίση για ΟΛΟΥΣ πολίτες και για ολόκληρη την κοινωνία.

Και Επειδή η στάση Πολιτείας απέναντι στα ανάπηρα παιδιά της, είναι το ασφαλέστερο προμήνυμα των προθέσεών της για τα Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα ΟΛΩΝ μας...

                                                                                    Αθήνα, 17 - 02 – 2018

*Ο Γιάννης Σταυρόπουλος είναι πρόεδρος της ΕΟΔΑΦ.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ / ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ: ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΝΕΑΣ ΦΑΣΗΣ - ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΔΕΙΝΩΝ. ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ / ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ: ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΝΕΑΣ ΦΑΣΗΣ - ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΔΕΙΝΩΝ. ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Reviewed by Unknown on Κυριακή, Φεβρουαρίου 18, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.